Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: osip po trupu u 2-godišnjaka... pomoć

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno osip po trupu u 2-godišnjaka... pomoć

Maleni od dvije godine i par mjeseci mi se upravo osuo. Do sada nije ni na što bio alergičan, a sad smo se upravo vratili sa jedne prolave. Tamo, prije dva sata, mi se maleni žalio da ga svrbi vrat i bilo je maleno područje blago crveno, ja sam mislila da ga je možda iziritirala etiketana majici pa sam ju odrezala. ali sad kad sam ga skinula vidim crvelino veličine dlana na trbuhu i pet šest veličine kovanice po leđima i na vratu. Dosta je crveno i maleni se svrbi, inače nema temperaturu. Tamo je jeo sira, pršuta i masline, sve što i kući jede. Stavila sam ga na spavanje... da idem s njim na hitnu? Da ostanem kući? Može to bit nešto opasno? Ovo mi je treće dijete al muž mi nije doma i stvarno ne znam šta bi... nemam nikakvog iskustva s alergijama pa pomoć???

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Još je crvenije, nema temp i blaženo spava.... Pliz, netko?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mislim da bi najbolje za to bi bilo nazvati hitnu u Klaićevoj, pa vidjeti sa njima.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Za početak ga rashladi, nemoj da je pretopljen, to nije dobro kod alergija.

Moraš strogo da paziš da li otiče, znači oči, kapci, usta, nos...

Jel imate vi neki broj hitne na koji možeš da pozoveš da potražiš savet? Možda bi došli da pogledaju obzirom da si sama sa decom?
    Mi imamo pri hitnoj i hitnu pedijatriju, uvek su mi pomogli savetom kad je trebalo.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Samo što su oni kojih 500 tinjak kilometara od mene...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Tu nema hitne pedijatrije u krugu od 100 km... Ovi na običnoj hitnoj kažu da me mogu oni vozit u Split ako hoću... vidno ne znaju i ne srame se to pokazat

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kako glupo pretpostavim, oprosti..., nisam razmišljala.....
    Posljednje uređivanje od mamaLare : 25.11.2012. at 22:15

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A da probaš nazvati u Split,čisto da ti kažu neke smjernice?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala,ovi u Splitu misle da bi možda trebala otić u Makarsku po injekciju anitalergijsku ako se nastavi širit... Sad kao luđakinja provjeravam malom baterijskom lampicom dok on spava... I naravno da nemam pojma jel se širi ili ne... A mali spava...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Bože, a ovo mi je treće dijete... I šta ću sad budit ga, ići na hitnu, zvat nekog da čuva starije dvoje... a možda se ne širi.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemaš neki sirup za alergiju fenistil kapi, claritine, rinolan, flonidan, aerius...?

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ocrtaj kemijskom velicinu osipa tako ces najbolje i najsigurnije znati dal se siri ili smanjuje

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nemam, a do ljekarne isto imam vožnje... To mogu dobit bez recepta... da mi neko ode?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kako sam glupa ili ako si ti pametna ovo s kemijskom!!! Hvala. egto zašto je forum suuuper... Tog se u ovom stanju ne bih sjetila dva dana

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nažalost (ili nekad nasreću) ništa se od ovoga ne može dobiti bez recepta
    nama je itekako dobro došla bočica claritina koju smo slučajno čuvali godinu dana
    Meni je alergijska reakcija jako burna (ali bez oticanja i gušenja) i prolazi sama od sebe nakon sat vremena.

teško je ovako na daljinu biti pametan
    meni su kad sam zvala hitnu za savjet rekli "ajme, kako vam je doktorica tako daleko" (10 minuta autom) - i da ako se počnem gušiti nek zovem hitnu jer si sama ionako ne mogu pomoći.

Ne znam koliko treba ovima iz Makarske da dođu do vas ako je hitno (i da li uopće dolaze). Ako ima treba desetak minuta ja bi kao teeški ziheraš otišla s djetetom po injekciju.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

casa, kako je danas?
    To se događa mm, ali kad je po tijelu ne brinemo toliko, on je odrasli. Popije Claritin, puno tekućine, Ca sa C vitaminom i za par sati je dobro.
    Njemu nije alergija nego reakcija ne određeni konzervans. Ali reakcija bude jako burna. Jednom su otekli jezik i usnice. Na to smo odmah išli po injekciju.

Nadam se da je maleni dobro.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kako je maleni???

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Uf, od kad smo završili na injekcijama 3 dana, uvijek imam doma claritin ili rinolan.
    Nije ništa bilo sli je buknuo.
    Nama je pedica pametno rekla, mama zna najbolje, što si promjenila u zadnjih par dana, počevši od kozmetike i praškova, do hrane, pa čak i novih proizvođača. Moji npr nisu podnosili z bregov čokoladno mlijeko, ne znam kaj je unutra,ali od njega se osuo na kraju!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Evo, da javim da je maleni dobro skroz. Uglavnom, razmišljajući unazad smo skužili da je vjerojatno reakcija bila na neki fini sir koji jejeo na proslavi. Cijelu onu noć sam kao luđakinja gledala malenog baterijskom lampicom i počelo se negdje oko ponoći smanjivati. Pedica nam dala sirup i rekla da ona ne bi radila nikakve testove ako se to dogodilo sao jednom, jer dijete inače normalno jede mliječne proizvode.. Nisam pametna da li da ga vodim privatno ili ne...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda je to bio malo zreliji sir ili s pljesnima

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Moj se isto danas osuo, zvali me iz vrtića. Tko će znat od čega! Nisu jeli ništa što ne jede i inače osim što tamo jedu tvorničku hranu, što mi doma ne jedemo. Isto sumnjamo da je sir ili jogurt. Dali su mu u vrtiću nešto za alergije, pa ćemo vidjeti do sutra hoće li se smiriti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znaš kaj je bilo za klopu? zaboravila sam tvoj jede krumpir?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •