-
evo da se priključim
Prijateljica mi je patronažna sestra i majka dvoje djece i savjetovala mi je ovo:
jedi Sve, umjereno i raznovrsno, voće, povrće, meso, mliječne proizvode... što sam i činila i dijete dobro napreduje (sad 7mj), kad sam došla iz rodilišta sveki napravila za ukućane grah, ja ga volim, pojela tanjur i bilo sve ok!!!
L. je imao grčiće, ali ne kolike, nego povremeno ga znalo stezati, ali to je bilo od nagutanog zraka, imam brzi otpust mlijeka, tako da je on pojeo sve u max 10ak min, znači brže od preporučenih 15min!
Što se tiče spavanja, predložila je na bok (unatoč novim preporukama na leđa) upravo zbog mogučnosti da u snu malo bljucne, pogotovo jer se nije htio podrignuti svaki put.
nakon 2mj pedijatrica nam je savjetovala da može spavati na prsima, što sam i činila (ali sam imala i baby senzor ispod madraca-posudila od prijateljice, pa sam bila i psihički mirna da mu se neće ništa loše desiti) i jako je volio tako spavat, a sad kad se okreće i sam se okrene na trbuh po noći!
Kod malih bebica koje spavaju na boku bilo bi dobro stavit nešto između nogica, čisto da kukići ne "vise"
Što se tiče tekućine, poželjno povećati unos, najbolje voda. moj L. je dobio jedamput crveno oko anusa kad sam popila 4 čaše svježe cjeđenih naranđi, pa to treba malo smanjiti, ali ne i izbaciti.
Komorač čaj sam pila ja, a ne bebica, mada nisam primjetila nikakve koristi na njemu od toga.
Jastuk možeš staviti pod madrac, tako da ti je uzglavlje podignuto za 10ak stupnjeva, ali nije neophodno.
A što se tiče vitamina, to sam dobila "preporuku" od svog frizera da uzimam vit. radi kose, osobito B kompleksa 
I da, i L. je štucao i to dosta, i ne nisam mu davala vodu iako me rodbina dobronamjerno savjetovala. oni će štucati s vodom i bez nje sve dok im se živčani sustav ne razvije do kraja!
-
ja ne znam u čemu griješim..ali očito griješim! trudim se ko konj, borba sa šeširićima, borba sa dohranom, izdajanje, ragade, sve me snašlo..muž koji ne vjeruje u dojenje..a danas , kao šećer na kraju, moja cura odbija sisu! e tu sam bila očajna!!!!!!!!!!!
ne znam šta da radim, plače cijeli dan, povuče dvaput, sa šeširićima, nisam ni pokušala ukinit ih jer upravo sam se ovog bojala, par puta sam dala bez njih, ma to je bio užas!!!!!!!!! sad odbija sisu tako da sam ja danas se brzo morala izdojit da joj dam, ali nisam od nervoze uspjela dovoljno, jer mi je ona vrištala kraj uha ztako da sam dodala i dohrane!
dakle, ja nemam više snage! uz sve to, podrške niotkud, čak ni u najužoj obitelji, ja nemam više snage..preplakala sam dan i mislim da, unatoč mojoj ogromnoj želji da konačno dojim svoje dijete, da ću morat popustit i prijeći na flašicu, s mojim mlijekom, dok ga bude bilo..ne znam šta da vam kažem....
Posljednje uređivanje od nataša : 06.04.2013. at 20:04
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma