Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Kreme za bradavice

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Kreme za bradavice

Nadam se da ne duplam temu, nisam pronašla sličnu...

Prijateljica mi je spomenula kremu za bradavice kao pripremu za dojenje, a koristi se i između podoja (čini mi se da ne smijem navesti proizvođača?!).

Ima li za tim potrebe i koje su se kremice pokazale dobrima i sa što manje kemije u sebi?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Postoje kreme za bradavice koje se koriste kao pomoć prilikom zacjeljivanja oštećenih bradavica.
    Najprirodnija moguća je npr. Purelan jer je to 100% lanolinska krema/mast.
    No, nema nikakve potrebe da ju koristiš preventivno niti kao pripremu već isključivo ako ćeš imati nekih poteškoća kada dojenje krene.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Prijateljica koja ima četvero djece je koristila samo zagrebački melem za dohranu kože na bradavicama i ništa drugo.
    Kaže da je to njoj bila najbolja stvar.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ajde mi se javi na pp imam ja nešto ako želiš, meni ostalo

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da ne duplam temu, nisam pronašla sličnu...

Prijateljica mi je spomenula kremu za bradavice kao pripremu za dojenje, a koristi se i između podoja (čini mi se da ne smijem navesti proizvođača?!).

Ima li za tim potrebe i koje su se kremice pokazale dobrima i sa što manje kemije u sebi?

Ja sam si bila pocela mazat bradavice u 5mj trudnoce sa tom kremom od A, I to sam mazala 2puta dnevno, ali svejedno kad sam rodila dobila sam ragade I imala ih par puta, I na kraju si kupila Purelan I s njime ih zalijecila.
    Tako da je kupnja te kreme-masti bilo bacanje para u vjetar (a kupila sam je dva puta)

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Lanolin je dobar. Inače možeš koristiti vrečice crnog čaja (koji nije aromatiziran): vodu prokuhati, čaj staviti i nakon kratkog vremena lagano iscijediti i staviti tople vrečice na bradavice. Može se i držati ispod uložaka. Prije dojenja bradavice oprati. Bradavicama što više zraka dati (sunčati). Možeš ih i nakon dojenja s malo svog mlijeka namazati i pustiti da se osuši (ili fenirati). A ulošci za bradavice su najbolje od pamuka/svile, jer hlade. One od vate se lijepe i neugodnije ih je nositi.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nemojte dirati bradavice bez potrebe
    nikakva priprema bradavica u trudnoći nije potrebna
    oko bradavice postoje male žlijezde čija je funkcija lučenje prirodnog ulja koje štiti bradavice i areole
    kad bradavice mažete raznoraznim kremama, remetite taj prirodni mehanizam

kasnije, kad se počne dojiti, može se koristiti čisti lanolin (Purelan krema) u slučaju eventualnog oštećenja bradavica

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Sjajne ste, cure!

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ja sam imala kremu za bradavice od Biobaze,kupila u dm-u,puuuno jeftinija od purelana. A meni bila super kad sam imala ragade. Inače nisam je dugo koristila jer mislim da nema potrebe ako je sve ok.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Zaboravila napisati, Biobaza je inače prirodna kozmetika, imam i njihovu univerzalnu kremu od 700ml, i traje mi već sto godina. A u sebi ima možda 5 sastojaka..

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ima u dm i "mama" mast za bradavice, ne mora se ispirati, dodje ca 10 kn, puno jeftinije nego purelan. Meni je cak bila i bolja jer se lakse razmazuje... Naravno sve se koristi nakon sto pocnes dojiti, ne prije.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

čisti lanolin možete kupiti u ljekarni kao repromaterijal - 100g je oko 30kn

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •