Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Kad sazrijevaju crijeva?

Commawhite avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno Kad sazrijevaju crijeva?

Kad se kod beba unormali to Božje kakanje i vjetrovi, ne mogu ga više gledati kako se muči. naravno da onda želimo biti na sisi i nravno da se počnemo vrtjeti u krug jer gutamo još zraka. a tek kakanje, pa to je najgora stvar na svijetu (njemu, sav se uscvili, usplače, izraz lica nesretaaan ).
    Pa bar okvirno da znamo kad crijeva počnu raditi normalno, da imam što dodati dok tepam ''proći će''.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Koliko je stara beba? Ako misliš na grčeve-to obično prođe oko trećeg mjeseca.
    Proći će, ne brini..

Commawhite avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

grčeve smo smirili Biogaiom, ovo je baš nezadovoljstvo dok kaka. a imamo skoro 3 mjeseca, baš se nadam da bi to uskoro moglo proći, pa me zanimalo kako su druge bebe počele imati normalne probavne procese

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sazrijevanje crijeva je individualno. Mom starijem se situacija popravila tek oko šestog mjeseca, s početkom dohrane, a mlađi (iako rođen nekoliko tjedana prerano) nikada nije imao problema.

Starijem su pomagale probiotičke kapi (nisu bile Biogaia nego neke druge, zaboravih ime), čvrsto umatanje, masaža trbuščića, prekidanje dojenja radi podrigivanja, podrigivanje nakon dojenja, dojenje u uspravnom položaju i nosanje u beskraj...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Sazrijevanje crijeva je individualno. Mom starijem se situacija popravila tek oko šestog mjeseca, s početkom dohrane, a mlađi (iako rođen nekoliko tjedana prerano) nikada nije imao problema.

Starijem su pomagale probiotičke kapi (nisu bile Biogaia nego neke druge, zaboravih ime), čvrsto umatanje, masaža trbuščića, prekidanje dojenja radi podrigivanja, podrigivanje nakon dojenja, dojenje u uspravnom položaju i nosanje u beskraj...
    Peterlin sve potpisujem, evo druga beba mi sad s tri mjeseca bez ikakvih problema, a starijoj se činilo da nikad kraja muci. ali svakako do godinu dana mislim da svima prođe..

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Commawhite prvotno napisa Vidi poruku
    ... pa me zanimalo kako su druge bebe počele imati normalne probavne procese
    Moji nisu imali grčeve, ali se probava "unormalila" tek kad su počeli manje kakati, oko 3-4 mjeseca. Dok god su kakali puno puta dnevno, mučili su se prije kakanja. Onda su drastično smanjili kakanje (sin čak samo 1x tjedno), pa je bilo manje problema.

Commawhite avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

uh, znači strpljenja hvala vam

campi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

joj i moj ima slične probleme..sad će navršiti 2 mjeseca i isključivo dojimo.. kad krene jesti odmah se čuju crijeva, kuha se kuha i onda eksplozija u pelenu! toliko se glasno isprducka i iskaka da je sve smiješno a njemu siročeku blaženo ličeko što se spasio od muke..ali onda problemi sa podrigivanjem, ima dana kada se lijepo podrigne ali su puno češći oni kada nikako pa nikako, pa onda bljucka pa malo, pa štuca, pa ga to muči, pa je nervozan...i sve je to od glupog zraka kojeg se naguta dok pohlepno jede..isproblai smo razne položaje ali ništa se još nije pokazalo kao najbolje..dajemo mu sab simplex kapi prije svakog jela i umasiramo kremicu wind slabe na trbušćić..onda češće prducka pa mu je malo ipak lakše..

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Tako je i kod nas slično. Jako puno prdi i kaka. A dok se neisprdi toliko se zacrveni od muke i pri tome uvjek stenje. Govore mi kako ne smijem svašta jest, kako on od moje hrane samo prdi, ali vidim da i vaše bebe prde.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa da, istina je, treba paziti na prehranu. Neka djeca su osjetljiva, druga nisu...

Dok sam dojila starijeg, nisam smjela ništa mliječno ni pogledati (ali on je godinama i kasnije teško probavljao nefermentirano mlijeko, i kravlje i kozje i svakakvo - samo jogurti su valjali).

Isto, trebala sam izbjegavati luk, grah i grašak, zelenu salatu, voće (grožđe, trešnje - to mi je naročito teško padalo)...i slatko.

S mlađim sam imala osjećaj da bih mogla pojesti vola bez grižnje savjesti - njemu ništ nije bilo.

Commawhite avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

kakva je to mast? sabsimplex mu ne želimo davati, premali je za kemiju, biogaia nam je ok.
    jasno je meni da je to njemu od pohlepnog sisanja, al kako da ga spriječim :rofl:
    ne jedem ništa što bi mu moglo smetati, tak da je i to eliminirano.
    u biti, problem je to probavljanje,ne voli kakati i ne voli. najgore mi je kad se doji i kaka - nateže mi cicu na sve strane, kao da se ionako neće dovoljno rastegnuti :/ i još ako je pospan, to je borba. žao mi ga je, nadam se da će to brzo proći jer ipak kaka 6-7 puta na dan

campi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

krema se zove wind salbe,mora se naručiti iz one ljekarne na dolcu jer je oni naručuju iz njemačke. košta 90 kn.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •