Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: problem pelena

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno problem pelena

pozdrav svima! ja sam mama dva djecaka od 4g i 1g. ovdje sam jer imam problem sa starijim sinom. neznam postoji li netko sa slicnim problemom ovdje, ali molim neki savjet ili pomoc. naime, moj stariji sin je prije par dana napunio 4g. i jos nosi pelenu i danju i nocu. on nema problema sa kontroliranjem nuzde. oblacim mu gacice i kad mora obaviti nuzdu, sam kaze i trazi pelenu.pokusavam ga na razne nacine nagovoriti da umjesto pelene trazi da ide na toalet ili nonu.vodila sam ga i doktoru, bio je i kod psihijatra i neuropedijatra, svi su rekli isto, da je on normalan djecak, ne kasni u razvoju. da ce se pelena rjesiti sama od sebe.svi me savjetuju da ga pustim i da ce on sam ostaviti pelenu. isto dr. me savjetovao da ga upisem u vrtic, da ce tamo vidjeti od ostale djece. jel to pametno? mene je strah da ce mu se rugati i da ce se povuci u sebe. jako je pametan, njegovo ponasanje je u skladu s godinama, samo ta pelena.nisam zadovoljna (ne)pomoci lijecnika, nisu nista ucinili niti dali konkretni savjet. ima li netko ovdje, tko mi moze reci sto da radim?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kod nas je sličan problem. Ima 4g i ne bi kakao nikada i nigdje, a ako se već mora onda samo u pelenu. Kaže da ne zna kakati na wc (ili tutu). Nisam ga još nigdje vodila i čekam da mu dođe taj neki "klik" o kojem svi govore iako već pomalo gubim strpljenje. Inače mu ne stavljam pelenu samo kada traži kakati, a piškiti ide normalno na wc.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zabrinuta mamice, kako bi reagirao da totalno makneš pelenu i kažeš da ih nema više?
    U stilu da mu ispričaš priču da nema više za kupiti veličina za tako velike dečke, ili tako nešto?

Što se desilo kad ste maknuli pelenu?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    zabrinuta mamice, kako bi reagirao da totalno makneš pelenu i kažeš da ih nema više?
    U stilu da mu ispričaš priču da nema više za kupiti veličina za tako velike dečke, ili tako nešto?

Što se desilo kad ste maknuli pelenu?
    probali smo i to, puna 3 dana mu nisam uopce stavljala pelenu, zamislite on uopce nije piskio po danu, nego po noci.a, kakao ta 3 dana nije nikako.m orala sam to onda prestati jer nije dobro da zadrzava tako dugo.stalno mu govorim, ne bi li bilo bolje da mama umjesto pelena kupi njemu nesto sto voli, pelene smrde, ne bi li bilo bolje da nosi gacice i i biti ce lijepi decko... itd on se slozi samnom kad mi razgovaramo o tome,par puta sam ga uspjela nagovoriti da ide na toalet, on sjedne na njega. i onda nakon minute, kaze necu, hocu pelenu.sjedne na toalet punog mjehura, i da on to nemoze pustiti, nije mi jasno, kako tako malo djete to moze drzati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne znam da otiđete negdje i kupite lijepu kahlicu, neka djeca se boje wc,a i mala su pa se moraju držati, ....
    na kahlici se može i igrati i svašta, ima ih običnih po placevima, koje su dovoljno dobre a opet uske da se ne mora raskrečiti

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

joj moj se izglleda boje kahlice.
    Kad smo ga tjerali i tjerali i onda je na kraju rekao da je teško piškit na tutu i onda je išao na wc
    tako da su sva djeca drukčija
    A i stariji nije volio tutu odmah je išao na wc
    A i moj je tako tvrdoglav da se bjim da će i on do 5 imati pelenu

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Možda se starije dijete povodi za mlađim bratom. U vrtić ga i ne možeš upisati dok ima pelenu. Imaj puno strpljenja, nemoj se povoditi za pritiskom okoline, tvoje dijete te treba i vjeruj mi proći če i to

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Možda se starije dijete povodi za mlađim bratom. U vrtić ga i ne možeš upisati dok ima pelenu. Imaj puno strpljenja, nemoj se povoditi za pritiskom okoline, tvoje dijete te treba i vjeruj mi proći če i to
    i ja sam mislila da zeli biti kao mladji brat, vidi da njega presvlacimo, pa trazi u biti istu paznju. ali sto ne vidi od mladjeg brata kako piski u lonku i neproba i on.malecki nekoliko puta dnevno piski u lonku, i svi mu pljescemo i kazemo bravo, isto i stariji. on cak nosi lonku isprazniti. i kazem mu, kako bi i on mogao tako kao i mali brat ali tvrdoglav je i nece. imam ja strpljenja za njega, valjda ce i to uskoro proci... hvala na podrsci.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Možda bi mu igra sa vršnjacima pomogla. Imate li djecu tog godišta u blizini? Pa da se igraju i on shvati da druga djeca nemaju pelene.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni bliska osoba je riješila sličan problem ,tako da je dijete vodila kod psihologa na razgovore .dječaj je imao 5,5 godina tada.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

vodili smo ga psihologu u vinkovce, i nije bas puno pomogla. rekla je da je on potpuno normalno dijete, davala savjete nama kako da ga privolimo na lonku. i zakljucak joj je bio na kraju: nijedno dijete nije da njie prestalo nositi pelenu, pa tako ce i on. ocekivala sam od nje malo vise pomoci.a nista nam novo nije rekla.razmisljala sam i da pronadjem novog djeceg psihologa, jel bi mi mogli preporuciti u vinkovcima ili osijeku?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •