Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: monukleoza

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno monukleoza

izvinite ako vec ima ova tema ali nisam mogla da nadjem ono sto mi treba u ovom trenu. Sin ima 5,5 godina. Probudio se sa natecenim limfnim zlezdama na vratu. Krvna slika ukazuje na mononukleozu. Doktor mi je rekao da miruje I da bude na laganijoj hrani. Sta to znaci. Koju hranu moze da jede. Da li sme napolje u setnju ili striktno mirovanje. Juce, pre nego smo znali za ovo, vozio bicikl I normalno jurio po parkicu.
    imam mladjeg sina od 13 meseci pa ne znam sta sa njim, kako ga cuvati.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

upravo u toj dobi je i moj imao mononukleozu i istu smo preporuku dobili, mirovanje i lagana ishrana. pod laganom ishranom je nama rečeno da izbjegavamo crveno meso, suhomesnate proizvode i općenito jaču i začinjeniju hranu. mirovanje je kod nas značilo boravak u kući ili predvečer na terasi, ali bez neke aktivne igre ili skakanja. također je bilo ljetno doba pa se nije smio kupati skoro mjesec dana i to mu je najteže padalo iako je bio jako discipliniran. mlađa je u to vrijeme imala oko godinu dana i nije obolila kao ni koju godinu kasnije kad joj je istu bolest imala prijateljica s kojom se stalno igrala.

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj je isto prije par mjeseci ( sa nepunih 6 g) imao mononukleozu, nije jeo masno, slatko, jako začinjeno. Što se tiče fizičke aktivnosti nije bilo trčanja, vožnje biciklom, skakanja, boravio je u kući ( to ne podrazumijeva ležanje u krevetu) i za mjesec dana su se vrijednosti (jetrene probe, trc i ostalo) vratile u normalu i rekla je pedijatrica da ga više nema potrebe ograničavati u ničemu

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vida prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je isto prije par mjeseci ( sa nepunih 6 g) imao mononukleozu, nije jeo masno, slatko, jako začinjeno. Što se tiče fizičke aktivnosti nije bilo trčanja, vožnje biciklom, skakanja, boravio je u kući ( to ne podrazumijeva ležanje u krevetu) i za mjesec dana su se vrijednosti (jetrene probe, trc i ostalo) vratile u normalu i rekla je pedijatrica da ga više nema potrebe ograničavati u ničemu
    On je meni pre 5 dana imao temperaturu 39. tri dana je bila pauza pa opet danas 38. Pedijatar mi je rekao da nece smeti da je fizicki aktivan bar 3 meseca. U kuci je ali ima perioda u toku dana gde bas leskari. Jeli tvoj mali imao temperaturu?

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ne,nije imao povišenu temp, samo ga je na početku boljelo grlo i imao je povećane l.č.
    Pedica posumnjala na mononukleozu i lab nalazi to potvrdili,simptomi se za par dana povukli a lab vrijednosti se za mjesec dana vratile u normalu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •