Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: povraćanje s jakim grčevima u želucu u 6.mjesecu trudnoće

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno povraćanje s jakim grčevima u želucu u 6.mjesecu trudnoće

Drage moje,nova sam na ovom forumu i već sam očajna...Unatrag mjesec dana povraćam kao luda..imam užasne grčeve u želucu i tek kad povratim to se smiri.bila sam i u bolnici,al svi samo odmahuju rukom kao TO JE SVE OD TRUDNOĆE,u što ja ne vjerujem.gubim na kilaži i sve sam umornija,a pomoći od nikuda..ako ima koja mama ili trudnica sa iskustvom neka mi se javi,svaki savjet je dobrodošao...hvala...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nemam slične simptome ali evo dajem podršku!! sve ce biti ok !! odi svakako na 4D da se vidi jel sve ok sa bebom ! koliko si tjedana sada?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Jesu ti radili kakve pretrage? Može se raditi o trovanju hranom (dobro, valjda to ne bi trajalo mjesec dana...) ili nekoj bolesti. Ne mogu ti doktori samo tako a priori reći da je to samo zbog trudnoće.
    U većini trudnoća povraćanje prestane do 13. tjedna, odn. ulaskom u drugo tromjesečje. Naravno, uvijek postoje drugačiji slučajevi, ali onda treba isključiti sve drugo što može biti.
    Možda se i razvila nekakva alergija / netolerancija na određenu hranu.
    Možda ti je želudac "nervozan" (to je posebno vjerojatno ako si pod stresom).

Povraćaš li od bilo kakve hrane ili ipak nešto možeš pojesti?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

sada sam i 25.tjednu.ja uspijem zadržati hranu u sebi neko vrijeme,ali mi počnu ti grčevi jaki i onda sve ide van.radili su mi kks-u i pretrage urina.nalazi nisu bili bajni,ali su bili u granicama normale.povraćam na svu hranu,čak i na juhu.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ja sam se tako osjećala negdje između 8. i 12. tjedna. Nije uobičajeno da se to nastavi (ili tek pojavi!) kasnije. Zato me čudi da ti ništa nisu rekli. Pa moraš jesti, zaboga! Em što dijete mora od nečeg rasti, em što ti trebaš biti u stanju barem hodati...

Meni su pomagali krekeri i slani štapići (jedno vrijeme sam samo to mogla jesti).
    Također, pomagala mi je "promjena zraka" - kad bih bila kod svekrve na selu, pojela sam za 5 ljudi. Kad bih se vratila doma, opet po starom.

P.S. Tekuća hrana mi se posebno gadila. Probaj jesti suho. Što god.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 22.11.2012. at 09:32

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

probaj se naručiti kod gastroenterologa, jer se oni ipak najbolje razumiju u te želučane probleme.
    možda da odeš i na kod nekog privatnika, ako te ovi u bolnici otkantaju (što nikako ne bi smjeli).
    čudno je da se to javlja tek sad. možda si se nervirala pa ti se aktivirao gastritis ili sl.? ja imam i inače osjetljiviji želudac pa mi sam zadnjih dana povraćala nakon kašlja (u 6. sam mjesecu. nisam uopće povraćala na početku trudnoće).
    nemoj to nikako pustiti, traži pomoć gdje god možeš, jer moraš biti fit i dobro i za sebe i za bebicu.
    želim ti puno sreće i da se uskoro osjećaš bolje.

Gingerbelly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ne želim te plašiti,ali povraćanje u tom stupnju trudnoće nije baš uobičajeno,a pogotovo ne "normalno". Naime,ako si u situaciji provjeri opet kompletnu krvnu,urin(na proteine) i jetrene enzime(ast,alt...) Ponekad(jako rijetko,doduše,ali je bitno da znaš)to može biti znak opasne eph gestoze,odnosno eklapmsije. Pogledaj i aktualne nalaze koje već imaš...kakve su vrijednosti koje sam ovdje navela da pažljivije promotriš?Imaš li ikad višlji tlak(tj.glavobolje kojima ne znaš uzrok?) Ponavljam,nipošto te ne želim uplašiti,ali mnogi liječnici zakazuju u prepoznavanju gestoza,pogotovo njenog podmuklijeg,bržeg i opasnije inačice - tzv.HELLP sindroma. Proguglaj.Simptomi su bol u žličici (epigastriju)koja sijeva ispod desnog rebrenog luka,povraćanje(vrlo istaknut simptom!)te bolan osjećaj gladi koja ne jenjava na uzimanje hrane... Svog mira radi,pođi na još jednu obradu i zamoli da ti ponove nalaze,izmjere tlak(ako nemaš mogućnost izmjeriti ga sama).
    Vjerujem da će sve biti ok,i da to kod tebe nije nešto opasno...ali zlu ne trebalo,ništa te ne košta da sve detaljno provjeriš! Šaljem puuuuuuno dobrih vibri!!!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

evo,uz peptorane i reglane povraćanje prestaje...Gingerbelly,već sam proguglala i o tom hellp sindromu i napomenula to doktorici.no kako nemam bolove ispod desnog rebrenog luka niti bolan osjećaj gladi,ai ove vrijednosti u krvi su mi normalne umirila sam se.svi kažu da mi je to od stresa,što je i moguće jer sam se u zadnje vrijeme mnogo nervirala.sad se samo nadam da se to povraćanje neće javiti više i da ću konačno početi dobivati na težini...

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ne mogu vjerovati da su te samo tako mogli otkantati i reći ti da je to zbog trudnoće, a ti u 6 mjesecu trudnoće gubišna težini zbog povraćanja?!? Kao što su ti cure savjetovale i ja se tome pridružujem. Vjerovatno je nervoza želuca ili nešto sa želucem dok ti raglani i peptorani pomažu, a ako ti se slučajno počne pojavljati ja bih isto tražila da idem kod gastroenterologa, jer skroz je neuobičajeno da ti je tako u tom stadiju trudnoće. Imaš moju podršku i vibram ti da ti se sve to ubrzosmiri i da možeš nadalje uživati u trudnoći... Sretno ...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj robyn prvotno napisa Vidi poruku
    svi kažu da mi je to od stresa,što je i moguće jer sam se u zadnje vrijeme mnogo nervirala.
    Pokušaj se riješiti stresa kako god znaš. To jako jako utječe na bebu.

Sretno!

wild rose avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pozdrav!

I ja imam slican problem, nisam povracala otprilike dvije sedmice u petom mjesecu, prije i nakon toga povracala sam umjereno. (ponekad dva puta u danu a ponekad svakih par dana, uglavnom minimalno jednom sedmicno)i tako do pocetka osmog mjeseca, onda sam opet prestala. Otkako sam usla u deveti povracanje se vratilo, i to najgore do sad. Ima dana kada ni dvije kaskice caja ne ostanu u meni, a zadnjih dana mi se desava da navece povratim apsolutno sve sto sam od ujutro pojela, kao da sve samo stoji u zeludcu... Od tog povracanja potpuno sam poderala grlo, tako da sad jedem samo mekano i kasasto, ali sve mi se pocelo gadit i nista mi se vise ne jede... Je li neko imao slicnih iskustava? sada sam 37+3 i u zadnjih 5 dana izgubila sam skoro dvije kile. Bila sam na ctg prije dva dana, bebi je hvala Bogu ok, ali brinem se...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •