Pokazuje rezultate 1 do 50 od 183

Tema: Bajke i njihove interpretacije (tema nastala iz odgoja u duhu vjere)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    sve što je imalo slavenski etno štih mi se automatski sviđalo (pa i Baba Jaga)
    Ja sam odrasla uz ruske bajke, babe Jage se nikad nisam bojala, čak mi je bila i simpatična - kako god gadna, obično nekako i pomogne junaku.
    Ali trebate vidjeti ukrajinske narodne bajke, to je tek strava i užas Sad se konkretno nijedne ne sjećam (vrlo su kompleksne), ali znam da mi je prvi dojam bio: ovo nikako nije za djecu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam odrasla uz ruske bajke, babe Jage se nikad nisam bojala, čak mi je bila i simpatična - kako god gadna, obično nekako i pomogne junaku.
    Ali trebate vidjeti ukrajinske narodne bajke, to je tek strava i užas Sad se konkretno nijedne ne sjećam (vrlo su kompleksne), ali znam da mi je prvi dojam bio: ovo nikako nije za djecu.
    Ukrajinske bajke i ne poznajem, a od ruskih su mi bile lijepe Vasilisa prekrasna (+Ivanuška duračok) i Konjić Grbonjić. Ne sjećam se puno toga jer sam ih čitala iz knjižnice, nisam ih imala doma da ih mogu 100 puta pročitavati.

Doma sam imala knjigu Kameni cvijet - to bih smjestila u grupu umjetničkih ruskih bajki. Bila mi je lijepa i draga.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    To je bio Afanasjev, ako se ne varam, njega sam obožavala, imala sam 8 uveza, još ih imam u Hrvatskoj, baš bi ih trebala dofurati sljedeći put sa nama. Njih sam čitala mislim godinama, stalno iznova.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •