Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
moram priznati da se tu slažem s ifi.
ne sviđa mi se u principu to odraslo reinterpritiranje bajki.
mislim, nema veze kraj. možda su se i rastali pa je dobila pola dvorca
leo, kako od tako krasne ideje o ljubavi do kraja života, ti na sponzoruše

iako, pepeljuga nikad ni nije bila kod nas lektira ako se ne varam. a od ovih članaka na bitno. netu, od pikulinih i zmajevih postova na ovu temu - moram priznat da me boli glava. da, doći će strašni novi svijet di će vam zabraniti da budete žene i vašim kćerima da rađaju sori, morala sam rolka staviti. u današnjem svijetu gdje žene itekako imaju problema s društvenom percepcijom žena, i di još itekako ima posla...
o teorijama urote necu.

nitko ne kaze da sponzoruse nemaju ljubav do kraja zivota.
Peterlin je napisala
Kad čovjek bolje razmisli, treba imati u vidu i vrijeme kad su nastale u kombinaciji s društvenim okruženjem.
i to je tocno. al treba imati u vidu i danasnje u kojem ih se cita.
nasoj djeci je pospremanje svoje sobe u rangu pepeljuginih podova.
ucimo djecu da budu ono sto jesu, da ce prava ljubav to znati u njima prepoznati, u to se zaljubiti, to postovati, gajiti, voljeti. da ne glume. ucimo ih vrijednostima.
i onda dodje jedna pepeljuga koja to sve ospori.
ona se dodjerala, njega osvojila, a sutradan ju nije niti prepoznao u njenom okruzenju koji nije pun sjaja i glamura.
pa eno, imamo i suvremene filmove o pepeljugama, americke. ona je streberica, geek, jako je pametna, osjecajna, dobra, uz skolu i radi, pomaze i volontira, ma ono, sreca najveca, cak je i tutor, al nije popularna, nema moderan stajling, u skolu dolazi busom, nema fensi haljine niti stikle, pa cak ni ne cupa obrve.
i tu je on, kapetan skolskog tima s najnovijom nabrijanom masinom na 4 kotaca, sin tate vlasnika grada, ali zbog svojih provoda los ucenik.
i ona ga poducava, oni se zblize, otvaraju se jedan drugom, on vidi kako je ona najbolja osoba na svijetu, ma ono...do svemira i nazad. al on i dalje dejta skolske isprazne fufice, bogatunke u stiklama i pocupanih obrva.
i onda dolazi skolski ples, ona je u pekari radila svaku noc i zaradila za super bajkovitu haljinu u kojoj se pojavljuje u dvorani i svi zinu kad je vide, a on konacno pada na nju. sad kad je pocupala obrve. i ona konacno ode na dejt, a da to nije kvartovska picerija.

i koja je poruka? mozes ti, cerice moja, biti i pametna i duhovita i mila i draga i dobra ko kruh i san snova, al ako se ne sredis u najskuplju haljinu i najskuplju stiklu, ostat ces ti kruha gladna.

zato smo i imali generaciju (nadam se da je vise nema) da ce radje biti cure gladne, al s "postenim" komadom odjece i svaki vikend ploviti klubovima i lokalima u nadi za pravom ljubavi i punim zelucem.