Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Pomoć u odabiru autosjedalice

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Pomoć u odabiru autosjedalice

U procesu smo kupnje autostolice za naseg Zeku i potpuno smo zbunjeni pa vas molimo za pomoc. Zeko je star 6 mj, ima oko 10,5 kg i 75 cm. Nakon pretrazivanja interneta odlucili smo se za Romer autosjedalice, ali kada smo dosli u ducan shvatili smo da mu je baby seat premalena a modeli za grupu 1 (9-18 kg) se ne mogu montirati u smjeru obrnutom od smjera voznje. U Adax-u smo nasli Jane stolicu za 0-18 kg koja se montira u oba smjera ali mi se naslon cini dosta nizak pa se bojim da cemo ju moci koristiti samo mjesec-dva.

Da li netko ima kakvu preporuku za sjedalicu koja bi nam odgovarala velicinom a da se moze montirati prema nazad? :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ja sam kupila u tubo limacha Grand prix stolicu koja se mže montirati u oba smijera . Je a se vidi bokun željeza, ali mi smo prezadovoljni s njom. Čvrsta je i ima je komad a košta oko 699 kn. Naša je bila skuplja jr je imala dodatke za bebe od 0 pa nadalje(držače za glavicu i neke umetke, iako je nikada nismo koristili kao takvu)

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sanjam71, po čemu ste zaključili da mu je ta u dućanu mala?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vodili smo ga sa sobom i stavili u tu sjedalicu. Ima jos oko 3 prsta do ruba. Do sada je rastao oko 4 cm mjesecno pa se bojim da ce prerasti ovu stolicu prije nego budemo spremni za voznju prema naprijed, takodjer je tu i pitanje tezine. Stolica je do 13 kg sto ce Zeko vjerojatno stici za 2 mjeseca. Zato smo htjeli kupiti stolicu koja se moze koristiti u oba polozaja i koja je do 18 kg. Vjerojatno cemo se odlciti z Jane koja je do 18 kg i ima visi naslon (cekamo da Zeko ozdravi pa cemo ju ici isprobati) a onda cemo u jesen kupiti Romer za 9-18

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I nama je potrebna pomoć oko auto sjedalice.trenutno nemamo auto,ali se nadam da ćemo ga jednog dana kupiti.Ako mi netko može poslati kakvu brošuru o autosjedalicama,njihovom namještanju i svemu što bi trebali znati o njima bili bi vrlo zahvalni.Trenutno se vozimo u raznim autima(od rođaka,i inih),a koristimo posuđenu Graco autosjedalicu.Kian sada ima oko 8kg,star je 6mj,pa smo razmišljali uzeti autosjedalicu od 9-18kg,od Maxi-Cosi-a.Pošto,na žalost,neznam kada ćemo biti u mogučnosti kupiti auto,a nemam se namjeru voziti u tuđim autima sa djetetom na krilu,molim Vas za sugestije.

KIAN,21.10.2005.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

thora-imas pp

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

podižem!

sveki je u getrou našla Challengerbasic explorer i cam ciao lusso. obje imaju R44/03 i do 18 kg su. ima li netkotakve i koliko ste zadovoljni vi i bebaći

Datum pristupanja
    Dec 2005

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po slikama bi izgledalo da ova prva nema nikakvu kopču za zakočivanje a to bu onda jakooo teško za učvrstiti.

trebalo bi je pogledati iz bliza. možda ima onako na špagici
    ako ima onda je ok.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

gdje se to nalazi kod as
    http://www.alewozki.pl/images/fullsi...elik_001_7.jpg

jel možda to :?

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neeeee
    to je ručica s kojom možeš malo porihtati nagib
    ono kad zaspi pa da je ipak malo u ležečijem (hahahaha ubit će me lektorice ) položaju

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dođi da te ubijem.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ova prva je od 0-18 pa možda je kopča straga, dok je ova druga od 9-18

ako je tako, da li je možda bolje da uzmem ipak ovu prvu jer je mogu okrenut obrnuto od smjera vožnje

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ova prva je od 0-18 pa možda je kopča straga, dok je ova druga od 9-18

ako je tako, da li je možda bolje da uzmem ipak ovu prvu jer je mogu okrenut obrnuto od smjera vožnje

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

camova bi mogla na špagici imati tu crvenu kopču.

nekako mi se čini da ova druga nema kopču (prema fotkama no svakako treba pogledati.

kopča se nalazi negdje na "ledjima" autosjedalice.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

hvala vam puno, idemo danas pogledati pa ću vidjet

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

mislim da ova druga ima neke utore kroz koje se provlači pojas pa možda se ti utori nekako stisnu a možda su i nazubljeni pa time koče pojas.
    ovak napamet možemo sam nagađat, a ako i pogodimo ko zna kako drže u tvojem autu.
    svakako probaj u svom autu montirat prije nego kupiš.

a sad, da li 0-18 ili 9-18. ako ti djetešce nije još za ovu od 9-18 (ima 9kg i diže se na nogice dok se drži za komad namještaja) onda svakako trebaš neku koja je primjerena njegovom uzrastu odnosno ona koja se montira suprotno smjeru vožnje.
    ako ovime odlučiš da ideš na 0-18 provjeri kod camove do koliko kila se djete veže u suprotnom smjeru i kad se počinje okretati u smjr vožnje i da li to odgovara tvom djetetu

ah, kolko odvagivanja

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

čekaj samo malo, to znači da ja njega ne mogu vozit obrnuto ako ima preko 9 kila ili sam skužila krivo tvoj post
    mislila sam bez obzira koliko ima kila (preko 10 ) da bih ga vozila obrnuto od smjera vožnje jer je sigurnije pa je i mama bezbrižnija

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

http://www.alewozki.pl/images/fullsi...elik_001_4.jpg

šta nisu ovo neki utori (2 gore i 2 dole)

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj kovke prvotno napisa
    čekaj samo malo, to znači da ja njega ne mogu vozit obrnuto ako ima preko 9 kila ili sam skužila krivo tvoj post
    mislila sam bez obzira koliko ima kila (preko 10 ) da bih ga vozila obrnuto od smjera vožnje jer je sigurnije pa je i mama bezbrižnija
    skoro pa si i dobro skužila . malo sam ja nespretno napisala.
    naime ima kombiniranih sjedalica u kojima se beba obrnuto od smjera vožnje smije voziti, na žalost, samo do 9kg, ili do 10kg ili do 13kg ili čak 15.
    no ne vrijedi da se može do 18kg voziti u suprotnom smjeru pa sad po volji.

treba dobro vidjeti upute.

šta nisu ovo neki utori (2 gore i 2 dole)
    na te utore sam i mislila. oni služe za provlačenje pojasa, na koji način, treba vidjeti, pogađaš, na uputama.
    no ti utori mogu biti skroz glatki i zapravo nemaju funkciju zakočivanja pojasa. znači, kad ti utisneš sjedalicu pa zategneš pojas pa sad sjedalica ne mrda. ako pojas nema što zakočiti, on će se otpustiti i sjedalica će plesati.
    no možda su ti utori napravljeni tako da i nekako zakoče pojas. to treba vidjeti na licu mjesta.
    a čak i ako ima mogućnost zakočavanja pojasa postoji mogućnost da se to neće moći zadovoljavajuće izvesti u tvojem autu. zato kažem, treba otići, vidjeti, isprobati, odlučiti što zapravo paše i onda kupiti.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

now you're talking!
    moraš ti to meni korak po korak da bih ja to skužila-vidiš odužio se tvoj post, ali ja skužila :D

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da ne otvaram novi post nadovezat ću se.
    Tomo je sada star 8 i pol mj, ima blizu 9 kg i dug je 74 cm.Imamo autosjedalicu Bebe confort koja je do 13kg,ali me zabrinjava što će ju uskoro prerasti po dužini.Za sad je na pokušajima samostalnog dizanja na nogice.
    Znači li to da ćemo uskoro morati u kupovinu druge autosjedalice bez obzira što će mu ova što se kilaže tiče još odgovarati?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Barbara1, po čemu sudiš da će ju uskoro prerasti?

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pa od glavice do ruba sjedalice ima možda nekih 3 i pol prsta.

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nije bio baš miran kad sam mjerila,ali tu je negdje.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

pogledaj što piše u uputama sjedalice do kud smije doći glavica.
    ako ne piše ništa drugo onda smije do nekih 2cm od ruba. čuj sad sam pogledala svoja 3,5 prsta i to ispada skoro 5cm. po tome ima još fore.
    dobro pogledaj što piše u uputama

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Gledala sam upute i ne piše ništa,znači 2cm od ruba.
    Po tome ima fore narasti još 3cm,nisam ja mislila sad odmah kupovati ali znači uskoro ćemo trebati pa čisto za informaciju.
    Treba mi dosta vremena da odlučimo što kupiti pa već sad gledam što bi bilo najpametnije.
    Hvala

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

za sve koje traže as, zvala sam između ostalog i baby boom shop u Lastovsoj i imaju maxi cosi rodi (15-36) za 290 kn, naravno rabljena

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Barbara1 prvotno napisa
    Gledala sam upute i ne piše ništa,znači 2cm od ruba.
    Po tome ima fore narasti još 3cm,nisam ja mislila sad odmah kupovati ali znači uskoro ćemo trebati pa čisto za informaciju.
    Treba mi dosta vremena da odlučimo što kupiti pa već sad gledam što bi bilo najpametnije.
    Hvala
    možda čak i više od 3cm. jer dužina nogica ne igra ulogu već dio od guze do tjemena.
    u svakom slučaju super da se informiraš. treba biti spreman

što se tiće rabljenih to stvarno treba biti oprezan. sjedalica treba imati upute, originalne djelove, da nije bila u sudaru i ne straija od 6 godina (neki rok je 8 ali ako kupite 8g staru kratko ćete ju moći koristiti. kod maxi cosija krajnji rok im je 6g)
    e sad kako funkcionira ta trgovina ne znam ali treba se raspitati. možda imaju kontakte od koga su nabavili sjedalicu pa se može pitati. svakako treba biti oprezan kod kupnje rabljenih

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obe imaju kopcu na špagici visi...pa tete u TL u kažu da je to da se djeca igraju

ova prva je ok...montira se jednako kao safety baby...mi smo je imali i bila je ok...ali nam je pukla kopća

ova druga je katastrofa
    susjeda je ima, ancica ce se sjetiti da sam je gnjavila oko montiranja te sjedalice...užasna je za montiranje, fiks kopču ima sigurno na konopčiću skroz zada

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

dobra je stvar da se i te 'teže' sjedalice daju smontirati u auto. u nekim autima, istina, teško, jedva skoro nemoguće, no ima i svjetlih primjera gdje smo ih montirali da su ok.
    kad bi prošli kroz statistiku saa pregleda, sigurna sam da je većina smontirana :D
    bez kopče to je nemoguće pa eto, sjećam se jedne sjedalice slične ovoj drugoj, sa pregleda iz Osijeka koja nije imala kopču i kad smo ju zmontirali u auto (tata, + ja trudna) nije mrdala.

samo hoću reči ne treba odustati. na tržištu postoje sjedalice u više cjenovnih razreda, ima za to i razloga, ali i one koje su u višim, u nekim autima se ne montiraju samo tako.

sve teba isprobati, a na kupcu je da odluči koju će sjedalicu i kolko novaca dati. jeftinija sjedalica, ako je dobro pričvršćena i ako je djete pravilno vezano u njoj je ok sjedalica.

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nešto me još zanima a sad sam se sjetila.
    Naime trenutno imamo AlfaRomeo 155,ali planiramo sljedeće godine kupiti drugi auto,još ne znam koji.Supruga mi neće biti 6mj,pa ću se vjerojatno radije koristit tatinim Twingom.
    Zanima me ima li koja autosjedalica koja će odgovarati svim tim autima,jer koliko sam skužila nije svaka sjedalica za svaki auto.
    Nadam se da ste me skužile jer sam malo zakomplicirala

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vecina sjedalica je univerzalna, sto ce reci da pase u sva vozila.
    no, to ovisi, pa imamo one koje se lakse montiraju u neka vozila a u druga teze.

kod twinga postoji problemcic sto ima vez (tamo gdje se pojas usteka) na sredini sjedista pa je autosjedalicu za novorodjence malo teze montirati.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam ih par montirala u Spltiu...ko pegula sam naletila na njih par baš ja ali sam se ušemila sa susjedinom pa mi nije bio neki veliki problem ali da se satareš...ISTINA!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •