ne mogu ne reci nista kad se pokrene ovakva tematika.
odgovorila sam vec na nekoliko pp-a s ovom temom. svaki put kad sretnem nekog ortodoksnog vjernika odgojenog dogmama i nespremnog na toleranciju susrecem se sa ovakvim "pismima", svjedocanstvima o tome kako je reiki i sve sto nije krscanstvo sigurno od Sotone i izjavama kako su svi koji se time bave samo zeljni zarade.
kao sto vec rekoh, svatko ima svoj put. najbolji za njega je onaj u koji ima najvise povjerenja, kojim ga vodi njegovo srce, otvoreno ljubavi.
vjerujem da je Bog samo jedan. vjerujem da je on bezuvjetna ljubav. ali ne vjerujem u iskljucivost. mene su na vjeronauku ucili da preispitujem sve pa tako i crkvene dogme. raspravljali smo o svemu i ja nikako nisam dosla do zakljucka da je reiki nesto zlo. ne trazi me da vjerujem u nesto drugo nego da ljubav postoji oko nas. energetske cakre i energetsko-duhovno vidjenje naseg tijela sve je prihvacenije u svijetu jer shvacamo da ne mozemo odvojiti duh od tijela i da je sve cjelina. pomazem sebi postavljajuci se u ravnotezu. oni koji se bave reikijem oko mene su normalni ljudi, sa problemima, sa sretnim i nesretnim trenucima u zivotu. imaju mozda drugaciji pogled na zivot utoliko sto prihvacaju da vidjenje crkve nije jedino moguce niti jedino ispravno. dozvoljavaju da postoje stvari koje mozemo nauciti od drugih civilizacija i njima se koriste kako bi bili bogatiji duhom i umom.
imamo razlicita iskustva i to prihvacam. ne zalim ni za cime sto sam ucinila niti zalim one koji nisu na tom putu. ovo je moj put mojim odabirom i nikoga ne silim da krene njime. samo molim da kao krscani budete tolerantni prema svima i otvoreni za ljubav, i ne osudjujete ono sto ne poznate.
zelim vam puno ljubavi srece i zdravlja u zivotu![]()