Evo svi smo nešto u poklonima za nadolazeće blagdane pa me zanima što ćete i hoćete li opće darovati svoje male bebe?
Evo svi smo nešto u poklonima za nadolazeće blagdane pa me zanima što ćete i hoćete li opće darovati svoje male bebe?
Ako se rodi do Božića (termin mi je 21.12.), naravno da će se naći pod borom dar i za nju.
Prva curka je rođena 21.11. i Sveti Nikola ju nije zaobišao![]()
Bravo, flopice!
Ja svom mlađem djetetu ni za prvi rođendan nisam ništa darovala :nemajka:
nisam ni ja
uopće ne mogu razumjeti svrhu darivanja bebe od par mjeseci
mislim, njoj je sasvim svejedno jesam išla u dućan nešto kupiti il sam joj dodala igračku od preklani
kad dijete bude kadro razumjeti i radovati se to je druga priča
Napiši svojoj bebi pismo, pa kad bude veća jako će se radovati kad ga pročita..
lijepa ideja kate
samo ne mogu ja to ako nije spontano
ali ako me uhvati inspiracija![]()
Ispričaš joj fino što se sve događalo ove godine oko nje, sigurno ima nešto za pamćenje...pa što trenutno voli, što ne voli...
Pa da, super ideja.
Mi smo lomili glavu pitanjem što poklonit malcima za 1. rođendan (osim autosjedalica i fešte za rođ) i još nismo ništa zaključili.
Možda pismo - od začeća do prve godine. E to su dani za pamćenje, zaista treba ostat trag.
Mi svojoj bebi pišemo dnevnik, od dana kad smo saznali da postoji. Nismo još odlučili kad će ga dobiti, ali vjerojatno kad malo odraste. Možda za 18. rođendan. Unutra piše sve - kako smo se upoznali, vjenčali, odlučili imati bebu... pa do nekih životnih savjeta, temeljenih na vlastitom iskustvu.
Ontopic:
Beba se neće roditi prije Božića (nadam se), ali kad se rodi, čekat će je gomila stvari - odjeća, platnene pelene, ručnici...![]()
flopica, pa ne moraš kupovati da bi stavila nešto pod bor.
naša srednja kćer je za svoj prvi božić (imala je 9 mjeseci) dobila stari daljinski
meni je lijepo da svatko dobije nešto, koliko god malen bio.
ove godine će najmlađi također dobiti nešto jeftino - za nikolu drvenog konjića od 20 kuna, a za božić onu drvenu pticu što se gura na štapu i klepeće, za 30 kuna. ali ne mogu njemu ništa ne staviti samo zato jer je mali i ne razumije darivanje.
kupila sam i dvije drvene zvečke za moje još nerođene nećake blizance![]()
Lut pa tvoj mali ima oko godinu i pol ako se ne varam
naravno da ćer imati svoj poklon
moja L. je mala i ja sam sigurna da njoj ama baš ništa ne znači kad bih ja stavila poklon ispod bora i odigrala predstavu u kojoj je ona također darivana
brijem da ništa ne bi skužila ili bi jednako reagirala da je zabvljam s bilo kojom njenom igračkom
nije stvar u kupovi igračaka nego baš nisam tip za forsiranje nečega radi reda
meni to nije reda radi, meni je to veliko veselje i guštuvijek volim poklanjati, bez obzira da li onaj koga poklanjam uopće kuži da je poklanjan LOL
radim to zbog sebe LOL
Dobit će ove godine za sv. Nikolu jer imamo u firmi organizirano davanje poklona i neko druženje za djecu.
Prošle godine smo uredno ignorirali i Nikolu i Božić, dapače, zaključili smo da nećemo ni bor imati jer se mali ionako neće sjećati
Rođendan isto zanemarili. Zbog besparice. Ionako mu stalno kupujemo nešto kad god možemo i nađemo nešto zgodno. Meni je problem to isforsirano poklanjanje kao npr taj poklon što sam kupila za sv Nikolu. Prešla sam 100 dućana, nisam našla ništa pametno. Zato imam običaj da ljudima kupujem kad vidim nešto bez obzira na vrijeme u godini, pa čuvam do prigode.
ja ću staviti poklon i za bebu, ali ne zbpg bebe, nego zbog J, jer on jako, jako vjeruje u svetog Nikolu i DM. i kako da mu objasnim zašto su isti zaobišli njegovog malog bracu? a ne pada mi napamet razbijati iluziju iz raznoraznih razloga ove godine to nije pametna opcija.
tako da, neka zvečkica /igračkica će se naći i za M
moj veći se trebao roditi 20.12..... kupili smo mu poklon za pod bor.... rodio se 08.01....
i svi su ga pokloni čekali... i naši i od uže i šire familije.... je da je većina poklona bila robica i lova, al bilo je i par igračaka s kojima se sad oboje igraju...
manji se rodio 18.01. i sad će i za nikolu i pod bor dobiti poklone....
glupo mi je ne pokloniti im nešto
evo ,veliki i nakon skoro 4 godine zna reći - ovo mi je doneso deda mraz dok sam još bio kod mame u buši i dok ste me čekali da se rodim
iako, veći je dobio poklon(e) i za "mali rođendan" sa 6 mjeseci....![]()
moji veći kao i beba će dobiti dar...njima kao što neki kažu ziher nebi bilo jasno kako borna nije ništa dobila...njoj sam kupila fp loptu
moj ima 6 mj ali ce svejedno dobit poklone malo mi je glupo kad se medusobno darujemo a da on ne dobije nista![]()
i moji nećaci od 20 i sitno....i doma i kod bake.... i to mi je lijepo....
Meni i nezakonitom je moja mama tek prošle godine ukinula čizmicepa bih ja bila nemajka da svome prvorođencu (3 mj.) uskratim prvu čizmicu....šalim se, ni dragi ni ja nismo za besmisleno i forsirano kupovanje, ali smo mu eto kupili cd sa pjesmicama za djecu jer voli kad plešemo s njim i pjevamo i svejedno bi ga kupili, baka i djed su mu kupili babajoliće, opet jer ih treba kako slini, a ovako je to kao za Svetog Nikolu. Za Božić će također dobiti poklon, naravno opet nešto što ionako idemo kupiti u svrhu njegovog opremanja, praktično i potrebno (i to je relativno, ali ajde)
Kad bude stariji dobit će nešto što će ga, nadam se i veseliti. Iako sam znala da ću u čizmici kod stare strine, kraj svih finih poklona drugih članova obitelji, pronaći samo naranče, suho voće i orahe, meni je to uvijek bilo veliko veselje kao djetetu. Voljela bih da se i moje dijete veseli na isti način što god dobilo u čizmici (makar i GMO narančama).
Mi smo L za prvog sv nikolu (imala je 1,5 mjesec) u cizmicu daraovali muzicku kutiju koja je godinama bila neizostavan dio rutuloa vecernjeg presvacenja a i sada ima svoju svrhu i jako je voli a meni je nekako draga jer je 1 poklon.
moji dobivaju poklon koliko god mali bili..
mali će sad za Sv. Nikolu dobit gumu za desni, 3,5 mj mu je..samo je MM danas jedino to zaboravio kupiti pa će njegov dar u čizmicu malo kasnije nego curama..
Anci - blago ti se. Meni će ovo biti prvi Nikola bez čizme.![]()
Ja imam doma slike mog prvog Bozica i sv.Nikole...isto sam imala 6mj kao moj sin sadai stvarno mi je lijepo gledat te slike i pokloncice iako se ne sjecam..
![]()
Kriza se ogleda i u darovima pa će sutra biti samo korisno (gaćice i čaprape, uz čokoladnog Nikolu).
Za Božić će od nas dobiti jednu od želja s popisa (najveću - jedan je zaželio Lego vatrogasnu postaju, drugi set za pokuse). I to je to za ovu godinu.
Naravno da će darove dobiti svi ukućani.
T. je dobila i lani dok je bila u stomaku.
Večeras su se dečki oštro pobunili kad su shvatili da T. neće dobiti poklon of Nikole. jer ne jede slatkiše.
Kod mene je i pas dobio nagradnu kost. Nepopravljivo volim kupovati poklone, tako da bi i mala beba dobila sigurno.
moji dečki su jutros prvo gledali što je dobio Mislav, a tek onda svoje ćizmice.
a moja mama ima poklon za mene , sestru i mma. i neće ih valjda ukinuti ni kad budemo imali po 50 godina![]()
I mi jos dobivamo poklone od mame
A bebica (4mj) ce, najvise zbog starije seke koja bi patila da nema poklona, ali i nama za veselje, dobiti: od Sv. Nikole carapice s bozicnim motivom i knjigicu za kolica, a za Bozic po izboru seke koja je u njeno ime pisala Djedu Mrazu, muzicku igracku za bebe.
Mi svake godine slikamo otvaranje poklona ujutro, bas mi je lijepo gledati slikice starije kad je imala 1,5 i 2,5, onako rascupana ravno iz kreveta s osmijehom od uha do uha cerupa cizmicu![]()
Moje obje curke su dobile poklone u čizmicu i ova od 8 god. i mala od 3 mj.
Nemogu si zamislit da i ovu malu ne darujem jer bi većoj vjerovatno srce stalo od tuge zašto seka nije dobila poklon!