Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: Decluttering dječjih igračaka

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Decluttering dječjih igračaka

Prihvatila sam velikog spremanja kuće i rješavanja svakog viška ili stvari koju nisam koristila dulje od godine dana, i jako sam zadovoljna, super ide. Jedna soba je prodisala, došlo mi je da ne izađem iz nje

No, međutim, panika me hvata glede dječjih igračaka. Ja više ne mogu s tim igračkama, društvenim igrama, čudima na kraj. Meni je svega toga previše, i njima je svega toga previše, i više vremena to spremamo, nego što se igramo. Klinci, naravno, ne daju ništa od svojih igračaka, ali ja ću sad morati napraviti reda, pa me zanima ima li ovdje kojih minimalističkih roditelja, kako ste to postigli i što imate, a što ste liferirali.

Evo moja osnovna lista potrebnih igračaka - ispravite me:
    - lego kockice i par setova onih specijalnih autića za graditi
    - drvene kockice raznih veličina
    - kuhinja i osnovni kuhinjski dijelovi

- radionica - to imamo, ali mislim da mi je sin to prerastao - 7 godina - što mislite? već može šrafit i brusit zapravo...

- lutkice za curicu - koliko lutkica? Koliko obleke i asesoara?

Plišanci - imamo ih valjda dvadeset u opticaju i djeca svakog pjedinačnog žele, ima ime i vuku ih nekamo.

Set za igru liječnika?

Figurice - kauboji, indijanci, akcijske figurice
    autići

Što je još kao klincima nužno, a što možemo hititi?

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pa to valjda ovisi o klincima, za što su vezani. Kad imamo čistku onda se s njima dogovaram kome ide koja igračka, malim prijateljima, vrtiću ili djeci bez mame i tate. Jedino tako funkcionira, da su oni uključeni u čitavi proces.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Moji ne daju ništa, a slomljeno im je najdraže jer od toga mogu raditi neka čuda... Nema razgovora s njima. Samo potajno :/

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ifi nemoj se oslanjati na to što oni daju
    kod mene je kriterij s čim se trenutno više zabavlja ili što je aktualno tih dana
    drukčije nema šanse da bih išta očistila
    ostalo što je oštećeno, napuklo, pogubljeno - smeće
    drugo- vreće i na tavan

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prvo bacam slomljeno, toga se več napuni pola vreče, onda krenem s onim čemu fali djelova pa pređem na ono s čim se uopće ne igraju. Zadnji put sam bacila ogromnu punu vreču. I dalje je u Svenovoj sobi kaos, radimo puteljke da prođemo
    Ali poanta je da bacam dok on ne gleda jer kad bi njega pitala nebi ništa bacila.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam probala par puta potajice, pa smo imali histeriju neviđenih razmjera.
    Eventualno mogu to napravit sa sitnarijama pa kad me pitaju gdje je prolazi ona "tamo gdje si stavio"
    A da im je pustiti na volju, sve im treba - makar i najsitniji dio neke nebitne igračke. Treba ih malo pogurat da se rješavaju viškova.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Moji ne daju ništa, a slomljeno im je najdraže jer od toga mogu raditi neka čuda... Nema razgovora s njima. Samo potajno :/
    Kod mene je kriterij da sam ja diktator glede igračaka i ne šljivim ih pet posto jer mjesta za pospremanje viškova (još uvijek nemam).
    Isto kao i koksy, prvo bacam oštećeno, onda dio spremam za donaciju, dio spremam u kutiju koju ću izvaditi za mjesec-dva (kad se opet zažele novog), a dio ostavljam.
    Koliko god ograničila broj lutkica, konjića, medića, životinjica raznoraznih, kuhinjica i posuđa, uvijek toga ostane puno previše.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji imaju malo igracaka.

decki imaju:
    jednu kutiju (cca velicine kutije za cipele) lego dijelova i dijelica
    jednu kutiju (slicne velicine) zivotinja
    jednu kutiju (isto tako) autica
    jednu vecu kutiju (cca 30litara) raznoraznih igracaka (to se spremam desetkovat ovih dana)

najmanja ima igracaka koliko stane u jednu od vecih kutija (ta od cca 30litara)

najveca nema igracaka uopce

plisanaca imaju ukupno mozda deset.

imaju jednu deset/petnaest kutija s drustvenim igrama i/ili puzzlama (puzzle sam nedavno drasticno smanjila)

to su im kucne igracke.

vani imaju prekonekoliko lopti, bicikli (gotovo dva po glavi stanovnika), skutera, skejtova, stap za skakanje, set za nogomet, ogroman trampulin, i jos tih setova i drangulija.

sve sto prerastu/prestanu koristit ja redovno i revno izbacujem iz kuce. u smece ide polomljeno, ostalo ili djeci prijatelja ili u donaciju.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s polaskom u prvi razred - većina igračaka je otišla u donaciju. igračke su zamijenile školske stvari, a kompenzacija je bila u puno različitih vrsta bojica, papira za crtanje, i drugih kreativnih sitnica.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dječak i djevojčica niži razredi OŠ:
    kutija 75x30x15cm autića i srodnih vozila
    ista kutija sa željeznicom
    dvije kutije 30x30x30 svega i svačega
    lego onaj box s legaćima mješano
    još 2-3 pripadajuće lego kutije s pojednim projektima odnosno vozilima
    i par onih lego ploča za slaganje
    veličina kutije cipela:
    dvije kutije drvenih letvica i kocaka
    jedna kutija figurica i čovaca
    jedna kutija barbika
    jedna kutija suđa i hrane
    jenda kutija ostalih beba i lutka potrepština od odjeće preko medicinske opreme do nakita
    društvene igre i kreativni setovi (mikroskopi, mađioničari itsl.) cca 10 kutija
    dvije police knjige istripovi
    bojice, papiri, blokovi
    par ladica malih za velevažne sitnice kompase, tajne šifre itsl.
    auto sjedalica i koljevka s bebom i plišancima cca 7 kom
    torbice, šalovi, marame, nakit, baletne i ine haljinice za prevlačenje i maškaravanje
    uz par igara na posudbi i dvd.e i ps igre to bi bila sva zabavna imovina.
    Uglavnom je sve u pripadajućim kutijama na polici za igračke ili ispod kreveta i uglavnom se vraća na mjesto i to je velik napredak odkad su veliki, ali uvijek po podu ima zaostalih legića, čepova od flomića, gumica za kosu, papiriće, perlica, ali mislim da to još jedno desetljeće neće biti moguće riješiti.
    Izgleda puno, ali kad su oni toplotni udari ili kad imao goste uvijek nađu nešto da se konkretno igraju i ja sam sretna zbog toga iako mi kutije jedu kvadrate malog stana. Naravno interes se rotira pa tako i pozicije kutija i igračaka. Svake godine na kraju školske godine, prije ili poslije rođendana, Božića i sličnih poklon datuma radimo čistke, ali najčešće koliko ode toliko i dođe. Jes sad je tendecija lagano više na društvenima igrama, bojicama i knjigama, ali i kuhanje i izgradnja željeznice se još dobro drže

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Malo off..
    Kome donirate igračke? Zvala sam Nazorovu i još par domova pa kažu da im trebaju samo didaktičke. Za plišance neće ni ćut a ovo ostalo "nedidaktičko" im je onako, ako baš moram nek pošaljem...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas ko kod pikule. Sve u kutijama onim plasticnim s poklopcem. Ne bih to micala ni bacala, dijete se iznova vraca igrackama. Uskoro ce joj u sobu useliti i sekina kutija s baby igrackicama. A poslije i seka... Bacam sve potrgano i duplo (poklonim).

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Igracke koje mom djetetu nisu sjele ili su duple, slicne... poklanjamo vrticu ili djeci iz parka. Uvijek nekome nesto zgodno. Definitivno micem igracke s kojima se nikad nije poigrala.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Malo off..
    Kome donirate igračke? Zvala sam Nazorovu i još par domova pa kažu da im trebaju samo didaktičke. Za plišance neće ni ćut a ovo ostalo "nedidaktičko" im je onako, ako baš moram nek pošaljem...
    obiteljima s puno djece, a bez novaca... baš sam prekjučer odvezla pošiljku u karlovac . odjeća, obuća, igračke, suđe...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

forum brži od mene :/ ...
    mi nemamo igračke (robu, suđe, itd.. ), nego ih dobijem od susjeda, prijatelja, poznanika, forumaša ... neki samo pošalju sms da će doći istovariti ...
    nešto dajem ovdje u zg, a nešto u karlovac.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

prvo frendovi u uboičajenom krugu razmjene, a onda caritas selska

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Malo off..
    vrtiću

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A kaj misliš zakaj ja stalno nešto prodajem?

Kod mene stalno heftaju za neke nove igračke, pa sam im objasnila da nove igračke koštaju i da ako žele nešto novo, moraju prodati stare.
    Uvijek ima neki cilj: kupiti guštera, kupiti nove Legiće i sl., ali puno spremnije odbacuju stare igračke, ako im pokažeš novce koje su zaradili prodajom.
    I nije važno kaj su to i simbolične svote, važan je osjećaj, trud oko prodaje, pakiranja, povratne informacije da se neko dijete obradovalo.

Ono neprodajno bacim, odnosim u vrtić ili dijelim okolo. I dalje ih je previše.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja svojima svako malo počistim, dio dignem na tavan pa zamjenim sa igračkama koje imaju duže, ono što ne diraju dugo poklonim vrtiću ili nekome.

Imaju uvijek:
    - Lego kocke (velike i male)
    - autiće
    - prugu
    - drvene kocke
    - figure ninja kornjača, gormite, spidermana, batmana i sl (nemaju previše)
    - figure životinja
    - 5-6 kutija puzzli i par društvenih igara (mislim 5)
    - bojanke i vježbenice

Imam ovakav trofast http://www.ikea.com/PIAimages/0092762_PE229476_S3.JPG i ograničili smo količinu igračaka prema njemu, sve igračke su unutra + društvene igre i puzzle na jednoj polici.
    Za knjige imaju dodatne police.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ova me tema potaknula na jednu cistku: izbacila dvije povece vrece iz sobe plus dosta slikovnica, puzzle jos cekaju...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nema mi težeg declutteringa od dječjih igračaka: sad sam napravila temeljito i ne dam više da se gomila. Koliko imaju skladišnog prostora za igračke, toliko igračaka. Inspirirale ste me

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To "izbacila", ne znaci bacila, nego sakrila, da izvucem kad ove sada atraktivne budu out.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Moji su takvi smećari da to svijet nije vidio. Tuku se za ostatak role, ono kad potrošiš ubrus ili wc papir, i onda od toga proizvode puške, dalekozore... i sve to čuvaju. A sinko je fakat kreativan, i kad od tih rola, dijelova boca i nađenih objekata složi bazuku, nemreš nego stavit u igračke. Troše selotejpa kao da vode ured. I tako stalno proizvode... i ne daju si reć da je to smeće. Sad sam sve hitila, stavila atraktivne kutije, izložila na veliku i policu (dobio konačno policu, do sad smo trpali po onim kutijama za pod, nama to nije baš bila dobra opcija), istaknula najbolje, prave igračke i igre i nadam se da ću ga odvratiti, i malenu, od smećarenja u tolikom obimu... morat ću nekako tu kreativnost silnu sabiti u neke okvire, tipa jedna instalacija tjedno, fotkati i adio mare. Nek rade, lijepe, ali moraju i oni vidjet da toga mogu imat štojaznam - nekoliko... moj sin je maketar u duši, taj mora ić na maketarenje, a uskoro bi mogao i stolarit za ozbač

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni se cini (makar govorim iz hipotetske buduce situacije) da se ja uopce ne bih dirala u djecje igracke. Ako ce ih imati cijelu sobu punu, neka, to je njihova stvar, mislim da me to uopce ne bi diralo. A i ja sam mali hrcak pa svasta skupljam. Al to mi je ostalo kao neka neugodna uspomena iz djetinjstva, mater koja potajice baca/pokljanja igracke. Nikad mi to bas nije jasno, zasto se ona rijesava nasih igracaka bez da nas ista pita.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja konkretno da ne dobiju šugu od prašine i prljavštine i da mogu uopće igrat se, doći do igračaka. I da imaju sobu oni, a ne igračke. I da se nauče birati, donositi odluke, koncentrirati se na bitno.I da meni u rođenoj kući bude lijepo za živit, održavat i da imam volje uć u te sobe :/

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Joj, tek sad vidim da imaš malu bebicu, koja još nije navukla smeće

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

hehe... je, mozda se skroz predomislim za par godina

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    hehe... je, mozda se skroz predomislim za par godina
    možda

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja sam mislila da mi neće smetati igračke, i ne bi mi smetale da ne raskopaju sve pa neznaju što bi uzeli, na kraju se ničim ne igraju, neda im se pospremiti nered a ne mogu proći kroz sobu od stvari po podu.
    Sa vremenom se kristaliziralo što vole i korist ečesto a što uopće ne diraju i ne fermaju pa prema tome i čistim.
    Sad je pod prohodan a oni se igraju sa igračkama

Ifgenija i moj stariji je smetlar, njemu treba sve što nađe na podu (čepovi, štapići, papiri) i pustim mu, kad se uništi bacim, srećom sve kratko traje

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni se cini (makar govorim iz hipotetske buduce situacije) da se ja uopce ne bih dirala u djecje igracke. Ako ce ih imati cijelu sobu punu, neka, to je njihova stvar, mislim da me to uopce ne bi diralo. A i ja sam mali hrcak pa svasta skupljam.
    X
    Slažem se s time da kod mene nije hipotetska situacija, nego stvarna. Igračke su djetetove, a ne moje.
    Kao što ne bih voljela da mi muž potajice rješava moj ormar, tako ja ne diram djetetove igračke.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja konkretno da ne dobiju šugu od prašine i prljavštine i da mogu uopće igrat se, doći do igračaka. I da imaju sobu oni, a ne igračke. I da se nauče birati, donositi odluke, koncentrirati se na bitno.I da meni u rođenoj kući bude lijepo za živit, održavat i da imam volje uć u te sobe :/
    Opet malo hipotetski, ali ne propusta li se bacanjem njihovih igracaka davanje lekcije da nauce postivati ono sto je tudje, makar i ne shvacali zasto je to drugima bitno i sto im znaci? OK mi zvuci pristup od Trampoline, da ako je vec cistka, da i djeca sudjeluju o tome, da odlucuju kome sta ide i ide li uopce. A opet, kao sto rekoh, mozda cu i ja za koju godinu bacat stvari

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja isto ne bacam niti poklanjam bez njenog znanja - ali, zato i jesam u situaciji u kakvoj jesam, a ta je da smo zatrpani igračkama do grla, i to ne samo igračkama nego i kamenčićima, češerima, kestenjem, papirićima od svake čokolade koju je pojela - ona recimo ima jednu kutijicu punu čepova od boca i to točno zna koliko ima crvenih! Kartonske role od WC papira i papirnatih ručnika da ne spominjem, kartonske kutijice, limenke od kave - sve se to čuva i sprema (i koristi, kad vidim kako napravi autić ili žirafu od kartonske role i čepova onda mi opet bude žao bacati).

Jedino ju uspijem nagovoriti da "posudi" neke igračke za malu djecu malenoj sestrični koju jako voli pa, ajde, pristane njoj dati neke stvari - ali čak niti njoj ne da sve što bi recimo bilo prigodno za mlađe dijete (npr. lani je odbila dati Megablocks vlakić sa slovima pod izgovorom da će ona sad morati učiti slova).

Tako da, khm, uz sve poštovanje djetetovog vlasništva nad igračkama, ipak pokušajte uvesti nekog reda od malih nogu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mima kod mene je ista stvar, uključujući i kamenje, češere, kestene i slično, ali opet nekako smatram da nije fer da mu ja to potajice oduzmem.
    On za svaku igračku, stvar točno zna kad je dobio i od koga, gdje je ubrao, što smo tad radili,... u kratko za sve je vezan.
    Gajim nadu da će kad tad biti spreman od nečeg se odvojiti.
    Spreman je i sad, ali povremeno i malo.
    Smatram da je to njegovo pravo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čitam i skupljam ideje.... Imam i ja slične načine, ALI ne samo da su obojica takvi da ne daju niš (ili većinu), već i mm

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa Vidi poruku
    čitam i skupljam ideje.... Imam i ja slične načine, ALI ne samo da su obojica takvi da ne daju niš (ili većinu), već i mm
    taman sam htjela isto napisati spominju se gore skupljanje čepova, štapića, kutijica: muž, muž, muž.
    Jedino što potajice djetetu bacam su ona mala jaja iz kinder-jaja. Jer stvarno ništa ne radi s njima, ne zna ni gdje su (odgovor je: svugdje), a ne bi dao da se bace. Ali primjenjujem micanje stvari kojima se baš ne igra, ponekad ih opet nađe i zabavi se cijelo popodne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad nisam dijelila ili bacala igracke sebastianu iza ledja. to mi je takvo nepostivanje tudjih svari da nemam rijeci. ako ih ucite da im neko iza ledja unistava njihove stvari isto mozete ocekivati od njih kasnije u zivotu.

nama je dogovor da se dio igracaka da siromasnoj ili malo djeci i tek kad dio rascisti moze dobiti novo

nikad nisam kupila smece pa kod nas nema potrganih igracaka. on sve igracke i cuva i pazi, nemamo cak ni ostecenih knjiga

ne vjerujem u to da djeca mogu imati previse igracaka (kao sto ja ne mogu imati previse cipela)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eto stray cat, dogodilo se i to. Drago mi je da te mogu potpisati.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

najvaljen im je uskoro, tocnije kad se vratimo sa svih odmora.
    moji imaju sobu od 15.10 m2 u kojoj su samo igracke. sortirane. ali sad smo vec zaguseni
    ja obozavam one drvene vlakice s drvenim tracnicama, ali realnost je da se s njim vise ne igraju. to im je fora, kad sam ljuta ili tuzna onda sastave tracnice i zovu me na igru. ali njima to nije zabavno (sem posvadjati se ciji ce vlakic biti dulji)
    balerina ima nevidjene spospbnosti nagomilavanja smeca. prije cca. 15-tak dana sam silom prilika morala pocistiti tu sobu i naci igracku koju je njihov prijatelj kod nas zaboravio i na neke stvari me uhvatila mucnina. dakle u jednom loncu frajla je dodala malo vode, playdoh i jos onu Hubab buba zvaku, za koju nisam ni sanjala da je ima (neko joj je to poklonio, jelte kad su dolazili k nama). i ta smjesa se nalazi u loncu i krcka na spaheru :LOL:
    jedna loptica hopsica je prgrizena na pola jer je imala nesto u sredini pa je curu zanimalo sto je to . OK djete mi ima istrazivacki duh, ali onda baci, jer to vise ne hopsa. uglavnom takvih stvari ja bi rekla smeca se nakupi, a sve im je vrijedno.
    slikovnice cuvamo odne jos krpene, jer kad nam dodje neka beba da imamo (di samo skupe te izlike ).
    neke stvari sam dobila da diram, jer ako se predomislim i budemo imali jos jedno djete oni mole da to obavezno ostane. i tako imamo i kutiju za djete koje za sad sam uvjerena nece doci.
    no ja sam cvrsta pri tome, da cu malo procistiti. to sam napravila vec jednom, stvari sam odfurala u vrtic i svi su sretni bili.

na ovo jadrankino mogu reci, svi smo milslil tako, ali kad se to razmili do neslucenih razmjera, pa kad stanes u jednom danu na nesto sitno (Lego kockicu, playmobil koplje ili pak princezinu tortu......) svaki put ce sama sebi opsovati i pozeljeti da ih ima manje

i jos nesto da dodam, ne cistim i ne bacam bez njih, ali auti bez kotaca bacam (bez obzira na to sto su kvalitetni bili, balerina je jedno vrijeme skidala gume sa svih, pri tome neke je i ostetila, jer se nisu dali)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

spajalice, u tvojem postu je ključna riječ najavljen.
    Može najavljeno čišćenje, može dogovor, sve to može, ali potajice dok dijete ne vidi ne može.
    Jer me to podsjeća na onu ja sam te stvorio, mogu te i uništiti, iliti ja sam ti dao, mogu ti i oduzeti, a to mi izaziva užasne osjećaje.

Sve može, ali uz dogovor, pregovor s djetetom.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 08.08.2012. at 12:17

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

naravno da je najavljen, pa ne bi ni ja voljela da dodjem s ljetovanja a sva roba koju sam "prerasla" (da ne kazem koja me stisce) je nestala iz oramra.
    ipak treba postivati i djecu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moji su takvi smećari da to svijet nije vidio. Tuku se za ostatak role, ono kad potrošiš ubrus ili wc papir, i onda od toga proizvode puške, dalekozore... i sve to čuvaju. A sinko je fakat kreativan, i kad od tih rola, dijelova boca i nađenih objekata složi bazuku, nemreš nego stavit u igračke. Troše selotejpa kao da vode ured. I tako stalno proizvode... i ne daju si reć da je to smeće. Sad sam sve hitila, stavila atraktivne kutije, izložila na veliku i policu (dobio konačno policu, do sad smo trpali po onim kutijama za pod, nama to nije baš bila dobra opcija), istaknula najbolje, prave igračke i igre i nadam se da ću ga odvratiti, i malenu, od smećarenja u tolikom obimu... morat ću nekako tu kreativnost silnu sabiti u neke okvire, tipa jedna instalacija tjedno, fotkati i adio mare. Nek rade, lijepe, ali moraju i oni vidjet da toga mogu imat štojaznam - nekoliko... moj sin je maketar u duši, taj mora ić na maketarenje, a uskoro bi mogao i stolarit za ozbač
    A meni bi bilo više žao eliminirati te kreativne igračke nego ove "prave".
    Istina, i ja sam hrčak, skupa s mm-om i djetetom. Čuvamo čak i one igračkice što smo napravili od tijesta Bacati ne volim, nekad bacim potpuno uništene igračke ali i ja često razmišljam moće li se to još nekako iskoristiti a kad sam imala igračaka viška uvijek sam ih vrlo lako poklanjala preko foruma, tako mi je srce bilo na mjestu. Istina, tada je dijete još bilo malo pa nije bilo potrebno uvjeravanje.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja ne bacam ono što im je bitno.
    pa tako imamo sedamstoosamdesetdevet tisuća raznoraznih karata.
    kolekciju mikimaus stripova od 2004 na ovamo sve brojeve.
    razne akcijske figure - kutiju
    gormite kutiju,
    po vreću autića, dinosaura zmajeva i ostalih životinja
    nešto malo srednjovjekovnog oružja, dvorac u izgrtadnji već par godina.
    ormar pun knjiga i društvenih igara. (to treba sortirati i riješiti se viška)
    4 kutije legića.
    15 loti za razne namjene i sportove (i vaterpolo, između ostalog :ajmeikuku: )

spremaju sami, a kad je vrijeme čistke, vide i znaju čega se riješavamo, ali bacam ja. u suprotnom bi u ovih 11 godina završili zatrpani igračkama.
    sve iole oštećeno je za smeće, sve što nisu ni pogledali mjesec dana seli baki u podrum na neko vrijeme.

više ni ne smećare toliko, velikog polako pušta jer nema vremena, a amli nije taj tip. hvala bogu.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Opet malo hipotetski, ali ne propusta li se bacanjem njihovih igracaka davanje lekcije da nauce postivati ono sto je tudje, makar i ne shvacali zasto je to drugima bitno i sto im znaci? OK mi zvuci pristup od Trampoline, da ako je vec cistka, da i djeca sudjeluju o tome, da odlucuju kome sta ide i ide li uopce. A opet, kao sto rekoh, mozda cu i ja za koju godinu bacat stvari
    Sve to stoji, i imaš pravo, al živit se mora, a moji nisu u stanju radit čistku. Tj. ja s njima. Pa sad između toga da pobjegnem iz rođenog doma, ili da im napravim što treba iza leđa, ja sam odabrala ovo drugo, uza sve rizike koje to možda nosi... Majčinstvo je puno puta dirty job ... bar ga ja tako, dirty, radim...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja isto ne bacam niti poklanjam bez njenog znanja - ali, zato i jesam u situaciji u kakvoj jesam, a ta je da smo zatrpani igračkama do grla, i to ne samo igračkama nego i kamenčićima, češerima, kestenjem, papirićima od svake čokolade koju je pojela - ona recimo ima jednu kutijicu punu čepova od boca i to točno zna koliko ima crvenih! Kartonske role od WC papira i papirnatih ručnika da ne spominjem, kartonske kutijice, limenke od kave - sve se to čuva i sprema (i koristi, kad vidim kako napravi autić ili žirafu od kartonske role i čepova onda mi opet bude žao bacati).

Jedino ju uspijem nagovoriti da "posudi" neke igračke za malu djecu malenoj sestrični koju jako voli pa, ajde, pristane njoj dati neke stvari - ali čak niti njoj ne da sve što bi recimo bilo prigodno za mlađe dijete (npr. lani je odbila dati Megablocks vlakić sa slovima pod izgovorom da će ona sad morati učiti slova).

Tako da, khm, uz sve poštovanje djetetovog vlasništva nad igračkama, ipak pokušajte uvesti nekog reda od malih nogu.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Dođe mi da stavim fotke kako sam uredila Baš sam si ponosna

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moja djeca su tek ove godine zdušno pristala na: 1. bacanje potrganih (ili onih kojima su pogubljeni dijelovi za slaganje) igračaka, 2. odvajanje igračaka i slikovnica koje im više nisu zanimljive a u dobrom su stanju za donaciju.
    Imaju 11 i 6,5 godina i sve do ove godine im je uvijek sve trebalo. Ja sam isto sva ushićena kako je soba prodisala.
    Sad imam još samo jedan problem-3 poveće kutije igračaka su se iz dječje sobe preselile na balkon i čekaju nove vlasnike. I meni su u Nazorovoj rekli nek dovezemo, ali nisu bili baš pretjerano oduševljeni, pa se premišljam.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja svojima najavim i oni budu sretni da ja to odradim
    stvari koje ostaju složim,ono što je strgano bacim ili se konzultiram s njima
    ono što mislim da je za prosljeđivanje stavim na hrpu pa si oni pogledaju da li im nešto od toga treba
    igračke koje bi zadržali a meni su bezveze i s njima se ne igramo odnesemo u garažu...takve uglavnom završe u sljedećoj donaciji,rijetko baš nešto traže da im donesem nazad
    jednom godišnje sasvim uspješno tako napravimo reda
    nekako su se i sami naučili da odmah bacaju strgane a za neke i sami pitaju da li ih mogu pokloniti nekome

em_kay avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

za sad bacam samo ono što se potrga (ostalo spremim, pa ponovo vadim, kad traži ili kad vidim da su trenutne igračke dosadile) jer da je po njegovom, ništa se ne bi bacilo - malac je pravi hrčak... citiram: "mama, zar ne znaš da imamo veliki ormar za igračke?"

ne da baciti čak ni igračke s kojima se igrao kad je bio manji, jer kad nešto od tih igračaka hoćemo baciti ili (ne daj bože) pokloniti, baš mu to u tom trenutku treba...

ali smo zato smanjili kupovanje igračaka i raznih điđa-miđa na minimum jer skupljamo za autić na akumulator, koji si želi, pa onda šparamo novčeke...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    s polaskom u prvi razred - većina igračaka je otišla u donaciju. igračke su zamijenile školske stvari, a kompenzacija je bila u puno različitih vrsta bojica, papira za crtanje, i drugih kreativnih sitnica.
    E ovako ja planiram.
    Od ponedjeljak sam na GO pa se bacam na redukciju igračaka iz dječje sobe, mora biti raščišćeno do početka školske godine.
    Ostavljam im sve legiće i sve autiće, barbike sa oblekom, društvene igre i većinu slagalica, sve slikovnice, knjige i CD-ove.
    Reduciram plišance, igračke kojima fale dijelovi ili koje su prerasli (npr.hrpa tanjurića i ločića za kuhanje), masu crteža koji nedovršeni čekaju na policama i stolu, veće autiće i kamione...
    Sve u dogovoru sa djecom.
    Lako ih nagovorim pa se ne bojim neuspjeha...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja kao i mamash - uspijemo se nekako dogovoriti. Kad smo kretali na Krk u lipnju, bio je deal da ono što se doniese ovamo, ne vraća se u Zg. Tako je sama zapravo napravila redukciju. Samo za nekoliko ''najdražih'' smo se dogovorile da se mogu vratitii (mini svijetovi i barbike i još nešto ako se predomisli a da stane u torbu za dječja kolica. Tako ona nije imala osjećaj gubitka, pa se lakše oprostila. U Njivicama imamo ovew godine postavljen kontejner za skupljanje igračaka i odjeće za one koji nemaju - to nam je važno, ali nismo tako puno ubacivale ovog ljeta jer plišance daje jednog po jednog svim gostima s bebama. To joj je veća fora. Ostalo nam ih je pola kutije. Plastikarije i slično su vani pa se svi gosti igraju, i kuhinjica koja je meni bila zanimljivija nego njoj, tako na kraju sezone dio bacimo, a dio ostavimo za iduću. U tu dvorišnu škrinju ide sve što mogu koristiti svi i što ''nema veze ako se potrga'' ali ga se još nije spremna riješiti potpuno i zauvijek. Taj sistem imamo zadnje dvije godine. Zbilja ne znam kako se sve to brzo nakupi, ali je svaka igračka imala svoju svrhu, ona koja nije - nestala je odmah.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •