Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Povracanje

^she^

Početno Povracanje

Pre neku noc mi je Boris (16.5 meseci) povratio 2 puta. Oba puta je povratio, sachekao da obrishem i sklonim posteljinu i nastavio da spava sve do jutra kad je povratio i treci put dok sam ga iznosila iz krevetica. Celog narednog dana se ponashao normalno tako da ga nismo vodili pedijatru. Razlog za povracanje ne znam ali naglasicu da sam iste noci ja prvo povracala par puta a onda noc provela u toaletu sa dijarejom.

Ono shto mene konkretno zanima jeste kako se ponashati sa detetom koje povraca (do odlaska pedijatru, naravno). Shta mu davati da jede, shta mu ne davati? Bila sam mu dala Linex tableticu (bifidum) ali mi je palo na pamet da mu mozhda dam i neki bifido-jogurt, ali opet ne znam smem li mleko i mlechne proizvode. Bio je na dijeti tog dana, jeo keksice i slane krekere i pio chaj od mente.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malo laganiju prehranu, suhe krekere, slance, čaj, može i neki laganiji jogurt - ovisi kako se djete osjeća i da li želi hranu.

Ako je htio jesti, onda mu vjerojatno više ništa nije bilo. Kad su bolesni i kad im je zlo i onako ništa ne žele staviti u usta. Onda treba paziti da pije dovoljno tekućine i možda dati i neki preparat protiv dehidracije.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mozes dati i krompir kuhan na slanoj vodi ili rizu
    to se isto preporucuje kos proliva i povracanja

a tekucinu uzimati vise puta po malo

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bitna je tekućina, da ne dehidrira. Povraća li puno puta, onda najbolje na Zaraznu po infuziju. Ako je povraćanje podnošljivo, svakako kupiti rehidromix koji će nadoknaditi soli i ne znam šta sve još. Ako je povratio samo tri puta i uzima normalno tekućinu, ne smatram da treba ikakva posebna dijeta, ionako je želudac osjetljiv pa sumnjam da bi baš bio željan špeka.

^she^

Početno

Hvala puno, devojke! Tako sam i ja pretpostavljala ali bolje je pitati iskusne mamice nego raditi na svoju ruku. Kod pedijatra cemo ici tek sredinom maja na vakcinu, a s obzirom da mi se neshto ovakvo nikad nije desilo sa njima (Boris ima i brata blizanca) malo mi je bila frka poshto krecemo na put ovih dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •