Stranica 22 od 23 PrviPrvi ... 1220212223 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 1113

Tema: Prvašići 2013/14

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    i koja korist kad oni imaju još 1000 raznih razrednih grupa bez raskesa strane u kojima pričaju, a ovu ni ne otvore.
    Pa ne znam, moja otvara tu grupu i vidim da se na toj grupi vrlo intenzivno razmjenjuju informacije.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne znam, moja otvara tu grupu i vidim da se na toj grupi vrlo intenzivno razmjenjuju informacije.
    Da, kod mog E. su cure iz razreda prve počele, a on se pridružio tek kad mu je brat rekao čemu sve to služi. Kod L. su po svoj prilici isto cure prve krenule, ali i on je bio odmah u kompi s njima, jer mu se sviđala ideja grupe, a kad je shvatio koje su sve koristi, nije tome više bilo kraja...

Kod te razmjene informacija često je problem prevelike količine postova, pa se čovjek ponekad teško snađe... tada mora pitati ponovno.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.11.2017. at 12:22

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Al u grupi je cesta disperzija odgovornosti pa smo mi doma primijetile da je nekad ucinkovitije pitati nekoga osobno da ti posalje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je to prije upali nego slat u grupu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, naravno. Moja kći ima prijateljicu s kojoj si uvijek međusobno šalje što je bilo u školi ako neka nije bila, što ima za azdaću ako je neka zaboravila itd. No i na grupi se konstantno izmjenjuju informacije. (pa i neke koje ne bi trebale )

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, naravno. Moja kći ima prijateljicu s kojoj si uvijek međusobno šalje što je bilo u školi ako neka nije bila, što ima za azdaću ako je neka zaboravila itd. No i na grupi se konstantno izmjenjuju informacije. (pa i neke koje ne bi trebale )
    X

Isto je kao i u razredu... neki tegle, a drugi se šlepaju.

To nije zamjena za obične kolegijalne odnose, nego samo nadopuna. Ali često dobro dođe... Moj mlađi se bio sklon oslanjati na grupu kad je zadaća u pitanju, ali je također ustanovio da to nije baš pouzdano.

Offt. sad u srednjoj školi vidim da ima i dezinformacija, npr. rekli su da treba to-i-to gradivo naučiti za test iz stručnog predmeta. Moj E. je rekao da tu cjelinu nisu prošli na satu do kraja, ali je svejedno naučio, ugnjavio mm-a za stvari koje nije mogao sam iz knjige, a poslije se pravio pametan na satu, kad je to gradivo došlo na red.... Lako je meni sad to gledati kad je stresni dio privikavanja na obveze već dobrim dijelom prošao, ali u višim razredima OŠ ponekad mi je bilo ovako:
    S druge strane, moji sinovi su me vidjeli ovako:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

To je još jedna od stvari koja ovisi o razrednici. Kod moje ja vidim da imaju grupu iz koje se nikoga ne izbacuje, u kojoj su svi admini, u koju se svakoga prima, a koja služi za rezmjenu informacija o školi, zadaćama i slično.
    I za druge stvari, jasno, ali prvenstveno za zadaće i informacije o školi. I mislim da je razrednica u tome imala prste, tj. da im je ona naredila da kreiraju takvu grupu.
    Sigurno je razrednica imala ulogu u tome, jer imam doma suprotan primjer. Imaju razrednu grupu u kojoj je i raska, i tamo nitko ništa ne piše, i uopće, imaju vrlo lošu komunikaciju s razrednicom. I, naravno, razrednu grupu bez raske, gdje chataju o updateima na igricama ili se bezveze prepucavaju, a svako toliko netko zavapi: "Kaj treba sutra za likovni?" "Kaj pišemo iz engleskog?" "Tko će se sutra javiti geografiju?" - ta pitanja u pravilu ostaju bez odgovora

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Al u grupi je cesta disperzija odgovornosti pa smo mi doma primijetile da je nekad ucinkovitije pitati nekoga osobno da ti posalje.
    Ovako je i kod nas. Moj tako rješava gradivo kad izostane iz škole, a vidim da i često njega pitaju da pošalje što je za zadaću. Ali to ne na grupi, nego ga pitaju putem sms-a.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Malo mi je lakse kad vidim da ima i drugih koji su prosli kroz slicne probleme. Meni je ovo puno gore od prvog razreda Valjda cemo se uspjeti iskobeljati. Taman do kraja polugodista da uhvati ritam, onda dolaze praznici i opet sve ispocetka :D

I kod nas niko nikom ne pomaze oko informacija u vezi skole. Mogu satima igrat nekakve igrice, al skola ko da ne postoji. Velim mu jucer da pita decke neko pitanje na koje nismo znali odogovor, nece. Kad nije bio u skoli ne moze izvuc iz njih sta su radili. Zove jednog, ne odgovoara, zove drugog, kaze da ce mu poslat pa ne posalje itd. Tu bi razrednik trebao intervenirat. bas me zanima koja je njegova strategija za radit na zajednistvu. Bivsa uciteljica je puno radila na tome, a sad se sve otelo kontroli, raspasoj.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meda, u nasem je razredu praksa da neko od djece koja žive blizu nakon skole svrate do bolesnog ucenika i daju mu info sto se radilo i da poslika biljeznice. Bolesnik samo treba to jutro nazvati nekoga i zamoliti ga da svrati poslije skole. Organiziraj tako nesto. Jedna mama (cije dijte puno izostaje zbog bolesti) uvijek pripremi sitnice za cure koje mu dođu nakon nastave.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 02.11.2017. at 18:12

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod nas je bila takva praksa i prije mobitela, s time da se nisu ostavljale knjige, nego stranice i zadaci iz odredenog predmrta. Joj kad se sjetim svog kad je dobio živčani slom kad sam mu diktirala diktat u prvom razredu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Posebno je to preporučljivo ako bolesnik ima gripu

Šalu na stranu, to je bio običaj kad sam ja išla u školu, ali, iskreno, kao paranoičnoj majci draži mi je telefonski kontakt.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zakaj može se staviti u kaslic poruka! Bar je često takva dostava bila nama ili staviti u utorak na vratima. Tad je činim i se bilo to lakše i klinci i stariji su to lakše odrađivali (je masu puta sam ja i nosala i smo i tamo poruke i slično)
    I da kaj vi mislite da klinci slušaju razrednike u svezi grupa, oni to naprave prije nek se raska sjeti.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.11.2017. at 18:29

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Iskustvo spomenute mame kaže da joj sin uvijek zove razredne cure jer su savjesnije, dečki ga uglavnom iznevjere ili pola toga zaborave.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Posebno je to preporučljivo ako bolesnik ima gripu

Šalu na stranu, to je bio običaj kad sam ja išla u školu, ali, iskreno, kao paranoičnoj majci draži mi je telefonski kontakt.
    Moja obiđe i bolesne .

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ako djeca ne reagiraju, ja zovem neku od mama.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Iskustvo spomenute mame kaže da joj sin uvijek zove razredne cure jer su savjesnije, dečki ga uglavnom iznevjere ili pola toga zaborave.
    Isto ovako je bilo kod mlađega. Sad je u teh.školi pa su im cure deficitarne, ali njihove se radne navike formiraju ranije. Osim toga, imaju bolje društvene vještine. Dečki su ležerniji.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Kako koji, mojeg često zovu za zadaću i sve im točno prenese
    Ali istina je da sam ga u nižim razredima i ja upućivala na cure kad je trebalo nešto pitati. Sad već ima i dečki koji pamte i točno prenesu, samo treba znati koga će pitati (a to je s vremenom naučio).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zovu i mojeg često, a i tak je bili prije doba mobitela

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Obično se u višim razredima OŠ djeca grupiraju - imaju dvoje-troje ljudi iz razreda s kojima su umreženi i s kojima po potrebi razmjenjuju informacije. Moj stariji je uvijek bio pouzdan i znao je što je za zadaću, ali bilježnice su mu bile teško upotrebljive drugima, jer ima ružan i nečitljiv rukopis. Kasnije je otkrio da mu je odlična metoda učenja prepisivanje u računalo, a ti dokumenti (u koje je on uložio puno truda) su cijenjeni i među ostalima.

Dok su bili klinci, uglavnom je funkcionirao s dva prijatelja i jednom prijateljicom. Sad u srednjoj školi je razredna grupa prilično dobro umrežena i svi doprinose, kako tko može. Netko bolje zna fiziku, a netko povijest. Netko ima brata koji zna riješiti problematične zadatke iz matematike, a netko zna napraviti odličnu prezentaciju iz stranog jezika. Pomažu si i vrlo su solidarni. Toga nije bilo u osnovnoj školi, a nisam vidjela taj stupanj suradnje ni kod mlađeg sina. On ima nekoliko pouzdanih ljudi (recimo četvrtinu razreda) s kojima je stalno umrežen, a s ostalima komunicira po potrebi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, da - ne treba tu smetnuti s uma i suradnju sa susjednim, paralelnim razredima. To isto funkcionira dobro. Čak ponekad i predobro... Baš sam vidjela kako razmjenjuju teme za eseje (ili školske zadaće). Mom sinu je to velika pomoć, jer mu pisanje teško ide. Za matematiku npr. nisam primijetila, što ne znači da nema, nego se moj sin s tim ne opterećuje, jer mu to ide.

Moj mlađi pomaže kolegama (iz iste osnovne škole, a sada u paralelnim razredima) s gradivom stručnih predmeta, jer im se programi malo razlikuju, pa razmjenjuju skripta i zadatke za vježbu. Njemu pak pomaže stariji brat oko zadataka iz matematike i fizike, ali i obrnuto. Nekako mi se čini da im je timski rad na višoj razini nego je ikada bio u moje vrijeme. Kad pišu referate u grupi, raspodijele si zaduženja i to bude gotovo u najkraćem mogućem roku.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kad smo kod mobitela... Moram joj pod hitno nekako ukinuti sve moguće aplikacije. Iako koristi samo wtsp. Doduše, da joj i ukinem sve, ostaje joj kamera pa se s time glupira. Kad je ujutro sama doma, sigurna sam da joj je pažnja u komi jer si mob stavi pored sebe na stol (vidim kad joj pošaljem poruku u wtsp da ju isti tren otvori). Moje inzistiranje da ga ostavi u npr. boravku može i ne mora imati efekta, prije bih rekla da nema. Mislim da je potrebno ful ukidanje moba, odnosno da za potrebe zvanja koristi neki bezvezni (ne smartphone) koji doma glumi fiksnu liniju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Kad smo kod mobitela... Moram joj pod hitno nekako ukinuti sve moguće aplikacije. Iako koristi samo wtsp. Doduše, da joj i ukinem sve, ostaje joj kamera pa se s time glupira. Kad je ujutro sama doma, sigurna sam da joj je pažnja u komi jer si mob stavi pored sebe na stol (vidim kad joj pošaljem poruku u wtsp da ju isti tren otvori). Moje inzistiranje da ga ostavi u npr. boravku može i ne mora imati efekta, prije bih rekla da nema. Mislim da je potrebno ful ukidanje moba, odnosno da za potrebe zvanja koristi neki bezvezni (ne smartphone) koji doma glumi fiksnu liniju.
    Ima ti ovo smisla.
    Jedna moja poznanica je ukinula kćeri mobitel iz istog razloga.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja imam Screen Time aplikaciju. Placa se mjesecno, medjutim mogu im cak i kameru blokirati.
    Odlicna aplikacija. Ogranici im vrijeme na mobu, na pojedinim aplikacijama, a nakon odredjenog vremena, mogu samo na ono sto im ja dozvolim.
    Edit: onda im stvarno sluzi samo kao fiksna linija. I za slanje poruka.
    Posljednje uređivanje od Cubana : 03.11.2017. at 11:04

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko se to plača? može i to prek bona?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kolko se to plača? može i to prek bona?
    Pogledaj na google store.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ima ti ovo smisla.
    Jedna moja poznanica je ukinula kćeri mobitel iz istog razloga.
    Bome smo i mi imali takvih faza. Bez mobitela, bez računala i bez televizije. Na dulje vrijeme. Jer ekrani jako razaraju pažnju.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Gledala sam sad na playu. Previše će mi vremena oduzeti, meni najjednostavnije je maknuti smartphone iz upotrebe, dati običan i mirna Bosna.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma da.. mozes i tako.
    Meni oduzimanje nije opcija zbog wa, a i jer neke zadace (npr povijest) dobije od profe mailom.
    Vrijeme oduzima samo instslacija i postelavanje. Nakon toga nemas vise nikakvih akcija.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A jel se može njen wtsp account staviti na moj mob?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Koliko ja znam, wa je vezan na broj mobitela. Pa po tome jedino ako imas dual sim mobitel...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ima i dinner time, besplatan je, fantasticna stvar, moram li reci da ga moji mrze
    postavis ogranicenje vremena za koristenje moba, stavis restrikciju na zeljene aplikacije, ima study time i bed time, mozes mu sa svog mobitela u svakom trenutku prekinuti koristenje...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Super! Idem baciti pogled pa ukinuti ovaj s placanjem ))

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ček jel se to zove dinner time ili drugačije, i gdi se instalira na moj ili dječji telac?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dinnertime plus.
    I na jedan i na drugi, samo je tvoj "parental", a njihov ne.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ali ništa od toga mi ne nudi blokiranje kamere, jel tak?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nudi. Svaku app mozes blokirati i/ili vremenski ograniciti. Pa cak i telefoniranje.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Cubana je sve rekla. Moze se i nadoplatiti za dodatne funkcije, history i tako nesto, ali sasvim je dovoljno ovo osnovno. Bez nadoplate povezes dvoje djece

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo mene iz mog svemira. Ne mogu vjerovat da su došla takva vremena da djecu od škol.ili drugih obveza toliko odvlače čuda tehnologije da im roditelji to moraju i na daljinu dozirat.

Hoću reći super da postoji takva aplikacija kad nema druge opcije al brate drago mi je sad da sam konzerva što se tiče učestalosti korištenja mobitela tableta i sl, neka sam.

Jelka ti njoj fino nabavi obični mobitel staru kantu i mirna Bosna.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.11.2017. at 18:52

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Gle lili ja nikad nisam imala takvu potrebu kod mog velikog, klinka je sasvim druga prica

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja imam kolegicu koja u autu, kad ide na posao, vozi daljinski od tv-a, joysticke od ps... I tak...
    Konzerva ili ne, djeca ostaju sama doma, a u petom razredu vec skoro sva imaju mob.
    Nekima je samokontrola jaca strana, nekima nije...
    Ja ne zelim uzimati, ali ni ne zelim da provede pola jutra na clash royalu. Ili musicaly.
    A obzirom da si bas ti Lili imala novogodišnje odluke vezane uz mob i forum, ne znam kako ti nije logicno da i djeca mozda pretjeruju, kad i mi odrasli ocito imamo problema sa mjerom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja sam u 4.-5. razredu skrivala daljinac od tv i tablet dok sam na poslu
    Utješno je znati da ove godine (7. r.) više nema potrebe za tim. I dalje igra igrice i ide mi to na živce, ali nema problema sa samokontrolom kad su školski zadaci u pitanju.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja recimo uopće nemam želju oduzimati čuda tehnologija,
    jer čudo jedno što oni sve rade s tim, a da ne igraju igrice i pišu poruke.
    moj je recimo nedavno imao PP prezentaciju u školi sa ekipom i mrak je kako su to izveli.
    ili recimo veliki je čitač, ali čudo jedno koliko toga nauči sa raznoraznih youtube kanala
    o znanosti, životinjama, kuhanju... neke stvari koje iz knjiga ne bi naučio.
    naravno, igra igrice i druži se na skajpu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Gledala sam sad na playu. Previše će mi vremena oduzeti, meni najjednostavnije je maknuti smartphhone iz upotrebe, dati običan i mirna Bosna.
    Upravo to smo i mi imali. U ono vrijeme nisam ni znala da mogu djeci nadzirati mobitele, a nisam ni ja imala takav koji bi to podržavao. Prvi pametni u kuću su došli kad je stariji bio u 7 razredu, a mlađi u 6. Imali smo većih problema s dangubljenjem na internetu i televiziji u ranijoj dobi.

A moram ovdje reći da je tanja-b u pravu, djeca s vremenom steknu samokontrolu. Netko prije, netko malo kasnije. Ne traje to dugo.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam pitanje u vezi dinnertime aplikacije; da li se aplikacije (npr igrice, wtsp) ograničavaju vremenski po sistemu npr. može se koristiti od 18-20 h; ili se može podesiti da se sve app mogu koristiti tijekom 2 sata u 24 sata, a onda postaju nedostupne kad se potroši vrijeme?

Ne pitam za petašicu, ona koristi mob samo za pozive (a još češće ga ne koristi, pa zovem njene frendice da se kažem A. da se vrati s igranja).

Pitam zbog D, on se jako teško kontrolira i ratujemo oko korištenja moba, pa želim uvesti vanjsku samokontrolu; sad mu je mob tjednima na popravku, i super je kad nema konstantnog prepucavanja oko toga koliko dugo čačka po mobu (a on negira i tvrdi da nije toliko dugo).

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mozes podesiti koliko vremena dnevno moze potrositi i onda vise nema. Dijeli se na weekdays i weekend. Mozes dodatno ukljuciti scheduled breakes (bed time 22- 7 i study time 16-18), tada nemoze nikako koristiti. Dalje mozes npr. iskljuciti iz toga telefoniranje/imenik ili bilo koju drugu aplikaciju da bude dostupna stalno (iako nisam sigurna kako je sa breaks al cini mi se da moze tada koristiti sto je izuzeto)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A jel dete može brejkati, izvaditi bateriju ili zgasi ti pa upaliti, ili to funkcionira na 24sata

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Screentime ne moze obrisati bez moje lozinke.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cubana ma sve kužim, samo je relativan pojam što je kome puno. Meni je žaliBože previše potrošit i 45min na,mobu rascjekano kroz dan.Zato sam ljuta na sebe ako bude toliko min ili više.

Ja si na poslu izgasim internet da me ne ometaju poruke u grupama ni obavijesti na fejsu. To me preporodilo.

Moja ima mob u 3. razredu jer ostaje sama i sama ide u i iz škole al nismo uopće razmišljali uključit joj internet nit je pitala. Btw tarifa joj to uključuje al ne koristimo.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.11.2017. at 07:52

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A dinner?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nemaju ni moji uključenu podatkovu dok su vani, ali doma se mogu priključiti na WiFi koji imamo doma kod normalnog telefona.
    Ja na poslu moram biti na mreži jer nam svi programi rade prek licence
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.11.2017. at 07:54

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •