dragi roditelji javljam se i ja na ovoj temi, zbunjena, uplašena i sa nadom da će mi netko pomoći nekim savjetom. moj sin je neurorizično dijete osim nekih blagih motoričkih smjetnji nije imao nikakvih drugih problema prohodao je sa 14,5 mj, ali od svojih godinu dana ima jako jako česte upale uha. stanje je prešlo u kronično, upala svaki mjesec, po 3,4 anitibotika svaki mj, sa oko 18 mj starosti mi primjećujemo da se prestaje odazivati na ime i jako je u svom filmu, ne reagira na nas, sumnjamo na autizam. krećemo defektologu logopedu na vježbice. on priča samo mama baba papa i niš drugo. neuropedijatrica nas u 1.mjesecu ove g šalje na Suvag na testiranje sluha i audiogram pokazuje odaziv tek na 35-55 decibela, mali je na antibiotiku. Nakon toga radimo BERU i ustanovljeno je oštećenje sluha lijevo 40-60 decibela, a desno na 40 decibela, mandule su mu ogromne, idemo kod audiorehabilitatorice koja ga malo ispituje i vidi kako na blizu super reagira a na daljini baš i ne što vidimo i mi doma. šalju nas u bolnicu na orl kako bi se sanirale upale uha i rečeno nam je da mora izvaditi sve tri mandule. ja sam isprepadana jer kolko znam bera pokazuje oštećenje slušnog živca. on ima 2,4 godine i još uvijek ništa ne govori, na suvagu su nam rekli da dođemo opet na jesen na beru i audiogram jer oni zasad ništa nebi još aparatićem poduzimali jer nisu sigurni da li je nagluh zbog upala i mandula ili je to tako od rođenja. u rodilištu je prošao test sluha. mene brine njegov govor jer niš ne priča. ponekad se glasa u visokim tonovima. da li je ikada kasno za slušni aparatić i u kojem slučaju se ugrađuju koahel,implatanti, ima li nade da on progovori kako treba, više ne znam što da mislim je li to sve od mandula ili je sluh oštećen i potrebna je brza intervencija. kažu da to nije neko veliko oštećenje ali uzrokuje smetnje. :///