Sa FB-a, kopiram s obzirom da nemaju svi facebook.

! BAKICA PREVARANT NA ZG KOLODVORU!
Nema veze sa studentskim poslovima ali ima veze s prevarantima koji izvlace novac na sazaljenje pa da upozorim. Naime oko 10h na Zg autobusnom kolodvoru prisla mi je bakica i gotovo placuci rekla da joj treba novaca za kartu do Osijeka, banka joj je sjela na racun nije mogla podic novac bla bla sve sa suzama u ocima. Ja kakva sam naivna odlucim joj pomoc, ali sam rekla da joj necu dat novce vec cu joj kupit kartu na sta ona govori kako ne moze brzo hodat, ja kazem da cu polako s njom, krecemo se prema blagajni i ona kaze kako mora do toaleta, bolesna je na mjehur da ja odem kupit, ja kazem imam vremena, pricekat cu ju da obavi pa idemo skupa (sad kad vrtim film u glavi vidim da je odmah sve bilo sumnjivo ali nekako u tom trenutku ne mislis na to). Dolazimo do blagajne i ona inicira da stanemo u red na prvu blagajnu iako na drugima nema nikoga. Stojimo u redu i ja ju pitam odakle je, kaze ovdje u Zga, ja kazem da sto onda ide u Os, prica kako joj je tamo prijateljica, jedina koju ima i da su jako dobre, obecala joj je doci ali eto banka sjela na racun ne moze podic novce. Dolazimo na red, pitam blagajnika koliko je karta do Os i kad ide bus, kaze blagajnik 130kn u 10:15 ide, ja tu zastanem i gospoda kaze da zar nije 103 kn, ja pitam ima li kakvog popusta za umirovljenike npr., pita me blagajnik za koga kupujem kartu, ja kazem za gospodu, nema novaca pa cu ja platiti, odgovara mi sad cu zvat kolegicu pa ce vam ona objasnit situaciju. Dolazi kolegica i kaze kako ta ista gospoda vec danima na kolodvoru prodaje istu pricu i kako je upravo 5 min prije mene trazila isto to od jedne studentice (studentica je zurila pa je otisla odmah nakon kupnje karte) da bi se "jadna" gospoda vratila na blagajnu i trazila povrat novca. Na to sve ja pogledam gospodu i kazem da ne mogu vjerovat sta to radi, ona odgovara blagajnicima da su bezobrazni, okrece se i odlazi. Zahvaljujem se blagajnicima na upozorenju i govorim kako cu ju staviti na fejs, da ne bi jos nekoga prevarila. Ko zna koliko ljudi je vec nasamarila... Nemam komentara, i sama sam student i bila sam spremna odvojit, za mene dosta novaca, da bih njoj pomogla, ali eto ostala sam u soku kakvih ljudi ima.
Nadam se da ce nekome pomoci i da nece bit naivni kao ja Ispricavam se na dugom i mozda nezgrapnom postu ali evo morala sam objaviti.
Sve najbolje u Novoj i budite pametno plemeniti.