samamama prvotno napisa
odgovoriti cu samo na ovaj dio.
nakon 3 godine privremenog uzdrzavanja vise nemas pravo traziti niti dobiti nista.
kad sam ja pitala sta bi mi sad trebali napraviti ( mi smo vec primili svoje 3 godine privremenog uzdrzavanja ) oni su mi rekli: da nista. ja reko kako nista? a pa gospođo draga, sta vi mislite do kada ce drzava placati necije obaveze umjesto njega. ja ono ?!?! pa barem ga osudite onda.. mislim svasta.
CZSS bi sam trebao podnjeti kaznenu prijavu ( u stvari vec ju je trebao podjnjeti ). onda ce te prvo zvati sa MUP-a koji ce utvrditi dali postoji osnov za podizanje kaznene prijave, tj. dali je mogao platiti, a nije.
nakon toga ide kazneni postupak. nas je zavrsio jos prosle godine, BM je dobio kaznenu presudu na koju je ulozio žalbu. sada to stoji na županijskom sudu u žalbenom postupku i lagano se safta u nekoj ladici. dakle ni od toga nista.
sud ce sasvim sigurno uzeti u obzir njegovu cjelokupnu situaciju, drugo dijete, zenu itd., na zalost nacina za izbjegavati svoje obveze uzdrzavanja ima previse, a sud i drzava ih jos uvijek malo previse toleriraju.
na alimentaciju se samo gube živci, a od toga nista. ja zivim za dan da vidim ovog svog bivseg iza rešetaka., više mi ni novac ne znaci nista, mozemo bez njega, ali ovo bi mi bilo bas za moju osobnu satisfakciju. a kaze se: tko ceka taj doceka.