-
Problem s dojenjem - da li je sve u redu?
Imam dečkića od 4 mjeseca i 5 dana, isključivo je dojen, a zadnjih par dana mi se čini da imam sve manje i manje mlijeka, posebno u lijevoj dojci. Osim toga , uopće ne bude zadovoljan nakon sisanja, nego bi htio još, a ne ide mu pa počne i plakati i bude jako nervozan.
Obično hranjenje izgleda ovako: krene sisati, a kako „let down“ ide dosta sporo, već tu počinje meškoljenje, onda kad krene mlijeko , halapljivo i brzo siše, no čim prestane tako brzo teći , već počinje meškoljenje i nervoza i miče se sa bradavice, ako ga ne uspijem vratiti, stavljam ga na drugu dojku, ide isti scenarij, s time da nakon te druge dojke, nažalost nemam treću dojku pa dolazimo do problema i plakanja. Tada ga znam premještati sa dojke na dojku pa onda on tu još malo posrče i možda se smiri. Ako se ne smiri, onda ga dižem i smirim na drugi način, ali to se onda opet ponavlja kod slijedećeg podoja.
Po noći doji samo jednom i dobro spava, od cca 20:30 do 06:00 uz to jedno buđenje i dojenje . Inače to nezadovoljstvo nakon podoja mu se počelo javljati već od 2.-og mjeseca, ali pedijatar nam je rekao da je što se kilaže tiče sve ok. Uglavnom, meni je već psihički teško gledati dijete nezadovoljno nakon hranjenja i neznam šta napraviti da bude zadovoljno, a želim nastaviti sa dojenjem, ne želim adaptirano mlijeko. Hranim ga preko dana u prosjeku svaka 2 – 3 sata. Inače između dojenja je ok, ne plače (osim kad je umoran), smije se , živahan je.
Evo par podataka o kilaži i pelenama: rođen je sa 3240 g, 1. Mjesec: 4000 g; 2.mjesec : 4830 g.; 4.mjesec: 6200 g.
Mokre pelene ima nakon svakog podoja, a kakice idu svakako. U početku , prvi tjedan ih je imao i 6 na dan, a onda do navršenog 3.-eg mjeseca bi kakao svaki drugi ili svaki treći dan.Sad između 3.eg i 4.-og mjeseca bi imao po jednu ili čak dvije pokakane pelene dnevno, no povremeno se dogodi da preskoči koji dan.
Nadam se da ćete imati kakav savjet za mene
-
nemam savjet. prepustit ću to savjetnicama i curama koje znaju kako pomoći..
mogu samo reći da dijelim istu priču, isti problem, kao ti.
već više od dva mjeseca se borimo i mučimo i još nismo došli do nekog pomaka.
ono što sam ja zaključila da je kod mene izgleda je slijedeće:
slabiji protok mlijeka pa je beba nemirna, smanjen let down, općenito manje mlijeka i inače beba koja je nemirna po prirodi (neće visiti na cicama i čekati da krene, nego nestrpljivo proguta šta ima, kad ima, a onda je nemirna).
kod nas je i problem što smo granični s kilažom.
zadnja dva tjedna nije dobila ništa na težini, jučer se vagali, ali je narasla u dužinu pa se pedica ne brine još.
bočicu neće, na žličicu isto tako.
-
Prema prirastu težine i pelenama rekla bi da dijete dobije dovoljno mlijeka.
Koliko traje to nemirno sisanje?
Jesi li probala raditi kompresije dojke tokom podoja?
Palac ide sa jedne strane dojke, ostali prsti sa druge strane, dalje od bradavice, lagano stiskati palac i prste jedne prema drugima. Ne smije boljeti.
U stisku, dok pritišćeš, možeš palcem kao cijediti tkivo od prsa prema bradavici, kao da istiskuješ mlijeko van. Ruku rotiraj tako da palac nije uvijek iznad istog dijela dojke.
-
Pa to nemirno sisanje traje od kada je napunio 2 mjesec. Ne bi baš bilo svaki dan i svaki podoj ali sada zadnjih par dana je konstantno osim po noći. Danas konkretno smo imali totalno histerične ispade. Toliko da me je strah sjljedećeg dojenja. Kompresiju sam radila, ali ne na ovaj način više sam općenito stiskala dojku. Čim bi prestala stiskat opet bi krenuo plač. Probat ću raditi kompresiju na taj način. Koliko dugo da treba vršiti kompresiju tijekom podoja?
Čisto da napomenem da sve sukupa, cijeli podoj traje oko 3 minute budući da nema živaca/strpljenja za dalje sisanje.
Zvala sam i patronažnu danas, ispričala problem te pitala za savjet. Predložila mi je da mu kad počme plakati dam čaja, pa će mu to navodno napunit želudac. Meni se to ne čini kao dobra ideja ako želim nastaviti dojenje?
-
Nemam ti ništa pametno za reći, muči nas isti problem. I ima 4 ipo mjeseca, isto mi je slabiji let down,
ona nemirna i nestrpljiva. S kilažom smo granični, zadnjih mjesec ipo svega 600 g s tim da danas (4 dan)
cicu ne želi ni vidjeti. Uspijem joj malo ˝űvalit˝ uz tešku muku i vrištanje.
Ne razumijem, ona kao da cicu ne doživljava, apsolutno nikad nije na njoj zaspala, ona joj je od rođenja samo usputna.
Dojim je u poluzamračenoj sobi, nas dvije same, ma ne znam šta više da napravim.
Osobito mi teško pada što mi je malac bio ovisnik gotovo dvije godine.
Vidim da je gladna, nemirna, a cicu ne želi.
-
cure ja sam nova ovdje.
imam isti problem ali moja mala sutra tek puni dva mjeseca. vec par tjedana je takva nemirna pri dojenju pogotovo na desnu dojku. lijevu jos i oce. ponekad se toliko naljuti da vristi. desnu uhvati povuce dva puta pa pusti i tako par puta za redom i onda pocne vristanje. cak odmah nakon tog ne zeli ni lijevunego ju pustim par minuta pa joj opet ponudim i sve ok.
radim i kompresije dojki, mijenjam polozaje pogotovo na desnoj.
jedino ne radi probleme nocu jer onda ima valjda puno mlijeka.
prvi mjesec je jako lijepo papala i dobila 700g.
u ponedjeljak idemo pedijatru pa cemo vidjeti jel prirast ok iako se meni cibi da raste bar po robici kad gledam.
pelena je uredno mokra jedino sto ne kaka i po par dana za redom.
hvala na odgovorima!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma