Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
Mona, za Bistriće se klinci testiraju krajem 1. ili početkom 2. razreda, a program traje u nižim razredima. Rade dosta zadataka - mozgalica i to pomalo podsjeća na dodatnu matematiku (a imaju inače i dodatnu matematiku), vode djecu u zvjezdarnicu, Tehnički muzej, znam da su ih vodili na Čarolije u kemiji - mislim da je dosta intelektualno poticajno; ne znam da li i psihologinja radi s njima, tijekom 2. razreda nisu imali radionice s psih.

Moj sin je testiran i krenuo je na Bistriće, ali je onda išao na obuku neplivača, izostao par puta i više nije htio ni čuti za to da nastavi, iako su ga nagovarale i učiteljice i mi, nije htio ni reći zašto ne želi više ići (tek je prošle godine rekao da ga je razočaralo što nije znao riješiti neke zadatke kad je došao nakon par izostanaka). Sreća pa je jako volio svoju razrednu učiteljicu i onu iz boravka, tako da moj hipersenzibilac bar nije radio otpor odlasku u školu.
a koliko su u nastavi fleksibilni s takvom djecom? eva piše,čita ,računa bez problema do dvadeset,više nismo ni probali,grafomotorika joj je mrak,ima vokabular kao dijete od 11 god ( to su joj testirali ) pa me brine da će se dosađivati u školi.sve ono što klinci rade cijeli prvi razred ona već zna
npr do Božića je više bila doma nego u vrtiću a sve radne listove je riješila a drugi su na pola,a u vrtiću se onda igra dok drugi rade
znači više me brine da učiteljice budu fleksibilne pa da joj daju dodatne zadatke nego što mi je važna sama grupa Bistrići
što se tiče psihologa to mi i nije važno,imamo mi svoju kod koje idemo već godinama i kod koje super napreduje

a i ona ima selektivni mutizam pa se i toga bojim,za sada smo situacije u kojima se to dešavalo savladali ( npr vrtić ) ali škola je veliki šok i bojim se da će se problemi vratiti .