Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: terenska nastava

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj LEA.st prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ovo pitanje baš zanimljivo, već sam jednom pitala na onoj drugoj temi o terenskoj nastavi, bez odgovora...
    Smije li učitelj uopće organizirati terensku nastavu bez agencije? Naravno da je super uzet bus za 20-ak kuna po djetetu i može se napravit čudo. Ali tko je odgovoran ako se nešto dogodi? Ne znam je li točna informacija da mora bit agencija i jedan učitelj na 14 djece????? Na žalost, čim se agencija uključi u priču, ne može se ni izići iz škole ispod 100 kn...
    Škola može organizirati određene turističke usluge, tako piše u Zakonu o pružanju usluga u turizmu. Međutim postavljeno je toliko ograničenja da je to gotovo neizvedivo bez angažmana turističke agencije. Primjer, koji je LIMA u najboljoj namjeri navela, organizacije ekskurzije u Zagreb primjer je zapravo višestrukog kršenja tog zakona.
    Državni pedagoški standard propisuje da na 14 učenika ide 1 učitelj kao pratnja. Roditelji često zanemaruju činjenicu da su u ukupnoj cijeni terenske nastave uračunati i troškovi turističkih usluga koje će konzumirati učitelji koji su u pratnji (prijevoz, ručak, ulaznice u muzeje su ponekad za učitelje gratis...itd.) što sve rezultira većom cijenom
    Posljednje uređivanje od no@ : 03.12.2012. at 21:54

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •