Stranica 11 od 23 PrviPrvi ... 91011121321 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 1113

Tema: Prvašići 2013/14

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi smo dobili popis na kojem pise:

1. hrvatski jezik
    prvih mjesec dana, crtancica, a nakon toga pisanka A
    pisanka B je za drugo polugodiste
    2. matematika
    matematicka biljeznica 1
    3. priroda i drustvo
    biljeznica za geometriju
    4. strani jezik i vjeronauk- prema dogovoru
    5. likovni
    u posebnu kutiju:
    tempere (probusiti ih) i vodene boje
    2 kista za vodene i 2 kista za tempere (po jedan tanji i deblji), casa za vodu, krpica za brisanje
    uljne pastele (ne vostane)
    plastelin
    glinamol
    6. tjelesni:
    tenisice (ili cvrste papuce s gumenim potplatom), bijela majica kratkih rukava i bilo kakve kratke hlace, mali rucnik
    u torbi svakodnevno imati:
    flomastere, drvene boje, skare, ljepilo
    ne kupovati likovne mape prije roditeljskog
    jastucic za sjedenje

u skolskoj torbi potrebno je svakog dana nositi:
    pernicu u kojoj je nekoliko obicnih nasiljenih olovaka, gumica, siljilo, malo ravnalo ili trokut, drvene bojice, informativka, papuce

ovo je skraceno, nisam pisala pune i opisne recenice

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Bilo je na akciji u Mulleru, po 11 kn rola, mislim da mi je trebalo 2 ili 3 role (izračunaš prema visini i broju knjiga), jednostavno je, samo traje.
    cek, jel to moras krojiti i ljepiti i biti uredna, precizna i pazljiva?

da odmah prekrizim ako je odgovor na ovo sve: DA

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
    mona, folija koja se lijepi ?za knjige-to je nesto bas za knjige ili nesto sto su se mame dosjetile? Ovako kako si ti objasnila zvuci pametno Ja sam jos iz doba kad su prozirne plasticne korice bile zadnji tehnoloski hit

postoji baš za knjige.mada to je obična samoljepljiva folija u roli.ima ih i u bojama ali prozirne pa se vidi o kojoj knjizi je riječ
    to se naljepi na knjigu.treba malo prakse za lijepo to zalijepiti.Ali ja sam već profesionalac

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku

odgovor na sve ovo je DA
    ima ih za kupiti u NN,konzumu,pretpostavljam i na drugim mjestima sa školskom opremom
    ja sam ih znala naći i za 6 kn pa kupim više

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa sad... ja nisam narocito uredna i pazljiva, ali vec sest godina zamatam djeci knjige tako jer su mi se ostali nacini zamatanja pokazali neodgovarajucima - omoti se poderu, a knjige raspadnu. Kupim foliju u Mercatoru (imam dojam da je ta malo deblja od one iz Profila, ali ne mogu tvrditi da je zaista tako). Imam vec rutinu i sluzim se ravnalom kad ravnam foliju na korice, ali tako omotane knjige izdrze po 2 skolske godine (v. godine rodjenja djece - mladji naslijedi knjige) i zadovoljna sam. Pretjerana urednost i preciznost nije bitna, jedino treba paziti da se ne naprave bas veliki mjehuri zraka, ali i tome se moze stati na kraj iglom.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nama su rekli da cemo imati sastanak sad pred kraj 6. mjeseca i da cemo tada dobiti popis. mi uvijek sve u zadnji cas, tako da se samo nadam da cu uspjeti kupiti torbu do pocetka skolske godine, sve ostalo cemo lako

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mozda da dam muzu da umota knjige kad vec umotava stari akvarij

naravno ako se radi o foliji. onoj koja je meni folija (npr. negdje ga zovu zastitni najlon :D)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zapravo, peterlin, da se uslikas step by step i postas jer ne mogu zamislit kak bi to islo, a da drzi bez ljepljenja i da je uredno.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sad... ja nisam narocito uredna i pazljiva, ali vec sest godina zamatam djeci knjige tako jer su mi se ostali nacini zamatanja pokazali neodgovarajucima - omoti se poderu, a knjige raspadnu. Kupim foliju u Mercatoru (imam dojam da je ta malo deblja od one iz Profila, ali ne mogu tvrditi da je zaista tako). Imam vec rutinu i sluzim se ravnalom kad ravnam foliju na korice, ali tako omotane knjige izdrze po 2 skolske godine (v. godine rodjenja djece - mladji naslijedi knjige) i zadovoljna sam. Pretjerana urednost i preciznost nije bitna, jedino treba paziti da se ne naprave bas veliki mjehuri zraka, ali i tome se moze stati na kraj iglom.

ovako i ja
    to je samoljepljiva folija,iskrojim ju malo veću od knjige,polako odljepim početak i zaljepim na knjigu i onda s velikim ravnalom lijepim a istovremeno skidam onaj papir na koji je folija zaljepljena
    za one koji ne kuže to izgleda kao samoljepljiva tapeta samo tanje i prozirno.i ne ostanu mi mjehurići.Moj sin je picajzla i mora biti uredno.I knjige su mu i na kraju godine kao nove

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

leonisa zašto jastučič za sjedenje?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nemam pojma. valjda da ne klize? ili da ih ne boli guza :D
    al i mi smo imali, prije 30ikusur, necu reci koliki kusur godina.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zapravo, peterlin, da se uslikas step by step i postas jer ne mogu zamislit kak bi to islo, a da drzi bez ljepljenja i da je uredno.
    Nije to neki problem, izrežeš foliju prema knjizi tako da bude cca 2cm veća od površine vanjskih korica, prelomiš na pola, položiš knjigu i polako odvajaš papir od folije uz istovremeno pritiskanje, urežeš utore za prelamanje tamo kod hrpta, pa zalijepiš preklope. Imaš ovdje nešto, iako ja radim s onim folijama koje imaju papir s kvadratićima za podlogu, radi lakšeg krojenja: http://www.youtube.com/watch?v=hzs5bYbbhF4

JAKO je bitno da je folija kvalitetna tj. debela.

Imam ti ja još jednu ideju - ako imaš koga poznatog u kvartovskoj knjižnici, pitaj da li ti oni mogu zamotati. Oni obično imaju napravu za zamatanje knjiga pa to kod njih ide lakše. Kupiš ljudima kavu i kekse ili tak nekaj + foliju (pitaš točno kakvu) da ne troše svoju.

Isto, svojevremeno je Školska knjiga nudila tu uslugu zamatanja ali ja sam to radila doma sama pa ne znam detalje.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jastučić služi za sjedenje na podu učionice.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ok, sad mi je jasnije

ja sam mislila da je to nesto poput kuhinjske folije, samo deblje. s njom nikad na zelenu granu.
    s onim pvc samoljepljivim papirima, tapetama sam se igrala kad sam joj ukrasavala ormar i djecju kuhinju.

cokolada, sjedenje na podu?

da vas pitam nesto- wc? kakav je? onaj mali ko u vrticu ili za odrasle, veliki?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne bih vam htjela gušiti entuzijazam pa bolje da ne opisujem naše WC-e ( izvannastavna aktivnost "Mali vodoinstalateri" okuplja zavidan broj učenika).

na podu sjede ponekad u boravku ili dok gledaju crtiće.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas se puno sjedi na podu, ali imaju tatamije pa ih slože

omatanje knjiga - na udzbenik.hr uz knjige odaberem opciju da mi ih oni i omotaju i to je što se mene tiče genijalno. ništa više od toga nemam živaca raditi, kakvo vražje ljepljenje. ovako klik klik i u paketu stižu omotane knjige

wc veliki naravno

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Jastučić služi za sjedenje na podu učionice.
    kod nas su (a ista je škola kao leonisina) imali jastučić na stolcu
    da im bude mekanije
    od 3. razreda, kada više nema boravka, i kada dijele učionicu s 4. razredom, nemaju više jastučić

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Drugo i trece, zapravo. U jednu ruku polio, u drugu DiTe. Jos je DiTe dobio u lijevu ruku, tek poslije mi je sinulo da bi bilo bolje da ga je dobio u desnu, posto je ljevak. Ruka mu je sad bas jako crvena, i dobio je temperaturu.
    Mi smo danas obavili sistematski i cijepljen je samo u lijevu ruku sa MMR, nisu spominjali da moramo doći po druga cjepiva.
    Ja sam mislila da je taj dio isti za sve buduće prvašiće.

Testiranje je bilo u školi, trajalo je 45-60 min, u grupama po 5 djece su rješavali neke zadatke, crtali, pričali s njima; bili su učiteljica, pedagog i defektolog. I onda su popričali s nama nasamo po 5 min.
    Uglavnom, to je to, gotovi smo, vidim da neki od vas još imaju i "službeni" upis u školu, mi ne.

Kupili smo torbu , Herlitzov 5-dijelni komplet dinomania preko ebaya, na aukciji.

Vidim da ste vi već na knjigama i omotima. Mi nemamo još nikakav popis udžbenika, tek na ljeto, a vjerojatno ćemo ih naručiti preko škole, to mi se nekako čini najjedostavnije.
    Omoti? Ja znam samo za one prozirne korice , ali mi se sviđa ova ideja sa samoljepljivim folijama. Svašta ja tu naučim od vas!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas su (a ista je škola kao leonisina) imali jastučić na stolcu
    da im bude mekanije
    od 3. razreda, kada više nema boravka, i kada dijele učionicu s 4. razredom, nemaju više jastučić
    a wci? molim te reci da su mali, cisti...wci su moja jedina nocna mora. najradje bi joj tutu dala :D

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, nisam nikada bila unutra
    a moja V uglavnom ne ide nigdje van kuće na wc
    možda je bila koji put, ali nikad se nisam sjetila pitati
    ne vjerujem da su mali vrtićki
    no stvano ne znam
    ali dolje, gdje su privašići (samo ne znam kako će biti ako budu 3 prva razreda, a dolje su dvije učionice)
    imaju wc samo za njih, za prvašiće
    jedan muški, jedan ženski
    ne idu starija djeca tamo na wc, manje je korisnika, pa je vjerovatno dosta čisto

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

izdrzi do kraja dnevnog boravka?
    vjerujem da bi i L. izdrzala, do 12 bez beda, al do 15 ne znam ni zelim li.

imala sam napadaj panike kad su isli s vrticem na izlet, al ajde, teta im je stavljala papir i pazila na njih. ovako...mozda da joj ipak kupim mobitel pa da zove nekog, baku, didu, mene, tatu kad ide na wc

ajme, skroz sam zaboravila na wce. sad cu imat nocne more do jeseni.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kod nas nema jastučića za sjedenje

a wci su, veli mališa, normalni. i neki nemaju dasku, znači samo školjka. i ne brini, sve bakterije ugibaju. jedino neka ne sjeda na dasku/školjku odmah iza drugoga

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mona prvotno napisa Vidi poruku
    postoji baš za knjige.mada to je obična samoljepljiva folija u roli.ima ih i u bojama ali prozirne pa se vidi o kojoj knjizi je riječ
    to se naljepi na knjigu.treba malo prakse za lijepo to zalijepiti.Ali ja sam već profesionalac
    Ovaj filmić to bolje prikazuje, samo što ovoj ide jako sporo. No, ovo je princip, sve su ostalo nijanse. Brzina se stiče motanjem. Knjige su kao nove na kraju upotrebe.
    http://www.youtube.com/watch?v=7dkGzdi7ul8

ps. i ja sam profesionalac

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Ivanna prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo danas obavili sistematski i cijepljen je samo u lijevu ruku sa MMR
    Najmanje mjesec dana poslije toga idu ostala cjepiva. Kod nas bez toga ne mozes dobiti potvrdu za upis.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Drage iskusne mame kako ćete naručivati knjige, preko škole, neta ili u knjižari i kakva su iskustva onih koji su to već sve prošli

Mi imamo 6.6. upise pa ćemo onda i dobiti popise što nam sve treba.
    Hvata me panika kada vas čitam mi još ni torbu nismo kupili

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ni mi. Gledali smo torbe, njemu se ništa ne sviđa, ne želi uopće na likove poput Ben 10, Spiderman i sl. a likovi iz crtića, auti, bageri... su mu predjetinjasti, mislim da ćemo izludjeti kad bude vrijeme za torbu
    Trenira nogomet s velikim dečkima i on bi ustvari ruksak kakve oni nose za školu. Kupili smo mu za trening mali anatomski Puma karirani ruksak i on bi sada nosio knjige u njemu to mu se sviđa ali ja bih radije pravu torbu. Problem je što su torbe stvarno "djetinjaste".
    Posljednje uređivanje od LIMA : 30.05.2013. at 17:00

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj mali je u prvom razredu imal herlizovu torbu na olovke, jer i mi nismo fanovi ni Bena , ni pauka ni sličnih, pernicu ima ( dobil za ročkas) neku s medekom koju i sad u 5 uredno nosi.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Eto i nas ovdje, dugo mi je trebalo da posjetim ovaj podforum, vidim aktivni ste već dugo
    I mi smo 06.06. i turbo smo zreli za školu, već joj je dugo dosadno u vrtiću i jaako se veseli školi, a i ja.
    Ne bojim se uopće toga, čak se i veselim, jer bude puno samostalnija

A da Vas pitam nešto:
    Znate možda kak funkcioniraju one kopče za otvaranje na HERlitz torbama, imam osjećaj da bi mogle biti pokvarljive prirode ili?

I ima li tko saznanja o torbama iz Mullera, a zovu se O niell, tako nekako... ima ih različitih, a ima i nekih dosta laganih, ali nigdje na nađem koliko su teške,
    ako ima netko nekakvo saznanje ili link, bila bih zahvalna!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Tražim te Mullerove po netu i nabasah na ovo pa evo da podijelim sa vama http://uredski-materijal.net/Za-skol...ucts/Page-1-25

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Znate možda kak funkcioniraju one kopče za otvaranje na HERlitz torbama, imam osjećaj da bi mogle biti pokvarljive prirode ili?
    nakon dvije godine korištenja torba mog sina je kao nova
    kopče su ok

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj klinac je imal jednu herlicovu ( istina niskog ranga cijene) s dvije kopče koja se potrgala,ali smo mi zmagioničirali da se može zakončati kopča, on je nosio 2 godine, a posle je istu torbu nasljedio bratić i uredno nosio.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ova zadnja je MRAK!

margita ima torbu još od ožujka, htjela ju je za rođendan. na monster high LOL iz muellera. i odonda je svakodnevno koristi, sprema u nju razne stvari i nosa je po kući, koristi svakodnevno i pernicu i torbu za slape koje je dobila s torbom... do jeseni će to već biti stara torba LOL

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Drage iskusne mame kako ćete naručivati knjige, preko škole, neta ili u knjižari i kakva su iskustva onih koji su to već sve prošli
    I mene ovo zanima. Kakva su iskustva sa www.udzbenik.hr?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ova zadnja je MRAK!

margita ima torbu još od ožujka, htjela ju je za rođendan. na monster high LOL iz muellera. i odonda je svakodnevno koristi, sprema u nju razne stvari i nosa je po kući, koristi svakodnevno i pernicu i torbu za slape koje je dobila s torbom... do jeseni će to već biti stara torba LOL
    mi ju imamo i svijetli u mraku ovaj kostur samo
    Posljednje uređivanje od rayna : 31.05.2013. at 09:35

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam zadnje dvije godine naručivala preko web skop-a Narodnih novina i bili su ok
    prošle godine im je trebalo 10-tak dana da stignu ali naručivala sam iza 20.08 pa im je bila gužva ( stigle su prije početka škole kao što su i obečali )
    prve godine je dostava bila ekspresna,stigle su za tri dana
    osim knjiga naručivala sam i opremu ( tempere,bojice... ) i to je isto bilo ok

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    I mene ovo zanima. Kakva su iskustva sa www.udzbenik.hr?
    ja svake godine naručujem preko njih, imaju i opciju da ti oni zamotaju knjige što je meni super
    naručit ću od njih i ove godine, dakle po 4. puta

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kada naručuješ i kada ti ih isporuče? (ovo sa zamotavanjem mi je korisno, ja sam antitalent za takve stvari)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prve godine sam naručila jako kasno, krajem 8. (25.8. tako nekako ) i stigle su prije početka nastave.
    prošle i pretprošle sam naručila sredinom lipnja i stigle su mi u srpnju ili kolovozu (ovisno o godišnjem, napišeš u kojem periodu ljeta te nema doma, da ti ne pošalju baš tad)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

folija, ja sam prosle godine prvi put cula za to, evo je na linku, ali ja sam uvjerena da je nisam toliko platila
    http://e-trgovina.nn.hr/skolski-prib...je/876932.html

knjige sam prosle godie prvi put umotavala, nisam profesionalac, ali meni je to islo na zivce, a na zalost ove godine cu opet lijepiti. bolje se pokazalo od omota koje smo imali na Pčelicama.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja svake godine naručujem preko njih, imaju i opciju da ti oni zamotaju knjige što je meni super
    naručit ću od njih i ove godine, dakle po 4. puta
    Nemoj zaboraviti starije dijete
    Ja sam se sad ufurala kako mladja ide u skolu i moram joj naruciti knjige. Onda se sjetim da moram i za treci razred takodjer.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj zaboraviti starije dijete
    Ja sam se sad ufurala kako mladja ide u skolu i moram joj naruciti knjige. Onda se sjetim da moram i za treci razred takodjer.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi smo danas završili upis, odnosno ispunili zadnje obrasce i završili taj proces. Došla sam spremna za neki opširan popis što moramo kupiti i dobila ovo nakon što sam triput pitala i željno čekala sa kemijskom:

6 bilježnice A4 na kockice
    1 bilježnica A4 bez crta (za hrvatski)
    vodene boje

i to je to. općina klincima plaća knjige, javit će nam kad stignu da dođemo po njih. Od izbornih predmeta ima samo vjeronauk, koji se u principu održava u sred dana pa je jako nezgodno da malena ne bude tamo. rekla je učiteljica da svi imaju vjeronauk do 4., nakon toga samo rijetki.

knjige će držati u školi, uvijek kroz tjedan, osim ponekad i ako baš žele nešto donjet doma za pokazat, i eventualno lektiru. vikendom može nositi doma. zadaća se 100% dovrši u produženom pa kaže učiteljica nema potrebe se mučiti i nosati doma.

pa baš se pitamo što će joj neka velika torba ako knjige neće nositi doma...?

jel još neka od vas tako u maloj općini gdje je sve nekako - jednostavno - kao što je kod mene?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da li je ista cijena knjiga bez obzira gdje se i kako naručuju (neupućena sam u ovo područje)?
    I da li se ta usluga umatanja knjiga na udžbenik.hr dodatno plaća?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

knjige bi trebale svugdje isto koštati, a omatanje se naravno plaća (pa nisu omoti besplatni)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prošle godine je bilo 3 kune po knjizi, a imali smo 10 knjiga

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa jedno je naplatiti omot drugo je dobiti umatanje gratis ili i njega naplatiti. mislim da to pita. mislim, to bi ja pitala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na računu piše Omot - 3 kn komad
    jel to samo omot ili omot i omatanje ne znam, koga zanima nek ih pita
    meni je samo bitno da sam si ja za 30 kuna uštedjela puno živaca i vremena i da nisam morala po knjižarama tražiti prave dimenzije (jer su te proklete knjige svaka u svojoj dimenziji, nedajbože da sve budu u nekoj standardnoj)

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

na računu piše Omot - 3 kn komad
    jel to samo omot ili omot i omatanje ne znam, koga zanima nek ih pita
    meni je samo bitno da sam si ja za 30 kuna uštedjela puno živaca i vremena i da nisam morala po knjižarama tražiti prave dimenzije (jer su te proklete knjige svaka u svojoj dimenziji, nedajbože da sve budu u nekoj standardnoj)
    Onda kupiš veće omote i odrežeš višak.
    Meni je malo previše plaćati umatanje za 30-40 knjiga i radnih bilježnica.
    Posljednje uređivanje od Cathy : 05.06.2013. at 08:03

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

već sam napisala da mi se ne da s tim petljati, pa ni rezati prevelike omote.
    meni za sad još uvijek više odgovara da platim nekom drugom da to radi.
    vjerojatno neću tako razmišljati kad ću imati tri školarca i puno knjiga, ali za sad mi je još uvijek draže potrošit 60 kuna na to potrošim 60 kuna i na puno gluplje stvari.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •