Stranica 6 od 23 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 1113

Tema: Prvašići 2013/14

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Looli, MM je jutros bio kod Babićke i stjerala ga je van. Jadan se još oporavlja od tog šoka
    Uglavnom, danas popodne dijeli termine za Dugave pa ću ja otići poslije posla.
    A zvala sam i školu pa mi je psihologica rekla obzirom da se Babićka vratila da onda ona dijeli termine i za školu.
    više ću valjda znati popodne.
    E da, za koju ste se vi školu definitivno odlučili.
    Naš će u F. Galović.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nismo se još odlučili mada sam ja uzela termin za Dugave jer mi stariji sin tamo ide

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Pa i mi bi u Fran Galovic....al kazu da to skola naposljetku odluci...kao moraju se sva djeca rasporediti izmedju 2 skole, a ne mogu bas svi u FG....rekli su nam da mozemo izraziti svoju zelju, ali da nam ne mogu nista obecati
    Koji su njihovi kriteriji, nemam pojma...

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Leonisa što ste vi naveli za razlog odgode možeš mi i u inbox...meni ona ima emocionalno nezrele ispade ljutnje na skoro svaku sitnicu,
    pa npr. škola im je od 11-14 ona sama nije sposobna otići do škole i nazad, nema pješačkog dijela uz cestu da su djeca sigurna i nema je tko doma čuvati da se desi da ja npr. sutra moram ići raditi...a za godinu dana bi ipak bila odgovornija,samostalnija,veća...bla,bla,bla
    Misliš li da bi to prošlo u molbi?

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Šta i mi moramo ganjat te predupise?
    5.3. idemo na te preglede sve i razgovore, obje muhe jednim udarcem i dricu i psihologa, jedva čekam.
    Torbu nemamo i ništa drugo,vidi se na kraju krajeva da ni mi nismo spremni za to sve, ejdnostavno nam nije sjelo u glavi of skroz.
    A gdin naš vrli pedijatar kad sam mu rekla da posuđujem karton da neka mu više ne vraćam i da tražimo joj dra opće prakse...a ona će tek navršit 6, pa zar nije da kod njega treba bit do 7?
    Prosvijetlite me...kažu da u Sesvetama niti jedan dr opće prakse nema mjesta morat ćemo u Dubravu,samo kome? Ima preporuka?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj diči prvotno napisa Vidi poruku
    Leonisa što ste vi naveli za razlog odgode možeš mi i u inbox...meni ona ima emocionalno nezrele ispade ljutnje na skoro svaku sitnicu,
    pa npr. škola im je od 11-14 ona sama nije sposobna otići do škole i nazad, nema pješačkog dijela uz cestu da su djeca sigurna i nema je tko doma čuvati da se desi da ja npr. sutra moram ići raditi...a za godinu dana bi ipak bila odgovornija,samostalnija,veća...bla,bla,bla
    Misliš li da bi to prošlo u molbi?
    dosta sam pisala po forumu kad god se povukla tema, sad se samo ne mogu sjetiti gdje :D

ovo je sa prvasici 12/13
    http://forum.roda.hr/threads/71618-P...=1#post2078892
    http://forum.roda.hr/threads/71618-P...=1#post2079167
    http://forum.roda.hr/threads/71618-P...=1#post2079899
    http://forum.roda.hr/threads/71618-P...=1#post2079925
    http://forum.roda.hr/threads/71618-P...=1#post2080013
    http://forum.roda.hr/threads/71618-P...=1#post2080033
    http://forum.roda.hr/threads/71618-P...=1#post2080237
    http://forum.roda.hr/threads/71618-P...=1#post2140281
    moji postovi.

ukratko, ona je intelektualno bila zrela, cak i previse za 1 razred, sto su testiranja i pokazala, no ja sam tvrdila da emocionalno nije. pa su joj dogovorili i testiranje kod logopeda koja je potvrdila da je intelektualno iznad prosjeka i svi su mi rekli kako je steta ne dati je u skolu.
    tete u vrticu su rekle da joj odgodimo, psihologica u vrticu isto. komisija nije htjela cuti za to.

uz sve to, dobila je seku. odjednom, nakon 6g vise nije jedinica i rekla sam da je to preveliki sok- i skola i sestra. imala je, naravno, regresiju vec pred kraj moje trudnoce.

jos je ljetos zvala mene da ja pitam neku curicu kako se zove i hoce li se igrati s njom. sada uleti u park, pridje djeci i kaze, ja sam lea, kako se ti zoves? hocemo li se igrati zajedno?
    u starom vrticu bila je najmladaj i uvijek u sjeni. ove godine je najstarija i u samo 2mj dobila je toliko samopouzdanja koliko nije u zadnjih par godina.
    no i dalje ima problema s koncentracijom i izvrsavanjem zadataka, no kontrolira svoje emocije vise nego prosle godine.
    ove godine ona je spremna za skolu. prosle je izgledala ko janje koje se treba baciti vukovima.
    nisam ni sekundu pozalila sto smo odgodili. ona je drugo dijete. uz to, sada je i velika i odgovorna sestra. čjetos je bila sestra maloj tek rodjenoj bebi koja joj je ukrala mamu. karikiram.

ako bas zelis mogu pronaci dopis kojeg sam pisala u zalbenom postupku, ako ga negdje jos imam. tamo sam sve razloge fino navela i obrazlozila.

na kraju, posto ipak odlucuje roditelj, ti mozes napisat sta god oces.
    cak mi je i pedagogica rekla da pod razlog mogu napisati da cemo ove godine zbog x razloga puno putovati. eto.

predsjednica komisjije mi je otvoreno rekla da ce odluka ovisiti koliko ima prvasica za upis. toliko o tome.

ako te jos sta zanima, pitaj.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mene zanima od kad do kad su proljetni praznici

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

onaj tjedan prije Uskrsa, a Uskrs pada u zadnji dan mjeseca ožujka

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    mene zanima od kad do kad su proljetni praznici
    Zadnji nastavni dan je 22.3. (Petak), a prvi radni dan nakon Uskrsa je utorak, 2.4.
    Posljednje uređivanje od anjica : 03.03.2013. at 16:09

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Joj majko moja...nisam ni sama pametna što raditi...odgađati ili ne,,,ne preostaje mi drugo nego vidjeti u Utorak što će nam tamo reći...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Joj majko moja...nisam ni sama pametna što raditi...odgađati ili ne,,,ne preostaje mi drugo nego vidjeti u Utorak što će nam tamo reći...
    Ako imalo sumnjaš, traži odgodu. Ne znam nikoga tko je požalio što je odgodio školu, a znam ih dosta koji su požalili što nisu. Dijete je rođeno u ožujku, kod nas nema problema s takvim odgodama (a ni inače s odgodama, svi za koje znam da su tražili su i dobili odgodu).

Mog A. je psihologica u vrtiću lani preporučala za školu (znači s tek navršenih 6), jer je darovit, barata znanjem za 3-4 razred, kao bit će mu dosadno u školi - ali nije mi bio ni blizu zreo. Velika razlika se vidi u njegovom ponašanju od rujna do danas, dijete naočigled sazrijeva, a do škole nam je još pola godine.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Da dodam, rijetko koje dijete danas nije intelektualno zrelo za školu, ne sumnjam da ćete tu proći, ali ovaj emocionalni dio je meni bio sporan. I vidim da sam bila u pravu (a i njegove odgojiteljice su se slagale sa mnom).

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

X na martinu.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo u petak i kod doktorice i u školi
    U subotu kupili torbu.
    Herlitz Flexi Plus prošlogodišnji u Narodnim novinama. 440 kn.
    Oduševljeni svi.
    Obzirom da imam malo muško njemu uopće nije važno da ima sve u kompletu, tako da ćemo ovaj ostatak polako.
    Kako što nađemo.
    Uglavnom, odradimo još ovaj tjedan preglede i do ljeta i faze nabavke udžbenika i ovih sitnijih stvari, mirujemo

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

e...a Lara01, kako vi mozete biti 100% sigurni da cete u FG?

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pitanjce: nalazi krvi i urina - da li su gotovi isti/drugi dan ili treba čekati? (pretpostavljam da su to oni standardni dakle gotovi drugi dan, ali ipak bolje da pitam)

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

drugi dan su gotovi

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanjce: nalazi krvi i urina - da li su gotovi isti/drugi dan ili treba čekati? (pretpostavljam da su to oni standardni dakle gotovi drugi dan, ali ipak bolje da pitam)
    ja sam vadila privatno u Laboru, platila 100,00 kn, nalaz sam dobila za sat vremena na mail

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nama su bili isti dan popodne.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jel krv iz prstića?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je rečeno između mjesec dana do najkasnije dva dana prije sistematskog (tak da budu nalazi gotovi na vrijeme).

I taj (naš) laboratorij ih šalje direktno doktorici, ne moramo niš podizati...

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

super, to sam i mislila ali čisto da znam planirati ...

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krv iz prstića...nalaz za sat-dva dobila na mail.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nama je bila krv iz prstića i nalaz isti dan,podigao tata u DZ-a.

A sad izvještaj. Jučer obavljali sve. Ujutro kod školskog dispanzera veli drica da je više za odgodu. Dobili smo uputnicu za psihologa da još ima i njihov nalaz jer veli emocionalno nezrela.
    Tamo je još samo falilo da joj se popne na luster, nisam je nikako mogla smiriti. Odmah mi je rekla da ako se ovako bude ponašala popodne i u školi da će je i oni odgodit. Traži kontrolu rasta i vida za 6mj jer tu joj kao pleše po rubu...
    Ok popodne škola: Petra šta je to mozak,čemu služi? Što je to srce, čemu služi... Kod mozga se nisam mogla suzdržati jer ju Petra tako blijedo gledala da sam prasnula u smijeh...a za srce joj je rekla da služi za lupanje U biti čim smo ušli nije joj htjela uopće dati rješavati zadatke kad ju je vidjela...odmah je ko iz topa ispalila ona nije za školu...Inače Petra sa sad za koji dan navršenih 6god. ima 110cm...i 17kg.
    A onda ju je uptala koliko ima godina kad je ova rekla 5, ova bles u mene...a reko da u Subotu je 6i ročkas...ajde zadaci su je poljuljali i uvijerili da nije sve baš tako sivo...da je bila na vagi...kao neka je odlučim..

Zaključak obiju maltene identičan intelektualno: pametna,intiligentna,brza, da s učenjem neće biti problema i neće škoditi ni na koji način odgoda u tom pogledu...ali da joj jednostavno treba dati još godinu dana slobode i igre, u tom polju će joj 1,5 skoro puno donijeti za emocionalnu zrelost...eto ga 10.4 smo kod psihologa pa sa nalazom odemo pisati kod dispanzera zahtjev za odgodom..dr mi je rekla da će mi odobriti...
    Posljednje uređivanje od diči : 06.03.2013. at 15:27

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

imamo termin za pregled kod šk. pedagoga za dva dana.
    da li je možda tko bio da kaže koja pitanja postavljaju na razgovoru ?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Upozorenje za mame sitnije djece (težine 20 kg ili manje):
    nema šanse da dijete samo nosi torbu jer je puna torba teška oko 8 kg + još torba
    za papuče, nekad za tjelesni.
    Mi smo u drugom polugodištu kupili torbu na kotače jer ovu nije mogla nositi
    čak niti od vrata škole pa do razreda (niti bi joj ja to dala, to je kao da ja nosim
    35 kg)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja najstarija je imala manje od 20 kila, torba joj nikad nije bila toliko teška (a nije ni sad u 3. razredu), najnormalnije ju je nosila
    ova koja tek kreće u školu odavno može sekinu torbu s knjigama nositi na leđima i nije joj teška (isto nema 20 kila)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    imamo termin za pregled kod šk. pedagoga za dva dana.
    da li je možda tko bio da kaže koja pitanja postavljaju na razgovoru ?
    Moje su pitali kako se zovu mama, tata, brat, baka (T. je rekla da nije fer jer ju nitko nije pitao za didicu), gdje žive, grad, adresa; boje, slova, brojke. Crtali su sebe i nastavljali crtati niz (trokut, krug, križ - u nekoj kombinaciji nacrtani, pa su nastavljali niz). Malo su s njima općenito popričali i to je u grubo bilo to... Max. 20 min.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja mala svaki dan nosi doma torbu i sad sam išla vidjeti kolko je cijela s svim knjigama , iznosi manje od 6 kila, a torba ne spada u najlakše.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pa ako je i kod vas manje stvari i torba ima 6 kg, to je ipak trećina djetetove kilaže
    20/6=3,3, to je kao da ti sa recimo 60 kg svaki dan nosiš 18 kg, 60/3,3 =18,
    a to što oni kažu da njima nije teško, pa oni mogu podići dijete koje je približno njihove težine i
    reći da im nije teško

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi smo bili jučer u školi kod psihologa, logopeda i učiteljice. Bilo je super, bili smo brzo gotovi, nije mu bilo jasno zašto su na dječjoj karti Europe Srbija i C. Gora navedene zajedno . Liječnički je u travnju, upis u lipnju.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

La_mama vidim da me nisi čitala pitalo ju je
    što je mozak i čemu služi
    što je srce i koja mu je funkcija
    što je to identično?
    koje stvari vidi u pprostoriji na s
    adresu gdje živi, ulicu,grad,podatke o obitelji
    brojeve koji su bili napisano od 1 -9 morala je raspoznati
    pitala ju je koje su domaće žiotinje a koje šumske
    koliko ima godina
    koje povrće pozna a koje voće...

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i prepoznavanje svakakvih odnosa gore dole,naprijed iza malo veliko nisko visoko...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    pa ako je i kod vas manje stvari i torba ima 6 kg, to je ipak trećina djetetove kilaže
    20/6=3,3, to je kao da ti sa recimo 60 kg svaki dan nosiš 18 kg, 60/3,3 =18,
    a to što oni kažu da njima nije teško, pa oni mogu podići dijete koje je približno njihove težine i
    reći da im nije teško
    ne to je torba s svim knjigama koje mala ima, naravno i bilježnica i mapa za zadatke, pernica kišobran i pol litre vode.

moja se ne tuži na težinu ide sama u školu i iz nje.

ni klinac koji je bio s njenim kilama , tek u 9.5 godini nije se tužio da mu je teško.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

E. je danas imao testiranje, trajalo je od 12.20 do 13.30 (grupica od njih 13).
    S njima su bile i psihologinja i pedagoginja,i moram priznati da mi se sviđa takav pristup. Ipak se bolje može upoznati dijete kad se s većom grupicom družiš sat i više nego na prepad u 10 minuta s jednim djetetom.

Još uvijek izvlačimo iz njega što je sve bilo na testiranju

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mi smo danas odradile testiranje,bile su samo H i još jedna curica.Prošlo je sjajno i sad čekamo pregled kod doktora!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

La_mama vidim da me nisi čitala pitalo ju je
    što je mozak i čemu služi
    što je srce i koja mu je funkcija
    što je to identično?
    koje stvari vidi u pprostoriji na s
    adresu gdje živi, ulicu,grad,podatke o obitelji
    brojeve koji su bili napisano od 1 -9 morala je raspoznati
    pitala ju je koje su domaće žiotinje a koje šumske
    koliko ima godina
    koje povrće pozna a koje voće...
    diči, čitala sam što si napisala ali sam isto htjela čuti druge mame i njihova iskustva s pregleda.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo bili jučer u školi kod psihologa, logopeda i učiteljice. Bilo je super, bili smo brzo gotovi, nije mu bilo jasno zašto su na dječjoj karti Europe Srbija i C. Gora navedene zajedno . Liječnički je u travnju, upis u lipnju.
    martinaP, znaš li možda da li je pregled kod logopeda dio kompletnog pregleda za školu ili se obavlja po potrebi ?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    martinaP, znaš li možda da li je pregled kod logopeda dio kompletnog pregleda za školu ili se obavlja po potrebi ?
    Kod nas nije logoped bio zasebno, nego su bili prisutni zajedno psiholog i logoped, kod njih je rješavao neke zadatke, spajao točke, nešto na zaokruživanje, ne znam detalje, znam da mu je bilo zanimljivo (on inače voli takve stvari). Mislim da je logoped uvijek nazočan jer je spomenula da je poslušala izgovor i da je sve ok.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kod nas nije.
    moja je isla jer sam trazila odgodu, a logopedica je sastavni dio komisije.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MartinaP umrla sam od smijeha na ovaj geografski komentar
    Neki dan je lavić sav zabrinut izjavio kako ga je frka razgovora u školi. U čudu ga pitamo zašto, a biser izvali da će se osramotiti jer još uvijek ne zna sve azijske države.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ahahahahahahahahha! genijalan je!

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kod ans nije bilo logopeda uopće...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

A bogme nismo niti mi imale logopeda.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara nije bila ni kod logopeda ni kod psihologa (osim u vrtiću).
    na pregledu u domu zdravlja bila je samo liječnica.
    a u školi je bila na razgovoru s nastavnicom razredne nastave.
    psihologu i logopedu išla su samo djeca kod kojih su za to postojale neke indikacije.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kod nas je u skoli redovna procedura pedagog i uciteljica, u dz lijecnik.

psiholog, logoped su standardna procedura u vrticu svi predskolarci al nema utjecaja na upis.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

kod nas nije bilo ni logopeda ni pedagoga...samo psihologica...20 min sama solo s djetetom...i vozi dalje...
    ja popunila neki upitnik..nitko me nist nije pitao..ni u koju skolu..nist nist..
    jedva sam izvukla iz psihologice: Ona je vise nego spremna za skolu!
    i to je to...doslovno: ODRADJENO!

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

u školi je malu testirala pedagogica
    na liječničkom je bila doktorica i onda psihologica
    (mi nismo bili prisutni kod psihologice jer imaju tendeciju odvojiti dijete od roditelja da vide kako reagira, ali smo čuli kroz vrata šta se dešavalo-trebala je pokazati lijevu ruku, desnu nogu, pa još neke dijelove tijela i onda nekakav općeniti razgovor)

netko je gore spominjao pregled spolovila...
    mala nam je u autu rekla da joj je psihologica samo odmaknula hlačice i gačice i "naluknula" se...
    to mi nije nikako jasno, kaj je htjela provjeriti jel stvarno curica ili što?

ionako moramo naknadno doći na cijepljenje pa ću baš pitati o čemu se radi

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi u petak sve obavili.
    Kod doktorice ja odrađivala papirologiju sa sestrom, on je za to vrijeme bio sam s doktoricom.
    Na kraju je rekao samo da mu je bilo zabavno.
    Detalje ne znam, osim da je pregled uključivao kontrolu vida, mjerenje težine i visine, mjerenje tlaka i cijepljenje. Sve je super.

U školi bili na razgovoru kod pedagogice. Prvih cca 30-ak minuta bio je sam s njom, onda je pozvala nas. Jako ljubazna, informirala nas o školi, pitala o našim željama i preferencijama i na kraju zaključila da je odličan po svim točkama koje je testirala i odlično pripremljen za školu.
    Čekamo 09.05. i upis
    Njemu je i razgovor u školi bio zabavan.
    Na kraju kada je njega pitala ima li on pitanja, biser je komentirao da zna da se u školi ne gledaju crtići, ali da ju moli da razmisli o tome

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zaaakon je!

Stranica 6 od 23 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •