Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
Mogu samo nadodati da u slučaju postojanja Kolektivnog ili Pravilnika pravilo je da se primjenjuje ono što je povoljnije za posloprimca. Obzirom da je za tebe povoljnije da koristiš slobodan dan za prenatalni pregled, imaš na njega pravo bez obzira na Kolektivni.
Hvala cure na odgovorima! Tako sam si i ja tumačila Zakon, i primjenu Kolektivnog. Nisam u sindikatu, ali i da jesam, nisam sigurna da bi išta poduzeli, više ih brinu Uskršnji pokloni i sl. nego prava trudnih radnica. Termin mi je polovicom svibnja, planiram još jedan do dva cjelodnevna pregleda, a godišnji mi je cijeli od 2013. ostao pa razmišljam da ne tjeram mak na konac (moja šefica je dosta korektna što se tiče izlazaka, ne broji minute na dok smo na pauzi i sl.). Ipak, već se noćima budim razmišljajući o tome, stvarno nisu OK, pa bih ipak pitala Ministarstvo za tumačenje. To je
Ministarstvo socijalne politike i mladih? Ili da pitam HZZO? Čisto da babama u pravnim poslovima (sve su 50+) pokažem da imam pravo, a moja je volja hoću li ga, ili ne, koristiti.