Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Dugotrajna zelena, sluzava i tekuća stolica????

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno Dugotrajna zelena, sluzava i tekuća stolica????

Unaprijed isprika ali nisam našla ovakav slučaj sa stolicom.
    Dakle kako sama tema kaže kakica nam je već više od mjesec dana tamnozelena,sluzava i tekuća.ponekad se nađe i žućkastih zrnaca.zadnjih tjedan dana kada prducka i kaka baš jako smrdi kao kod odraslih,nekada su kiselije a nekad normalnijeg mirisa.E sad bebač ima 4 mjeseca,isključivo dojen ( tu smo imali svakakvih faza) no uspijevamo nekako.
    Rođen sa 3800
    Otpušten sa 3600
    1.mj 4800
    2.mj 5850
    4.mj 7150
    Dojim ga na zahtjev cca svaka dva sata nekad i manje,a noću svaka 3-4 sata,pelena popišanih ima dosta ( nakon pola sata već je popišana),kaka 3-5 puta u 24 sata bez ikakvih tegoba stisne i eksplozija je u peleni (doista su eksplozivne)
    On doji 5- max 10 min. dajem mu istu unutar dva sata.Nekad radim kompresije kako bi što više ispraznio dojku.Inače je jako vesela beba.
    Od samog početka imamo problema s nosićem tj. Svaki dan ga moram cistiti fiziološkom,a
    zadnja tri dana je počeo kašljati pa mu knda i češće čistim nos i kapam svoje mlijeko, ne znam jeli moguće da je od fiziol. i sluzi iz nosa i prehlade.Više nisam pametna malo mi je predugo takva stolica ili je to naprosto kod njega normalno.Znam kako treba izgledati uredna stolica jer sam prvo dijete isto dojila i nikad nisam vidjela kod nje ovakvu stolicu?
    Molim ako netko ima da me savjetuje što da napravim.Hvala

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ja sam kod moje primjetila zelenu sluzavu stolicu dok je bila slinava.

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Da ali ova naša traje već jako dugo

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Misliš da bi moglo biti od fiziološke ako se to sve slije dolje ili ?Jel moguće da ne posisa dovoljno masnog mlijeka iako ja radim kompresije kad vidim da ne sisa više a mijeka ima jer primjetila sam da nikad ne posisa do kraja.Ne znam da li je to bitno ali on spava dosta često i kratko cca 30 min - 1 h.Do sada mi se desilo 3 puta da je popodne odspavao čak tri sata
    Što je mene šokiralo stalno sam provjravala jel diše.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A napisala si da vas od pocetka zeza nos.. Neznam jel to znaci da ti je mali stalno slinav? Jer kod moje je bila zelenkasta stolica bas kad je najvise sline imala. Nekad cujem da hropće u nosu al nos ne curi..
    Po prirastu tezine sumnjam da ne papa masno mlijeko, bas je fino dobio na tezini
    a i jadno dite nema sta pokakat, bice se jedva ceka primit konkretne spize
    Moja žderonjica je od jedne jutarnje kakice na tuti počela svaku pelenu punit .. Bas se nakrcava.
    Ako se brines i dalje zvrcni pedijatra

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne od fiziološke, ali od sline (šmrlji) da.

Kiseliji miris stolice je kod nas ukazivao na gljivice (soor). Miris slično kao po pokvarenom mlijeku. Ima li dijete kakve naslage u ustima, ili ti imaš kakvih problema s bradavicama?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moj sin je tekuću, pa i sluzavu stolicu, koja je više naginjala na zeleno nego na žuto imao cijelo vrijeme dojenja.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Tatjana123, piješ li ti možda željezo ili neki drugi lijek? Meni je patronažna rekla da bebina stolica može biti zelenkasta i od tog.
    Posljednje uređivanje od ježić : 01.12.2012. at 09:29

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ne pijem nikakvo željezo niti dodatke prehrani.Što se tiče nosa uglavnom mu je začepljen ujutro pa postane nervozan jer ne može sisati onda ga očistim fiziološkom pa je ok,nije slinav tj. Be curi mu iz nosa nego baš hropti.Soora nema samo malo bijel jezik ali to vjerujem da je od mlijeka jer je zaista samo mrvicu bijelkasto,a starija kći je imala soor tako da znam kako izgleda.Takoder niti ja nemam nikakvih problema s bradavicama.Ne znam, možda on naprosto ima takvu stolicu.
    Da je prirast težine u 2. i 3. mj. dovoljan ako iznosi 1200 g?Jer nije vagan od drugog mj. pa sam ga odvela s 4 mj.patronaznoj da vidim koliko dobiva.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Prirast je super, ne bih rekla da je gladan
    Sto se tice jezika, to sto je samo malo bjelkast ne mora znaciti da nije soor. Ako su ostaci mlijeka, oni se daju vrlo lako skinuti, gljivice ne bas. Mozda ne bi bilo lose da probas gazom lagano prebrisat po jeziku i vidjeti jel se skida ili ne.

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Jezik i usta su čista čak više nema ni ono malo bijelog što je bilo.
    Danas nam je čudan dan od jutra mi je stalno na cici A cice prazne, dajem mu čak obe a to do sada nije bio slučaj uvijek mu je jedna bila dovoljna.Ljudi šta se dešava.

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Panika me hvata.Noćas sam ga jedva uspavala stalno mislim kako je gladan.Kad god ga stavim na prsa on sisa ali mu moram pritiskati cicu tek onda guta inače se okrene i plače kao da ne želi sam vući.Možda da odem do patronažne da ga izvaže.Nadam se dobrim rezultatima da se malo smirim jer sam počela razmišljati o AD.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga, nema sanse da ti odjednom nestane mlijeko, a ovo tvoje dijete je tako dobro dobivalo (i ovaj dobitak od 2. do 4. je isto dobar, ne brini) do sada da zaista nema mjesta brizi da nemas mlijeka.
    Moguce je da vam je sad malo zastekalo otpustanje mlijeka, ako si prezabrinuta oko toga pa si samu sebe blokirala. Zato probaj ne brinuti previse i opustiti se.

Prvi i osnovni razlog (kad postoji) zelene sluzave stolice je kad dijete dobiva previse prvog mlijeka, u odnosu na zadnje, masno mlijeko. Pokazatelj te neravnoteze je cesto i eksplozivna, pjenusava stolica.
    Kako ti sljaka otpustanje mlijeka? Sprica li silovito, lako krece?
    Da li su se u ovom razdoblju, kad je pocela zelena stolica, skratili podoji? Jesi li probala nuditi prvo istu dojku vise/dulje od 2 sata pa dodati i drugu stranu ako vidis da trazi i da nije zadovoljan?
    U redu je da mu radis kompresije, ali probaj nuditi i istu stranu dulje od 2 sata.

I nemoj brinuti da nemas mlijeka, sasvim je dobro dobio do sada.

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Hvala,pokušat ću duže nuditi istu dojku.LD osjetim kad on počne sisati nakon pola min. krene mlijeko.Ne sprica nego samo brzo kapa ali on to odradi bez problema samo guta.Vjerujem da je moguće da posisa samo ono vodenastije mlijeko jer je lijen pa nakon LD sisa još malo i neće više jer se mora više potruditi.javim sutra izvještaj
    Ovo mi je zadnja nada ili ću šiznuti .Puno vam hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne brini i ne zivciraj se.
    Dobro je dobivao i imate dosta "lufta" usredotociti se na detekciju toga sto se dogadja (ako se dogadja, ne znam jesi li vidjela na par topica da cure pisu da im djeca cijelo vrijeme imaju zelene stolice od prvog do zadnjeg dana dojenja) i ispravak.

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Evo danas držim razmak na 3 sata jedna dojka i izgleda da se stolica popravlja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odlicno!

bmw avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Trebam pomoć.

Moj sin ima 3,5 mj. Rođen je sa 3300, 1. mj. dobio 800 g, pa u mjesec i po 600 i sad zadnji 400. Od rođenja narastao 10 cm.
    Isključivo dojim na zahtjev, uglavnom lijevu dojku jer desnu ne voli od početka, pa nam cijelo vrijeme služi za nadopunu. Zadnjih 15 dana ima zelene stolice, bile su vodenaste,sad su "samo" zelene; od tamne do svijetlo zelene. Česte su (skoro kod svakog podoja; nekad u toku, nekad odmah nakon), halapljiv je i cokće dok jede,pun je zraka i podriguje i bljucka i do sat vremena nakon podoja. Taj zadnji period ima stolicu i po noći. Čuju mu se crijeva dok jede.

Bila sam kod pedijatrice, nalaz stolice je uredan, ona kaže da dobiva malo na težini ali ja odbijam nadohranu. Oko mene (rodbina, prijateljice) napominju da je gladan i to mi stvara dodatan pritisak.

Moje pitanje je može li zelena stolica i manji prirast biti zbog te količine zraka u crijevima?
    Griješim li u dojenju, možda mi je loš položaj ? Dojim uglavnom sjedeći otpočetka.
    On je veseo i dobro izgleda, jedino kad ga muči zrak onda plakucka.

Hvala unaprijed na odgovoru.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je li bio prehladjen/bolestan zadnjih prije tih 15 dana?
    Moguce je da je od toga.
    Kako ti ce cini, kakav let down imas (kako ti se mlijeko otpusta, jako ili nemas dojam da ikada bas sprica van)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jos neke stvari me zanimaju

Da li se mozda promijenilo nesto u dojenju - duljina trajanja podoja, cesce mijenjanje dojki ili sl.
    Mozes li opisati kako podoji izgledaju? Koliko u prosjeku traje podoj? Na jednoj dojci ili nudis obje ili obje vise puta u jednom podoju?
    Radis li pred kraj kompresije dojke kako bi pomogla izvuci masnije mlijeko?

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pozdrav! Moze li ovdje pitanje pa ako netko vidi,,,
    Moj maleni je vec dulje vrijeme prehladjen! Oko dva tjedna! Star je 6 i pol mjeseci!
    Poceli smo s dohranom s oko pet i pol mjeseci! Kako se prehladio dosta lose prihvaca dohranu!
    Zadnjatri dana je iskljucivo na mom mlijeku jer zlicu nece ni blizu! Primjetila sam prekjucer da mu je stolica dosta sluzava, tekuca i zelena! Baza je zuta ali kad pogledam pelenu to je zeleno!
    Jucer nije kakao, a danas opet isto... Obilno sluzavo, tekuce, i nema onog sjemenja?!?
    Da li je moguce da je to od prehlade?! Doji dosta cesto i dobrog je opceg stanja, jako je vesel ali brine me ta kakica!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moguce je da je od prehlade.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ok! Hvala! Ja se nadam da je od toga! Vidjet cu kroz dan dva kako ce biti!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •