Moje dileme oko zamatanja (iako hvala svima na odgovorima) je riješila susjeda - uzme sve što treba zamotati i odnese u lokalnu knjižaru. Tamo zamotaju sveu pripadajuće omote, tako da nema viška/manjka omota. Mislim da ću i ja tako.
Čestitke prvašićima! Krenula djeca u svijet :D
Cestitke prvasicima
Nisam toliko u nevjerici bila kad je starije dijete krenulo. Ja jos ne vjerujem da ovo moje malo slatko krece u skolu![]()
Omoti
Jel ja mogu doci u skolsku knjigu i dati popis udzbenika i kupiti pripadajuce omote?
Prosle godine sam kupila omote preko interneta zajedno s knjigama. Eto, ove godine dobili knjige i sad se patim.
Od onih univerzalnih omota placem.
Evo nam već drugog školskog dana, cura je sretna, jutros smo je seka i ja pratili u školu, mislim da će brzo krenuti sama.
Učiteljica nam se sviđa, sve u svemu jako sam sretna barem za sada sa našom školom, 15 ih je u razredu što mi je veeliki +.
Anci nazovi pa pitaj, mislim da ne bi trebalo biti problema
Nama bilo jako jako lijepo, Jana je oduševljena. Sinoć nikako zaspati, još je u pola 12 ležala budna, ali jutros se bez beda probudila.
E, kad jedu prvi put?
Edit: u Zagrebu, boravkaši![]()
Posljednje uređivanje od Cubana : 03.09.2013. at 09:28
dorucak- kad je veliki odmor, upravo sad :D
Posljednje uređivanje od leonisa : 03.09.2013. at 09:29
Nama rekli nakon prvog sata. Tak da bude doma prije polaska neku voćku, ili jogurt.
Ma, nikad nije mogla jesti tek kad se probudi, nije jutarnji tip, a budi se u pol 7, ne mogu ju ranije buditi. Inače jede cca sat, sat i pol nakon buđenja.
Za razliku od malog koji se budi gladan.
Od 7 je u školi (da, već danas :/ ) tako da ne znam da li da joj radim neki sendvič pa da jede oko 8 (nastava im počinje u 8i20) i jel uopće smije tamo jesti.
Moram MMa danas uputiti da još i to ispita.
Jooj,
i mi smo uzbuđeni.
Meni se tek sad ujutro pomalo 'spušta' adrenalin. Tek sad postajem svjesna da je to - to, da su već veliki.
Nema više nazad.
Klinci su uživali, jučer su (da jučer!) cijelo jutro ispitivali 'a kaaaad će škoooola'...
Sin je rekao da mu je ljepše u školi nego u vrtiću.
Vidjet ćemo dokad će ga držati entuzijazam...
Istina .. navodno će danas imati omote jučer nisu..
Mi smo uspjeli nekako pripasati omote jučer u Profilu ali za Building blocks nisu imali pa sam stavila one univerzalne što se režu i zaljepe sastrane .. ubila se dok sam zamotala dvije knjige ..Sad mi još treba omot za knjigu iz glazbenog. I vjeronauka (to dobijemo ili kupujemo??) i zbirka iz matematike (to kupujemo)
E da, kod nas moramo po djecu doći do 5. Ja na knap stižem. Što ako kasnim? :/
Nama je jedna knjiga ostala neumotana, neću je ni umatati i onako sve na jesen mogu u kantu za smeće pošto stižu novi udžbenici
Kod nas je produženi do 16:30, ja radim do tri, ako me ne zadrže duže tako da mi nije bed.
Jelka ako kasniš vjerovatno je ista fora kao i u vrtiću, učiteljica će ostati s tim djetetom, ako se desi više puta najvjerovatnije će te opomenuti, a i klinci nisu baš najsretniji kada ostanu zadnji.
moja princeza je jučer uživala na predstavi i jedva je čekala da složi torbu
danas smo nosili teke i pernicu, danas dobivaju knjige u školi koje nosimo doma na "oblačenje"
jutarnje dežurstvo je od 7 u jednoj velikoj dvorani, uvijek je jedna učiteljica s njima
(prije škole sam joj kupila puterštangicu da pojede na dežurstvu, ostavili smo ju u 7:30)
neznam za doručak, ručak imaju u 11:30 (nastava 8-10:30)
nakon ručka je pisanje zadaće i mogu se podići od 15:30-17:00
(učiteljica iz boravka je s njima do 16:00, a onda je opet dežurstvo do 17:00 gdje se spajaju svi klinci iz boravka iz par razreda)
(ovaj tjedan su na privikavanju pa je boravak do 14:00)
Jelka, za kašnjenje moraš pitati učiteljicu jer je u svakoj školi drugačije
možda će učiteljica čekati, a možda će dijete ostati s čistačicom
neće ti dijete ostaviti na cesti kad škola radi zbog popodnevnog turnusa
zaboravih...
tek smo jučer nakon priredbe dobili popis učenika po razredima, ali ajde...
mi smo 1A i ima ih 20 u razredu
s njom je četvero djece iz njene vrtičke grupe i još troje iz susjedne
jako sam happy jer su to sve mirnija djeca, one "nestašnije" su stavili u B razred![]()
Mi smo jutros došli oko 7 i 10 i već je bilo djece u dežurstvu.
Što je i logično jer živimo na periferiji pa ako roditelji rade u Zg, moraju već krenuti.
Također, rečeno nam je da ako dijete i dođe prije 7 da su tu uvijek spremačice.
Jer mi se i pripremamo na takve situacije jer MM, iako radi u kvartu, nekad radi od 6, a ja imam 20 km do posla + stanica za vrtić.
Uglavnom, stres samo takav![]()
jučer smo dobili knjige - fakat komplikacije s omotima! nemreš vjerovati da su sve knjige različitih dimenzija!
uglavnom, kupila sam onu rolu samoljepljive folije (taman nam je bila dosta jedna) pa smo MM i ja zajedno sinoć rezuckali i lijepili (večernje druženje)...
taman smo skužili foru kako najjednostavine to zalijepiti kad nam je ponestalo knjiga![]()
i danas nam je roditeljski pa ćemo saznati i koliko nas u razredu neće na vjeronauk
nadam se da ima bar još jedno dijete
u dobra si, mislila sam da ćeš reći da ćeš mi donijeti knjige
radili smo udvoje, probala sam sama, ali mi se folija previše frkala
izrezali smo foliju malo veću od veličine knjige da možemo presavinuti rubove
MM je polako odljepljivao zaštitu, a ja sam istom brzinom lagano lijepila
prvo smo zalijepili jednu stranu i presavinuli rubove, pa okrenuli knjige i nalijepili ostatak
(folija je u jednom komadu)
nadam se da si skužila jer fakat neznam kako bi drugačije objasnila![]()
joj kad slusam kako su roditelji omotavali knjige do 2 u noci, lakne mi sto sam njene dala u fotokopiraonu, tip je za svaku nasao omot i umotao je i sve za 2kn po omotu.
istina ne cine mi se nesto turbo kvalitetni, al za te novce i vrijeme..izdrzat ce do kraja godine :D
jos naljepiti naljepnice i gotova je.
moram saznati jel knjige iz hrvatskog 2. dio mogu biti doma dok ih se ne pocne koristiti.
inace, jucer sam vagala knjige, 4kg. juhu!
i kod nas je danas roditeljski, ocekivano vrijeme trajanja 3h. valjda ce doma prezivjeti bez mene![]()
teke nisam lijepila, hrv2 sam odnijela danas sa svime pa čemo vidjeti...
ako kaže da su trenutno višak, izvadit ću iz torbe i donijeti doma
kako ste sa slobodnim aktivnostima?
jel vam idu dječica na nešto?
i mi isto. valjda joj nece trebati bas danas u sklopu upoznavanja.
inace, jucer nisu nista pisali, samo su razgovarali, imali su engleski, nema pojma kak se uciteljica zove (moram priznati da ne znam ni ja, odnosno da samo glavnoj znam ime, bez prezimena, jer sam samo to cula u zamoru, nigdje nije pisalo ime i prezime niti jedne uciteljice :grr: ) a boravak je cak bio i malo duze od pola 4, sto nas je iznenadilo jer nije da su imali sta za uciti i raditi![]()
Leo, hrv 2 slobodno ostavi doma, to je za drugo polugodiste.
Omoti, ajme! Za prirodu nemam nista. Idem danas u podrum naci od starije kceri stare omote![]()
Ja cu biljeznice umotati. Mada, lani nismo (za drugi razred) pa su prezivjele.
A i brzo ce prestati s crtancicama pa se nece stici ufrkari
Aktivnosti... Ne znam jos, mozda ritmika, jezik...
Mislite na aktivnosti koje škola organizira ili? Jana naime ide na plivanje. I to je sve na što će ići. Uči francuski, engleski će ionako usput pokupiti.
To joj je i dosta :D
Da, one aktivnosti u sklopu skole. Koje se placaju. Ritmika, jezici, dzudo i tako. Ono sto bude u skoli.
u sklopu skole nebu nista :D
iako joj se svidio akrobatski rnr
nastavit ce svoju capoeiru i ima zelju od proljetos upisati atletiku.
jedan jezik u skoli joj je za sad cist dost.![]()
Ja se jos lomim oko jezika. Naime :D starija je super napredovala u engleskom jer je isla na dodatni engleski dva puta tjedno.
Mm je vise ne bi upisivao jer, kao, dosta joj je ovaj redovni.
I meni se prvo cinilo previse upisivati je na isti jezik dodatno, no vokabular joj je super. Cak je jednu knjigu ovo ljeto citala na engleskom.
I hoce ici :D
Samo joj tata neda![]()
Posljednje uređivanje od Anci : 04.09.2013. at 13:26
hahahha!
moja igra igrice pa joj je to dodatno :D
ne znam, ne bi zeljela da ima svaki dan neku aktivnost.
ko zna, mozda se predomislim(o).
omote za knjige smo nabavili u knjižari Proming.
teke i omote za njih smo uzeli u Muller-u.
prvi tjedan nema rasporeda, knjige i torba su u školi.
inače, ponudili su nam aktivnosti u sklopu programa Vikendom u škole.
izgleda dobro, imaju aktivnosti tokom tjedna i subotom.
a besplatno je![]()
Mi danas imamo sastanak. Baš se veselim.
Idemo i ja i MM, da slučajno nekaj ne propustimo.
Od dodatnih aktivnosti samo znam da postoji engleski, ali to će učiti redovno tak da to nećemo.
Ostalo - valjda ćemo danas čuti.
I ja bih voljela da idu na neku sportsku aktivnost, radije nego neku 'sjedeću', i da to po mogućnosti riješimo u sklopu boravka.
Posljednje uređivanje od lola_34 : 04.09.2013. at 16:16
Mi imamo dodatnu nastavu mogućnost dodatog jezika istog ili drugog i sad sam u nedoumici.
Ja bih i to čini mi se ovaj isti jezik možda jer nije baš da joj nešto siper leži, ajoj neznam.
evo, odradili smo prvi roditeljski!
sad točno znamo broj, ima ih 23 u razredu što je super i učiteljica je ful sretna s veličinom razreda!
izrecitirala nam je ono što je morala (o kućnom redu, izostancima, izletima, trajanju nastave i sl) pa što moramo donijeti još u školu (za likovni)
što se tiče vjeronauka, ne ide moja E. i jedan mali musliman, za ostale neznam
ono što me veseli je da će klinci biti ili u knjižnici (koja je u hodniku odmah preko puta naše učionice) ili sa našom učiteljicom
vezano za slobodne aktivnosti: jezici su u večernjim terminima preko škole stranih jezika,
ostalo su: ritmika (vodi jedna od učiteljica) , folklor i taekwondo isto preko vanjskih korisnika
u sklopu škole imamo još i rukomet i košarku, ali je to za više razrede
prije se spominjala i informatika, međutim danas učiteljica nije ništa znala o tome
mi smo se odlučili za van školsku aktivnost koja nam tenutno više paše
Nije da ti želim kvariti veselje, ali tako su i nama obećali prije 2 godine na prvom roditeljskom (četvero u razredu ih ne ide).
S vremenom se to izvitoperilo u učestalo sjedenje na hodniku ili u razredu u kojem se održava nastava vjeronauka
I sad (3. razred) gledam kako da riješim te situacije na miran način.
Doduše, nije ista škola, nije čak ni isti dio grada, ali ipak... čisto da se ne začudite ako na kraju ispadne nekako drugačije.
mi jos nismo nista omotali
nema sanse da bi to zamatala do 2 u noci, nece bit knjigama nista u tih par dana :starakineskamudrost:
kod nas sve super, osim sto dijete gunda da nista ne uce nego da uciteljica samo prica, i da bi on vise zadataka i da vise vade knjige (pa ubila bi se da sam ih omatala satima, a oni ih ni ne vade iz torbe jos)
jedini je koji ne ide na vjeronauk i koji se ne hrani u skolskoj kuhinji. kuhinju je ok prihvatio jer smo vege, pa zna da uvijek nesto s tom hranom izvodimo, a za vjeronauk mu je bilo malo sok, da ne bi on jedini isao negdje bez druge djece (jer je uciteljica rekla da ce biti ili s njom ili u knjiznici). jedan dan je sat vj.usred nastave, a u petak 4.sat tako da u pet ima samo 3 sata i to je super
uglavnom, danas je bio taj vj.usred nastave 3. sat i bio je u knj, malo citao knjige, a 4. sat je cijeli 1. razred dosao u knj. i onda su gledali crticeok, i upisali se svi u knj.
Posljednje uređivanje od meda : 04.09.2013. at 22:57
je i moja sizi jer kao, kad ce poceti prava skola da vise pocne pisati u biljeznice. i oni samo pricaju.
Posljednje uređivanje od leonisa : 04.09.2013. at 23:07