Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Adeno viroza-kaj je pak sad to???

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Adeno viroza-kaj je pak sad to???

Da počnem od početka. Prije cca 2 tjedna Janko je dobio temperaturu 38.5. otišli smo kod njegove pedijatrice, ona ga je pregledala, rekla da je vjerojatno neka virozica i dala usput uputnicu za urinokulturu, onako tek toliko da se vidi, uz riječi da vjerojatno nije ništa ali za svaki slučaj da se pogleda. To je bio poedjeljak, prije skoro 2 tjedna. Temperaturu je imao još neku malu idući dan, znači sve skupa 2 dana. Nalazi su bili gotovi u taj četvrtak. Nalaz-E.colli. U petak je dobio ceporex, sutra je zadnji dan terapije. Cijelo vrijeme je sve bilo u redu, bez temperature, uz malo kašljucanje i curkanje iz nosa, i to uglavnom prizirno. Prekjučer,četvrtak navečer, znači nakon tjeda dana pijenja antibiotika, dobio je temperaturu 38. Jesam se zabrinula ali to je sve jop u granicama za ne skidati a i pomislili smo da je zbog zubića (izbijaju mu 3 očnjaka). No ponoći je zakurio 39.6, stavili smo mu čepić u 3 u noći s čet. na pet. i stavljali smo mu obloge. Temp. nije silazila ispod 38.5, nakon 4 sata iliti prestanka djelovanja čepića opet bi se vratila na 39.6 pa i do 40.Čepić je dobio još u 8 ujutro, u 12, u 17 i tada smo otišli u Klaićevu. Krvna slika je pokazala da ima 22,1 leukocita pa je doktorica odlučila raditi i nekakav CRP, (vađenje krvi iz vene) da isključi nešto ozbiljnije i taj nalaz je uredan. Otpustila nas je doma uz objašnjenje da se radi o nekakvoj jakoj virozi, kod koje leukociti mogu tako skočiti :? i kod koje temperatura traje i do nekoliko dana! Rekla je da je to ta neka adenoviroza. Ja nikad čula i mene sad najviše muči ta temperatura. Rekla je da mu je skidamo čepićima svakih 4-6 sati. On jako često kaka, malo tže tiska, na kraju to ispadne proljev i sada u zadnjoj peleni je bilo malo sukrvice. Je li to od tih čepića? I kaj s tom temperaturom? On je od četvrtka navečer u temperaturi. Malo ode dole, danas se sama spustila do 38.7, bez čepića, pa mu je opet narasla, sada mu je opet pod čepićem 38.7. Kupala sam ga u mlakoj vodi već 5-6 puta. Po noći mu opet naraste do 39.7, pa to skidamo. Inače on nije tak loše volje. Igra se, malo jurca, pa kad temp. poraste malo se umiri, pa kad padne opet jurca. Nema baš apetit, jedino kaj stalno cica, i hvala Bogu na tome, inače bi valjda dehidrirao.
    I moram vas pitati jer ja nemam pojma, kaj su to konvulzije??? Čula sam da je to nekaj s temp. i da nije dobro, ali kaj je točno, kak do toga dođe i kak prepoznati??? Malo se bojim. Nikad do sada nije bio bolestan, ni pio nikakve lijekove...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I sorry na tipfelerima, malo sam žurila...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Za konvulzije vidi ovdje:

http://www.dijete.net/strucnisavjetipedijatrija5.shtml

(ali mislim da bi već primijetila da nešto ne štima - čim kažeš da tako dobro podnosi temperaturu, nije strašno)

Za adenovirozu ti ne mogu pomoći, samo šaljem da temperatura padne!

(A zašto su mu za CRP vadili krv iz vene? Andreju su već nekoliko puta vadili krv za CRP, i uvijek je bilo iz prsta! I za leukocite su mu vadili iz prsta, a dr je baš tom prilikom rekao da bi ga poštedio vađenja krvi iz vene još neko vrijeme... Inače, povišeni CRP ukazuje na bakterijsku infekciju)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma iskreno ne znam, mislim da su mu iz vene vadili krv za sedimentaciju. Ne kužim ni ja, moram priznati da mi je sve to nekak novo i grozno! Hvala za link

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako traje od četvrtka trebalo bi mu sutra bit bolje. Moja Rina je toliko puta već imala te viroze i kojekakve boleštine i uglavnom je trajalo po 3 dana (temperatura). Znam da ti nije svejedno jer je meni njena bolest uvijek stres, ali nadajmo se da će ubrzo ozdraviti. javi kako je.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Znam kako ti je, jer se još dobro sjećam panike kad je A. prvi put imao povišenu temperaturu.
    Na žalost, u međuvremenu smo je toliko puta iskusili, da mi sada znak za uzbunu ne predstavlja visoka temperatura, nego njegovo loše opće stanje - ako primijetim da je klonuo, cendrav, da se vješa po meni i da previše spava, sigurna sam da je bolestan (a imali smo i situacije: povišena temperatura - normalno ponašanje, i to je u pravilu bilo bezopasno).
    Janku da što prije ozdravi!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma da baš mi je koma. Ovo je sada prvi put da mu nekaj je i traje evo već dva tjedna. To valjda da nadoknadimo kaj do sada nikad nije bilo ništa. Evo sada smo mu mjerili temp. sada je 39. Dali smo mu još jedan čepić i sada odmara na tati. Trebao bi već spavati. Danas mu se još počelo sve cijediti iz nosa u grlo i sav je nekako zaštopan. Jedva diše a nema ništa u nosiću. I krklja. I da kaj se ponašanja tiče, maloprije smo ga ljuljali u ljuljački i sav je ciktao od radosti a jučer u bolnici je trčkarao po hodniku ...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni su Bruno i Karlo imali nedavno Adeno virozu i bili su koma svaki po tjedan dana, a Karlo i više. Temperatura im je trajala do max 4 dana, ali zato proljev, nejelo, nepilo... zbog odbijanja tekućine i klonulosti sam Karla odvela na zaraznu, dobio je infuziju, pa smo tamo i saznali da je u pitanju adenoviroza. Ako dijete pije ili doji, po meni, nema razloga za brigu. A djeca su različita pa različito i reagiraju. Recimo, ja sam sigurna da je i Lucija bila zaražena, jer je također imala proljev kad i dečki, ali bez temp, jela je i pila najnormalnije.
    A dobro je i ako se na virozu ne nakalemi još i neka upala nečega, grla, uha, desni ili sl.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A jeste li provjerili što je s E-coli ?Je li sada mokraća u redu?
    Želim brz oporavak.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u stolici ima krvi jer je, zbog učestalosti kakanja, iritirana sluznica crijeva.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A jeste li provjerili što je s E-coli ?Je li sada mokraća u redu?

Baš sam ja to htjela napisati. Zapravo, ne znam kako je sa E-coli, ali prije par ljeta moja je mala dobila na moru salmonelu. Kad smo se vratili u Zg, imala je jaki proljev i visoku temp. Pedijatrica koju jako cijenim mi je rekla da neće davati nikakav antibiotik, jer moguće je da se bakterija sakrije negdje u tijelu od antibiotika, pa se nakon nekog vremena aktivira, a ona mi ne može više ništa dati. Pustili smo da proljev sam prođe, i nakon sedam dana temperature i užasnog proljeva i par boca infuzija, dijete je bilo zdravo, da bi nakon mjesec dana imala krv u mokraći. Dakle, salmonela je prešla u mjehur. Onda smo primjenili antibiotik i sve je bilo ok. Svakako provjeri što je s bakterijom.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim, jutro je.....
    Htjela sam citirati jupi, pa sam citirala samu sebe....ne znam kako mi je to uspjelo

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo imali doma svi adenovirozu pred par godina, temperatura 5 dana, slicno gripi. Ali su nam ipak napravili sve zive pretrage, briseve, urin, urinokulturu. Kazu da temperatura moze trajati oko 5 dana, ne bi trebala duze

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nismo kontorlirali e.colli jer se Janko nije uspio popiškiti, a i dokica je rekla da nek kontroliramo kad popije antibiotik. Danas je zadnji dan pa nosimo urin na analizu u srijedu, vjerojatno ćemo još morati prekontrolirati i leukocite. I još kaj se tiče e.colli, rekla je da ne bi nikako smjela biti temp. zbog toga jer je pod antibioticima i antibiotik je dan prema nalazu.
    Ali, evo, noćas je još jako zakurio, opet smo se kupali i stavili čepić. Nakon toga je zaspao (spavao bi on i pod temperaturom ali nisam ga mogla pustiti da bude tak vruč...). Ujutro se probudio kao kovi i za sada je ok, tj. bez temperature. E sada ćemo vidjeti je li to gotovo ili nije. Nadam se da je. Mada još uvijek nema apetit...Osim za cicu :D !

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam nekako shvatila da je nakon antibiotika bio bez temperature pa kada ih je prestao uzimati opet zakurio.Znam da je E-colli tvrdokorna bez obzira na ciljanu terapiju pogotovo uz oslabljeni imunitet.
    U svakom slučaju drago mi je da ste danas bez temperature :D i da tako i ostane i da je sve to iza vas.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

A što da ti kažem, mi se već mjesec ipo dana mučimo s virozom na virozu. Popije jedan antibiotik, pa dobije fibru, pa ponovo drugi (skoro pa doslovno tako). Znam kako tije. Držimo vam fige, da to što prije prođe.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    A što da ti kažem, mi se već mjesec ipo dana mučimo s virozom na virozu. Popije jedan antibiotik, pa dobije fibru, pa ponovo drugi (skoro pa doslovno tako). Znam kako tije. Držimo vam fige, da to što prije prođe.
    A zasto antibiotik za virozu? :?

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I mi smo imali isto negdje u toj dobi adenovirozu i isto su nas počeli liječiti s antibiotikom i čim smo došli u Klaićevu doc nas je skinula s njega.
    Sve je bilo istoproljev, temperatura galopira, grlo koma....
    Dobili jednu infuzijicu i izvukli se. Sad smo to i zaboravili.

Ništa antibiotik samo skidati temp. i paziti (koliko se to može) da ne dehidrira.
    Možda će htjeti rehidromiks.
    Drž' te se i brzo ozdravite

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, danas više uopće nema temperaturu. Jučer je još cijeli dan imao proljev, ali i toga više danas nema. Sav je veseli, čak nije htio ići spavati ali uspjela sam ga ununati.
    Gotovi smo s antibiotikom. Mi ga nismo pili radi viroze nego radi E.Colli. Sad još moramo vidjeti kaj je s tim. Nadam se da će biti sve ok, vidjet ćemo!

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja znam sto su konvulzije jer sam ih imao sa sest godina bio sam u nesvijesti i na nekim lijekovima protiv epilepsije

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

cure moje isprike na prethodnom postu koji sam tek sad skuzila
    ostalo otvoreno i moj punoljetni mladac valjda pozelio pisati

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a joj moja Lidali

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A ja sam se baš "lijepo" prisjetila što smo prošli...
    Hahahaha...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •