Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Naši nježni dečki

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Naši nježni dečki

Ne mogu a da ovo ne podijelim s vama, jer danas sam primijetila nešto prekrasno. Matej mi se u dvorištu igrao s trojicom dječaka - vršnjaka. Svi su veseli, živi, rastrčani i nadasve emocionalni dečki. Bilo mi je preprekrasno vidjeti kako su se Matej i jedan od njih spontano zagrlili i nasred dvorišta cmoknuli u obraz Fascinira me kako otvoreno pokazuju emocije i čini mi se da po tom pitanju kao društvo ipak idemo naprijed. Zamislite kako bi prije kojih 20-ak godina takvi dečki možda bili ismijani, možda čak i od vlastitih očeva, a danas ih promatramo sa simpatijom i radujemo se njihovoj osjećajnosti. (Znam da ima i suprotnih primjera, još uvijek, ali mene inspiriraju ovi drugi )

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, mnogi misle da dečki nisu emocionalni, a zapravo jesu i puno daju roditeljima. Moj M. je jako mazan, puno više od mnogih curica i jako, jako, jako voli mamu. Meni je divno gledati njihove igre - uvijek su veseli i zabavni, a ako se i posvade, začas se pomire i ponovo se igraju. I nije im problem započeti igru bilo gdje, s nepoznatim dečkićima, samo stupaju u akciju. Ma, dečki su super!

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj anđelek me ponekad zaprepasti kako ozbiljno razmišlja.
    Čekali smo na red da se spušta niz onaj napuhani veliki tobogan. Obožava se spuštati niz njega. Puštali su ih po 10 i on je primjetio da u grupici u kojoj on ide ima puno manje dječice od njega.

Odjednom on kaže: Mama neću ići, bojim se da ne skočim na nekog malenog

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zato kaj su nekad tak učili dečke, da ne smiju plakati, da ako plaću da su babe i slično. Danas je to drugačije, Ja poludim kad netko Janku kaže da zakaj plaće da je on dečko. Pa kakve to veze ima kaj je dečko, pa smiju i oni plakati.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: Naši nježni dečki

Citiraj klia prvotno napisa
    Ne mogu a da ovo ne podijelim s vama, jer danas sam primijetila nešto prekrasno. Matej mi se u dvorištu igrao s trojicom dječaka - vršnjaka. Svi su veseli, živi, rastrčani i nadasve emocionalni dečki. Bilo mi je preprekrasno vidjeti kako su se Matej i jedan od njih spontano zagrlili i nasred dvorišta cmoknuli u obraz Fascinira me kako otvoreno pokazuju emocije i čini mi se da po tom pitanju kao društvo ipak idemo naprijed. Zamislite kako bi prije kojih 20-ak godina takvi dečki možda bili ismijani, možda čak i od vlastitih očeva, a danas ih promatramo sa simpatijom i radujemo se njihovoj osjećajnosti. (Znam da ima i suprotnih primjera, još uvijek, ali mene inspiriraju ovi drugi )
    Vedran je primjer ne-njeznog decka. Mi bismo radije da nije takav, ali bojimo se da je to danak zivotu u vrticu gdje najsnazniji kolo vode.

Na zalost, umjesto zagrljaja ili puse najvcesce dobijemo cvrgu ili udarac "od milja", a nema bas puno prilika kad se osvrce na potrebe drugih.
    Krasi ga dosta drugih vrlina, ali ove (ispoljavanje osjecaja, njeznost, razumijevanje drugih i sl.) na zalost nisu na popisu. :/
    Sigurno smo i mi roditelji doprinijeli da je tome tako, ali ne znamo na koji nacin.
    Za razliku od njega, Zrinka ce izgleda biti susta suprotnost.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Janko oš ne spada u ovu skupinu i za njegovu dob je normalno da od milja zvekne svom snagom po glavi...Ali je i izuzetno nježan kad hoće. Npr, ujutro kad se probudimo, to mu je nova fora. On se obično probudi prvi, onda kad ja konačno otvorim oči i pogledam ga skoči na mene i da mi pusu u usta (to je vidio MM-a i mene pa i on mora tako). Pa mazi mene, MM-a, pa na sljubi, pa je nedavno kad me jaako bolio trbuh, došao do mene, i pomazio me po licu, zagrlio me i dao mi pusu . A ja se pretvorila u lokvicu...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E da, zanima me da li ovi gore spomenuti decki idu u vrtic i ako da kako se snalaze u grupi?
    (da ne bi bilo zabune, ne mislim da nije dobro ako su decki njezni nego me samo zanima kako to izgleda u kolektivu)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Janko ide u vrtić (jaslice), i tete kažu da je dobar, da se lijepo igra. Ja ne bih znala jer ne vidim kaj radi dok je tamo. A što se tiče dijeljenja igračaka, ni tu nije loš, nekad mu se zalomi da baš hoće nešto što ima netko drugi u rukama, ali riješavamo to i nije prečesto.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj M. je nježan prema meni i voli se maziti sa mnom. Općenito voli nježnost kod žena (uvijek spomene da je neka teta nježna ili nije nježna). S tatom ima malo sportskiji odnos. Ide u vrtić i tamo funkcionira, recimo tako, pola pola, odnosno pola zakon jačega, a pola dogovaranje. Kako raste, dogovaranja ima sve više, ali i zakon jačega vrijedi (on spada među jače). Ali, vidim da sve više koristi verbalne argumente i prema meni i tati, dok je prije prosvjedovao ispadima.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

B ide u vrtić od godine dana starosti, u grupi ima jako dobar status - i je osjećajno dijete, rado se zagrli, da pusu, najdraži mi je kada se tako ponaša i prema svojim vršnjacima. Ja mislim da to uvelike ima veze sa temperamentom/karakterom, više nego s učenjem...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

noa ima najboljeg prijatelja 23 dana starijeg. pa kad odlazimo od njih (ili oni od nas) kazemo im da se pozdrave. a oni se zagrle toliko jako da skoro obojica zavrse u zraku i poljube - ravno u usta za sad nam je to jos uvijek simpaticno

inace, zna noa i ogrebati po licu, ali nije mu pretesko reci ni oprosti.

jucer ga je u vrticu djevojcica pocupala/ogrebala/klepila i on sav ufuran objasnjava kako ga je "manesa (vanessa ) udarila i to nije lijepo. treba jubiti ovako - (tu napuci usta ko cimpanza i cmokne onako socno i glasno )"

draga moja maza mazuljasta

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I Miha ide u vrtić od svoje prve godine i kada smo bili na roditeljskom kad su imali dvije godine teta nam je rekla da Miha ide od djeteta do djeteta i pokriva ih i ušuškava prije spavanja

Inače najmlađi je u grupi.

Jučer je gledao crtić, a ja sam zadrijemala kraj njega i on je uzeo daljinski i nešto stišće.
    Ja: Šta si htio ljubavi ?
    M: Ugasiti TV da te ne probudim.

Gasi crtić da ne probudi svoju majku !

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Istina je, nakon dvije curice, vrlo nježne, iznenadila me nježnost dječačića. Već kao jednogodišnjak budio me ujutro lagano me mazeći po licu, dandanas je najsretniji kad se ljubakamo i mazimo. Ali, kao što je netko primjetio već, on ne ide u vrtić.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

onda cu ja samo dodati plus za one njezne deckice koji ipak idu u vrtic

pocela sam raditi skraceno kad je noa imao 8ipol mjeseci (to si nikad necu oprostit ). u vrticu je od godine dana, u mjesovitoj grupi (1-6godina).

ima trenutke grubosti i nekih agresivnih reakcija ali definitivno prevladava njezna nota

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •