Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku

i jer smo ljudi i imamo svoje nastambe zvane kuće... normalno je i prirodno da ću i kuhati i prati i sve što ide uz kuću i djecu....
nikakvo društvo mi to nije nametnulo.

ne pa da mi na pamet reći da me je društvo uvjetovalo i da zbog društva stojim pored štednjaka....
jel ti normalno da je i muskarcima normalno da ce kuhat i prat i sve sto ide uz kucu i djecu? da je muskarac upucen jednako, ili mozda i vise, u sve vezano uz djecu? i ne kuzim kakve veze tvoj izbor ima veze s neravnopravnosti. sama spominjes "hvala bogu imala sam tu mogucnost, imala sam pravo izbora" i "polazim od sebe". mnoge zene nisu imale pravo izbora, mnogim zenama je on od strane drustva nametnut. bas kao i muskarcima.

da li si primjetila u vrticima kutice?
imas kutic ovaj-onaj, pa tako i kuhinjski. tko stoji pored tog stednjaka? djevojcice ili djecaci? zasto?

eno, imam poznanicu ciji se mali nije nasao ni u nogometu, ni u kosarci, ni borilackom sportu. nakon dugo vremena nasao se u plesanju na folkoloru. dobar je u tome, uziva, ma milina. al mali je sikaniran od svih djecaka u razredu. ma sta razredu, skoli. zivi u malom mjestu, sprda se s njim cijelo mjesto. mali je nesretan. jer je djecak koji plese folklor. a svi znamo da se plesom ne bave pravi muskarci.

i ja sam preskocila jako puno bajki cisto jer mi se nisu svidjele i nisam mislila da odasilju poruku kakvu ja zelim da price odasilju mom djetetu. pocevsi od straha da ce je mama i tata ostaviti jednog dana u sumi i pobjeci.

no ne znam da li nesto propustam, no ne kuzim kakva rodna (ne)ravnopravnost ima veze s odgojem u duhu vjere.