Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Vjenčano prstenje

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Vjenčano prstenje

Imamo problemčić u vezi vjenčanih prstenja. Kada smo se vjenčavali prije ohoho godina dali smo se nagovorit da si uzmemo prstenje na knap, da će nam padati i sl. a ovako kada se uzme na broj/veličinu uvijek se može proširiti. I tako da smo kupili prstenje od žutog zlata ,široko i do sada svako dva-tri puta nosili na proširenje. Sada već godinu dana i više nenosimo ni ja ni suprug. Ja sam skinula u drugoj trudnoći i jedva ga stavim,a o skidanju da i nepričam,ima i toga da sam na kilaži poprilično dobila. A suprugu neide preko zgloba ni na jednu ruku.
    I sada sam mislila da ih prodamo i kupimo novo i odnesemo posvetiti jer nam je i godišnjica. Bezveze mi je da stoje i nemožemo ih nositi ili da ih prodam i što onda.
    Koje vjenčano prstenje se sada nosi bijelo ili žuto zlato?
    Kako se uopće kreću cijene???
    I da li to što mislim napraviti je zaista glupa ideja (kako nam mnogi govore da se to prstenje neprodaje - već da kupimo novo) iako mi je bzvz da stoje u kutijici .
    Što da radim,savjeti..... vjerovatno sam jedina biserka kojoj se tako nešto događa

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa spremi, ili daj dokupi zlata pa neka zlatar napravi novo veće.
    Iako, ja bi kod toga tražila vrlo pouzdanog zlatara koji me neće preći, jer većina samo preprodaje već gotovo prstenje.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nisi ti jedina biserka
    Mi smo izabrali bijelo zlato, prstenovi su potpuno drugačiji, tj. nisu komplet. Svatko je izabrao onaj koji mu je bio najljepši (već je to neobično, koliko vidim uokolo). Ali, nako par dana nošenja ja sam shvatila da mi prsten škodi, nastajali su mi mjehurići po prstu i svrbila me koža ispod prstena. Shvatila sam da nikad prije nisam nosila bijelo zlato i očito mi nešto u leguri izaziva alergiju. Otišla sam kod zlatara gdje sam ga kupila, po savjet. On mi je izvadio dijamantiće iz prstena i stavio ih u potpuno novi (dizajnom jednak) prsten od žutog zlata i to je sad moj vjenčani prsten. Dakle, nije onaj iz crkve. Ne smatram to nekim problemom.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma nije neki problem,ali jednostavo neznam što da napravim žao mi ga je prodati i kupiti novi (ako nađemo možda bi uzela opet isti) ili opet žao mi je da ga nenosimo i da stoji u kutijici. Kod nas u blizini isto ne tope zlato,nego prodaju već gotovo prstenje.
    Nakon proširivanja s unutarnje strane vidi se crtica kao da je napukao tako da ga više nebi proširivali.
    A kako se kreću cijene s obzirom da je cijena zlata otišla prema gore.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa prstenje se najnormalnije da proširiti...ne shvaćam zašto bi tu bio problem i to ti je najisplativija solucija. Zašto ga ne proširite na veličinu koja vam treba?
    Ovo prstenje koje imaš ako ideš prodavati možda ćeš dobiti cijenu kao i kad si ga kupovala (ovisi kad je kupljeno), jer je cijena zlata porasla, ali moraš znati da ćeš za prstenje iste gramaže i finoće kao ovo koje imaš platiti barem duplo veću svotu novaca ili ćeš kupiti duplo lakše prstenje i platiti istu svotu .
    A što se tiče same ideje, mimo novaca, pa ti napravi kako hoćeš, ako tebi to ne smeta zašto bi nekome drugome smetalo. Iako ja npr. to ne bih napravila jer mi taj prsten ima baš sentimentalnu vrijednost i kad ga pogledam, sjetim se tih lijepih dana tako da neki drugi meni nebi bio isti.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pisale smo u isto vrijeme. Ako ti se tako vidi crtica nakon proširivanja, onda ti je to netko jako loše napravio.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

O tome se i radi, mislila sam kada ga pogledam nakon 20 i više god. braka sjetim se svega što smo izrekli taj dan, svega onoga što je bilo lijepo tih proteklih godina, na kraju krajeva i uzimali smo prstenje za cijeli život, ali nismo računali na to da će nam napuknuti i da ih nećemo moći nositi.
    Na kraju oni ni nisu bili najjeftiniji neka srednja cijena i dosta su široki.
    Nama je zlatar kod kojeg smo kupili (odnosno isti vlasnik samo u drugom gradu) proširio na onaj tuljčić ,kao stožac,i da sad se vidi crtica iznutra. Neznam zašto?! Imamo prijatelje koji su isto kod njega nosili na proširivanje i imaju dosta tanko prstenje i lakše i nije im se to dogodilo.
    Posljednje uređivanje od genius : 01.12.2012. at 16:16

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja bi isto prodala naše prstenje (jer ga mm ne nosi radi posla a i kolega mu je radi prstena ostao bez prsta) i otišla tetovirati prstenje.....
    iz razloga što njegov prsten od dana svadbe stoji u kutijici u ormaru a ja ga isto skidam kad sam bila trudna i/ili udebljala se....
    meni taj komad "železa" nema neku sentimentalnu vrijednost....

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja svoj nosim, ali na srednjem prstu jer mi je prevelik. MM nije muškarac od nakita i nikad ga, osim na samom vjenčanju nije stavio na prst. dugo smo mislili da je izgubljen, ali onda smo ga slučajno našli u selidbi, prodali i počastili se vrhunskim ručkom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mm nosi svoj, a ja ne (iako ga mogu staviti, smeta me jer mi otiču zglobovi). Ne da mi ga se širiti jer mi klopara na dijelu prsta gdje ga nosim, ali teško prelazi preko zgloba. Čeka bolja vremena jer ima sentimentalnu vrijednost. Uostalom, mojim sinovima je omiljena zabava dugo bila prebiranje obiteljskog zlata (nema toga tak puno, ali ima par zanimljivih naslijeđenih komada - neki džepni sat od prapradjeda jaaaako star, prabakine zlatne naušnice...) Sad moj vjenčani prsten pravi društvo obiteljskim uspomenama. Pitanje je hoću li ga ikada revno nositi jer nisam tip od prstenja, ali ne želim ga se riješiti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj muž svoj nosi na lančiču oko vrata ( nije dalmoš), radi posla i radi povremenih treninga, a i da se može pokazati da je slobodan.
    ja svoj nosim samo ak nisam trudna i ak nisam u debljoj fazi znači -7+7 mjeseci nakon poroda.
    Naši su žuto-bijela kombinacija. veći i deblji, i nisam imala alergijskih reakcija na njega
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 01.12.2012. at 17:55

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

genius pronađi zlatara koji baš radi vjenčano prstenje (ne da prodaje već gotovo kataloško) i zatraži da ti pretopi prstene!
    znači neka iskoristi to zlato i napravi nešto novo po vašoj mjeri!
    ako se odlučite za neki tanji dizajn onda vjerojatno neće niti trebati dokupiti nešto zlata!
    nekako mislim da bi ovo bilo najbolje jer bi dobila novi prsten, a opet bi iskoristila zlato koje si već nosila na ruci i ima sentimentalnu vrijednost!

meni osobno bi bilo bezveze prodati moj vjenčani prsten i kupiti novi, ali to sam ja...

inače, pitala si i što se nosi?!
    to je čisto stvar tvojeg ukusa...
    nekako mi se čini da su već neko vrijeme u modi tanki prsteni od bijelog zlata...
    meni se to nije svidjelo pa MM i ja imamo prstene od bijelog i žutog zlata...vizualno su identični osim što je moj malo deblji jer imam duže i tanje prste pa mi tje o više pristajalo dok MM ima deblje i kraće prste pa je njegov tanji...
    MM-ov bratić i žena mu imaju potpuno različite vjenčane prstene što je meni opet bezveze, ali ponavljam to sam ja...

dakle, odi zlataru i dogovori se!
    za ogromne hvale ti preporučam zlatara Prahir iz Velike Gorice...sami rade prstenje, cijene su prihvatljive! izgooglaj ga na webu
    i naše prstenje je njihovo, a i svi kojima smo ih preporučili su ful zadovoljni!
    mi smo za njih saznali na Sajmu vjenčanja u ZG-u

pe3ca91 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

drage moje, posto nemogu naci nigdje temu vezano uz svoje pitanjce,a pomalo je slicno ovome, pitat cu ovdje...na kojoj se ruci nosi zarucnicki prsten??? :/

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj pe3ca91 prvotno napisa Vidi poruku
    drage moje, posto nemogu naci nigdje temu vezano uz svoje pitanjce,a pomalo je slicno ovome, pitat cu ovdje...na kojoj se ruci nosi zarucnicki prsten??? :/
    zaručnički na desnoj, vjenčani na lijevoj (tako je nama rekao naš svečenik)

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Moji svekići su si dali pretopiti prstenje za neku ne preveliku cifru prije 2 god.Prsteni su sad veći i tanji,no isti je dizajn pa se to ni ne skuži.Nemaju nikakvih crtica i greškica,ko novi.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Pe3ca91, mislim da to ovisi tome iz kojeg kraja dolaziš i sl. Mi npr. nosimo vjenčano prstenje na desnoj ruci (tj. ja nosim, a dragi ne nosi zbog posla i jer ga je prerastao ).

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

U većini zemalja je na lijevoj ruci vjenčani.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bili smo u trgovini gdje smo ih kupili i rekao nam je da su teški 12gr ,a kada bi ih topio da se zlato "izgubi" po težini (ja nisam imala pojma??) i da možemo ih pretopiti u puno tanje ili nadoplatiti malo više od 1500 kn da budu isti kakvi su sada. Ili da ih oni otkupe i nadodamo još isto malo više od 1500 kn i biramo nove (izložene) ili će nam dati raditi po želji.
    Nisam još načisto i sad trenutno mi je too much dati toliko novaca za prstenje. Neka pričekaju još koje vrijeme u kutijici pa ćemo vidjet.
    Mi smo od zaruka nosili na lijevoj ruci,a od svatova na desnoj. Uglavnom je tako u Slavoniji,premda u zadnje vrijeme kod mladih bračnih partnera vidim i obrnuto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •