Daklem,
prošli tjedan je zaboravila pernicu u školi, čekala ju je sutradan ispod klupe.
Danas je došla doma bez informativke i bez vrećice u kojoj je bila roba za tjelesni
Čekam da jedan dan dodje doma bez torbe![]()
Vid je cijelu proslu godinu dolazio doma bez sadrzaja pernice ili su u pernici bili minimalni ostaci. S FaberCastell bojica koje sam kupovala Lovri i Andriji brzinom munje sam presla na najeftinije u ponudi lokalnog ducana. Gumice sam prestala brojati nakon 2 tjedna. Kupovala sam one neke na F velike bijele u omotu pa ih rezala na tri dijela.
Pocetkom ove godine je trazio nove bojice, a ja mu uvalila ostatke ostataka, svaka razlicita i rekla da ce dobit nove ako ni jednu ne izgubi prva 2 mjeseca. Bumo vidli.
Moja je došla bez kišobrana, ali tješim se, od moje frendice dijete ostavilo torbu na kiši i sve se namočilo, e to ti je peh, ajoj!
To je ok, tvoje se dijete ne hrani u kuhinji, ali ovdje se svi hrane tako da, eto, tako je kako je.
Dala budem djetetu jabuku tako da i ona nešto ima, ali općenito mi se ne sviđa to jelo dok djeca imaju samo 4 sata.
pojede si prije škole, pa to u školi i sve to do 11 sati, pa to je definitivno dosta.
Za moj pojam naravno.
Navika je da nikad, baš nikad, ne napuštamo stan da nismo nešto pojeli, šnitu kruha, zobene pahuljice, jabuku, bananu, bilo što. Tako da jede prije škole/mlađa prije vrtića, ali izgladni do velikog odmora pa pojede što spakiram, a i prijatelji se vesele kad otvaraju lunch boxkaže, pa pročitaju poruku (svaki dan joj ubacim neku poruku) i onda zvoni
.
Ruča doma. Užina oko 16 h, večera u 18:30.
Dobila sam dojam da se vesele velikom odmoru i jelu, a bome svaki dan sve isprazni.
meda, i jutros i sad citam po 2 puta proslu stranicu i ja ne vidim ono sto ti vidis. ni napad niti zasto ni kako.
jedno zasto i jedno zasto dupli od dvije razlicite osobe.
moj komentar isao je na tvoj da valjda jedina ti ne sjedis na parama.
tejk it izi.
ok, moj S. izgubio/zametnuo crtančicu, pernica u rasulu
a, B, jutros, izašla iz stana bez torbe. pa smo se vraćali jer ni ja nisam skužila da ju nije ponjela.
pitanje za boravkaše-jesu li gladni-moji se žale da za ručak dobiju malo.
i, da, neki dan su imali čokolino za užinu!! kakva zdrava hrana??!!
Kakva je praksa u školama vaše djece /1. razred, boravak/: ostavljaju li torbe u školi preko tjedna, ako da, ima li onih koji ih ipak nose doma i zašto?
Moja je u boravku ali smo se dogovorili da nosi torbu doma. Razlog: meni je predugo čekati cijeli tjedan da pogledam što su radili i kako napreduje a i pitanje koliko i što bi mi ona rekla preko vikenda. Ovako svaki dan kad mjenjamo knjige u torbi pogledamo/prolistamo; pokaže mi što su radili u boravku i gotovi smo za 10 min sa svime ...
moji torbe nose doma. učiteljica kaže da žele da roditelji budu uključeni u rad i kroz tjedan.
Ne ostavljamo torbu u školi ali imaju ormariće u razredu tako da one knjige s kojima nisu radili taj dan ostaju u školi
torbe ostavljaju u ucionici u kojoj imaju boravak i ujutro ih kupe, no moja jos nosa doma jer neke predmete jos dobivaju informacije o biljeznicama, nemaju sve jos naljepnice, a i zeli se upoznazi s knjigama i pohvaliti s kvacicama.
Kod nas ista stvar, samo što se moja hrani u kuhinji i svaki dan ide po repete jer kaže jako su malene zdjelice., a vjerujem da jesu.
Nevjerovatna je činjenica kako oni lijepo pojedu večeru oko 18-18.30, osim u dane treninga kad jede oko 19, činjenica je da su uvijek jeli skoro prije spavanja jer su pretpostavljam željeli biti duže budni. Od kad sam uvela reda, nema više nikakvih problema.
Inače u školu i kući ide sama jer inzistira na tome i ponosna je na sebe.
Jučer je napisala moj broj mob. ne znam tko ju je to naučio, ali svaki broj zrcalno.
Ok, ponekad joj se to događa, ali baš svi brojevi? I nemogu joj objasniti pravilo brojeva kad svaki gleda u svoju stranu.
Drugi tjedan idem na info razgovor baš me zanima što će učiteljica reći, koliko često je praksa da se hoda na info razgovore, jednom mjesečno je previše?
Jutros je curka sama otišla u školu, izrazila je želju da sama ide i u školu i iz nje, znam da će se odgovorno ponašati tako da sam ju pustila. Dio puta prođe sama a dio sa prijateljem iz razreda. Do škole nam je malo manje od 10 min.
Baš sam ponosna na nju a i malo iznenađena kako je tako brzo raširila svoja krila
za naše samostalne male ljude!
ovo je trebalo biti na Xenin post![]()
Posljednje uređivanje od oka : 11.09.2013. at 08:30
Nama su za zrcalno pisanje rekli da ne brigamo da će sve to doći na svoje.
Mi ćemo prve informacije imati u 10 mjesecu, mislimda jednom mjesečno nije prečesto, barem za početak
evo novosti: jučer je bio prvi sat vjeronauka i E. mi je rekla da ih 7 ne ide (od 23)
učiteljica ih je odvela u zbornicu i tamo su crtali (nije bilo cijelo vrijeme s njima), ja zadovoljna
bok ženske
jel zna netko dal se mogu posebno kupiti oni kartončići iz Matematičkih priča za prvi razred?
imamo nepotpune, jer smo knjige dobili pa mu to sad treba.
Mene je to isto zanimalo za listiće koje idu uz udžbenik iz hrvatskog pa sam slala upit u NN, odgovorili su mi da to ide sa knjigom tako da se ne može posebno kupiti.
Opcija ti je da ih isfotokopiraš, to je rekla napraviti Laurina učiteljica za klince kojima fale listići
moja curka je napokon našla jednu stvar koja joj je bila bolja u vrtiću - hrana
govori da su u vrtiću imali bolju klopu nego u školi![]()
Da, i ja saM uvela tu praksu iz upravo tog razloga. Nisam baš sigurna da se to sviđa učiteljicama, ali to je moj izbor.
Kako će klinci kad jednom iziđu iz boravka odjednom stvoriti naviku pregledavanja knjiga/bilježnica, pisanja zadaća, ponavljanja ako se već sad ne naviknu na to?
Jel ima 7.10. škole? Nigdje niš ne pišepretpostavljam da to ovisi od škole do škole?
joj, nesto su govorili na roditeljskom o tim spajanjima, al se ne sjecam vise sta :D
moja nema nastavu (OŠ Remete), oni redovito spajaju takve vikende
s hranom je jako zadovoljna u školi, općenito je počela više jesti (konačno), ali to povezujem sa treninzima gdje se zbilja izmori i treba joj snaga
inače, evo ide 4 tjedan škole i tek joj je prije par dana došlo zaista do glave da je sad u školi i da nema više zezancije (bolje ikad nego nikad)
s izostancima s vjeronauka i dalje nema problema, ali vjerujem da je to zato što ih zapravo ima dosta (7 od 23) koji ne idu pa se učiteljica zaista bavi s njima u to vrijeme, evo sad zadnji put su se bili preselili u jednu slobodnu učionicu i ponavljali su stvari koje su naučili do sada (hrv i mat)![]()
Pa to rade u boravku.pisu zadacu,ponavljaju...moj stariji sin nije imao nikakvog problema s tim.umjesto u boravku sada doma napise zadacu i ponovi odmah poslije skole.kada dodemo s posla mi pomognemo ako mu pomoci treba a uglavnom ne treba
Poslano sa mog GT-I8190N koristeći Tapatalk 4
Nakon pocetnog odusevljenja prvih desetak dana, svaki dan u skolu ide u suzama. Jutros mi je deset minuta visio oko vrata i plakao prije nego je usao u razred. Uciteljica kaze da se on smiri za 15 minuta, sve odradi kako treba , dapace, pohvali ga svaki dan, djeca ga vole... A on svejedno place svako jutro.
A kad ga pitam zasto, izmislja razloge, doslovnoizmislja i jedno prica meni, jedno mm i svaki dan je nesto novo u igri. Prvo sam midlila da mu fali paznje, ali kad vrtim film na kraju dana, 90% paznje je usmjereno na njega, veceg i manjeg doslovno odradjujemo usput.
Ovo mi je novo podrucje, iskustva , itko?
moja je prekjucer rekla da jedva ceka petak, da je umorna od ranog ustajanja i rada
babyboys, nadam se da ce ta faza proci. moja je do neki dan svako jutro cvilila da je boli trbuh (bol bi prestala kad krene u skolu) tako da smo prosli tjedan zavrsili u klaicevoj. sve je ok. od tada je vise ne boli.
:hug:
Dali ti je klinac išao u vrtić? Možda mu teško pada odvajanje od vas. Moja curka je znala tužna i u suzama ponekad ostajati u vrtiću ali sa školom nemamo nikakvih problema.
Očito mu treba vremena da se prilagodi novonastaloj situaciji, i mi smo neki dan vidjeli malu kako plače i grli mamu prije nego su krenuli u razred tako da to očito nije ništa neobično ni rijetko, proče ga samo mu treba vremena.
Nama u školskom biltenu piše da najverovatnije škole neće biti 7.10.2013. i 02.05.2014.
babyboys, i moja plače apsolutno svako jutro od početka škole. nema nijednog drugog razloga, osim što joj teško pada taj moment odvajanja. u školi joj se sviđa, u razredu ima stare prijateljice, ali i puno novih. onako kako vidim izvana, dobro je prihvaćena. učiteljica joj se sviđa. al jednostavno kad se mora odvojiti od mame, suze.
btw, ona je išla u vrtić u 4 godine, dakle nije da nam je ovo prvo odvajanje LOL ali ona je takva, plakala u vrtiću svako jutro, plače i sad svako jutro.
kod nas je "neradni" uzmu nam dan godišnjeg ...
Posljednje uređivanje od ivano2 : 27.09.2013. at 15:33
Isao je u jaslice i u vrtic. I nikada, osim na samom pocetku s godinu dana, plakao je, sli to je tako normalno. Volio je ici u vrtic, jako. I par prijatelja iz vrtica je s njim u razredu. Rekao je uciteljici da je tuzan jrt je mama doma, meni da se malo uci i da mu je dosadno, mmu da ima previse nove djece .
Sad ga skupim, kaze da nije plakao popodne, da je bilo bas dobro. Pitam ocemo plakat u ponedjeljak - hocemo. Aaaaaaa!!!
joooj, slatko malo. hoćemo plakati u ponedjeljak.![]()
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 27.09.2013. at 16:03