1. Jana- Cubana
2. Emanuel - trampolina
3. Luka - Anitak
4. Nelly - Danci_K
5. Grga - Canaj
6. Franka - ivano2
7. Ela - Boxica
8. Dorian - meda
9. Iva - Boa
10. Andrej - Majeczka
11. J. - Felix
12. Andrija - martinaP
13. I. - bimba iaia
14. Dominik- tua
15. Terr - Teica
16. Zvrndalo - tomita
17. Petra - hady
18.twins mama - B&J
19.Ivano - Lima
20. B i S - Val
21. Erik - Milana
22. Jana - Jelka
23. la_mama - N.
24. Matej - Ivanna
25. M. - tash
26. Leon -lara01
27. mišica - Arian
28. lola_34 - MD
29. Iva- pale
30. Lea - leonisa
31. A. - Looli
32. Tin - Balarosa
33. XENA- Laura
34. Ana - Marija
35. Joško - babyboys
36. Eva-mona
37. klara - Sunčica
38. Kreso - summer
evo i nas
osim sto znamo da ce na jesen u skolu i sto smo se javili za predupis, to nam je sve jos taaako daleko
Marija, puno, puno hvala na odgovoru
Mi smo isto u dilemi, iako sam nekako bliža odluci da ide u F. Galović.
Ono što je kod nas prevagnulo je info da F.G. ima i islamski vjeronauk (mališa neće ići na niti jedan) što mi govori o nekakvoj demokratičnosti, a i školska godina im ne počinje molitvom i blagoslovom župnika, za razliku od Dugava.
Ima li itko ikakvu info o učiteljicama?
To me u stvari najviše muči.
sto se skola u Dugavama tice, obicno bude 6 razreda (3 jedna skola, 3 druga), znaci 6 uciteljica..pa sad od njih 6, kako da ti "naciljas" bas razred u kojem je ona najbolja uciteljica....."najbolja" uvjetno receno..
jer kad se raspitujes o nastavnicama, jednima je jedna super, drugima bas ta nije dobra itd itd....i sve je to individualno...tako da...
a sto se tice tog famoznog predupisa za Zagreb...jucer smo imali roditeljski u vrticu i pitala sam...Dakle, za Zagreb to obicno bude u veljaci, vise u drugoj polovici veljace...i vrtici su duzni cim gradski ured za odgoj i obrazovanje posalje obavijest, obavijestiti roditelje...kazu da se objese plakati na vrtice i to je to: prema uputama s plakata sibas dalje sto treba...
danas sam zvala vezano za predupise pa mi je tajnica rekla da tog u zg nema. eto kako svatko ima svoju info.
Tak su i meni rekli.
Da čekamo obavijest na vrtiću (Zg); onda će liječnik nekoliko dana 'dijeliti' termine za liječnički, mi ćemo se morati predbilježiti, a na liječničkom će dr. onda dati termin za testiranje u školici.
Mislim da je ovo sto Looli pise normalna procedura a ne predupis....
Bok, curke!
Evo novosti http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=528 za Zg.
A sad idem proučavati.
Ništa, od doktora krećemo dakle.
Radno vrijeme 4 sata?
Kaj ti to znači radno vrijeme 4h?!
Da, tak su i nama rekli, prvo liječnički pregled, a taj liječnik/ca daje termine za testiranje u školi.
Kod nas barem...
ovisi sve o skoli.
recimo, mi smo dobili, kao sto sam vec napisala, termin kod dr. jako kasno, u travnju, tako da smo prvo obavili skolu. istina, dobili smo odmah uputnicu za vaditi krv, urin i stomatologa, al termin za pregled tek u travnju.
tako da sam nazvala skolu i dobila termin. obavila skolu, pretrage i tek onda lijecnicki.
zapravo, nema veze sta se prvo obavi. nazoves i dogovoris termin.
kod ove dr za dugave, moras doci osobno i uzeti termin...ne mozes se naruciti telefonom![]()
Mi smo obavili predupise prošli tjedan i u školi smo odmah dobili papir sa terminima (datum i sat) za doktora.,testiranje u školi te roditeljski sastanak, to mi je super riješeno!
I mi se prijavljujemo
1. Jana- Cubana
2. Emanuel - trampolina
3. Luka - Anitak
4. Nelly - Danci_K
5. Grga - Canaj
6. Franka - ivano2
7. Ela - Boxica
8. Dorian - meda
9. Iva - Boa
10. Andrej - Majeczka
11. J. - Felix
12. Andrija - martinaP
13. I. - bimba iaia
14. Dominik- tua
15. Terr - Teica
16. Zvrndalo - tomita
17. Petra - hady
18.twins mama - B&J
19.Ivano - Lima
20. B i S - Val
21. Erik - Milana
22. Jana - Jelka
23. la_mama - N.
24. Matej - Ivanna
25. M. - tash
26. Leon -lara01
27. mišica - Arian
28. lola_34 - MD
29. Iva- pale
30. Lea - leonisa
31. A. - Looli
32. Tin - Balarosa
33. XENA- Laura
34. Ana - Marija
35. Joško - babyboys
36. Eva-mona
37.Dorijan-buba mara
Kod nas bili predupisi i već sutra ima psihološko testiranje.Razbolio se ima upalu pluća pa ću morati ići da mu odgodim psihotest!
Ovo se zove veseli početak!
Posljednje uređivanje od buba mara : 31.01.2013. at 09:18
Evo još jedne prvašićke:
1. Jana- Cubana
2. Emanuel - trampolina
3. Luka - Anitak
4. Nelly - Danci_K
5. Grga - Canaj
6. Franka - ivano2
7. Ela - Boxica
8. Dorian - meda
9. Iva - Boa
10. Andrej - Majeczka
11. J. - Felix
12. Andrija - martinaP
13. I. - bimba iaia
14. Dominik- tua
15. Terr - Teica
16. Zvrndalo - tomita
17. Petra - hady
18.twins mama - B&J
19.Ivano - Lima
20. B i S - Val
21. Erik - Milana
22. Jana - Jelka
23. la_mama - N.
24. Matej - Ivanna
25. M. - tash
26. Leon -lara01
27. mišica - Arian
28. lola_34 - MD
29. Iva- pale
30. Lea - leonisa
31. A. - Looli
32. Tin - Balarosa
33. XENA- Laura
34. Ana - Marija
35. Joško - babyboys
36. Eva-mona
37.Dorijan-buba mara
38. M. - Lira
Torbu smo nabavili, o predupisima nema još obavijesti.
(Ako netko dvoji, s e-trgovinom NN imamo super iskustva.)
sto se torbe tice, preko ebaya sam kupila jeftiniju torbu od NN na akciji koja ukljucuje paket od 8 komada (2 pernice, vreca za tjelesni/slabe, kutija za uzinu i jos nesto). topic na servisnom kutku mi je otvorio oci![]()
Znam, i ja sam iščitala taj topic, ali sam totalna neznalica što se tiče ebaya.
info za DV Bukovac+područni - održati će se roditeljski sastanak oko 15.2 za roditelje predškolaraca gdje će doći nadležana doktorica za preglede i dijeliti će termine
Evo,da se i mi pridružimo
1. Jana- Cubana
2. Emanuel - trampolina
3. Luka - Anitak
4. Nelly - Danci_K
5. Grga - Canaj
6. Franka - ivano2
7. Ela - Boxica
8. Dorian - meda
9. Iva - Boa
10. Andrej - Majeczka
11. J. - Felix
12. Andrija - martinaP
13. I. - bimba iaia
14. Dominik- tua
15. Terr - Teica
16. Zvrndalo - tomita
17. Petra - hady
18.twins mama - B&J
19.Ivano - Lima
20. B i S - Val
21. Erik - Milana
22. Jana - Jelka
23. la_mama - N.
24. Matej - Ivanna
25. M. - tash
26. Leon -lara01
27. mišica - Arian
28. lola_34 - MD
29. Iva- pale
30. Lea - leonisa
31. A. - Looli
32. Tin - Balarosa
33. XENA- Laura
34. Ana - Marija
35. Joško - babyboys
36. Eva-mona
37.Dorijan-buba mara
38. M. - Lira
39. Hanna-Hada
Evo i nas.
1. Jana- Cubana
2. Emanuel - trampolina
3. Luka - Anitak
4. Nelly - Danci_K
5. Grga - Canaj
6. Franka - ivano2
7. Ela - Boxica
8. Dorian - meda
9. Iva - Boa
10. Andrej - Majeczka
11. J. - Felix
12. Andrija - martinaP
13. I. - bimba iaia
14. Dominik- tua
15. Terr - Teica
16. Zvrndalo - tomita
17. Petra - hady
18.twins mama - B&J
19.Ivano - Lima
20. B i S - Val
21. Erik - Milana
22. Jana - Jelka
23. la_mama - N.
24. Matej - Ivanna
25. M. - tash
26. Leon -lara01
27. mišica - Arian
28. lola_34 - MD
29. Iva- pale
30. Lea - leonisa
31. A. - Looli
32. Tin - Balarosa
33. XENA- Laura
34. Ana - Marija
35. Joško - babyboys
36. Eva-mona
37.Dorijan-buba mara
38. M. - Lira
39. Hanna-Hada
40. T. i F. - TeFil
Hvala. Ništa ne razumijem, ali ne znam zašto bi me to spriječilo![]()
Mona, za Bistriće se klinci testiraju krajem 1. ili početkom 2. razreda, a program traje u nižim razredima. Rade dosta zadataka - mozgalica i to pomalo podsjeća na dodatnu matematiku (a imaju inače i dodatnu matematiku), vode djecu u zvjezdarnicu, Tehnički muzej, znam da su ih vodili na Čarolije u kemiji - mislim da je dosta intelektualno poticajno; ne znam da li i psihologinja radi s njima, tijekom 2. razreda nisu imali radionice s psih.
Moj sin je testiran i krenuo je na Bistriće, ali je onda išao na obuku neplivača, izostao par puta i više nije htio ni čuti za to da nastavi, iako su ga nagovarale i učiteljice i mi, nije htio ni reći zašto ne želi više ići (tek je prošle godine rekao da ga je razočaralo što nije znao riješiti neke zadatke kad je došao nakon par izostanaka). Sreća pa je jako volio svoju razrednu učiteljicu i onu iz boravka, tako da moj hipersenzibilac bar nije radio otpor odlasku u školu.
1. Jana- Cubana
2. Emanuel - trampolina
3. Luka - Anitak
4. Nelly - Danci_K
5. Grga - Canaj
6. Franka - ivano2
7. Ela - Boxica
8. Dorian - meda
9. Iva - Boa
10. Andrej - Majeczka
11. J. - Felix
12. Andrija - martinaP
13. I. - bimba iaia
14. Dominik- tua
15. Terr - Teica
16. Zvrndalo - tomita
17. Petra - hady
18.twins mama - B&J
19.Ivano - Lima
20. B i S - Val
21. Erik - Milana
22. Jana - Jelka
23. la_mama - N.
24. Matej - Ivanna
25. M. - tash
26. Leon -lara01
27. mišica - Arian
28. lola_34 - MD
29. Iva- pale
30. Lea - leonisa
31. A. - Looli
32. Tin - Balarosa
33. XENA- Laura
34. Ana - Marija
35. Joško - babyboys
36. Eva-mona
37.Dorijan-buba mara
38. M. - Lira
39. Hanna-Hada
40. T. i F. - TeFil
41. Marge - Lutonjica
naša najstarija je sad treći razred pa smo upoznati sa svim procedurama i postupcima, ali se uprkos tome veselimo školi jer mrzimo vrtić LOL
1. Jana- Cubana
2. Emanuel - trampolina
3. Luka - Anitak
4. Nelly - Danci_K
5. Grga - Canaj
6. Franka - ivano2
7. Ela - Boxica
8. Dorian - meda
9. Iva - Boa
10. Andrej - Majeczka
11. J. - Felix
12. Andrija - martinaP
13. I. - bimba iaia
14. Dominik- tua
15. Terr - Teica
16. Zvrndalo - tomita
17. Petra - hady
18.twins mama - B&J
19.Ivano - Lima
20. B i S - Val
21. Erik - Milana
22. Jana - Jelka
23. la_mama - N.
24. Matej - Ivanna
25. M. - tash
26. Leon -lara01
27. mišica - Arian
28. lola_34 - MD
29. Iva- pale
30. Lea - leonisa
31. A. - Looli
32. Tin - Balarosa
33. XENA- Laura
34. Ana - Marija
35. Joško - babyboys
36. Eva-mona
37.Dorijan-buba mara
38. M. - Lira
39. Hanna-Hada
40. T. i F. - TeFil
41. Marge - Lutonjica
42.T. - taurus
Moje jedno dijete je išlo u OŠ Frana Galovića, drugo u Dugave, jer je tada tako bio raspoređen cjelodnevni boravak. Obje škole su dale jako dobro predznanje i pripremu za gimnaziju. Hoću reći, nećete ništa pogriješiti niti s jednom niti s drugom školom.
Cure, ima li tko iskustva sa školom A.G.Matoš na Ravnicama?
Dakle, navratila sam jucer do Doma zdravlja u Dugavama da ispitam situaciju oko tih upisa za lijecnicki..kod dr. Babic...
i....otpilila me brzinom svjetlosti
da: Kaj ja 'ocu? Kaj oni 'oce (valjda misli na ove iz gradskog ureda za odgoj i obazovanje)? Sad se njima "sprdnulo" (doslovno je to rekla) pa stavili lijecnicke na veljacu! E pa nece to kod nje ici..Ima ona drugog posla za obavit...Nek se ne pojavljujem do kraja drugog mjeseca...A onda, da joj nisam slucajno dovela djete, nego samo ja i zdr.knjizica pa cu dobit termin..
ja sam ostala u soku!
Jadna djeca koja kod nje idu![]()
Posljednje uređivanje od Looli : 06.02.2013. at 07:51
Looli, strašno!
Ne znam koja dr. će nas zapasti, ali ako bude pola od ove naše dosadašnje, bit ću sretna.
Razmišljala sam da ih upišem kod moje doktorice, ali nekako mi se čini da antibiotike olako daje.
Oko pregleda: na Krugama su mi rekli da se javim iza 1.3. za OŠ Rapska
vidim da ti je ovo prvi susret s njom
inače bi ovo već znala
bdw ja ne znam ni jedno dijete kojem nije nešto našla
mom sinu je htjela navuči kožicu pa ja nisam dala,totalna rasprava je bila da bi mi na koncu upisala u djetetov karton da nisam dala
frendici je tvrdila da je dijete slabokrvno,a ona kaže nije,na granici je a bio je bolestan i to je ok,i isto rasprava,dok joj frendica nije rekla da radi u laboratoriju i da mu je ona radila nalaz i da po tablicama za djecu nije slabokrvan
i još nešto,moj sin je alergičar,tada je bio i asmatičar i rekla mi je da joj svako novi nalaz moram fotokopirati .samo ne znam šta bi ona s tim kada je karton kod drugog liječnika
muka mi je kada se sjetim da moram opet ići k njoj s E
a koliko su u nastavi fleksibilni s takvom djecom? eva piše,čita ,računa bez problema do dvadeset,više nismo ni probali,grafomotorika joj je mrak,ima vokabular kao dijete od 11 god ( to su joj testirali ) pa me brine da će se dosađivati u školi.sve ono što klinci rade cijeli prvi razred ona već zna
npr do Božića je više bila doma nego u vrtiću a sve radne listove je riješila a drugi su na pola,a u vrtiću se onda igra dok drugi rade
znači više me brine da učiteljice budu fleksibilne pa da joj daju dodatne zadatke nego što mi je važna sama grupa Bistrići
što se tiče psihologa to mi i nije važno,imamo mi svoju kod koje idemo već godinama i kod koje super napreduje
a i ona ima selektivni mutizam pa se i toga bojim,za sada smo situacije u kojima se to dešavalo savladali ( npr vrtić ) ali škola je veliki šok i bojim se da će se problemi vratiti .
Posljednje uređivanje od Looli : 06.02.2013. at 11:10
ne, nismo u tom djelu. mi smo u Maksimiru i kako reče pedagodica naše odabrane škole (nema problema za upis iako nismo iz kvarta-jupiiiiiiiiiii) predviđena doktorica je jako dobra.
a ako je tako dobra, možda i ostanemo tamo. ambulanta je kraj škole, sve na jednom mjestu pa bi nam to i odgovaralo.
u petak idem po termin za sistematski, pa do kraja mjeseca i na testiranje za upis. tako sam dogovorila jer u ožujku počinjem radit pa da ne gnjavim poslodavce, ako već mogu sada to odradit.
Posljednje uređivanje od Val : 06.02.2013. at 11:33
pa i mora.
ovi doktori su samo za sistematski i cijepljenja.
cek cek...
sta dijete nakon sto krene u skolu i "ode" od pedijatra mora ici u skolski dispanzer???
Ne mogu odnijeti karton doktoru obiteljske medicine????
Koliko ja znam, kod nas se dijete ne mora seliti od pedijatra, naš pedijatar ima pacijente od novorođenčadi do penzića. A možda za manja mjesta vrijede drugačija pravila...![]()
Ako je ped pretrpan (a naši svi jesu), onda sa navršenih 7 godina moraš prebaciti karton školskom ili općoj.
ovisi o pedijatrima.
vecina njih drzi djecu do navrsenih 7 godina (znaci moja ce otici od pedijatra prije nego ce krenuti u skolu) i onda ih se seli kod lijecnika obiteljske medicine.
skolski djecu samo testira za skolu, radi sistematske i cijepi djecu.