na trzistu su se pojavila neka nama privlacna građevinska zemljista ( citaj: jeftinija) i intenzivno razmisljamo o tome da nasu malu usteđevinu potrosimo za kupnju komadica zemlje izvan zagreba. ne znam koliko ce dugo cijene biti ovakve, pa na to gledam kao na potencijalno dobru investiciju za nase dijete ( djecu, nadam se uskoro).
nas je najveci problem sto zapravo ne znamo nista o tome osim preko arkoda i katastra provjeriti dokumente za pocetak i vidjeti jesu li u katastru i gruntovnici isti podatci. (novaca za neke skupe odvjetnike i agencije nemamo)
naletjela sam na dosta clanaka o tome da se građevinska zona moze ukinuti i time bi "nase zemljiste" postalo poljoprivredno. je li to stvarno moguce tako lako i ako je, kako bi se mogli zastiti od toga?
lokacijska dozvola ima svoj "rok trajanja" i cisto sumnjam da bi mi u iducih nekoliko godina na tom mjestu ista gradili, eventualno temelje (ako bi se time mogli zastiti od gore spomenutog)!?!
mogu li se igdje online vidjeti te "građevinske zone"? sjecam se da sam jednom nasla neki plan gdje je zuto bilo građevinsko, zeleno suma, ali ne mogu vise nigdje naci tu kartu.
molim vas za pomoc