Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: opet novosti

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku

sama se sebi cudim odakle mi jos volja i citati ovako nesto. iako je zalosno da to utjece na nase zivote.
    Da, stvarno...

Inače, tek mi je sad dok ovo čitam palo na pamet da bi i moja djeca možda mogla dobiti papire o boleštinama (alergije, astma - nemam pojma... do sad nisam razmišljala o tome) i to mi je , ali čekaj malo, ako je istina da roditelji predaju zahtjeve za rastavu braka da bi djeca dobila bodove za upis u srednju školu, jesam li ja glupa da ne iskoristim postojeću višegodišnju liječničku dokumentaciju alergičara / astmatičara???

Nisam na to računala, ne smatram svoju djecu nikakvim bolesnicima, vjerojatno im neće ni trebati jer za sada imaju pristojan uspjeh. S druge strane, ne bi mi bilo drago da ih netko prešiša na račun tih upitnih dodatnih bodova. Mislim da ću to imati na umu i porazgovarati sa školskom liječnicom da vidim što će mi žena savjetovati.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, stvarno...

Inače, tek mi je sad dok ovo čitam palo na pamet da bi i moja djeca možda mogla dobiti papire o boleštinama (alergije, astma - nemam pojma... do sad nisam razmišljala o tome) i to mi je , ali čekaj malo, ako je istina da roditelji predaju zahtjeve za rastavu braka da bi djeca dobila bodove za upis u srednju školu, jesam li ja glupa da ne iskoristim postojeću višegodišnju liječničku dokumentaciju alergičara / astmatičara???

Nisam na to računala, ne smatram svoju djecu nikakvim bolesnicima, vjerojatno im neće ni trebati jer za sada imaju pristojan uspjeh. S druge strane, ne bi mi bilo drago da ih netko prešiša na račun tih upitnih dodatnih bodova. Mislim da ću to imati na umu i porazgovarati sa školskom liječnicom da vidim što će mi žena savjetovati.
    To ti treba potpisati njihov alergolog na temelju dokumentacije.
    Mislim da nema veze sa odabranim ili školskim liječnikom.
    Javi kaj saznaš.
    Posljednje uređivanje od Cathy : 24.02.2014. at 13:20

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    To ti treba potpisati njihov alergolog na temelju dokumentacije.
    Mislim da nema veze sa odabranim ili školskim liječnikom.
    Javi kaj saznaš.
    Ja ću samo na redovnim kontrolama usput pitati, pa kako ispadne... Jedan ima hrpu papira iz Suvaga, a drugi i iz Suvaga i sa Srebrnjaka. Mislim, ne bih nikad išla ishoditi papire namjenski, pred upis u srednju školu, ali bratemili, kad ti nalazi već postoje više godina, barem ću pitati pa što bude.

Školski liječnik mi je pao na pamet zato jer sam vidjela da roditelji osmaša tamo dolaze po mišljenje (kad sam bila nekim drugim poslom) ali ne znam detalje.

Eto, kad je već sustav takav klimav, možda i ove ideje nekome dobro dođu. Ali tko zna za godinu/dvije kako će se to opet promijeniti i posložiti....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    navodno imaš nekaj "popusta" i zbog logopeda

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    navodno imaš nekaj "popusta" i zbog logopeda
    Kad bolje razmislim, nisam baš sigurna da ću išta po tome raditi... teško mi je reći. Čak sam razmišljala da odvedem djecu na profesionalnu orijentaciju (mlađega) ali iskreno - ne da mi se lomiti oko toga. Oni znaju što žele.

Logoped (i neurolog, što je značajnija stavka) su za moje starije dijete uredno odradili svoj posao. Meni to vrijedi više od bilo kakvih upisnih bodova. Odlikaš s prosjekom bez mrlje.

Kod mlađega bi papiri od logopeda mogli biti važni zbog elemenata disleksije, ali ne toliko pri upisu nego kasnije - kad krene nastava (matematika, hrvatski, a bome i drugi predmeti) ali i on je prerastao svoje rane probleme. Odlikaš s nešto četvorki.

A opet - ne da mi vrag mira jer znam da će poneki roditelj posegnuti za svim mogućnostima koje pravilnik pruža. Vidjet ćemo kakvi će točno biti kriteriji kad se djeca budu upisivala. Gledajući kako mijenjaju kriterije kako se kome svidi - ne očekujem baš da će se nešto promijeniti na bolje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •