http://www.glas-koncila.hr/rubrike_i...?news_ID=12863
hmmm
a kako tek djeluju one pilule koje blokiraju menzis na par mjeseci?!
http://www.glas-koncila.hr/rubrike_i...?news_ID=12863
hmmm
a kako tek djeluju one pilule koje blokiraju menzis na par mjeseci?!
iz teksta je ostalo nejasno na koji nacin namjerni prekid trudnoce povecava rizik od kancera. sto je s nenamjernim prekidima? sto je sa zenama koje nikada ni ne budu trudne?
dalje, novinarka u dva navrata koristi izraz "stereoidi" (dakle, ne radi se o tipfeleru) umjesto steroidi. bilo bi lijepo, kad se vac laca ovakvih tema, da nauci kako se pravilno pisu strucni termini. ovako gubi na uvjerljivosti.
Svako gura vodu na svoj mlin
uvijek sam bila protiv kontracepc. pilula. to je igranje s kemijom. jeste samo vidjele kaj piše na papiru koje su moguće posljedice.
sve je to lijepo napisano sićušnim slovima,kao one fore za mobitele..košta toliko (kao ful jefino), a sa sitnim slovima piše da se još nadoplaćuje toliko i toliko na 3 ili .. mjeseca.
nisam trebala otvarati članak, već me sam naslov iznervirao.
Na svim ljekovima čak i onim "bezazlenim" upute su dosta zabrinjavajuće. Ovisno od organizma do organizma. Zato treba obavljati redovno kontrole. Nisam baš neki ljubitelj ljekova, ali nisam baš sigurna niti u bezazlenost spirale.
moja mama je obolila od raka dojke a nikad nikakve antibaby
pilule nije pila niti abortirala
ne kažem da su pilule kao bomboni i apsolutno super ali zato se ide na pregled i provjeri može li ih se piti ili ne
u stvari dovoljno mi je pročitati o čemu se radi i gdje je izašao članak
dobro da im zaključak na kraju nije bio rađajte,rađajte i živjet ćete
vječno
Arwen prvotno napisa
![]()
suzdržat ću se komentara na članak.
Jedino što mogu reći - medicinski članci koje ja uzimam za ozbiljno su oni koje objavljaju medicinski časopisi. (radim u medicini pa znam o čemu pričam)
Isto kao što neću "doživjeti" članak o kretanju kamatnih stopa na stambene kredite ili rastu vanjskog duga koji vidim u npr. Storyu ili Dječjem Klubu.
E pa svašta!![]()
Još da kažem nisam baš ljubitelj ni rađanja.
članak u GK
očito apstinencija štiti i od raka dojke...![]()
Pilule dokazano štite od raka jajnika, a što se tiče dojke, doktori ih neće baš samo tako propisati ako postoji rizik (bolest u obitelji, bilo kakve izrasline na dojkama i dr.). Svojevremeno sam čitala, više kao hipoteza, da mogu zaštititi i od raka dojke ako ih se uzima u nekim ranim godinama života (čini mi se negdje od 18-22 ili tako nešto) - zapravo doba kad je priroda namijenila tijelu prvu trudnoću, a pilule hormonalno glume trudnoću. Ali nisam više nigdje poslije o tome čitala, tako da vjerojatno nije dokazano, a ni izvor nije bio nešto pouzdan (Elle ili tako nešto).