Da počnem od početka. Prije cca 2 tjedna Janko je dobio temperaturu 38.5. otišli smo kod njegove pedijatrice, ona ga je pregledala, rekla da je vjerojatno neka virozica i dala usput uputnicu za urinokulturu, onako tek toliko da se vidi, uz riječi da vjerojatno nije ništa ali za svaki slučaj da se pogleda. To je bio poedjeljak, prije skoro 2 tjedna. Temperaturu je imao još neku malu idući dan, znači sve skupa 2 dana. Nalazi su bili gotovi u taj četvrtak. Nalaz-E.colli. U petak je dobio ceporex, sutra je zadnji dan terapije. Cijelo vrijeme je sve bilo u redu, bez temperature, uz malo kašljucanje i curkanje iz nosa, i to uglavnom prizirno. Prekjučer,četvrtak navečer, znači nakon tjeda dana pijenja antibiotika, dobio je temperaturu 38. Jesam se zabrinula ali to je sve jop u granicama za ne skidati a i pomislili smo da je zbog zubića (izbijaju mu 3 očnjaka). No ponoći je zakurio 39.6, stavili smo mu čepić u 3 u noći s čet. na pet. i stavljali smo mu obloge. Temp. nije silazila ispod 38.5, nakon 4 sata iliti prestanka djelovanja čepića opet bi se vratila na 39.6 pa i do 40.Čepić je dobio još u 8 ujutro, u 12, u 17 i tada smo otišli u Klaićevu. Krvna slika je pokazala da ima 22,1 leukocita pa je doktorica odlučila raditi i nekakav CRP, (vađenje krvi iz vene) da isključi nešto ozbiljnije i taj nalaz je uredan. Otpustila nas je doma uz objašnjenje da se radi o nekakvoj jakoj virozi, kod koje leukociti mogu tako skočiti :? i kod koje temperatura traje i do nekoliko dana! Rekla je da je to ta neka adenoviroza. Ja nikad čula i mene sad najviše muči ta temperatura. Rekla je da mu je skidamo čepićima svakih 4-6 sati. On jako često kaka, malo tže tiska, na kraju to ispadne proljev i sada u zadnjoj peleni je bilo malo sukrvice. Je li to od tih čepića? I kaj s tom temperaturom? On je od četvrtka navečer u temperaturi. Malo ode dole, danas se sama spustila do 38.7, bez čepića, pa mu je opet narasla, sada mu je opet pod čepićem 38.7. Kupala sam ga u mlakoj vodi već 5-6 puta. Po noći mu opet naraste do 39.7, pa to skidamo. Inače on nije tak loše volje. Igra se, malo jurca, pa kad temp. poraste malo se umiri, pa kad padne opet jurca. Nema baš apetit, jedino kaj stalno cica, i hvala Bogu na tome, inače bi valjda dehidrirao.
I moram vas pitati jer ja nemam pojma, kaj su to konvulzije??? Čula sam da je to nekaj s temp. i da nije dobro, ali kaj je točno, kak do toga dođe i kak prepoznati??? Malo se bojim. Nikad do sada nije bio bolestan, ni pio nikakve lijekove...![]()