Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
da.

isto tako uvijek imam pijeteta spram onih koji prose, makar kakvi bili, mladi, stari, uhranjeni, itd.
mislim da se nitko ne odlučuje lako na taj korak.
svjesna sam da postoje "profići", ali uopće ne razmišljam o tome. kad me netko zamoli za pomoć, u principu uvijek dam, ionako bih tih par kuna potrošila na nekakvu glupost.
a nezaposlenih je skoro pola milijuna u hrvatskoj, čisto sumnjam da ima toliko raspoloživih radnih mjesta, makar kakvih.
i ja ovako razmišljam.

a čudi me da ranije niste primijetili ulične svjetiljke. evo, već petu godinu izlaze. super mi je taj projekt. ljudima vratilo dostojanstvo. a zna biti i jako zanimljivih tekstova. u zadnjoj ima super tekst o svijetu kriminala. i kako se lako i ta granica prijeđe. i onda gotovo.
to i socijalna samoposluga.
i odlična ideja da skupljaju stvari kod kasa u trgovačkim centrima.
jer sam znala razmišljati da odnesem hranu i ostalo, al onda nemaš vremena, odnosno volje da budemo iskreni, da kupiš u dućanu, raspitaš se gdje je ta samoposluga i odneseš. ovako na ulazu u dućan podijele letke što im treba, a na izlazu im ostaviš stvari. a kad me krene trpanje u kolica, potrpam više nego što sam mislila, i za sebe i za njih