snorki--nisam ni ja vjerovala, ali od prije godinu dana vjerujem itekako. Prosle godine ledja su me bolila grozno i odem ja doktoru, pa vadit nalaze, raditi kojekakve snimke i na kraju Dg. diskushernija. Ma umrla sam od straha. MM se zalio na poslu kako mu je draga bolesna i od kolegice dobije preporuku za jednog bioenergicara. I tako odem ja ono kao nemam sta za izgubiti. Covjek mi je stavio svoju ruku na celo i poceo da mi prica o stanju mog tijela kao da je uzv aparat, cak mi je spomenuo neke povrede kojih se ja nisam mogla sjetiti, a mama mi je poslije sve te povrede potvrdila i kaze da su se desile prije moje 3 godine. Potvrdio mi je dijagnozu, i jos pemenuo cistu na lijevom jajniku, dioptriju i hormone. Onda mi je preporucio 10 seansi (svaka od sat i pol) tokom 10 dana. Ja pristala i evo da kucnem u drvo ledja me nikada poslije toga nisu zabolila, cista mi je pukla i nikada se nije ponovila, dioptrija mi se smanjla (to mi je bi trosak jer sam poslije te njegove terpije morala kupiti nova stakla) ma da ne duzim covjek me preporodio.
A tretman izgleda ovako (barem kod njega): fino legnes na udobni lezaj i on prvo stavi ruku na vrh glave, pa celo, pa oci itd., sve do noznih prstiju, pa se okrenes na ledja i sve to ponovi. Ja sam se nakon svake terapije osjecala kao da me je neko oslobodio velikog tereta i imala sam nagon na nekontrolisani smijeh. I razmisljam da ovog ciku ponovo posjetim za par dana jer se nesto generalno lose osjecam. To je moje iskustvo, nada se da sam ti pomogla.