Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 98

Tema: bioenergicari?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno bioenergicari?

jel vjerujete u te stvari? Ja bas i ne, ali...
    Maloprije sretnem jednog poznanika Amerikanca i tako mi u pricu, i ja mu pomenem da moram na operaciju stitne zlijezde,kad on meni rece da stavim prste na stitnu zlijezdu
    Ja tako uradim nista ne kontajuci (kontam ne vidi kvrgu na vratu, pa da mu rukom lociram)), a on stavi svoje prste na moje, huknu i nesto na engleskom isprica.
    Kao, da sve bude uredu, te se zahvali Bogu
    E ja sad ne znam je li on nekakav bioenergicar, ili je to nesto povezano sa vjerom?
    Ustvari znam da je covjek veliki vjernik, ali se bas i ne razumijem u katolicanstvo, tako da ne mogu skontat sta bi samnom

Kako uopste izgledaju te bio seanse, ili kako se vec to tacno kaze?
    jel se u katolicanstvu moze na taj nacin obracat Bogu i trazit pomoc, ili sta vec?
    ne znam jel ova tema uopste ovdje spada, ali nekako mi bilo najlogicnije da je ovdje smjestim?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

snorki--nisam ni ja vjerovala, ali od prije godinu dana vjerujem itekako. Prosle godine ledja su me bolila grozno i odem ja doktoru, pa vadit nalaze, raditi kojekakve snimke i na kraju Dg. diskushernija. Ma umrla sam od straha. MM se zalio na poslu kako mu je draga bolesna i od kolegice dobije preporuku za jednog bioenergicara. I tako odem ja ono kao nemam sta za izgubiti. Covjek mi je stavio svoju ruku na celo i poceo da mi prica o stanju mog tijela kao da je uzv aparat, cak mi je spomenuo neke povrede kojih se ja nisam mogla sjetiti, a mama mi je poslije sve te povrede potvrdila i kaze da su se desile prije moje 3 godine. Potvrdio mi je dijagnozu, i jos pemenuo cistu na lijevom jajniku, dioptriju i hormone. Onda mi je preporucio 10 seansi (svaka od sat i pol) tokom 10 dana. Ja pristala i evo da kucnem u drvo ledja me nikada poslije toga nisu zabolila, cista mi je pukla i nikada se nije ponovila, dioptrija mi se smanjla (to mi je bi trosak jer sam poslije te njegove terpije morala kupiti nova stakla) ma da ne duzim covjek me preporodio.
    A tretman izgleda ovako (barem kod njega): fino legnes na udobni lezaj i on prvo stavi ruku na vrh glave, pa celo, pa oci itd., sve do noznih prstiju, pa se okrenes na ledja i sve to ponovi. Ja sam se nakon svake terapije osjecala kao da me je neko oslobodio velikog tereta i imala sam nagon na nekontrolisani smijeh. I razmisljam da ovog ciku ponovo posjetim za par dana jer se nesto generalno lose osjecam. To je moje iskustvo, nada se da sam ti pomogla.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

BTW da samo napomenem da doktor nije mogao vjerovati snimcima koje sam napravila nakon terapije bioenergijom. Pitao me sta sam radila, a ja rekla da sam bila u banji na nekom terpijskom programu. Nisam mu mogla reci za bioenergicara znas kakavi su neki doktori kada im se spomene alternativa.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja vjerujem - jer sam se osvjedočila na sebi i svom djetetu. idem kod istog čovjeka od 1991. godine. :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Malo sam skeptična (po prirodi), ali imam u bliskoj obitelji dva slučaja kojima su pomogli, kad liječnici nisu mogli (posljedice moždanog udara i dugotrajni hepatitis B koji se stalno vraćao) . Čak su ih liječnici uputili bioenergetičaru. Svakako ne može škoditi. Da mi treba, ja bih probala.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja, u principu ne vjerujem, ali nikad nije nitko od mojih bliskih bio teško bolestan. Kada bi bio, mislim da bih probala sve.

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam naravno probala sve i svašta pa tako i bioenergetičara. Mojoj sestri je rekaO moju dijagnozu na osnovu slikice koju je sestra nosila u novčaniku. Ostala je skamenjena. Uglavnom, nakon nekoliko tretmana osjećaš se kao nov! Doslovce si pun energije!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Vjerujem. Al samo jednom covjeku!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Sorciere, možeš li reći kod koga idete? Mene zanima bionergetičar koji se može uhvatiti ukoštac sa hepatitisom (C).

Gledala sam nekakav strani dokumentarac o Zdenku Domančiću. Ima li iskustva sa njim.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Oooops, vidjeh grešku.

Pitanje glasi: Ima li tko iskustva sa njim?

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moj stric je imao samo dobra iskustva s njim!

Koraljka

Početno

jel se u katolicanstvu moze na taj nacin obracat Bogu i trazit pomoc, ili sta vec?
    ne znam jel ova tema uopste ovdje spada, ali nekako mi bilo najlogicnije da je ovdje smjestim?

Vidim da ti nitko nije odgovorio na ova postavljena pitanja, pa cu ja probati.

U Katolickoj crkvi postoji praksa, pogotovo u novije doba vezano uz krizmatski pokret, molitve izljecenja.
    To obavljaju ljudi duboko u vjeri, otvoreni djelovanju Duha svetoga i njegovih darova i sa darom izljecenja molitvom.
    Za bolesnog se moli, najcesce u jezicima i na kraju zahvali. Ne znam da je bas to bio slucaj kod tebe.
    Na takvu praksu se obicno gleda sa skepsom, ali odlazak bioenergeticaru je za neke normalniji i prihvatljiviji. Ne znam zasto.
    Nadam se da sam ti pomogla i pokusala rijesiti neke dileme.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mum2B - imaš pp. sorry - nisam ranije vidjela tvoje pitanje.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

sorciere, Mila, Jeluska moze li pm? jos ako je negdje u Slavoniji super! :D

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam išla k jednom na preporuku moje kolegice koja ga kuje u nebesa i navodno je pomogao njenom sinu koji je imao "spužvasti" kuk. Radio je Anji i Aleksu tretman kao za astmu i ništa. Meni je rekao da mi isto treba raditi tretmane. Bila sam u početku trudnoće s Rahelom. Rekao je da će beba biti OK, a meni je rekao da imam problema sa jajnicima i štitnjačom ali to će sve on riješiti. I još mi je rekao da nikad neću imati rak.

E sad. Rahela je rođena klinički mrtva (na sreću danas nema posljedica osim osjetljivih dišnih putova), a meni su nakon 10 mjeseci otkrili karcinom na štitnjači.

I svi smo bili "pod urokom". Sad mi izgleda totalno blesavo kako sam mu mogla vjerovati (i dati nemale novce)

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Sorciere, thanks !

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Re: bioenergicari?

Citiraj snorki prvotno napisa
    jel vjerujete u te stvari?
    ..da se i ja javim..ja nemam nekih dvojbi vjerujem li u to ili ne..Za mene je to nesto sasvim prirodno i veoma realno.A, i imala sam nebrojeno puta prilike da se uvjerim u postojanje te blagotvorno djelovanje bioenergije i reikija.
    Prije nekoliko godina sam bila prvi puta kod iscjelitelja Drage Repca;u to vrijeme sam bila veoma povucena i tiha-veoma malo sam pricala i tesko ucila,poradi blokade koj sam imala u predjelu cela.Dosla sam kod njega i sjela nasuprot mu,onako tiha da bi me on pogledao i poceo mi pricati o meni-o mom zivotu,o situaciji u kojoj se nalazim i tako dalje.Pricao mi je a prvi put me vidio u zivotu,a znao je sto se samnom desava.
    Kasnije mi je rekao da je vidovit.Uglavnom,ja sam isla kod njega na tretmane,koji su bili predivni-sastojali su se od polaganja ruku po tijelu i od citanja psalma na kraju.Osim toga,davao mi je bioenergetske udare kroz noge,koje sam jasno osjetila kako mi teku kroz udove .Bioenergetski udari sluze za razbijanje blokada koje se nalaze u energetskom tijelu,a koje su posljedica raznih shokova iz djetinjstva ili neke traume koju smo u zivotu pokupili.Rezultat blokade se ocituje kao bolest;mucanje je npr. posljedica jedne takve blokade,u predjelu grlene cakre(nasa tijela se sastoje od 7glavnih cakri);neplodnost je takodjer uzrokovana blokadom u podrucju korjenske cakre te se tretmanima uklanja blokada,i kada energija opet slobodno potece,zena moze ostati trudna.
    Drago Repac je vec mnogo zena radio sa problemom neplodnosti,i one su sada majke.Radio je osobe i sa multiplom sklerozom-koja je kazu neizljeciva,i te osobe su sada zdrave.Radio je mnogo osoba i mnogima pomogao.On vam,kada dodjete na tretman kaze dijagnozu(vase bolesti/stanja)i kaze sto on moze napraviti-i onda to ucini.
    Meni je neizmjeno pomogao,zivot mi se otada u potpunosti promjenio,danas se osjecam sposobna za sve,imam snage i vjere u sebe,u svoje mogucnosti i ,zdrava sam...sto nisam mogla reci prije no sto sam upoznala tog covjeka.Koga vise zanima o njemu,moze poci na njegove stranice i procitati neke tekstove o njegovu radu i sto on kaze o sebi..
    Postoji citav niz danas iscjelitelja koji nude kojecega,to masno naplate a ostave covjeka bolesnog/ili u jos gorem stanju..Onda takvi nazovu Dragu i dodju kod njega,pa im on pomogne.
    To je moje iskustvo i svima preporucam Dragu Repca,iscjelitelja.
    Ovo je njegova stranica pa odite,
    http://drago-repac.lxhost.com/

Lijepi pozdrav

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

da odgovorim na prvo pitanje, vjerujem da pomaze. ono sto mi je problem je cinjenica da bioenergeticari koriste svoju energiju i time mogu sebi ciniti lose, ukoliko se ne zastite pri tretmanima i/ili je bolesnik "veliki gutac" energije. osim toga, kako prepoznati pravog bioenergeticara? zasad samo preporuka koliko vidim funkcionira.
    iskreno, mislim da je za izlijecenje najvazniji stav bolesnika tj zelja za izlijecenjem i najcesce promjena nacina zivota (kad si bolestan, tijelo ti govori da nesto ne valja, zar ne?). moj odabir je Reiki jer za razliku od bioenergije koristim energiju koja postoji oko mene (a ne svoju) i samo ju kanaliziram/usmjeravam kamo treba. Reiki je put i iako ga svatko moze koristiti nije svaciji. svima kojima je pomoc potrebna, a zapadna medicina im ne pomaze savjetujem da se obrate alternativcima, holistima, onima koji tretiraju cjelinu, a ne samo simptome. pri tome, odaberite ono sto vama odgovara, ono u sto imate vjere.
    i samo da spomenem, vjernik sam, katolik i smatram da moj put kao reikist nije ni u kakvom sukobu s vjerom. dapace, bavljenje Reikijem ucvrstilo je moje stavove i vjeru u Boga, u vjeru da dobro postoji oko nas i u onu narodnu "pomozi si sam i Bog ce ti pomoci". salu na stranu, svima zelim puno ljubavi i svjetlosti u zivotu.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

bash si lijepo to rekla saska

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

saska, ja vjerujem i u reiki. jednom me na radnom mjestu samo nešto presjeklo, i bolovi su postali tako strašni - da se nisam mogla pomaknuti. došao je kolega koji se bavi reikijem - i počeo tretman. nakon minute sam mogla sjesti, a kako je dalje radio - bolovi su bili sve manji, dok nisu došli na jedva osjetljive.

ni dan danas ne znam što mi je bilo - jer sam odmah nakon toga odjurila u bolnicu. napravili mi sve pretrage i NIŠTA :shock: .

ali da pomaže - pomaže.

ipak, nekako mi je draži moj bioenergetičar .

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ma s Reikijem je super sto djeluje cak i ako ne vjerujes nekoliko vlastith primjera me uvjerilo i u to- veliki skeptici su trazili tretman (kad vise nista nije djelovalo) i pali snogu kad im je tretman pomogao.
    Reiki pomaze i u akutnom stanju, ali uvijek je bolje rjesavati problem kao cjelinu tako da ja radim uglavnom po nekoliko tretmana u nizu kako bi pomogla

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam također reikistica i to je nešto neopisivo! Iskustva koja sam prošla s reikijem su nevjerojatna! Mislim da je bioenergija u usporedbi s reikijem, ništa! Uostalom, većina bioenergetičara zapravo prakticira reiki na ljudima i to fino naplaćuju. Bolje je postati reikist i to jednom platiti i imati do kraja života (jer inicijacija na reiki se također plaća). Ali naravno, ne može ga svatko prakticirati. Moja učiteljica kaže da ljudi koji nisu nekad u prošlim životima živjeli u Tibetu, nikad ne dođu po drugi stupanj! Zanimljivo!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ruby - da li bi tvoje razmišljanje bilo drukčije da si se prvo srela s bioenergijom, i imala takva pozitivna iskustva?

"većina" bioenergetičara - to je poopćavanje. koliko je to u brojkama??

zašto je bolje postati reikist?

tko je još (osim tvoje učiteljice) rekao da da ti ljudi nikad ne dođu po drugi stupanj? da li je to činjenica ili njeno razmišljanje?

itd... (ovo sad ja pokušavam trenirati meta model jezika )

svatko od nas ima nešto što mu je draže, ili prihvatljivije - ali to ne znači da je to bolje od nečeg drugog.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ruby - da li bi tvoje razmišljanje bilo drukčije da si se prvo srela s bioenergijom, i imala takva pozitivna iskustva?

"većina" bioenergetičara - to je poopćavanje. koliko je to u brojkama??

zašto je bolje postati reikist?

tko je još (osim tvoje učiteljice) rekao da da ti ljudi nikad ne dođu po drugi stupanj? da li je to činjenica ili njeno razmišljanje?

itd... (ovo sad ja pokušavam trenirati meta model jezika )

svatko od nas ima nešto što mu je draže, ili prihvatljivije - ali to ne znači da je to bolje od nečeg drugog.
    Bila sam kod bioenergetičara par godina prije nego sam se susrela s reikijem. Imala sam tumor na dojci, vrlo mlada. Bio je dosta velik i on ga nije otklonio, ali izmjenio mu je oblik, pa su se doktori čudili šta se dogodilo. Na kraju sam opet morala na operaciju.
    Bioenergetičar kod kojeg sam bila je jako poznat, čak je izlazio u novinama.
    Razlika između bioenergije i reikija iz mog iskustva je ogromna! Reiki je puno jača, puno usmjerenija energija i čini mi se da u jednom tretmanu napravi što bioenergija u deset. To je činjenica koju sam sama iskusila.

Bolje je postati reikist jer ti stupnjevi ostaju do kraja života i možeš sama sebi pomoći, ne trebaš tražiti nekog drugog. A i kod inicijacije ti se otvaraju sve čakre, koje se inače tijekom života polako zatvaraju. Reikistima su stalno otvorene i ulazi veća količina energije iz okoline.
    Ne znam koliko sam bila jasna .

Ovo za drugi stupanj sam čula samo od svoje učiteljice, tako da to možda je, možda nije činjenica. Trebalo bi pitat još nekog učitelja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Koraljka prvotno napisa

Vidim da ti nitko nije odgovorio na ova postavljena pitanja, pa cu ja probati.

U Katolickoj crkvi postoji praksa, pogotovo u novije doba vezano uz krizmatski pokret, molitve izljecenja.
    To obavljaju ljudi duboko u vjeri, otvoreni djelovanju Duha svetoga i njegovih darova i sa darom izljecenja molitvom.
    Za bolesnog se moli, najcesce u jezicima i na kraju zahvali. Ne znam da je bas to bio slucaj kod tebe.
    Na takvu praksu se obicno gleda sa skepsom, ali odlazak bioenergeticaru je za neke normalniji i prihvatljiviji. Ne znam zasto.
    Samo cu potpisati Koraljku i bez dodatnih objasnjenja ti savjetovati da ne ides na Reiki i bioenergeticaru.
    Kratko objasnjenje: Odlazeci kod svecenika dobro znas u cije ime svecenih moli za tvoje ozdravljenje i tko te lijeci.
    Kod ostalih, za mene osobno je to upitno.

Ljudi iz neznanja svasta rade i imaju dugotrajne posljedice,teske.
    Dobro razmisli prije nego sto odes kod nekoga, nije to tako bezazleno!

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

kao krscanin, katolik moram opet reci da se Reiki ne kosi sa vjerom.
    u Reikiju se ono sto kanaliziras i usmjeravas zove energija, svjetlost, ljubav...nije li to ono sto je Bog po definiciji?
    samo toliko.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...jel' znate za nekog dobrog bioenergeticara koji se "specijalizirao" za rak( pluca i stitnjaca),mozda na podrucju Istre,ali nije biitno..-puno hvala!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao osoba koja 15 godina ide kod (istog) bioenergetičara (a koji se ne reklamira, osim po usmenoj predaji temeljem svog rada) - moram i ja reći da ne vidim ništa loše u njegovom radu.

pomogao mi je puno puta, a i spasio me noža...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    kao krscanin, katolik moram opet reci da se Reiki ne kosi sa vjerom.
    u Reikiju se ono sto kanaliziras i usmjeravas zove energija, svjetlost, ljubav...nije li to ono sto je Bog po definiciji?
    samo toliko.
    Kada sam vec nesto napisala na ovu temu ne mogu se samo tako povuci, ne zelim, imam potrebu kopirati nesto pa ako i samo jednoj osobi otvori oci nesto sam napravila - pozitivno!

I sama mogu posvjedociti da sam na duhovnim seminaraima bila prisutna kada su osobe na samu rijec Reiki pocimale vristati,urlati i to je nesto toliko grozno da ni u najstrasnijim horor filmovima niste vidjele.

Ja vam ovo pisem zaista dobronamjerno i mozda i sebe stavljam u neugodnu situaciju ali ne mogu samo tako gledati kako se netko unistava ili je na tom putu.

Evo prosudite sami:

Pozdrav!
    Pretpostavljam da je netko već postavljao slična pitanja, ali malo sam se zabrinuo za jednu moju rođakinju. Naime, prije otprilike dvije do tri godine, počela se baviti reikiem i na tom planu "napredovala", postala nekakvi majstor ili takvo nešto, ali ono što zabrinjava jest to da je komunikacija s njom postala gotovo nemoguća, bježi od ljudi, zatvara se u sebe i što je možda najgore, uopće se više ne približava Crkvi jer smatra da je to ne može ispuniti. Nekako mi se čini da je totalno zaglibila. Čak je počela svakakve bedastoće pričati, tipa: "... moja mentorica (ili kako to već ona zove) putuje po drugim planetima, izravno komunicira sa samim Bogom... "
    Zanima me je li kasno da se štogod učini da se vrati na pravi put i sto bi se to, zapravo, trebalo učiniti?

-----Original Message-----
    From: Luka Rađa [mailto:luka.rada@zg.hinet.hr]
    Sent: Friday, November 29, 2002 9:57 AM

Reiki je zlo, od kojeg treba bježati kao od kuge. U početku sve djeluje nevino, čak utječe pozitivno na raspoloženje. Čovjek se osjeća produhovljeno i smireno – ali u konačnici, kad se u to zaglibi, rezultati su katastrofalni. Ako osoba koja se u to upetljala sama ne uviđa što se s njom zbiva, treba joj otvoreno reći da je poludjela. Mir i prosvjetljenje o kom Reiki priča – moguće je postići samo u susretu s Isusom Kristom kog Crkva naviješta. Veliki pozdrav, p. Luka

-----Original Message-----
    Sent: Friday, November 29, 2002 12:14 PM
    To: luka.rada@zg.hinet.hr

Poštovani pater Luka
    I ja sam bio zalutao na Rei ki i to je trajalo oko mjesec dana prije 2 godine pa imam nekog iskustva o tome. I o odnosima crkve s tim. Isusovac Mijo Nikić je poslije, inicijacije 1 stupnja, na meni izvršio tzv. egzorcizam, tj. pomolio se polažući ruke meni na glavu. Ako želite možete proslijediti moju E-mail adresu toj osobi pa da mi se obrati putem E-maila. Možda mognem nekako pomoći iako je u tom visokom stadiju o kome priča ova osoba jako teško, ali kao što Vi kažete da je Isus najbliži onima koji ga najviše trebaju i On ostavlja svojih 99 ovaca i odlazi po onu zalutalu. Ja sam tražio načina pomoći drugima, na zdrastvenom području, ne shvaćajući kako je obićna molitva iz srca jača od sveg toga ćiriba-ćiribu. Brzo mi dođe i u razum i u srce. Bogu hvala. Čak sam to svjedočanstvo pisao u našem župnom broju prije 2 godine.
    Dobar Vam je onaj pozdrav - “od srca”, Mario
    Kao prilog šaljem tekst objavljen u župnom časopisu i tekst svjedočanstva korišten za radio Zaprešić!

- ŠTA BI TREBALI ZNATI, A MOŽDA NE ZNATE O REI KI-u, BIOENERGIJI I SEKTAMA

Zašto želimo uopće ići na tečaj Rei ki-a? Želimo pomoći sebi? Ili možda drugima? Iz radoznalosti? Da steknemo “moć” da nas drugi više cijene. Nekad nas fizička ili psihička bol odvede na taj put jer nam je vjera slaba. Mnogi ljudi kada ih zadese poteškoće misle da ih je dragi Bog zaboravio i okrenu se nečem drugom (novom).
    Prvi stupanj tog tečaja se plaća oko 150 DM. Zašto plaćati nešto, ako nam to prirodnim putem nije darovano? Ili kako “Oni” kažu da tu “moć” svi nosimo u sebi, ali moramo naučiti metodu korištenja (a to podrazumijeva i INICIJACIJU!!)? Jesmo li u svom životu izdvojili toliko novaca u dobrotvorne svrhe ili u izgradnju naše nove crkve koja već godinama stoji nedovršena? Vjerujte mi da inicijacija koja se prima na Rei ki-u UNIŠTAVA našu inicijaciju koju dobijamo na krštenju. Osoba tu energiju dugo nosi u sebi i mora biti stabilna da se oslobodi od tog nepoznatog osjećaja.
    Na drugom stupnju Rei ki-a “može se djelovati” nevidljivom duhovnom energijom (koja dolazi tko zna odakle) na daljinu, a nismo sigurni gdje izvire (tko je Tvorac). Ti ljudi koji dijele inicijaciju se bave retrospekcijom (“vračanje u prošle živote”), horoskopima, čitanjem iz dlana, prodajom viskova i drugim magijskim stvarima.
    Zar onda možemo biti sigurni da oni Rei ki rade u skladu sa našom vjerom i dragim Bogom, a onda još te seanse i tečajeve skupo naplačuju?! Zar isto ne postižemo i molitvom direktno upućenoj dragom Bogu? Oni koji lakomisleno odu na tečajeve poput Rei ki-a samo spoznaju koliko su bili slabi vjernici. Nisu se trudili napredovati u daljnjem produbljivanju, prihvaćanju i življenju naše osnovne kršćanske vjere.
    Ovo pišem iz osobnog iskustva da drugi ne naprave istu grešku kao ja.

- ŠTO REIKISTI TVRDE DA JE REI-KI?

Oni tvrde da je to univerzalna, božanska, kosmička energija koja se nalazi tj, kruži kosmosom i šteta je to ne iskoristiti. Oni nam nude metode spoznaje na koji način mi možemo doći do nje i pustiti da struji kroz nas ili preko nas na drugog, tj da bi je mogli iskoristiti u iscjeliteljske svrhe.

- ŠTO JA MISLIM O TOM NJIHOVOM STAVU?

Mislim da ti ljudi žele samo na lagan način doći do novaca, a nije ih briga što će ti ljudi koje navedu na to izgubiti svoju dušu. Možda nisu ni svjesni ti REI KI majstori da će na taj način uništiti tuđe vječne živote jer su duboko ogrezli u to, da im je to postalo normalno pa o tome ni ne razmišljaju.

- ŠTO TI SMATRAŠ DA JE REI – KI?

Mogu reći da znam da ne dolazi od Boga, a sve što od Boga nije onda je od Sotone.Ti se ljudi bave vraćanjem, čitanjem iz dlanova, retrospekcijom (vraćanje u prošlost ili prošle živote), viskovima, bioenergijom i znajući da je to sve od Zloga, kako možemo vjerovati da oni Rei ki rade u skladu sa Katoličkom crkvom?

- RECI NAM NEŠTO O REI KI-U

Rei ki znači – Energija – kako su je oni nazvali, poznata je i ka Či ili Ki na kinesko ili japanskom jeziku. Postoje razne discipline tih metoda za povezivanje s tom energoijom od koje se neke zovu:Tai či, Šen či i slično.
    Ima tri stupnja:

U prvom stupnju se može iscjeljivati samoga sebe ili osobu koja je s vama

U drugom stupnju se može djelovati na osobu na daljinu ali navodno samo ako ona na to pristane inače čemo izgubiti tu moć – tzv. metodu upravljanja i kontroliranja te energije
    To čak i ide njima u prilog tj rei kistima jer ljudi misle – pa to nije ni loše jer se onda ne može loše djelovati naa druge koji to ne žele

U trećem stupnju postajemo učitelji koji možemo zarađivati podučavajući i dijeljenjem inicijacije drugim ljudima.
    Daje se inicijacija polaganjem ruku, kao kad smo potvrdom dobili tj. inicirali se u Duhu Svetom sa strane svećenika katoličke crkve.

- ZAŠTO LJUDI UOPĆE KRENU NA REI – KI?

Ljudi krenu na to jer se osjećaju slabo, nesigurno, nisu dovoljno poućeni u svojo osnovnoj kršćanskoj ili nekoj drugoj vjeri, bolesni su pa si žele pomoći, ili čak pomoći drugima – i to naučiti na brz i jednostavan način kako oni tj, rei kisti uče, lake zarade, steknuti moć da ih drugi više cijene ili smatrraju bogovima, da dugi ovise o njima, iz radoznalosti, u potrazi za nećim novim, mističnim – ne hvaćajući da je samo Uskrsnuće dovoljno mistično samo po sebi, da ga vjerovatno do našega uskrsnuća nećemo ni spoznati, i mnogi tko zna kojekakvih razloga.

- ZAŠTO SI TI KRENUO?

Mislim da sam najviše želio biti od pomoći sebi i drugima, ne shvačajući da nekome ako iskreno želim pomoći teebam se moliti za njega. To mi je dragi Bog uvijek kroz život i dokazivao, ali ja sam to prihvaćao kada je meni odgovaralo. Tvrdoglavo sam išao svojevoljno protiv Božje volje – da sebi nešto dokažem - znajući da to nije dobro – ali on me je na kraju i spasio kao upravo u pročitanom evanđelju - kao svoju izgubljenu ovcu.

- PLAĆA LI SE REI KI I KOLIKO?

Prvi stupanj se plaća oko 150- 200 DEM, drugi stupanj nešto više , a taj treći takoraći učiteljski pa i do 1000 DEM. Ne znam točno iznose jer i tu vlada konkurencija.

- TKO JE POKRENUO REI KI?

Navodno je dr. Mikao Usui , katolički svećenik, osnivač tog pokreta odgovoran za pokretanje tog novog pravca u tzv, Eri vodenjaka tj. New Agea. On je navodno tražio metodu kako je Isus liječio. Katolička crkva tvrdi da ta osoba uopće nije ni postojala.

- ODAKLE DOLAZI ENERGIJA U REI KI-u?

Kao prije spomenuto – nije od Boga, onda preostaje da je od Zla – Sotone. I moramo biti kritični prema tome, a ne blagi ili nemati nikakav stav što se kosi s našom vjerom i vjerom u dobro.

- ŠTO TI MISLIŠ O ODNOSU REI KI-a I KATOLIČANSTVA?

To je nespojiv pojam , kao kad kažemo to je kao nebo i zemlja ili vole se kao miš i mačka. Na prvom seminaru kojem sam prisustvovao u Tehničkom muzeju u Zagrebu, pitao sam jednu gđu. što katolička crkva misli o rei ki-u , na što je ona odgovorila da ni pater Linić nema ništa protiv toga – što je čista i velika LAŽ – jer pater Linić drži seminare ozdravljenja baš upravo lakomislenim ljudima poput mene koji odu na te tečajeve. Rei kisti drže na svojim štandovima svete slike, figurice i druge ikonice, kipove Isusa, Marije i drugi svetaca da bi navela da ljudi misle da oni to rade u skladu sa katoličkom vjerom. Niti medicina, niti crkve ne priznaju čakre tj. to su kanali kroz koje prolazi ta energija, ali nisu tjelesne, nego ih se smatra duhovnim, a nalaze se otprilike kod večih žlijezda u tijelu.

- KAKO SE ČOVJEK OSJEĆA KADA PRIMA TU ENERGIJU?

Teško je to opisati, osječaj je kao da se tijelo puni nečim, kruti se i osječaju se trnci i tijelo se izvija prema natrag. To je nešto neopisivo, i opasno.

- IMA LI PROMJENA U ŽIVOTU

STRAH - SUPREOTAN LJUBAVI

Kako da ne? Ljudi gube osječaj ljubavi koji su dobili svojim rođenjem. Takoreći mole se Isusu i Duhu Svetomu za tu energiju a upravo s prakticiranjem rei kia i odlaze od njega. Apsurdno je moliti se nekome za nešto, a samim tim i ne priznavati da je on jedini – na Bog tj. odlaziti od njega. Kada se to shvati – shvati se i napravljena pogreška.

- KAKO JE U DRUŠTVU REI KISTA?

Ne bih znao reći jer nisam bio baš dugo vezan za to. Dobio sam inicijaciju prvog stupnja i par puta je prakticirao. Vjerovatno i u njihovom drustvu vlada konkurencija prema mušterijama, a sve to ide za slavu zla.

- KAKO SE OSLOBODITI OD REI KIA? KAKO IZAĆI? KAKO SE VRATITI U KATOLIČKU CRKVU?

Kada shvatimo da nam samo dragi Bog može pomoći i to priznamo sebi, drugim ljudima i Bogu kakvu smo pogrešku napravili vrlo je jednostavno izaći iz toga. Samovoljno, kako smo i ušli u to. Trebamo se pravovaljano ispovjediti, izmoliti i pričestiti, i vjerovati da nam je dragi Bog doista oprostio, jer ako ne vjerujemo u potpunosti stavljamo se iznad Boga i oholi smo, a javlja se i osjećaj nesigurnosti, mogu se osjećati još trnci u prsima.

- ŠTO SVE LJUDE VEŽE UZ REI-KI? JESU LI REIKISTI MEĐUSOBNO POVEZANI?

Dosta ih veže novac koji su izdali za te tečajeve i knjige i ostale kupljene stvari koje ljudi ne rado bacaju jer smo svi slabi na tu materijalnu stranu. A veže ih taj osječaj takoreći sposobnosti iscjeljivanja i biti poput Boga.

- JESI LI TI OSJEĆAO NAKON REI-KI-a KAKVE POSLJEDICE?

Osjećao sam neko vrijeme trnce u prsima jer nisam u potpunosti bio uvjeren da mi je to dragi i milosrdni Otac naš – Bog oprostio. Glavni cilj Sotone je da mislimo kako nam Bog nije dovoljan za sve, ali ne npr. dobiti na lutriji ili nešto slično. , nego što zaslužujemo. Moramo se sjetiti prve Božje zapovjedi: Ja sam Gospodin Bog tvoj i nemaj drugih Bogova uz mene.

http://www.skac.hr/dopisivanja/reiki.htm

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ne mogu ne reci nista kad se pokrene ovakva tematika.
    odgovorila sam vec na nekoliko pp-a s ovom temom. svaki put kad sretnem nekog ortodoksnog vjernika odgojenog dogmama i nespremnog na toleranciju susrecem se sa ovakvim "pismima", svjedocanstvima o tome kako je reiki i sve sto nije krscanstvo sigurno od Sotone i izjavama kako su svi koji se time bave samo zeljni zarade.
    kao sto vec rekoh, svatko ima svoj put. najbolji za njega je onaj u koji ima najvise povjerenja, kojim ga vodi njegovo srce, otvoreno ljubavi.
    vjerujem da je Bog samo jedan. vjerujem da je on bezuvjetna ljubav. ali ne vjerujem u iskljucivost. mene su na vjeronauku ucili da preispitujem sve pa tako i crkvene dogme. raspravljali smo o svemu i ja nikako nisam dosla do zakljucka da je reiki nesto zlo. ne trazi me da vjerujem u nesto drugo nego da ljubav postoji oko nas. energetske cakre i energetsko-duhovno vidjenje naseg tijela sve je prihvacenije u svijetu jer shvacamo da ne mozemo odvojiti duh od tijela i da je sve cjelina. pomazem sebi postavljajuci se u ravnotezu. oni koji se bave reikijem oko mene su normalni ljudi, sa problemima, sa sretnim i nesretnim trenucima u zivotu. imaju mozda drugaciji pogled na zivot utoliko sto prihvacaju da vidjenje crkve nije jedino moguce niti jedino ispravno. dozvoljavaju da postoje stvari koje mozemo nauciti od drugih civilizacija i njima se koriste kako bi bili bogatiji duhom i umom.
    imamo razlicita iskustva i to prihvacam. ne zalim ni za cime sto sam ucinila niti zalim one koji nisu na tom putu. ovo je moj put mojim odabirom i nikoga ne silim da krene njime. samo molim da kao krscani budete tolerantni prema svima i otvoreni za ljubav, i ne osudjujete ono sto ne poznate.

zelim vam puno ljubavi srece i zdravlja u zivotu

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

emanuel, hvala što si s nama podijelila svoje viđenje nekih stvari.

ne znam tko je pater luka rađa, ni da li je njegov stav i službeni stav crkve. da bih mogla razgovarati o tim stavovima - trebala bih i to znati.

svatko od nas ima svoje vrijednosti i svoja uvjerenja. nametanje tuđih - teško je prihvatljivo. uvažavanje je nešto sasvim drugo. dakle, uvažavajmo jedni druge.

ne smatram se pripadnikom sekte. ne smatram da mi dobro koje dobivam dolazi od sotone. naprotiv. sigurna sam da dolazi od boga. i zahvalna sam na tome.

na reiki sam išla BESPLATNO. dakle, nitko nije ništa zaradio. razmjenom iskustava, učenjem o tuđim vrijednostima i uvjerenjima - mislim da sam nešto dobila, a ne izgubila. reiki ne prakticiram, jer ne osjećam da bih to mogla raditi na ispravan način. ali mi je drago da sam nešto saznala o njemu.

bioenergija? pomaže mi da zadržim svoje zdravlje. da li bog ima nešto od toga što sam ja bolesna? nema. vjerujem da je i njemu drago kad sam dobro ! i sigurna sam da je taj dar izliječenja on poslao mom bioenergetičaru - iako vrlo rijetko razgovaramo o religiji.

ne smatram se manje vjernikom zato što upoznajem nešto novo, što tražim pomoć i primam ju. ne kaže se bez veze: pomozi si sam, pa će ti i bog pomoći...

a sada ću dodati i nešto što učim na nlp-u...

fotografija nije čovjek. postoji razlika između stvarnog svijeta i "svijeta" kojeg percipiramo.

ljudi reagiraju na temelju vlastite predodžbe o svijetu. u određenoj situaciji ne djeluju prema tome kakva situacija jest, nego kako je individualno percipiraju.

iza svakog ponašanja krije se pozitivna namjera. reakcije mogu biti neprimjerene zbog ograničenog modela svijeta.

značenje komunikacije je u odazivu koji dobiješ. osoba koja prima poruku u komunikaciji se odaziva na način kako sama osvještava tu poruku.

uvijek poštujmo model svijeta svakog pojedinca. svatko prima informacije o svijetu na sebi svojstven način. zahvaljujući toj spoznaji možemo razumjeti različite poglede i reakcije drugih ljudi na svijet.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Koraljka prvotno napisa
    Zanimljiva tema!

Prvo da kazem Snorki,meni se cini da je taj tvoj prijatelj krscanin (ne katolik nego bas krscanin,velika razlika) jer ovo sto je opisano zvuci kao molitva za iscjeljenje.
    Bioenergicari ne zahvaljuju Bogu nakon tretmana :)

Koraljka, htjela bih ti samo reci da to nije nista novoga.
    Napisala si "u novije vrijeme".
    U krscanstvu to postoji od kada je ono nastalo.
    To su temelji vjere koje je sam Isus postavio.
    Zadnje Isusove rijeci prije nego je uznesen na nebo bile su:

"Idite po svem svijetu i propovjedajte
    Radosnu vijest svakom stvorenju!
    Tko bude vjerovao i pokrstio se,
    spasit ce se,tko ne bude vjerovao,osudit ce se.

Ova ce cudesa pratiti one koji budu vjerovali:
    pomocu mog imena izgoniti ce zle duhove,
    govoriti ce novim jezicima, zmije ce uzimati rukama,
    ako popiju sto smrtonosno nece im nauditi,
    na bolesnike stavljati ce ruke i oni ce ozdravljati!
    Mk 16,15-19"

Znaci to nije nista novoga samo sto je malo katolicka crkva "iskrivila" neke stvari radi svoje dogme.

Sada,na vama ostaje da sami neke stvari prosudite.
    Svatko snosi posljedice za svoje postupke i sve sto cinite sebi cinite.
    Svatko ima pravo na svoj izbor i to postujem ;)

zelim vam puno ljubavi srece i zdravlja u zivotu :)
    Tebi takodjer!
    Mir s vama i neka vas prati Bozji blagoslov :heart:

p.s. potpisujem emanuel

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mislila sam ništa ne komentirat, ali jednostavno ne mogu!! "Veliki" kršćani uvijek imaju nešto protiv reikija! To je učenje onog luđaka Linića?? Koji priča kako reiki dolazi od vraga?? Ma daaaaj!! Koje sekte, koja laka zarada??!! Znaš šta je najlakša zarada: ono što stavljaš u košarice nedjeljom na misi, one kutijice za siromašne i bolesnu djecu koje ti daju svećenici da puniš, prodavanje svijeća u crkvi, ako je želiš zapaliti, vjenčanje, krštenje....Što misliš o tom novcu?
    I ko to kaže da je crkva protiv reikija? Srela sam veći broj svećenika koji su ga podržali. I koji su rekli da sve što pomaže ljudima, dolazi od Boga. A da reiki pomaže, uvjerila sam se na svoje oči i to na teškim bolesnicima!! Ima svakakvih reikista na svijetu-bitno je biti čistih misli i stvarno željeti pomagati. Sve drugo su gluposti. A da mi je jednom srest tog Linića-čudotvorac koji se odjednom pojavio i skuplja mase!! I gadi sve što nije kršćanstvo, pa čak i budizam koji je puno stariji od kršćanstva!!

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nadam se da ovo neće prerasti u još jednu prepucavačinu 8)
    ovo nije mjesto gdje ćemo preobraćivati "zalutale ovce"
    ako nekome pomaže bioenergija ili reiki zašto ne, tko od nas može sa sigurnošću, ali sa 100 %-tnom sigurnošću reći što je grijeh u božjim očima???
    ako netko misli da to nije ok, neka misli, ali neka ni ne govori drugima da će ga bog prokleti ili štajaznam

znate onu " ne budi veći katolik od samoga pape"
    i zato možete reći da vjerujete u to ili da ne vjerujete, na kraju krajeva ovo nije religijski forum

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nadam se da nece prerasti u prepucavanje,ja osobno se nikada ne prepucavam kada je vjera u pitanju jer je to stav srca i nacin zivota.
    Vjera se zivi,a tko sam ja da nekome odredujem kako ce zivjeti?

Ne smatram se "Velikim" krscanom,zapravo nema malih i velikih krscana.
    Ili jesi ili nisi,nema sredine

To je učenje onog luđaka Linića?? Koji priča kako reiki dolazi od vraga?? Ma daaaaj!! Koje sekte, koja laka zarada??!!
    Nisam katolik ali ovo jako tuzno i ruzno zvuci

Pa sto ako netko ima nesto protiv reikija?
    Pa forum sluzi za iznosenje stavova.
    Ja imam jako puno protiv reikija ali postujem tudji izbor,a trebali bi i reikisti.

Evo ti naprimjer imas nesto protiv krscanstva i ok,tvoj stav i ja ga postujem ali to ti ne daje pravo da nekoga nazivas ludjakom.

Malo je tema otisla off topic,ali cinjenica je da naslov teme nije: Reiki ili Krscanstvo, nego Vjerujete li?
    Zar ne?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Snorki prvotno napisa
    Eto to su pitanja koja muce autoricu topica i ja sam samo pokusala pomoci u njenoj potrazi za odgovorima :love:

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hajdemo se ograničiti na to da li nešto pomaže za zdravstvene probleme ili ne... vjerske dvojbe nemaju puno veze s tim.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Hajdemo se ograničiti na to da li nešto pomaže za zdravstvene probleme ili ne... vjerske dvojbe nemaju puno veze s tim.
    potpisujem

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

MM je nekoliko godina radio kao maser i davao je i energetske tretmane (i zbog toga bio imenom i prezimenom spomenut u Glasu koncila ). Žena koja je pod hitno trebala na dijalizu je tokom godinu dana rada s njim tu dijalizu izbjegla i dobro se osjećala; djevojka koja više od godinu dana nije dobila menstruaciju (razlog se nije mogao otkriti) je dobila menstruaciju doslovno tokom 1. tretmana; stvari tipa glavobolja, bolova i sl. su također prolazile nakon tretmana. Naplesnom treningu sam strašno istegnula zglob (doskočila sam direktno na gležanj) i zahvaljujući njegovom tretmanu idući dan nije bilo ni modrice ni bolova.
    I ja sam se bavila reikijem i bezbroj puta sam si mogla pomoći kod migrena koje su me mučile, a dva puta i kod strašne zubobolje zbog upaljenog korijena.
    Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Bioenergicari ne zahvaljuju Bogu nakon tretmana
    A ovo nije istina ili barem ne kao opća istina za sve koji se bave iscjeljivanjem.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mommy_plesačica u pravu si,ja sam generalizirala a nemam pravo na to pa se ispricavam.

Zao mi je sto su ti muza prozvali u GK,da su meni to napravili ja bi ih tuzila bez obzira sto su oni svecenici.
    Moj stav je uvijek bio,tko je bez grijeha neka prvi baci kamen,dakle nisu bili u pravu kada su to napravili.

Ja cu se zapravo sada vratiti na temu,dakle vjerujete li u iscjeljenja?
    Definitivno da,vidjela sam puno vece stvari nego sto su problemi sa stitnjacom a ljudi su bivali ozdravljeni i to ne kao posljedica 10-ak tretmana nego instant,odmah i sada.
    U jednoj minuti si bolestan,a u drugoj si zdrav i u krscanskom svijetu je to normalna pojava tako da ja nemam dvojbe da li vjerujem ili ne.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Iscijeljivanje stvarno nema nikakve veze s vjerskom pripadnošću, a osobito ne s jednom vjerom. Možda svatko prema svojoj.
    Moraš samo vjerovati (a i to je pitanje) u iscjeliteljske moći onog tko te liječi.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

sto se vjerovanja u iscjeljenje tice to je najvaznije. TI moras ZELJETI ozdraviti jer ti se inace bolest vraca bez obzira na moci isjelitelja i lijekove koje uzimas. bolest je stanje cjeline, dakle duha i tijela. i jedno i drugo treba tretirati. tvoju "glavu" mozes samo TI srediti. razgovor sa ljudima koji znaju kako pozitivno misliti (bili to prijatelji, psiholozi ili psihijatri ili iscjelitelji), citanje knjiga..sve je nacin da "promijenis glavu". nekom pase jedno nekome drugo....
    ali da, da se vratim na pocetak. vjerovanje i povjerenje u ono sto cinis je jaaaaakooo vazno

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno moj suprug je bioenergičar...

i ni ja nisam vjerovala u to dok nisam njega upoznala, a čak sam i onda bila skeptična sve dok na svoje oči nisam vidjela kako radi s ljudima. Pogađa dijagnoze, zdravstvene probleme za koje su samo ti ljudi osobno znali da ih imaju,ali nisu drugima govorili,liječi dioptriju, tlak pa i duševno stanje. Ja sam gledala osobno kako se žena ljulja do vodoravnog položaja i nazad, a da ne padne. Moj suprug je izlječio šestogodišnjeg dečka od galukoma, skinuo dijabetes ljudima koji su godinama bili 'tvrdi' dijabetičari u rizičnoj skupini, liječi kožne bolesti, depresiju... Naravno, svaka bolest zahtijeva različiti pristup i terapiju, ali pali ljudi moji, stvarno pali. Ja stalno gledam ljude koji su kao preporođeni nakon svake terapije. Čovjek koji je godinama patio od užasnih migrena sada više nema ni naznaku glavobolje, a kamoli napadaj migrene. Nevjerojatno!!! Ja sam tjednima patila od upale jajnika, mjehura, infekcija....nikako se izlječiti. Išla 2 puta ginekologu u 4 tjedna na kompletan pregled (mislila imam rak :=( ). Na kraju mi je suprug napravio terapiju i sve nestalo u 2 dana! Htjela sam ga ubiti, potrošila sam 1000kn na gin preglede, živce, bolove, ljekove, a on sve sredi za 2 dana....!!!! Kaže da je htio da idem doktoru zbog sebe i nalaza!!!
    Uistinu postoji to nešto, ta neka 'viša energija'.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sto se vjerovanja u iscjeljenje tice to je najvaznije. TI moras ZELJETI ozdraviti jer ti se inace bolest vraca bez obzira na moci isjelitelja i lijekove koje uzimas. bolest je stanje cjeline, dakle duha i tijela. i jedno i drugo treba tretirati. tvoju "glavu" mozes samo TI srediti. razgovor sa ljudima koji znaju kako pozitivno misliti (bili to prijatelji, psiholozi ili psihijatri ili iscjelitelji), citanje knjiga..sve je nacin da "promijenis glavu". nekom pase jedno nekome drugo....
    ali da, da se vratim na pocetak. vjerovanje i povjerenje u ono sto cinis je jaaaaakooo vazno
    Mislim da je želja za ozdravljenjem neophodna i kod klasične medicine.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ne bi vjerovala koliko ljudi zapravo ne vjeruje u svoje ozdravljenje. mene je samo ova silna rasprava o reikiju vjeri bioenergicarima i lovi u cjelokupnoj prici podsjetila na taj aspekt ozdravljenja.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Samo da se dotaknem plaćanja inicijacija u reiki.

Poznajem majstore reikija koji ne naplaćuju inicijacije u reiki (zapravo u Hrvatskoj postoji cijela jedna takva grupacija), tj. zastupaju stav da svatko sam odredi na koji način će se zahvaliti, tj.mora biti razmjena energije, ali sami odlučujemo na koji način, npr. netko pokloni majstoru košaru voća, knjigu, da novac,ali koliko sam odredi ili već što god sam odabere. Mislim da naplaćivanje po unaprijed utvrđenoj cifri nije ispravno jer svakome ne znači isto 5 kn, tako da je bolje kloniti se majstora koji nabijaju cifre od nekoliko stotina eura.

zvrkica

Početno Re: moj suprug je bioenergičar...

postovani meni je ustanovljeno da mi kraljeznica pritisce vratne zile te zbog toga imam malo vecih problema kao sto su glavobolje i vrtoglavice no doktori mi kazu da za to nema ljeka neka se navikem na to pa me zanima moze li mi vas suprug pomoci?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja vjerujem - jer sam se osvjedočila na sebi i svom djetetu. idem kod istog čovjeka od 1991. godine. :D :D
    loše radi taj...sad je 2007 a vi JOŠ UVIJEK kod njega

zvrkica

Početno

zanima me el znate koga tko mi moze pomoc ako da koga i koga da kontaktiram

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj emanuel prvotno napisa

Samo cu potpisati Koraljku i bez dodatnih objasnjenja ti savjetovati da ne ides na Reiki i bioenergeticaru.
    Kratko objasnjenje: Odlazeci kod svecenika dobro znas u cije ime svecenih moli za tvoje ozdravljenje i tko te lijeci.
    Kod ostalih, za mene osobno je to upitno.

Ljudi iz neznanja svasta rade i imaju dugotrajne posljedice,teske.
    Dobro razmisli prije nego sto odes kod nekoga, nije to tako bezazleno!
    x

o da vjerujem!! i to tako da su odlascu bioeng, reikistima i sličnima OTVARANJE vrata duhovnom podzemlju!! eto to je ta famozna energija!! mene pak zanima, ajmo to slikovito reći, "nebo"!! nikako podzemlje!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •