Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Odsutan pogled kod novorođenčeta

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno Odsutan pogled kod novorođenčeta

Molim vas za savjet,
    imam bebu staru 15 dana.
    Po povratku iz rodilišta sam primjetila da se beba čudno ponaša, na mahove.
    Pokušat ću opisat, dok je budan normalno gleda, sve kako treba, i onda u jednom momentu kao da se izgubi, na pola zatvori oči, pogled mu ode u stranu i počme plitko disati.Pogled nije ukočen, ili pogleda u stranu ili kruži očima, kao da brzo gleda na više mjesta. Ne trza se nego se potpuno umiri.Ponekad napravi facu sa bolnom grimasom, kao da će zaplakati ali ne plače.Izgleda kao da će zaspati taj čas.To traje možda minutu i onda se opet vrati normalan pogled širom otvorenih očiju.
    Izgleda mi kao da se isključi na momenat.

Jedino što sam dovodila u vezu je da se posle svake takve epizode ili pokaka ili pusti vjetar ili mu čujem krulenje zraka u trbuščiću.

Inače normalno jede i spava.

Dal netko ima slična iskustva i dal je moguće da je to samo način na koji moja beba reagira na probavne smetnje

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kad sam počela čitat prvo mi je na pamet palo da kaka u tom trenu a ti si to poslje i napisala. Ako si stvarno zabrinuta pitaj pedijatra za savjet, teško će ti ovako neko preko foruma znat reć jel to ok il ne kad nitko ne vidi tvoju bebu.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja bih rekla da je to REM (rapid eye movement) faza sna. Dijete ubrzano diše, koluta očima, radi grimase, kao da plače ili se pak smije..
    Pročitaj malo o tome. S prvim djetetom sam bila užasno uplašena jer nisam pojma imala o tome, mislila sam da nešto nije u redu s bebom.

U toj fazi san je vrlo lagan pa se beba vrlo brzo i lako probudi.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih rekla da je to REM (rapid eye movement) faza sna. Dijete ubrzano diše, koluta očima, radi grimase, kao da plače ili se pak smije..
    Pročitaj malo o tome. S prvim djetetom sam bila užasno uplašena jer nisam pojma imala o tome, mislila sam da nešto nije u redu s bebom.

U toj fazi san je vrlo lagan pa se beba vrlo brzo i lako probudi.
    i meni je to palo na pamet.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ništa za zabrinuti se; i moja curka radi to identično kad na trenutke pada u san pa se trzne i vrati među budne

gugolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Kad je moja mala isto bila tako mala, isto je radila svakakve face i ovako kako si ti napisala. Zaspala bi sisajući i na rukama tako radila očima i onda bi se naglo probudila i gledala na sve strane pa mi se činilo kao da mjesečari. Baš sam se zabrinula da nešto nije u redu s njom, da je bolesna. Ali kao što su cure napisale, to je ta REM-faza.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hvala vam! Sad mi je lakše!
    Ovo mi je prva bebica i toliko sam opterećena svakakvim strahovima da uopće ne uživam u ničemu. Stalno ga promatram , tražim simptome ko zna kakve i samo gledam dal je sve čisto i sterilno, ma luda potpuno Valjda će me to proć s vremenom.

gugolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Znamo Sandra, sve smo to prošle, samo ti to nitko ne govori kad si trudna pa ne očekuješ da će sve tako biti. Ali proći će, samo strpljivo.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kao da opisuješ prva dva mj. mog djeteta. Svašta se u njihovim glavicama dešava, tonu u san, to je REM. Ne brini.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovo i moja radi. Prvi put kada sam to vidjela pomislila sam si "šta je ovo beba zombi". Baš mi je bilo jezivo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •