Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Uklanjanje vlage u uuuuskim prostorima?Help!!!

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Uklanjanje vlage u uuuuskim prostorima?Help!!!

Ovako,na zidu do sobnog ormara stvara nam se vlaga.zid je vanjski,ormar trokrilan oooogroman.varijanta nam je micati ga ( neeeee!) i sve povadit van prije toga ( koma!) - a druga varijanta-jel postoji nekakva uska cijev ili lsicno neki mehanizam kroz koji bi se moglo to posprejati npr. sa Cloxom?imao netko iskustva?tenks!

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Re: Uklanjanje vlage u uuuuskim prostorima?Help!!!

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    -jel postoji nekakva uska cijev ili lsicno neki mehanizam kroz koji bi se moglo to posprejati npr. sa Cloxom?imao netko iskustva?tenks!
    Ne postoji koliko ja znam. Mi smo micali sve ormare u spavaćoj pa čistili sa suhom, pa sa nekom kemijom pa vraćali sve natrag . I tako tri puta one zime kad sam rodila . Stvar smo riješili kada smo izolirali kuću izvana. Stvarno ti ne zavidim...
    Jedan tip - kada očistite i osušite stavi iza ormara dok je hladno vrijeme karton (nekakvu veliku kutiju), on malo apsorbira vlagu pa ti se gljivice neće odmah napraviti nove (a na žalost nećete ih se riješiti u prvom pokušaju).

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

mi imali isti problem i riješili ga premještanjem ormara na zid koji nije vanjski. bojim se da ništa drugo ne pomaže dugoročno. time smo čak izgubili jedno krilo ormara, ali bolje i to nego spavati s gljivicama.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...podižem malo i ovu temu...baš si mislimo kako na proljeće MORAMO sve povadit iz ormara i razmontirati ga i odmaknuti od zida i sredit taj zid..ali od posla boliiii glava-inače ormar je visine skoro do stropa-2m i 60 cm i četverokrilni ogroman klizni..ni nemam toliko robe stavit gdje....ma koma mi je od same pomisli..trebat će mi dva dana za to povadit pa tek opet pospremit...neznam kako bi inače mogli tu vlagu i crni zid sredit..a moja ideja je npr. bila he he MM odvalio-uzet ono za špricanje grožđa ,ako znate, pa unutra nafilati Cloxa za gljivice pa to posprejati s onim uskim nastavkom..bo?..- he he ja sam ko onaj iz Alan Forda,kako se zvao-sta je stalno nesto izmisljao..?Grunf?ili kako?

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

upravo smo se borili s istim
    onda smo makli ormare, poštrcali nečim protiv gljivica šta užasno smrdi na klor pa zalijepili ploče od stiropora koje služe baš za to... javim ti rezultate dogodine :/

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Mayaa prvotno napisa
    upravo smo se borili s istim
    onda smo makli ormare, poštrcali nečim protiv gljivica šta užasno smrdi na klor pa zalijepili ploče od stiropora koje služe baš za to... javim ti rezultate dogodine :/
    ...kakve su to ploče?neke specijalne?

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo kupili u bricostoreu a ti u istri možeš pogledat u merkuru ili nekoj sličnoj prodavaonici. to je ukrasni stiropor debljine otprilike 1 cm a dimenzija 50 x 50, ne znam kako se točno zove

to ti se još uporebljava za one spuštene stropove, tako da na pakiranju piše i "plafonske ploče".

http://www.saarpor.de/pdf_Dokumente/...tten_xps_d.pdf

našla sam link samo na ovoj slici su sve neki fini. kod mene su obični (i jeftini ) bijeli. pa ih možeš prebojat.

mamamiha

Početno

nažalost, gljivice vam se stvaraju baš zbog činjenice da vam je veliki ormar na vanjskom zidu. rješenja prskanjem vam neće dugoročno pomoći (to je samo tek toliko da maknete gljivice ali će vam se one sigurno opet stvarati slijedeće zime kad krene grijanje, vlaga u prostoru i difuzija kroz zidove) jer je stvar u smanjenoj cirkulaciji zraka i (pretpostavljam) lošoj ili oštećenoj toplinskoj izolaciji na vanjskoj strani objekta. Najjednostavnije rješenje je maknuti taj ormar s vanjskog zida. Može se toplinska izolacija staviti s unutarnje strane (ali samo stiropor neće pomoći) ali jedino rješenje je toplinska izolacija s vanjske strane (nažalost).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi svoj ormar nismo ni micali tj odmakli smo ga.. pospricali..oribali..prekrecili zid i onda 10-tak ccm odmaknuli ormar da strujanje zraka bude iza ormara :D sve rijeseno ove zime nije bilo nista

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Postoji i aparat za odvlaživanje. Svakih dan - dva treba isprazniti vodu iz posude za kondenziranje. Nije trajno rješenje ali možda može pomoći

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

jel taj stiropor sigurno sprječava stvaranje vlage?ne postoji mogućnost da se vlaga stvori ispod njega?

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Jedino što ti mogu preporučiti ja da ovo pitanje postaviš na forumu portala Gradimo, jer ovdje ti odgovaraju baš eminetni stručnjaci iz raznih područja pa tako imaju također stručnjaka i iz ovog područja koji će ti dati najbolji savjet.

link ti je: http://www.gradimo.hr/Forum

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •