Imam dečkića od 4 mjeseca i 5 dana, isključivo je dojen, a zadnjih par dana mi se čini da imam sve manje i manje mlijeka, posebno u lijevoj dojci. Osim toga , uopće ne bude zadovoljan nakon sisanja, nego bi htio još, a ne ide mu pa počne i plakati i bude jako nervozan.

Obično hranjenje izgleda ovako: krene sisati, a kako „let down“ ide dosta sporo, već tu počinje meškoljenje, onda kad krene mlijeko , halapljivo i brzo siše, no čim prestane tako brzo teći , već počinje meškoljenje i nervoza i miče se sa bradavice, ako ga ne uspijem vratiti, stavljam ga na drugu dojku, ide isti scenarij, s time da nakon te druge dojke, nažalost nemam treću dojku pa dolazimo do problema i plakanja. Tada ga znam premještati sa dojke na dojku pa onda on tu još malo posrče i možda se smiri. Ako se ne smiri, onda ga dižem i smirim na drugi način, ali to se onda opet ponavlja kod slijedećeg podoja.

Po noći doji samo jednom i dobro spava, od cca 20:30 do 06:00 uz to jedno buđenje i dojenje . Inače to nezadovoljstvo nakon podoja mu se počelo javljati već od 2.-og mjeseca, ali pedijatar nam je rekao da je što se kilaže tiče sve ok. Uglavnom, meni je već psihički teško gledati dijete nezadovoljno nakon hranjenja i neznam šta napraviti da bude zadovoljno, a želim nastaviti sa dojenjem, ne želim adaptirano mlijeko. Hranim ga preko dana u prosjeku svaka 2 – 3 sata. Inače između dojenja je ok, ne plače (osim kad je umoran), smije se , živahan je.

Evo par podataka o kilaži i pelenama: rođen je sa 3240 g, 1. Mjesec: 4000 g; 2.mjesec : 4830 g.; 4.mjesec: 6200 g.
Mokre pelene ima nakon svakog podoja, a kakice idu svakako. U početku , prvi tjedan ih je imao i 6 na dan, a onda do navršenog 3.-eg mjeseca bi kakao svaki drugi ili svaki treći dan.Sad između 3.eg i 4.-og mjeseca bi imao po jednu ili čak dvije pokakane pelene dnevno, no povremeno se dogodi da preskoči koji dan.

Nadam se da ćete imati kakav savjet za mene