Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
Odredi mu da svaki dan poslije škole osim pisanja zadaća mora i naučiti sve iz svih predmeta koje je taj dan imao. Znači pročitati dvaput, prepričati sebi na glas i odgovoriti usmeno na pitanja ispod svakog poglavlja bez da gleda u knjigu (pov, geo, pri).
Odredi mu da se lektira počinje čitati odmah kad se dobije, a čim je pročita neka je pismeno (prema dobivenim pitanjima) odradi, bez obzira što je mora predati tek koncem mjeseca ili kad već.
Ispočetka kontroliraj urađeno, a ako te pita da mu pomogneš probiti se kroz neku tešku lekciju, pomozi mu.
Točno tako i radim, zato i kažem da sam kao snimljena ploča jer svaki dan ponavljam iste stvari...No problem je što on to ne odradi, bar ne u potpunosti, tj. NE nauči. Onda se ljutim, zabranim mu npr. komp. a onda on uzme npr. bojice, crta i tako mu prođe vrijeme...Onda se još i duri jer ON smatra da je naučio jer eto zna par osnovnih stvari...Ne znam kako točno da postavim pitanje, a da ne zvuči pogrešno, kako doprijeti do djece kojoj nedostaje, što...motivacije? Ima li još petaša koji se ovako ponašaju, nadala sam se da će to prerasti ili je u nečem drugom problem...