Stranica 1 od 11 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 526

Tema: Božićni kolači 2012.

  1. #1
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno Božićni kolači 2012.

    ...ne mogu dočekati da netko otvori temu,pa moram ja..
    već mjesec dana smišljam i promišljam,pišem i brišem popis!

    ahh kad vooolim Božić!

    dakle,ove godine će biti:

    linzeri
    vanilin kiflice
    banana kiflice
    prefine jafa štangice
    lažna mađarica...njami
    fina čokoladna rolada
    juli pita
    kuglice sa višnjama iz višnjevca..njami
    praline od kave
    praline čokoladne
    orehnjača/makovnjača

    da čujem vas..ima li onih koji već znaju kaj će se finog papati..

  2. #2
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    aaaaaaaa tek sad sam skužila kakav mi je popis..

  3. #3
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Da priupitam ovdje, gdje ima silikonski kalup za praline najobicnijeg oblika, tipa griote? Vidjela sam svakakve kalupe u Plodinama i jos negdje ali ruzni su mi, nekako prenakiceni.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    Kiara možeš li napisati recept za jafa štangice, please!

  5. #5
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    http://www.coolinarika.com/recept/845035/

    evo no@
    nedavno sam radila,super su i jako puno ih ispadne,a i mogu stajati..

  6. #6
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    A kakva je to lazna madarica ja ju pravim na 7ili 9kora i ubijam se u njoj, ali isplati se.

  7. #7
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    4,130

    Početno

    Kako radite linzere? Prošle godine sam čak i temu otvorila, ali mi ne uspiju onako kako bih ja htjela, da se tope u ustima.
    Ja imam problem. Obožavam suhe kolačiće, ali mi ne uspijevaju, svi mi se prepeku.
    I tako mi je drago opet vidjeti ovu temu .

  8. #8

    Datum pristupanja
    Mar 2012
    Postovi
    196

    Početno

    Citiraj genius prvotno napisa Vidi poruku
    A kakva je to lazna madarica ja ju pravim na 7ili 9kora i ubijam se u njoj, ali isplati se.
    http://www.coolinarika.com/recept/lazna-madjarica/

    Odlična je i gotova jako brzo, moji klinci ju obožavaju, mada nije baš kao prava.

  9. #9
    superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,395

    Početno

    Ja radim
    Mađaricu (9 kora)
    Bijelu pitu
    Medenjake
    Kiflice s orasima
    Orehnjaču
    Mačje oći
    Šubare

    I to mi je previše

  10. #10
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    Citiraj Water prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.coolinarika.com/recept/lazna-madjarica/

    Odlična je i gotova jako brzo, moji klinci ju obožavaju, mada nije baš kao prava.
    da,to..treba mi max pola sata da napravim i jako je fina..

  11. #11
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Od nekadašnjih 12 vrsta spala knjiga na tri slova
    šapice
    keksići sa raznim mirodijama, recept odavde ali ga više. ne nalazim
    neki kremasti s beze korama

  12. #12
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Od nekadašnjih 12 vrsta spala knjiga na tri slova
    šapice
    keksići sa raznim mirodijama, recept odavde ali ga više. ne nalazim
    neki kremasti s beze korama
    Ovako bih i ja voljela, a možda i uspijem... tko zna....

    Nama je prosinac mjesec raznih slavlja, pa se kolači peku od prvog dana, ne samo za Božić, ali se i pojedu+podijele.

    Ono što ne zaobilazimo je klasični engleski kolač sa suhim voćem (obično pečem u modlu kao kuglof), čupavci hitri ili obični, mađarica hitra (s keksima) ili obična, kuglice od keksa i kokosa i nešto s kremom (lješnjakova torta npr) za Novo leto jer će se cijela familija naći kod nas na ručku.

    Od sitnih kolača obično napravim špric kekse. GOdinama sam radila štehane kolačiće tako da razvaljam i ostavim djecu da rezuckaju. Možda napravim staklene kekse za božićni sajam u školi.

    Ono što svi volimo i što češće pečem su razna slana tijesta (klipići vrsta raznih - sa sirom i praškom za pecivo, s germom... od lisnatog tijesta itd). Slatko u bitno manjim količinama nego ranije.

    Eh, zaboravih kuglice od smokava - to pomaže probavi opterećenoj blagdanskim prejedanjem (ali trudit ćemo se imati mjeru).

  13. #13
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    ja sam narucila one keramicke pecate za keksice i jedva cekam krenut.....
    2 vrste suhih i 1 tortu i basta....i mozda neke kuglice koje se ne peku,eto...
    peterlin,kako radis te kuglice?
    imam dobrih mekanih suhih smokava doma,mogla bi ih iskoristit......

    lani sam se tek upoznavala sa pecnicom pa je jedan biskvit odletio u smece,prepekla 1vu turu keksica....nadam se da ce mi ove godine ici bolje...
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 02.12.2012. at 21:56

  14. #14
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Kuglice od smokava

    oko pola kg suhih smokava (mekane su bolje od presuhih)
    20 dag kristal šećera (može i manje)
    ribana kora od jedne naranče i malo od limuna
    sok od pola naranče (po potrebi i od druge polovice - ovisi koliko su suhe smokve jer se smjesa ne smije prenamočiti)
    šaka sjeckanih ili mljevenih oraha
    po želji rum ili miris ruma, tko voli

    Ja smokve meljem u multipraktiku, pa pomalo dodajem sve ostalo. Naranču se isto može na taj način procesirati, ali ja više volim naribati koru i posebno ocijediti sok, da mogu regulirati koliko ću tekućine staviti. Smjesa ne smije biti premokra jer će se jako lijepiti (i inače se lijepi) pa će se kuglice morati dugo sušiti prije upotrebe. Smjesu ostavim da odstoji kratko, pa oblikujem kuglice veličine oraha koje uvaljam u kristal šećer. Stavljam ih u papirnate šeširiće ili uložak prazne bombonijere i ostavim dan-dva da se osuše. Nakon toga mogu u limenu kutiju.

    U smjesu se može staviti čokolada u prahu, ali mi više volimo ovakve voćne

  15. #15
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Kako radite linzere? Prošle godine sam čak i temu otvorila, ali mi ne uspiju onako kako bih ja htjela, da se tope u ustima.
    Ja imam problem. Obožavam suhe kolačiće, ali mi ne uspijevaju, svi mi se prepeku.
    I tako mi je drago opet vidjeti ovu temu .
    pa krace ih peci
    ozbiljno, kad su vruci, jos su mekani, a onda se stvrdnu kad se ohlade, mozda je u tome stvar?

  16. #16
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    Super,Peterlin hvala,zabiljezeno! Samo cu ja stavit ljesnjake jer ne volim bas orahe....
    Koliko cca kuglica dobijes?

  17. #17
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    vec

    salim se ja se i ovoj temi a i kolcicima veselim. Tek sam u fazi pravljenja popisa

    za sad na popisu su

    dark traditional fruit cake ( recept sa foruma)
    sape
    saljnjaci
    smedje zuta salmica ( apri)
    keks vulgaris
    ginger bread
    kosarice sa visnjama
    rum kuglice
    .......
    ove godine idemo mojoj mami odmah nakon Bozica pa cu se pokusati ograniticti na sto manje kolaca....nesto mi govori da to bas nece ici
    L ima imendan 13 a MM dan prije rodjendan pa cu ispeci 4 vrste od jednog tijesta za vrtic i neku cokoladnu tortu za po doma

  18. #18

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    i ja sam jutros navratila vidjetit da li se otvorila ova tema,

    a onda sam naletila na tužne vijesti o izgubljenoj borbi jedne forumašice i baš se rastužila

    drago mi je da smo opet tu

  19. #19
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Baš jučer tražim recept za fine suhe čokoladne keksiće.
    Vjerojatno sam tražila i prošle godine, pa valjda nisam našla s kojima sam zadovoljna.

    Znači - neki potpuno jednostavni (brašno, PZP, šećer, maslac, kakao,...) da se režu kalupima.

    Ima netko?

  20. #20
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Super,Peterlin hvala,zabiljezeno! Samo cu ja stavit ljesnjake jer ne volim bas orahe....
    Koliko cca kuglica dobijes?
    Tja, ovisi o veličini papirnatih šeširića. Recimo 45-50 kom od pol kile. Ne radim velike.

  21. #21
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    ja sam tek sad svjesna postala da smo usli u ovaj mjesec.
    o kolacima koje cu raditi jos ne razmisaljam, ali razmisaljem kad cu ih poceti raditi

    princess puffy dobro nam se vratila

  22. #22
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    princess puffy dobro nam se vratila

    i podsjetila nas na tvoje pufiće, oni moraju biti među kolačićima

  23. #23
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,982

    Početno

    Ove godine me nekako advent iznenadio
    popis kolača definitivno ovisi o broju gostiju koji će doći, koji opet ovisi i o vremenskim prilikama i neprilikama...
    ali definitivno mađarica (prava 6 kora), nešto kremasto, jozefina, i jedni suhi keksići(najverovatnije neki zobeni/integralni)

  24. #24
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Sydney / Zagreb
    Postovi
    2,042

    Početno

    Za vikend ispečena prva tura predblagdanskih:

    keksi sa zobenim pahuljicama
    forumske krašotice
    paprenjaci, tj. gingerbread

    Slijede dizana peciva sa šafranom za sv. Luciju.

    Dalje ćemo vidjeti.

  25. #25
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Freja, kako se rade te krašotice?

  26. #26
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 03.12.2012. at 10:52

  27. #27
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Ja mislim raditi

    mađaricu
    raffaello kuglice
    kiflice
    kokos salama
    rafaelo kocke
    orehnjača
    makovnjača

    mislila sam sve raditi u pola smjese.

    S tim da to još nije cijeli popis, jer ne znam kaj bi još radila.

  28. #28
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Sydney / Zagreb
    Postovi
    2,042

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    Jep, to je to.

  29. #29
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    ja se samo tefterim na temu. razmišljam o kolačima, ali još nisam do kraja smislila. znam samo da ću krajem ovog tjedna napraviti medenjake i stolen, vjerojatno i paprenjake. o ostalome... o tom potom.

    i pitanje, peterlin, ti ćeš sigurno znati. djeca mi navalila da hoće bakine puslice. one starinske - bjelanjak, šećer i...? bake više nema, ja ih nikad radila... help.

  30. #30
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Da priupitam ovdje, gdje ima silikonski kalup za praline najobicnijeg oblika, tipa griote? Vidjela sam svakakve kalupe u Plodinama i jos negdje ali ruzni su mi, nekako prenakiceni.
    Ovdje ima, s sad koliko ti je to interesantno, vidi: http://cukermanija.com/?wpsc_product...aline-easychoc

  31. #31
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Jep, to je to.
    i ja ću krašotice/krašuljke
    a kako idu ti sa zobenim pahuljicama?

  32. #32
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Sydney / Zagreb
    Postovi
    2,042

    Početno

    I ti su tu negdje na forumu skupljeni:

    Zobeni keksi s čokoladnim kapljicama


    Sastojci (1 šalica=200 ml):
    2/3 šalice margarina (mekanog, za mazanje)
    ½ šalice bijelog šećera
    ½ šalice smeđeg šećera
    2 jaja
    1 ½ šalice integralnog brašna
    1 žličica sode bikarbone
    ½ žličice soli
    3 šalice zobenih pahuljica
    1 šalica sjeckanih oraha (ako želite)
    ½ šalice čokoladnih kapljica

    Priprema:

    Miješajte margarin sa šećerom dok ne postane kremast. Umutite jedno po jedno jaje.
    Promiješajte u posebnoj posudi brašno, sodu bikarbonu i sol, a zatim dodajte margarin sa šećerom. Umiješajte zobene pahuljice, orahe i čokoladne kapljice i dobro promiješajte.

  33. #33
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    i meni su stigle narudzbe od ukucana, usput cu smisljati sta dodati

    def. radim aBd

    coko raspucance
    medenjake
    kekse koji se rezu modlicama
    krasotice
    coko salamu
    grilijaz s kikirikijem i susamom

    a ostalo prema inspiraciji

  34. #34
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    wewa, daj, molim te, recept za kekse koji se režu modlima.

    Još ne znam što ću peči, nismo neki kolačoljupci.

  35. #35
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Dobila sam za godišnjicu braka (koja je sutra) od svekrve mlin za orahe! Inače, to je već... mislim četvrti u ovih 13 godina. To je kod nas potrošno (he he he) jer mljevenje oraha i drugih orašastih plodova je aktivnost koju delegiram drugim ukućanima. Veselje moje djece je uvijek bilo važnije od toga da se čuva strojček. Pa ih svako toliko potrgamo/pokvarimo i nabavimo novi...

  36. #36
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Anemona, evo mog recepta za Tiffany kekse (staklene). Bazično tijesto je dobro za bilo kakve štehane kolačiće:

    TIFFANY KEKSI (OBOJENO STAKLO)

    500 g oštrog brašna
    1 margarin (250 g)
    150 g šećera
    1 vrećica vanilin šećera
    2 cijela jaja
    ½ vrećice praška za pecivo ili čak manje, npr. na vrh noža
    Limunova korica

    Po želji 1 žlica gorkog kakao praha, ako želite da keksi budu tamni ili šareni.

    ***
    1 vrećica tvrdih šarenih bombona (npr. 505 sa crtom)

    U brašno dodati prašak za pecivo, vanilin šećer, šećer u prahu, limunovu koricu i jaja, te margarin koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi, pa umijesiti glatko tijesto. Oblikovati 2 valjka i pustiti da se ohladi cca pola sata u hladnjaku.

    Bombone usitniti batom za meso (u vrećici).
    Tijesto razvaljati na debljinu šibice ili malo deblje. Kalupom izrezati oblike s rupom u sredini i poredati u lim za pečenje obložen pek-papirom. Ako ih želite koristiti kao božićni ukras, treba izbušit rupicu za traku (slamkom).
    U srednji otvor dodati zdrobljene bombone. Peći na ne previsokoj temperaturi (cca 175°C) dok ne narastu i dok se bomboni ne otope i zapjene u unutarnjem otvoru (cca 15 min za jedan lim).
    Ostaviti kolačiće da se ohlade. Za to vrijeme rastopljeni bomboni će se stvrdnuti u sloj nalik na obojeno staklo, dakako jestivo!
    Ako želite da budu još ljepši, može se pred kraj pečenja u unutarnji otvor dodati malo šarenih šećernih perlica, pa vratiti u pećnicu tek toliko da se one zalijepe za prozirnu podlogu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.12.2012. at 12:38

  37. #37
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    thanx freja

  38. #38

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    princess puffy dobro nam se vratila
    hvala draga

  39. #39

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Planiram napraviti roladu od kokosa, napolitanke i sedmo nebo (recepti na temi iznad). Mogu li te kolače napraviti npr. ovaj tjedan i staviti ih u zamrzivač do Božića ? Hoće li biti jednako ukusni kao i svježi ?

  40. #40
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    hvala Peterlin za recept - ja svoj trazim i trazim i na kraju ce ispasti da ga imam samo kuci isprintanog, ako ga nisam gdje bacila

  41. #41
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Planiram napraviti roladu od kokosa, napolitanke i sedmo nebo (recepti na temi iznad). Mogu li te kolače napraviti npr. ovaj tjedan i staviti ih u zamrzivač do Božića ? Hoće li biti jednako ukusni kao i svježi ?
    Hoće, samo osiguraj da ne pokupe kakav miris iz ledenice. Ja stavim u neku kutiju koju dobro omotam PVC folijom.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 03.12.2012. at 12:58

  42. #42
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    rehab, baš sam za vikend jela zamrznute kolače od tjedna prije - meni to nije to

  43. #43
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    X niti meni, kolače uvijek radim pred sam Božić, odmrznuti kolači mi nisu fini

    Ja doduše radim samo par vrsta, 3, eventualno 4

  44. #44
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Ja ću raditi vanilin kiflice.
    I nešto kremasto.

    I to onaj vikend pred Božić.
    A ostatak vremena ću se čuditi tko to vama sve pojede

  45. #45
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću raditi vanilin kiflice.
    I nešto kremasto.

    I to onaj vikend pred Božić.
    A ostatak vremena ću se čuditi tko to vama sve pojede
    Na kraju ću i ja tako.

  46. #46
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    Ja nista ne radim unaprijed, osim eventualno medenjaka, jer mi isto sve pojedu. Suhe radim 2-3 dana prije, a kremaste na Badnjak.
    Ove godine necu raditi puno, em ne stignem od malog prdeka, em svake godine dobijemo brdo kolaca od mame i sveki. Tako da radim 2-3 suha ( vanili kiflice, kekse od ljesnjaka i ?) i jedan kremasti ( jos ne znam sto). I tortu.

  47. #47
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    I ja se tome čudim, ali valjda ljudi primaju puno gostiju za Božić.
    Mi obično posjećujemo dedu i bake i tamo se skuplja obitelj, tako da nemamo baš goste, pa nam i od te dve-tri vrste što ispečem često ostane kolačića koji mi nisu više fini.

  48. #48
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Anemona ja (sa djetetom) radim kekse po ovom receptu http://damijenestoslatko.dobrahrana....-bozicni-keksi samo prepolovim količinu jer je ovo hrpa tijesta (kila brašna)

  49. #49

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću raditi vanilin kiflice.
    I nešto kremasto.

    I to onaj vikend pred Božić.
    A ostatak vremena ću se čuditi tko to vama sve pojede
    Ja ću slično ovome, samo ja se čudim kako to nekome preživi do BINGa????
    Mi smo u stanju cijelu tortu pojesti odjednom, režemo dok ne nestane...

  50. #50
    superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,395

    Početno

    Nama izdrži, ove mađarice su velike tepsije a ovi suhi su tako malo za pomješati, sve držim u tupperwareu i budu dugo dobri. imamo puno gostiju tih dana, a meme i bake mi ne peku ništa, samo svekrva baklavu. Tih dana smo slobodni i dolaze nam iz svih krajeva.
    Osim toga peku se domaći kruščići i režu fini sirevi i pršut, toga uvijek mora kod nas biti i naravno gomile francuske!

Stranica 1 od 11 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •