Stranica 17 od 23 PrviPrvi ... 71516171819 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 1113

Tema: Prvašići 2013/14

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    a mozda nisam kriva ja vec onaj koji pise

sad, ako cemo vec cjepidlaciti, ako ce pribor koji koristi sada u skoli koristiti i sljedece godine, ako ga ne potrosi, ne vidim kako si u minusu. naime, da imas samo 1 pribor i nosas ga doma i koristi se doma, prije ce se potrositi nego da je samo u skoli i taj iz skole imas i sljedece godine.
    doma imas vec od prije i kupujes ga kad se potrosi, koliko cesto ovisi o afinitetu tvog djeteta.

a sad, pored svega sto treba kupovati, necu propasti zbog 15kn vodenih i 20 tempera sto cu kupiti, duplo. a zapravo necu jer doma vec imam i ne namjeravam kupiti dok se ne potrosi.
    tako da ti komentar o parama fakat nije na mjestu.
    da nisam napisala u 1. postu da necu cjepidlacit i drvit po tome jos bi i kuzila ovakvu rekaciju, al rekoh sama da necu, a vi napale da zasto, pa kako , pa ovo, pa ono

fakat ne kuzim

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Daklem,
    prošli tjedan je zaboravila pernicu u školi, čekala ju je sutradan ispod klupe.
    Danas je došla doma bez informativke i bez vrećice u kojoj je bila roba za tjelesni

Čekam da jedan dan dodje doma bez torbe

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vid je cijelu proslu godinu dolazio doma bez sadrzaja pernice ili su u pernici bili minimalni ostaci. S FaberCastell bojica koje sam kupovala Lovri i Andriji brzinom munje sam presla na najeftinije u ponudi lokalnog ducana. Gumice sam prestala brojati nakon 2 tjedna. Kupovala sam one neke na F velike bijele u omotu pa ih rezala na tri dijela.
    Pocetkom ove godine je trazio nove bojice, a ja mu uvalila ostatke ostataka, svaka razlicita i rekla da ce dobit nove ako ni jednu ne izgubi prva 2 mjeseca. Bumo vidli.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja je došla bez kišobrana, ali tješim se, od moje frendice dijete ostavilo torbu na kiši i sve se namočilo, e to ti je peh , ajoj!

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto te pere? Ako je to susjeda u koju imas povjerenja ?......
    Ma nije do susjede već do pupčane vrpce

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    Moja nosi užinu jer ne jede u školici. Kupila sam joj dvije čaše za nošenje jogurta u Intersparu i danas je nosila u jednoj musli a u drugoj jogurt pa si je na velikom odmoru zamiješala. Učiteljica je pohvalila da jede musli?! I šljiva ponese pa podijeli s prijateljima. Nikakvi barniji i bakrači. Sutra je mozzarela s maslinovim uljem i šnita kruha na redu, šljive i jabuke. Narezat ću joj jabuke da počasti oko sebe.
    To je ok, tvoje se dijete ne hrani u kuhinji, ali ovdje se svi hrane tako da, eto, tako je kako je.
    Dala budem djetetu jabuku tako da i ona nešto ima, ali općenito mi se ne sviđa to jelo dok djeca imaju samo 4 sata.

pojede si prije škole, pa to u školi i sve to do 11 sati, pa to je definitivno dosta.
    Za moj pojam naravno.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Navika je da nikad, baš nikad, ne napuštamo stan da nismo nešto pojeli, šnitu kruha, zobene pahuljice, jabuku, bananu, bilo što. Tako da jede prije škole/mlađa prije vrtića, ali izgladni do velikog odmora pa pojede što spakiram, a i prijatelji se vesele kad otvaraju lunch box kaže, pa pročitaju poruku (svaki dan joj ubacim neku poruku) i onda zvoni .
    Ruča doma. Užina oko 16 h, večera u 18:30.
    Dobila sam dojam da se vesele velikom odmoru i jelu, a bome svaki dan sve isprazni.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meda, i jutros i sad citam po 2 puta proslu stranicu i ja ne vidim ono sto ti vidis. ni napad niti zasto ni kako.
    jedno zasto i jedno zasto dupli od dvije razlicite osobe.

moj komentar isao je na tvoj da valjda jedina ti ne sjedis na parama.
    tejk it izi.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Daklem,
    Danas je došla doma bez informativke i bez vrećice u kojoj je bila roba za tjelesni

Dobro dok nosi torbu u skolu :D

Sjetila si me na mm-a- isli nas dvoje uciti u NSB. Ja vucem knjizurine, dodjemo tamo, a on sluzi da je samo sportske ponio :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, moj S. izgubio/zametnuo crtančicu, pernica u rasulu
    a, B, jutros, izašla iz stana bez torbe. pa smo se vraćali jer ni ja nisam skužila da ju nije ponjela.

pitanje za boravkaše-jesu li gladni-moji se žale da za ručak dobiju malo.
    i, da, neki dan su imali čokolino za užinu!! kakva zdrava hrana??!!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Kakva je praksa u školama vaše djece /1. razred, boravak/: ostavljaju li torbe u školi preko tjedna, ako da, ima li onih koji ih ipak nose doma i zašto?

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja je u boravku ali smo se dogovorili da nosi torbu doma. Razlog: meni je predugo čekati cijeli tjedan da pogledam što su radili i kako napreduje a i pitanje koliko i što bi mi ona rekla preko vikenda. Ovako svaki dan kad mjenjamo knjige u torbi pogledamo/prolistamo; pokaže mi što su radili u boravku i gotovi smo za 10 min sa svime ...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    meda, i jutros i sad citam po 2 puta proslu stranicu i ja ne vidim ono sto ti vidis. ni napad niti zasto ni kako.
    jedno zasto i jedno zasto dupli od dvije razlicite osobe.

moj komentar isao je na tvoj da valjda jedina ti ne sjedis na parama.
    tejk it izi.
    ajde me vise ostavi na miru, pliz

pa cu ja onda moc izi
    Posljednje uređivanje od meda : 10.09.2013. at 09:29

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    pitanje za boravkaše-jesu li gladni-moji se žale da za ručak dobiju malo.
    i, da, neki dan su imali čokolino za užinu!! kakva zdrava hrana??!!
    Nema zdrave hrane u školstvu.
    Pišite Sanji Milanović, možda se nešto promijeni.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj majeczka prvotno napisa Vidi poruku
    Kakva je praksa u školama vaše djece /1. razred, boravak/: ostavljaju li torbe u školi preko tjedna, ako da, ima li onih koji ih ipak nose doma i zašto?
    Mi ostavljamo torbu u skoli.ali doma imam sve knjige od sina od prije tri godine pa mi po njima eva pokaze sta su radili

Poslano sa mog GT-I8190N koristeći Tapatalk 4

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji torbe nose doma. učiteljica kaže da žele da roditelji budu uključeni u rad i kroz tjedan.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne ostavljamo torbu u školi ali imaju ormariće u razredu tako da one knjige s kojima nisu radili taj dan ostaju u školi

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je u boravku ali smo se dogovorili da nosi torbu doma. Razlog: meni je predugo čekati cijeli tjedan da pogledam što su radili i kako napreduje a i pitanje koliko i što bi mi ona rekla preko vikenda. Ovako svaki dan kad mjenjamo knjige u torbi pogledamo/prolistamo; pokaže mi što su radili u boravku i gotovi smo za 10 min sa svime ...
    ovako smo se i mi dogovorili, koliko sam skužila mislim da samo E. nosi torbu doma...
    a razlog? mislim da je bolje da proradimo na nekim stvarima koje joj nisu jasne dok su njoj još "friške" u glavi i da joj odmah ukažem na greške nego da iste ponavlja cijeli tjedan...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    ajde me vise ostavi na miru, pliz

pa cu ja onda moc izi
    medo, koji je tvoj problem?
    ajde procitaj moje postove pa mi reci gdje sam ti to i kako stala na zulj. fakat se ne ponasas korektno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

torbe ostavljaju u ucionici u kojoj imaju boravak i ujutro ih kupe, no moja jos nosa doma jer neke predmete jos dobivaju informacije o biljeznicama, nemaju sve jos naljepnice, a i zeli se upoznazi s knjigama i pohvaliti s kvacicama.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    Navika je da nikad, baš nikad, ne napuštamo stan da nismo nešto pojeli, šnitu kruha, zobene pahuljice, jabuku, bananu, bilo što. Tako da jede prije škole/mlađa prije vrtića, ali izgladni do velikog odmora pa pojede što spakiram, a i prijatelji se vesele kad otvaraju lunch box kaže, pa pročitaju poruku (svaki dan joj ubacim neku poruku) i onda zvoni .
    Ruča doma. Užina oko 16 h, večera u 18:30.
    Dobila sam dojam da se vesele velikom odmoru i jelu, a bome svaki dan sve isprazni.
    Kod nas ista stvar, samo što se moja hrani u kuhinji i svaki dan ide po repete jer kaže jako su malene zdjelice. , a vjerujem da jesu.
    Nevjerovatna je činjenica kako oni lijepo pojedu večeru oko 18-18.30, osim u dane treninga kad jede oko 19, činjenica je da su uvijek jeli skoro prije spavanja jer su pretpostavljam željeli biti duže budni. Od kad sam uvela reda, nema više nikakvih problema.

Inače u školu i kući ide sama jer inzistira na tome i ponosna je na sebe.
    Jučer je napisala moj broj mob. ne znam tko ju je to naučio, ali svaki broj zrcalno.
    Ok, ponekad joj se to događa, ali baš svi brojevi? I nemogu joj objasniti pravilo brojeva kad svaki gleda u svoju stranu.

Drugi tjedan idem na info razgovor baš me zanima što će učiteljica reći, koliko često je praksa da se hoda na info razgovore, jednom mjesečno je previše?

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jutros je curka sama otišla u školu, izrazila je želju da sama ide i u školu i iz nje, znam da će se odgovorno ponašati tako da sam ju pustila. Dio puta prođe sama a dio sa prijateljem iz razreda. Do škole nam je malo manje od 10 min.
    Baš sam ponosna na nju a i malo iznenađena kako je tako brzo raširila svoja krila

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Jutros je curka sama otišla u školu, izrazila je želju da sama ide i u školu i iz nje, znam da će se odgovorno ponašati tako da sam ju pustila. Dio puta prođe sama a dio sa prijateljem iz razreda. Do škole nam je malo manje od 10 min.
    Baš sam ponosna na nju a i malo iznenađena kako je tako brzo raširila svoja krila

Bit će toga još... Djeca nas često ovako iznenade - smatramo ih malima, a oni su sposobni za više nego što od njih očekujemo i to često pokažu.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Daklem,

U 2. se razredu i kod najokorjelijih nepažljivaca situacija drastično promijeni nabolje .

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

za naše samostalne male ljude!

ovo je trebalo biti na Xenin post
    Posljednje uređivanje od oka : 11.09.2013. at 08:30

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nama su za zrcalno pisanje rekli da ne brigamo da će sve to doći na svoje.
    Mi ćemo prve informacije imati u 10 mjesecu, mislimda jednom mjesečno nije prečesto, barem za početak

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    za naše samostalne male ljude!

ovo je trebalo biti na Xenin post
    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Bit će toga još... Djeca nas često ovako iznenade - smatramo ih malima, a oni su sposobni za više nego što od njih očekujemo i to često pokažu.
    Uf klinci nam odrastaju i sreća i tuga pomješane zajedno. Samo ih treba pustiti, često se "udarim po prstima" kada skužim da pokušavam napraviti nešto što ona može sama.
    Zato sam si rodila još jedno malo puzalo

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

evo novosti: jučer je bio prvi sat vjeronauka i E. mi je rekla da ih 7 ne ide (od 23)
    učiteljica ih je odvela u zbornicu i tamo su crtali (nije bilo cijelo vrijeme s njima), ja zadovoljna

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bok ženske

jel zna netko dal se mogu posebno kupiti oni kartončići iz Matematičkih priča za prvi razred?
    imamo nepotpune, jer smo knjige dobili pa mu to sad treba.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mene je to isto zanimalo za listiće koje idu uz udžbenik iz hrvatskog pa sam slala upit u NN, odgovorili su mi da to ide sa knjigom tako da se ne može posebno kupiti.
    Opcija ti je da ih isfotokopiraš, to je rekla napraviti Laurina učiteljica za klince kojima fale listići

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala ti Xena

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moja curka je napokon našla jednu stvar koja joj je bila bolja u vrtiću - hrana
    govori da su u vrtiću imali bolju klopu nego u školi

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    moja curka je napokon našla jednu stvar koja joj je bila bolja u vrtiću - hrana
    govori da su u vrtiću imali bolju klopu nego u školi
    I moj sin... primijetio je da u školi nema juhica, samo ili variva ili tjestenine ovakve ili onakve, ali je zato jako pohvalio zelenu salatu i caj

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Da, i ja saM uvela tu praksu iz upravo tog razloga. Nisam baš sigurna da se to sviđa učiteljicama, ali to je moj izbor.
    Kako će klinci kad jednom iziđu iz boravka odjednom stvoriti naviku pregledavanja knjiga/bilježnica, pisanja zadaća, ponavljanja ako se već sad ne naviknu na to?

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jel ima 7.10. škole? Nigdje niš ne piše pretpostavljam da to ovisi od škole do škole?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

joj, nesto su govorili na roditeljskom o tim spajanjima, al se ne sjecam vise sta :D

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ma ni ja .. mislila sam da si ti zapamtila

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hm, vidiš, zbilja. Baš ću pitati.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jel ima 7.10. škole? Nigdje niš ne piše pretpostavljam da to ovisi od škole do škole?
    moja nema nastavu (OŠ Remete), oni redovito spajaju takve vikende

s hranom je jako zadovoljna u školi, općenito je počela više jesti (konačno), ali to povezujem sa treninzima gdje se zbilja izmori i treba joj snaga

inače, evo ide 4 tjedan škole i tek joj je prije par dana došlo zaista do glave da je sad u školi i da nema više zezancije (bolje ikad nego nikad )
    s izostancima s vjeronauka i dalje nema problema, ali vjerujem da je to zato što ih zapravo ima dosta (7 od 23) koji ne idu pa se učiteljica zaista bavi s njima u to vrijeme, evo sad zadnji put su se bili preselili u jednu slobodnu učionicu i ponavljali su stvari koje su naučili do sada (hrv i mat)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma ni ja .. mislila sam da si ti zapamtila
    hahahah
    ako se dobro sjecam, receno je da ce se to u hodu :/ al nisam sigurna.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 27.09.2013. at 11:31

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a budem pitala danas učiteljicu ...

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj majeczka prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i ja saM uvela tu praksu iz upravo tog razloga. Nisam baš sigurna da se to sviđa učiteljicama, ali to je moj izbor.
    Kako će klinci kad jednom iziđu iz boravka odjednom stvoriti naviku pregledavanja knjiga/bilježnica, pisanja zadaća, ponavljanja ako se već sad ne naviknu na to?
    Pa to rade u boravku.pisu zadacu,ponavljaju...moj stariji sin nije imao nikakvog problema s tim.umjesto u boravku sada doma napise zadacu i ponovi odmah poslije skole.kada dodemo s posla mi pomognemo ako mu pomoci treba a uglavnom ne treba

Poslano sa mog GT-I8190N koristeći Tapatalk 4

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nakon pocetnog odusevljenja prvih desetak dana, svaki dan u skolu ide u suzama. Jutros mi je deset minuta visio oko vrata i plakao prije nego je usao u razred. Uciteljica kaze da se on smiri za 15 minuta, sve odradi kako treba , dapace, pohvali ga svaki dan, djeca ga vole... A on svejedno place svako jutro.

A kad ga pitam zasto, izmislja razloge, doslovnoizmislja i jedno prica meni, jedno mm i svaki dan je nesto novo u igri. Prvo sam midlila da mu fali paznje, ali kad vrtim film na kraju dana, 90% paznje je usmjereno na njega, veceg i manjeg doslovno odradjujemo usput.
    Ovo mi je novo podrucje, iskustva , itko?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja je prekjucer rekla da jedva ceka petak, da je umorna od ranog ustajanja i rada

babyboys, nadam se da ce ta faza proci. moja je do neki dan svako jutro cvilila da je boli trbuh (bol bi prestala kad krene u skolu) tako da smo prosli tjedan zavrsili u klaicevoj. sve je ok. od tada je vise ne boli.
    :hug:

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dali ti je klinac išao u vrtić? Možda mu teško pada odvajanje od vas. Moja curka je znala tužna i u suzama ponekad ostajati u vrtiću ali sa školom nemamo nikakvih problema.
    Očito mu treba vremena da se prilagodi novonastaloj situaciji, i mi smo neki dan vidjeli malu kako plače i grli mamu prije nego su krenuli u razred tako da to očito nije ništa neobično ni rijetko, proče ga samo mu treba vremena.

Nama u školskom biltenu piše da najverovatnije škole neće biti 7.10.2013. i 02.05.2014.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

babyboys, i moja plače apsolutno svako jutro od početka škole. nema nijednog drugog razloga, osim što joj teško pada taj moment odvajanja. u školi joj se sviđa, u razredu ima stare prijateljice, ali i puno novih. onako kako vidim izvana, dobro je prihvaćena. učiteljica joj se sviđa. al jednostavno kad se mora odvojiti od mame, suze.
    btw, ona je išla u vrtić u 4 godine, dakle nije da nam je ovo prvo odvajanje LOL ali ona je takva, plakala u vrtiću svako jutro, plače i sad svako jutro.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nema

nama su na roditeljskom (ZG) rekli da taj dan nema nastave (pa sam ja u šali pitala, je li i kod nas na poslu taj dan neradni).

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kod nas je "neradni" uzmu nam dan godišnjeg ...
    Posljednje uređivanje od ivano2 : 27.09.2013. at 15:33

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Isao je u jaslice i u vrtic. I nikada, osim na samom pocetku s godinu dana, plakao je, sli to je tako normalno. Volio je ici u vrtic, jako. I par prijatelja iz vrtica je s njim u razredu. Rekao je uciteljici da je tuzan jrt je mama doma, meni da se malo uci i da mu je dosadno, mmu da ima previse nove djece .
    Sad ga skupim, kaze da nije plakao popodne, da je bilo bas dobro. Pitam ocemo plakat u ponedjeljak - hocemo. Aaaaaaa!!!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joooj, slatko malo. hoćemo plakati u ponedjeljak.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 27.09.2013. at 16:03

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •