Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: krivi broj računa primatelja

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno krivi broj računa primatelja

U današnje doba jkad se večina stvari radi tak da se ne mora dič guzica iz fotelje nego jednim klikom miša pošalješ kud i kak hoćeš, dogodi se da i pošalješ dobro na krivi broj, kak sad.
    najme muž je plačal deci prehranu prek e-zabe, i slučajno jedanput napiso krivi broj primatelja tj. izostavio je samo zadnji broj( tj. fali smo zadnji taj broj), naravno klinka dolazi doma s papirom o dugu, a ja znam da je plaćeno, zovem onaj njihov broj i svi zauzeti, šaljem i mejl, ali mi se nije vratil, imali nade za lovu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

rješila u razgovoru, treba faksirat transakciju i dobić ću lovu nazad, nadam se skoro

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    U današnje doba jkad se večina stvari radi tak da se ne mora dič guzica iz fotelje nego jednim klikom miša pošalješ kud i kak hoćeš, dogodi se da i pošalješ dobro na krivi broj, kak sad.
    najme muž je plačal deci prehranu prek e-zabe, i slučajno jedanput napiso krivi broj primatelja tj. izostavio je samo zadnji broj( tj. fali smo zadnji taj broj), naravno klinka dolazi doma s papirom o dugu, a ja znam da je plaćeno, zovem onaj njihov broj i svi zauzeti, šaljem i mejl, ali mi se nije vratil, imali nade za lovu?
    uvijek prije nego platim idem na opciju provjeri
    i svaki puta mi javi ako sam pogriješila bilo koji broj.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

mislim da možeš svoju banku tj. banku u koju je sjela uplata zamoliti da provjeri na čiji je račun sjela uplata i da zatraži povrat novca.
    bilo bi dobro da isprintaš potvrdu o plaćanju, jer će ti sigurno koristiti da im to pošalješ i da oni mogu vidjeti na koji je račun otišlo, kada, koja je bila šifra transakcije i sl.
    sretno.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Mojoj seki su sjeli novci na račun koje je netko zabunom poslao. Kad je vidjela stanje računa odmah je rekla da nije očekivala tu uplatu i ubrzo su novci vraćeni pošiljatelju.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ne kužim. Kako mogu novci sjesti na tuđi račun? Pa zar se ne provjerava automatski da broj računa odgovara imenu i prezimenu?

Budući da je jelena.O rekla da je muž zaboravio zadnju znamenku, vjerujem da onda taj novac nije nikom uplaćen, nego da negdje "visi".

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Internet bankarstvom mozes uplatit kome god - ne provjerava se nista. Ali ne mozes, koliko ja znam, ti traziti da ti banka vrati pare jer si krivo nekome uplatio, nego moras pitati tu osobu kojoj si platio da ti vrati pare. Al to mi je i logicno, jer ko kaze da ti nisi nesto kupio od te osobe, i zato joj dao pare, a onda odjednom trazis pare natrag. Jedino, ako je banka napravila pogresku i pogresno uplatila pare, onda ih moze i povuci sama.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ne znam. Ja sam mislila da se, kad odem na "provjeri ispravnost", ili kako to već tamo piše, lijepo provjeri odgovara li ime broju računa. Jednom mi je tako javilo grešku, ali pojma nemam što je bilo posrijedi. Osim toga, nakon što sve upišem i autoriziram, još me jednom pita jesam li sigurna da želim provesti tu transakciju jer toj osobi još nisam plaćala (radi se o PBZ-u).

Sad sam zabrinuta. Neki dan sam plaćala nešto što sam kupila preko burze (oveća cifra). Sva sreća da je dobro prošlo. Što bih ja bez tog novca?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni moje internet bankarstvo može provjeriti samo račune firmi tipa ovo plačanje struje, vode i slično, račune privatnih korisnika ne može.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Internet bankarstvom mozes uplatit kome god - ne provjerava se nista. Ali ne mozes, koliko ja znam, ti traziti da ti banka vrati pare jer si krivo nekome uplatio, nego moras pitati tu osobu kojoj si platio da ti vrati pare. Al to mi je i logicno, jer ko kaze da ti nisi nesto kupio od te osobe, i zato joj dao pare, a onda odjednom trazis pare natrag. Jedino, ako je banka napravila pogresku i pogresno uplatila pare, onda ih moze i povuci sama.
    Tako je, moja seka je pristala vratiti novce.
    A što se one opcije "provjeri" tiče, ne provjerava se dal odgovara ime i broj računa (bar ne kod mene u erste net bankingu), kad kliknem provjeri meni piše samo npr.privredna banka zagreb (a ne ime vlasnika računa). Čak mislim da banke nemaju te podatke jedni o drugima.
    Druga stvar su pravne osobe, kad plaćam račune onda prepozna T com, Inu, državni proračun i sl...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ajd baš ću probati upisati jedan broj računa, a drugo ime, da vidim hoće li mi javiti grešku.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Evo, da podijelim svoja otkrića.
    Dakle, imam PBZ internet bankarstvo. Napravila sam dva eksperimenta, s unošenjem jednog broja računa, a drugog imena. U slučaju kad je račun u PBZ-u, automatski mi se ispravilo na pravo ime. U slučaju kad je račun u nekoj drugoj banci, ništa se nije dogodilo.
    Ovo je trenutak kad sam zamrzila internet bankarstvo.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

E pa da, tak je i u erste. Prepozna samo kad je račun unutar banke.
    Kako rekoh, ja mislim da banke ne mogu dijeliti sa drugim bankama brojeve računa i podatke o korisnicima.
    Jedino za pravne osobe se vidi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Budući da je jelena.O rekla da je muž zaboravio zadnju znamenku, vjerujem da onda taj novac nije nikom uplaćen, nego da negdje "visi".
    nekom je uplačeno možda i nikom, jer zaboravio je zadnju znamenku, ali i koju prije uspješno zamaskirao, predano , sad ćemo vidjet kad će biti lova natrag

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e ak nisam rekla radi se o Zabi, tam se nikad ništ ne provjerava, osim ak si dobro napisal broj banke ( to nekad hoće izmjenit) i plačala sam u Zabu

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj xxx prvotno napisa Vidi poruku
    E pa da, tak je i u erste. Prepozna samo kad je račun unutar banke.
    Kako rekoh, ja mislim da banke ne mogu dijeliti sa drugim bankama brojeve računa i podatke o korisnicima.
    Jedino za pravne osobe se vidi.
    Ima to smisla.
    Ali me sad strah. Pogotovo otkad sam se navukla na burzu.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja koristim u e-zabi predloške tako da samo mijenjam iznos ako treba, poziv na broj i opis plaćanja. Kada plaćam nešto novo odnosno kada unosim cijeli nalog onda dobro provjerim sve brojeve. Nikada mi se još nije dogodila greška iako ovako plaćam račune već dugi niz godina, a s predlošcima je puno brže i lakše.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ja isto radim predloške za uplate koje radim često,
    al svejedno treba provjeravati broj računa, zna se desiti da firme promjene banku.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam bila moljena kao rijetko kad u životu na tel od strane bankarske službenice da dođem u banku potpisati da na rn nije moj novac i da ga ona može vratiti uplatitelju, radilo se o slučajnoj pogreški djelatnice na šalteru.

Al mislim, moglo se dogoditi da me mogu otić osobno tih dana u banku i oni s mojim novcem na rn ne mogu ništa bez mog potpisa. Baš sam morala ić osobno u matičnu banku da se to razriješi.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Naravno da koristim predloške za sve ono što redovito plaćam. I naravno da sto puta provjerim prije nego autoriziram. No, dosad sam mislila da se mogu pouzdati u gumb "provjera ispravnosti naloga", a sad ispada da to u biti ničem ne služi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •