Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: magnezijev klorid

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno magnezijev klorid

Pozdrav!
    Pokušavala sam pronaci negdje na Forumu temu o magnezij kloridu,ali bezuspješno.
    Ima li netko iskustva u pijenju istog?
    Čitala sam da je dobar za zdravlje ( "...DRAGOCJEN JE ZBOG SVOJE SPOSOBNOSTI DA POTIČE ZDRAVLJE I VITALNOST, LIJEČI BROJNE BOLESTI, USPORAVA PROCES STARENJA I SUZBIJA INFEKCIJE.."), ali isto tako da ga je puno bolje primjenjivati u obliku mag. ulja nego oralno (zbog laksativnog učinka)
    Hvala

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja ga koristim ali kao kupku za noge. Naime, pijem jako puno vode i općenito mi nedostaje minerala, pogotovo kad i intenzivnije treniram, trčim. Onda si napravim kupku za stopala i tijelo povuče onoliko koliko mu je potrebno magnezija (Nigari sol). Mene je spasilo od kroničnih grčeva u listovima, a kažu i da je super detox.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Nekom paše, a nekom ne.
    Ja ga nisam mogla nikako piti.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Da, grozan okus za piti, ali ovaj savjet za kupku je odličan.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ni nije za piti mislim. A i odvratnog je zasigurno okusa.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

pozz
    malo obnavljam temu,nadajuci se da je netko u meduvremenu imao osobnih iskustva s magnezij kloridom. U 24.tj trudnoce sam i definitivnomi fali magnezija. U istrazivanju po netu koji je najiskoristljiviji oblik magnezija zakljucila sam da bi to bio bas ovaj klorid.Navodno mogu i trudnice...
    Ima li netko saznanja o tome?
    E sad,koji kupiti a da nije u spoju s arsenom,borom,olovom(iako se navode u mini dozama),niti Nigari Okinawa(zbog zracenja Fukushime)???

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Sony prvotno napisa Vidi poruku
    pozz
    malo obnavljam temu,nadajuci se da je netko u meduvremenu imao osobnih iskustva s magnezij kloridom. U 24.tj trudnoce sam i definitivnomi fali magnezija. U istrazivanju po netu koji je najiskoristljiviji oblik magnezija zakljucila sam da bi to bio bas ovaj klorid.Navodno mogu i trudnice...
    Ima li netko saznanja o tome?
    E sad,koji kupiti a da nije u spoju s arsenom,borom,olovom(iako se navode u mini dozama),niti Nigari Okinawa(zbog zracenja Fukushime)???
    Magnezij-klorid nije namjenjen za primjenu per os ni kod trudnica ni kod bilo koje osobe-ma što se pisalo na netu. Organizmu trebaju magnezijevi ioni, a ne kloridni. Uzmi magnezij u obliku oksida i dobit ćeš učinak bez štetnog djelovanja.

(ne razumijem zašto ljudi zaboravljaju kemiju 7.razreda-ponovite disocijaciju soli )

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Hvala Mim,zato ja uglavnom prvo pitam(a osobito u trudnoci).
    No, navodno je iskoristivost maznezija bitno slabija u obliku oksida i citrata,a bitno veca u obliku klorida. P.s.pijem od Twinlaba mg.oksid 400mg,a sve simptome nedostatka i dalje imam..

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

A sto se tice kemije 7.razreda,stvarno ne znam zasto,ali zaboravila sam disocijaciju soli...moze pomoc?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja Mg pijemiskljucivo u obliku citrata, jer imam problem sa kamencima u bubregu i tada se ovaj oblik preporucuje,

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

A sto se tice kemije 7.razreda,stvarno ne znam zasto,ali zaboravila sam disocijaciju soli...moze pomoc?
    MgCl2 -----> Mg2+ + 2Cl-

Dakle, na jedan korisni ion magnezija dobivaju se "gratis" dva nekorisna/štetna iona klora. Njega ionako imamo dovoljno u želucu, a sjeti se da su upravo ti ioni djelatna tvar kloridne kiseline koja tako lijepo izbijeli wc-školjku. Pa... bi li je pila?

Što se tiče doze magnezija-za trudnice ona iznosi 600 mg/dan. 400mg već uzimaš, možeš još unijeti i malo uz pomoć Donata, u svakom prenatalnom preparatu imaš barem 100mg magnezija, jedi suho voće i... bit će dosta. Jedini je problem ako imaš i nedostatak kalija, a on se zna manifestirati sličnim simptomima. Još jedan povezani problem je taj što nedostatak magnezija može rezultirati nedostatkom kalija (predugo za objasniti pa ću preskočiti). Uglavnom, uzimaj magnezij i dalje, a pojačaj hranu bogatu kalijem, ne unosi previše soli u organizam zbog natrija i sve će biti ok. Ako ti je maternica kontraktibilna možda bi trebalo razmisliti i o miorelaksansima.
    Što god uzela-neka to ne bude magnezij-klorid.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Tnx,odustala sam definitivno nakon spomena wc skoljke.
    Kazes kalij? Sad imam kaj za guglat..

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Tnx,odustala sam definitivno nakon spomena wc skoljke.
    Kloridna kiselina (HCl) je glavni sastojak naše želučane kiseline, prema tome WC školjku već imaš u želucu .

Šalu na stranu, ti uzimanjem magnezij klorida NE PIJEŠ kloridnu kiselinu, već ti se ona stvara u želucu. (Magnezij klorid je mineral nastao isparavanjem morske vode.)

Posljedica današnje prehrane kod dosta ljudi upravo je manjak klorovodične kiseline u želucu što dovodi do otežane probave te uzimanjem magnezij klorida tu se može pomoći, no onima s jakom želučanom kiselinom mislim da samo može još pojačati kiselinu. Rekla bih da su prednosti individualne.

Prednost magnezij klorida nad magnezij oksidom je u tome što je iskoristivost magnezij oksida u organizmu vrlo slaba, zato mnogi ne osjećaju poboljšanje iako piju magnezij.

Okus magnezij klorida je blago rečeno odvratan i može se unijeti i preko kože - kao magnezijevo ulje (nije zapravo ulje već jaka koncentracija otopine).
    Ja ne pravim tako jaku koncentraciju (za ulje treba biti omjer magnezija i destilirane vode 1:1, ali ja napravim skoro kao za piće, samo što ne pijem već se nakon tuširanja poprskam s tim i utrljam u kožu - stavila sam u bocu s raspršivačem)
    Koža je nakon toga preeeedivna...
    Posljednje uređivanje od LIMA : 02.02.2013. at 17:27

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ako niste znali - vezano uz kloridnu kiselinu, ima je i u hrani pod nazivom E-507 (izvor: E-brojevi)

HCl
    E507 Klorovodična kiselina
    Prirodno sredstvo za reguliranje kiselosti. Klorovodična ili solna kiselina je glavni sastojak želučane kiseline, jedan od temeljnih reagensa u laboratoriju i jedna od osnovnih sirovina kemijske industrije. U kombinaciji s formaldehidom može uzrokovati kancerogene promjene. Smatra se bezopasnom.
    Dopuštena upotreba:
    Prerađenoj hrani na osnovi žitarica namijenjenoj dojenčadi i maloj djeci i drugoj dječjoj hrani smije se dodati radi reguliranja kiselosti. U ostaloj se hrani upotrebljava po pravilu quantum satis, najčešće u margarinu i emulgiranim mastima, bombonskim proizvodima, masama za punjenje, preljevima, bezalkoholnim osvježavajućim napitcima...

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ne Mim,mislim da meni kalija ne fali,ali magnezija zasigurno.
    Ovo sto pise Lima lijepo je objasnjeno u clanku Velicanstveni magnezij na blogu Istine i lazi o hrani,te na Mudrim predajama. Od tuda sam i krenula u potragu za najiskoristljivijim oblikom,ali bez dovoljno znanja o kemiji i hrabrosti jer sam trudna

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Lima,kazes da je od'uljnog'oblika koza divna. Kakva ti je inace?
    Ja sam to bas preskocila jer mi je inace suha,a sad se jos jace i cesce mazem da ne dobijem strije.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa Vidi poruku

Okus magnezij klorida je blago rečeno odvratan i može se unijeti i preko kože - kao magnezijevo ulje (nije zapravo ulje već jaka koncentracija otopine).
    Ja ne pravim tako jaku koncentraciju (za ulje treba biti omjer magnezija i destilirane vode 1:1, ali ja napravim skoro kao za piće, samo što ne pijem već se nakon tuširanja poprskam s tim i utrljam u kožu - stavila sam u bocu s raspršivačem)
    Koža je nakon toga preeeedivna...
    Što se transdermalne primjene tiče-fakat nemam ništa protiv: samo sam protiv per os upotrebe.
    Malo konkretniji članci skupa s dijelovima u kojima ipak o tome nešto kažu i kliničari: http://www.ancient-minerals.com/tran...magnesium/#how

Sony, omjer je jednostavan: 33g MgCl2 koji bi se inače otopili u 1L prokuhane i ohlađene vode otope se u pola tog volumena.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Koža je nakon nanošenja mekana i glatka, a suhi dijelovi (pete, laktovi) baš omekane.
    Posljednje uređivanje od LIMA : 03.02.2013. at 18:40

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Danas sam slusala hvalospjeve magnezijevom kloridu, meni se to tako bedasto cini. Kao prvo, vjecno se trubi da je mg iskoristiv kao citrat bolje nego klorid, a drugo, otkad mg ima tako cudotvoran ucinak na lokomotorni sustav, karcinom i nemam pojma sto je jos nabrojano...
    pa, ako ima netko tko ga koristi, lijepo bi molila da me razuvjeri

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •