Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: home made fugiranje kupaone??!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno home made fugiranje kupaone??!

da li se netko bacao u takav pothvat?
    naime, cijela je kupaona bijela, ali su prethodni stanari dosta bili nemarni (studenti-dečki) i fuge se više nikako ne daju oprati, a nebi baš zaljevala cijelu kuopaonicu solnom i to udisala...

mislila sam sama pofugirati na neku lijepu svjetlo plavu boju? jel moguće to napraviti sam? jel radio itko?? pliz triks end tips!!

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

moja susjeda se bas nedavno bavila fugama, samo sto je kod nje bilo ta nije skoro ni imala fuga u kupatilu, kao da ih je netko prije ostrugao (tako ona kaze), a ona je htjela deblje, pa je onda isla popuniti taj prostor medju plocicama.
    mislim da bis mogla, samo bi vjerovatno trebala postrugati malo ove postojece..

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Možeš to napraviti sama. Bilo bi najbolje da izvadiš sve iz kupaonice i koliko možeš očistiš fuge (domestosom -izribaš koliko ide) .Nakon toga dobro ispereš ,ostaviš dan da se posuši dobro i kupiš boju za beton (kakvu želiš). Boju nanosiš prema uputi kistom,ali moras pazi da nakon nanošenja boje odmah obrišeš boju s pločica,jer se kasnije neće dati očistiti/skinuti.
    Već sam par puta to radila i nije problem,sada kada smo kuhinju renovirali,majstor je umjesto sive stavio bijele fuge na pločice poda, ja sam doslovno pop...... ,i naravno nakon par mjeseci one su koma. Odlučila sam i te prebojati u rano proljeće .
    Imaš za kupiti i one flomiče za fuge,ali meni su se pokazali očajni,zato najbrže kupim boju i prefarbam.
    Posljednje uređivanje od genius : 20.11.2012. at 10:43

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ufff, nebi strugala staro! eventualno popunila postojeće fugom u boji ili samo bojom za beton - hvala genius?
    a koliko traje taj posao cca ? (imam kupaonu od 8 kvadrata) i kolko se boja suši?? ufff...

e da, i ako je netko uzimao majstore za to - kolko cca računaju?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne možeš fugirati na postojeće fuge
    možeš samo kistom bojati, fugu po fugu

nitko ti ne može reći koliko će trajati

i, ja bih na tvome mjestu, potražila boju identičnu boji pločica
    jer teško da možeš biti skroz precizna, pa će iskrivljena crta djelovati neuredno
    Posljednje uređivanje od apricot : 20.11.2012. at 11:19

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja sam u jednoj kupaoni imala njeno roza plčice s crnim točkicama i obojala sam bijele fuge u crno ,prvo mi je odudaralo i činilo se kao da vidim samo crne crte,ali sada mi je odlično i drago mi je da je to baš crna boja.toliko je zahvala
    no i nema onog žutila. Sada planiram bijele/ bež očajne pločice i bijele fuge prefarbati u beton sivu i baš me briga kako će izgledati(mislim da če biti ljepše nego sada).
    Sve svijetle boje nisu mi se pokazale naj,naj, jer opet se jako vidi,najbolja mi se pokazala crna i ta nekakva beton siva(baš mi je nekakva prirodna).Nemoj si uzimati presvijetlu boju za fugu jer nakon godinu dana (osobito na podu ) budo ružno flekave,radije probaj neku malčice tamniju biti će zahvalnija.
    Kažem ti ja sam si jedan cijedi dan dala za ribanje fuga i ispiranje. A drugi dan za farbanje (oko 6-7 kvadrata) ,ide to dosta brzo (ja si nebi plaćala majstora za to). A sljedeći dan sam ispolirala sve pločice kad je fuga dobro upila boju.
    Meni to zaista nije problem jer ako su pločice solidno postavljane i fuge pravilne (odnosno razmak), utori fuga su milimetar-dva ispod razine pločice i baš odlično ide kistom. Nisam primjetila da je neuredno i iskrivljeno ,kažem jedino moraš odmah brisat boju s pločica.
    Ako su pločice ljepljene davno i bez onih križiča (znači od oka po starinskom) teško će izgledati lijepo.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni se korektor za fuge pokazao vrlo dobrim, drži već par godina.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da se ipak vise isplati kupiti boju za beton, te boje su vrlo povoljne.

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

moja šogorica je sa šilom izbijala stare fuge i nanovo fugirala sa pravom fugirnom masom, trebalo joj je par dana za cijelu kupaonu.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

uf...nebum izbijala - to je sigurno??
    dakle - ili stik ili boja za beton! mislim da će bit boja samo da se odlučim kad krećem u taj pothvat.
    jel postoje razlike u tim bojama za beton - na što paziti kod kupovine? i da li se kadnije ta boje ispire - npr, ako perem domestosom ili solnom?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •