Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Dorucak bebe od 7,5 meseci

tonja

Početno Dorucak bebe od 7,5 meseci

Drage mame!
    Interesujeme sta spremate vasim bebama za dorucak.
    Mi uglavnom jedemo puricu sa kiselim vrhnjem.
    Dajte neke ideje, da nam ne dojadi.
    Inace Mila ima 9.200 gr, tako da joj ne treba neko izuzetno kaloricno jelo... :D
    Pozdrav
    Tonja i Mila

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i Emma ima 7,5 mj. i još uvijek smo na jednom obroku koji je kao ručak, a sve ostalo samo cika. ne znam kad ćemo uvesti sljedeći obrok, još mi se nekako ne da, vidim da je njoj i ovako dobro!

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi isto imamo samo jedan obrok sa žlicom, pa stvarno nemam nikakav savjet vezano za menu, ali
    mislim da kiselo vrhnje i nije najbolja namirnica za tako malo biće.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

(kršitelj koda) 7-korn, ali tek kao drugi obrok u danu (ili ponekad rizine pahuljice)
    Kad se tek probudi jos uvijek samo adaptirano.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Dorucak bebe od 7,5 meseci

Citiraj tonja prvotno napisa

Kad sam ovo pročitala, prvo sam pomislila na puricu s mlincima, a tek onda skužila da misliš na kukuruzne žgance, palentu.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i ja isto

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo isto ujutro na mlijeku... drugi obrok je voćni, a ručak pol-pol, povrće pa onda ako ne pojede dovoljno ponudim joj i mlijeko (nikad ne odbije )
    A žganci...!? već sam se uplašila za jadno dijete... pa ni ja nebi za doručak mogla jesti puricu...

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I ja mislila da dijete doručkuje puricu
    I mi kao i cure prethodnice doručkujemo cicu, a imamo samo jedan obrok krute hrane - voće, povrće i žitarice prema tablici iz knjige "Moja prva godina". Za kiselo vrhnje mi se čini malo prerano :/

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj berlinka prvotno napisa
    I ja mislila da dijete doručkuje puricu
    I mi kao i cure prethodnice doručkujemo cicu, a imamo samo jedan obrok krute hrane - voće, povrće i žitarice prema tablici iz knjige "Moja prva godina". Za kiselo vrhnje mi se čini malo prerano :/
    potpisujem.....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ivonna,kad ste počeli davati (kršitelj koda) 7-korn?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kiselo vrhnje je i meni malo upitno :/

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj lali prvotno napisa
    ivonna,kad ste počeli davati (kršitelj koda) 7-korn?
    Negdje izmedju 8. i 9. mjeseca, nisam 100 posto sigurna, znam da sam cekala da napuni 8 da pocnemo sa glutenom.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Asji je skoro osam mjeseci i prvi obrok koji dobije je adaptirano. Nakon toga slijedi neko voce, a u vrijeme rucka povrce i to je to od krutih obroka. Sve ostalo je adaptirano. Planiram od iduceg mjeseca polako poceti uvoditi jos jedan obrok krute hrane par sati prije spavanja, ali opet nesto na adaptiranom, neke zitarice, jer racunam da je sa osam mjeseci vec dovoljno stara da polako krenemo sa glutenom. A za kiselo vrhnje ne znam, ja jos to ne dajem. Ja sam inace oprezna sa svim tim namirnicama koje su potencijalno alergene, jer je Asja dobivala osip kad god smo uvodili novu namirnicu, bila to jabuka, kruska, mrkva, svejedno je. Srecom, sad je to proslo (vjerovatno joj se organizam navikao).

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj ivana s prvotno napisa
    i Emma ima 7,5 mj. i još uvijek smo na jednom obroku koji je kao ručak, a sve ostalo samo cika. ne znam kad ćemo uvesti sljedeći obrok, još mi se nekako ne da, vidim da je njoj i ovako dobro!
    isto tako i mi

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: Dorucak bebe od 7,5 meseci

Citiraj tonja prvotno napisa
    Drage mame!
    Interesujeme sta spremate vasim bebama za dorucak.
    Dajte neke ideje, da nam ne dojadi.
    Inace Mila ima 9.200 gr, tako da joj ne treba neko izuzetno kaloricno jelo... :D
    Pozdrav
    Tonja i Mila
    Ja također nisam za vrhnje sa 7,5 mjeseci.U jednoj od tablica dohrane piše da se vrhnje daje sa navršenih godinu dana.Moja I. je 10 mjeseci i ja joj još nisam dala vrhnje (i ne mislim skoro).

P.12.01.2004.
    I.25.05.2005.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pliz, pojasnite meni neukoj - koje su to rizine pahuljice jer ja korisim rizu i kukuruz od zitarica (bebica je 7,5 mj) - znaci bez glutena, ali je riza mljevena u brasno ((kršitelj koda)), a kukuruz od (kršitelj koda) te kukuruznu krupicu...a pahuljice :? ...Isto tako i proso - moze li se ono kupiti u DM-u ili Konzumu i sl. jer nisam iz Zg-a!?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Može, u DM-u a zove se HIRSE (tako ja pišem MM-u popis kad ide u šoping u DM ). Postoje i nekakve prosene pahuljice, te nisam probavala.
    Rižine pahuljice koje ja znam, a nisam ih davala djetetu, su dosta tvrde i treba im dosta da omekšaju.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

imaš i rižine listiće (glup opis) od Millupe, možeš ih pripremati s izdojenim milijekom, dodati u neku kašicu i sl.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi papamo naribanu jabuku ili krušku pomiješanu sa nekom žitaricom, a to je ili integralna riža ili palenta ili proso ili ječam ili prosene pahuljice. I ja proso i prosene pahuljice kupujem u DM-u. Rižu i ječam najbolje je namakati preko noći pa dugo kuhati (cca 12,5 h). Proso kuham 20 min. Palentu samo par minuta. Prosene pahuljice isto malo prokuham ili samo zalijem vrelom vodom i ostavim.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Zečica prvotno napisa
    Mi papamo naribanu jabuku ili krušku pomiješanu sa nekom žitaricom, a to je ili integralna riža ili palenta ili proso ili ječam ili prosene pahuljice. I ja proso i prosene pahuljice kupujem u DM-u. Rižu i ječam najbolje je namakati preko noći pa dugo kuhati (cca 12,5 h). Proso kuham 20 min. Palentu samo par minuta. Prosene pahuljice isto malo prokuham ili samo zalijem vrelom vodom i ostavim.
    A zasto rizu ostavljas namakati preko noci? I je li je namaces 12,5 sati, jer ne vjerujem da je kuhas toliko??? Ja rizu kuham onoliko dugo dok nije sasvim mekana, i uopste ne namacem.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kuham mu isključivo integralnu, a ona je lakše probavljiva kad se namače.
    Joj, krivo sam napisala, htjela sam reć da kuham cca 1,5 h! Pardonček!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •