-
Problem s dojenjem - da li je sve u redu?
Imam dečkića od 4 mjeseca i 5 dana, isključivo je dojen, a zadnjih par dana mi se čini da imam sve manje i manje mlijeka, posebno u lijevoj dojci. Osim toga , uopće ne bude zadovoljan nakon sisanja, nego bi htio još, a ne ide mu pa počne i plakati i bude jako nervozan.
Obično hranjenje izgleda ovako: krene sisati, a kako „let down“ ide dosta sporo, već tu počinje meškoljenje, onda kad krene mlijeko , halapljivo i brzo siše, no čim prestane tako brzo teći , već počinje meškoljenje i nervoza i miče se sa bradavice, ako ga ne uspijem vratiti, stavljam ga na drugu dojku, ide isti scenarij, s time da nakon te druge dojke, nažalost nemam treću dojku pa dolazimo do problema i plakanja. Tada ga znam premještati sa dojke na dojku pa onda on tu još malo posrče i možda se smiri. Ako se ne smiri, onda ga dižem i smirim na drugi način, ali to se onda opet ponavlja kod slijedećeg podoja.
Po noći doji samo jednom i dobro spava, od cca 20:30 do 06:00 uz to jedno buđenje i dojenje . Inače to nezadovoljstvo nakon podoja mu se počelo javljati već od 2.-og mjeseca, ali pedijatar nam je rekao da je što se kilaže tiče sve ok. Uglavnom, meni je već psihički teško gledati dijete nezadovoljno nakon hranjenja i neznam šta napraviti da bude zadovoljno, a želim nastaviti sa dojenjem, ne želim adaptirano mlijeko. Hranim ga preko dana u prosjeku svaka 2 – 3 sata. Inače između dojenja je ok, ne plače (osim kad je umoran), smije se , živahan je.
Evo par podataka o kilaži i pelenama: rođen je sa 3240 g, 1. Mjesec: 4000 g; 2.mjesec : 4830 g.; 4.mjesec: 6200 g.
Mokre pelene ima nakon svakog podoja, a kakice idu svakako. U početku , prvi tjedan ih je imao i 6 na dan, a onda do navršenog 3.-eg mjeseca bi kakao svaki drugi ili svaki treći dan.Sad između 3.eg i 4.-og mjeseca bi imao po jednu ili čak dvije pokakane pelene dnevno, no povremeno se dogodi da preskoči koji dan.
Nadam se da ćete imati kakav savjet za mene
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma