Stranica 4 od 11 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 526

Tema: Božićni kolači 2012.

  1. #151
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Evo moje stare kucice od tih medenjaka (jedina koju sam slikala):

    http://s11.postimage.org/71hjdem1v/Medena_kucica.jpg

  2. #152
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    Ne jedemo suhe kolače pa je kod nas ovo na popisu jaffa kuglice, rafaelo kuglice s mljevenim bademima , torta charlotte royal, i mađarica s rozen korama ako ih uspijem nabaviti.

  3. #153
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    radila sam medenjake po nekom od recepata koje je netko gore stavio- iako, meni se neda vagati pa sve radim otprilike. Imala sam doma ječmeno brašno - mislim da sam ga kupila na trgu na jednoj od mnogobrojnih prodaja koje se tamo odvijaju. I baš je dobro ispalo. Brašno je malo grublje, imaš osjećaj da su u medenjacima orasi, a opet osjeti se da nisu.
    Ono kaj me najviše veseli je kaj ih djeca hoće jesti

  4. #154
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    A gdje kupujete te rozen kore; puzic. Ja ih nigdje nemogu naci imam receptic da ih pravim,ali mi se nebaca u taj sport jer pecem madaricu na 9kora,bijelu pitu i medenu. Cijeli dan cu mjesiti i peci kore.

  5. #155
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    u Srbiji ih ima, ma koštaju 14,15 kn-smiješno. Samo moram naći nekoga tko ide, prva trgovina preko granice ih ima, a navodno ih ima i u Vukovaru samo nisam pronašla info gde inače bi se zaputila do Vu po par pakiranja

  6. #156
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    sad sam našla info na netu da ih ima u trgovinama Boso, kod nas se nedavno otvorila ta trgovina pa ću baš otići danas u izvidnicu i javim vam svakako

  7. #157
    tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Slavonija ravna
    Postovi
    766

    Početno

    pužić ajd javi ak nađeš u Bosi!

  8. #158
    kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Postovi
    1,002

    Početno

    ja sam danas ispekla medenjake po receptu sa coolinarike koji je netko ranije stavio. ispali su super, stvarno su odmah mekani . jedino što od ovoga ispadne stvarno ogromna količina...
    još pravim: roščiće sa bananom, zvjezdice sa narančom i krokantom, thumbprint cookies i ove godine ću prvi put isprobati tortu od medenjaka

  9. #159
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    u os u Bosi nema (bar trenutno nema a prodavačice naravno nemaju pojma o čemu pričam jer je trgovina tek otvorena)..u vk i vu imaju veliki Boso centri, pa ako je nekom zgodno neka tamo pogleda..ja trenutno imam ograničeno kretanje pa nisam u mogućnosti a treba mii

  10. #160
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku

    Legendo!

    peterlin, i mene bi zanimao starinski recept za orah prutiće! Sami orasi bez brašna zvuče mmmm...
    Našlaaaa!!!!

    STARINSKI PRUTIĆI OD ORAHA (bez brašna)

    Smeđi dio:
    25 dag šećera u prahu
    25 dag mljevenih oraha
    1 bjelanjak

    Od ovoga zamijesimo tijesto, razvaljamo na debljinu pola prsta (dobro je staviti pek papir ispod tijesta - lakše se radi).

    Glazura:
    1 bjelanjak
    4 žlice šećera u prahu
    najmanja žličica limunovog soka

    Od bjelanjka ulupamo čvrst snijeg, dodajemo jednu po jednu žlicu štaub šećera i nekoliko kapi limunovog soka (ne više od jedne male žličice). Dugo miješamo dok smjesa ne postane potpuno glatka i gusta.
    Smjesom premažemo tijesto.

    Oštrim nožem razrežemo tijesto na prutiće i slažemo ih na preokrenuti lim premazan uljem (tako piše u originalnom bakinom receptu).

    Ja slažem samo u veći pleh na pek papir.

    Sušimo u pećnici na vrlo slaboj vatri (cca 50oC) da prutići ostanu bijeli, ali da ipak narastu. Treba im...paaa...dosta dugo, teško mi je reći - valjda 2 sata. Ja ne zatvaram pećnicu do kraja nego uglavim kuhaču u vrata, tako da imaju malo zraka.

  11. #161
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    hvala peterlin
    i za medenjake i za prutiće

  12. #162
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Da li su vam te rozen kore, kore za mađaricu?
    Ima ih i kod nas. Proizvodi Podravka.
    Evo ih
    http://www.podravka.hr/brandovi/proi...-pitu-madaricu

    Ne znam kakve su, ja to pečem sama...

  13. #163
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Nema na čemu! Uživaj!

    Listam po tekici i našla sam još jedan recept koji vrijedi objavljivanja ovdje. Malo je zahtjevniji, ali ne pretjerano... Dobila sam lijepe orahe pa ga možda napravim.

    KINESKI TROKUTI

    Tijesto (biskvit)
    14 dag maslaca ili margarina
    14 dag šećera
    14 dag mljevenih oraha (ne kosanih, nije dobro ako ih se melje u multipraktiku - preporučljivo je koristiti starinsku mašinicu!)
    7 dag brašna
    4 bjelanjka - istući u snijeg

    Miješa se maslac sa šećerom, dodaju se ostali sastojci redom kako je napisano (žlicu po žlicu, ne sve odjednom) i na kraju se ručno umiješa snijeg.
    Peče se na cca 175oC i to ne sasvim do kraja.

    Na tako "polupečeno" dolazi žuti premaz od 4 žumanjka i 14 dag šećera (prethodno umutiti što bolje, da se šećer otopi - može se u tu svrhu dodati 1 čajna žlica vode).

    Kolač premazati žutim premazom i vratiti u pećnicu da se polagano suši. Smanjiti temperaturu na 150oC i držati cca 10-15 minuta.

    Kad je osušeno i do kraja pečeno (da kucka pod prstom, tj. kad se napravi korica) isključiti pećnicu i otvoriti vrata na prvi zub (4 prsta) da se tako polako hladi.

    Dok se hladi napraviti kremu:
    7 dag maslaca ili margarina
    7 dag štaub šećera
    7 dag mljevenih oraha
    2 štangice čokolade (cca 5 dag)
    2-3 žlice vrućeg mlijeka

    Čokoladu otopiti u mlijeku, dodati ostale sastojke osim maslaca koji ide zadnji kad se krema već malo prohladi. Premazati preko ohlađenog kolača i posipati mljevenim orasima.

    Gotovo doobro ohladiti, pa tek onda rezati u kvadrate (ispadne iz mog pleha 4x7=28 kom) i svaki prerezati po dijagonali da se dobiju trokuti.

    Mislim, ne moraju se razrezati na trokute - vidjela sam ja to rezano i okruglim kalupom u polumjesece ili bilo kako. Dobar tek!

  14. #164
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li su vam te rozen kore, kore za mađaricu?
    Ima ih i kod nas. Proizvodi Podravka.
    Evo ih
    http://www.podravka.hr/brandovi/proi...-pitu-madaricu

    Ne znam kakve su, ja to pečem sama...
    Fine, ali debele.

  15. #165
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    za ove ne znam, ne volim mađaricu pa nisam probala, ali smo uzeli jednom gotove kore za medenu pitu od podravke
    i to niš nije valjalo

  16. #166
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    aaa, peterlin, ove tvoje kineske trokute smo mi zvali bakini polumjeseci i meni ti to dode ko proustovi kolacici, ekspresno me vraca u djetinjstvo...

  17. #167
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Našlaaaa!!!!

    STARINSKI PRUTIĆI OD ORAHA (bez brašna)

    Smeđi dio:
    25 dag šećera u prahu
    25 dag mljevenih oraha
    1 bjelanjak

    Od ovoga zamijesimo tijesto, razvaljamo na debljinu pola prsta (dobro je staviti pek papir ispod tijesta - lakše se radi).

    Glazura:
    1 bjelanjak
    4 žlice šećera u prahu
    najmanja žličica limunovog soka

    Od bjelanjka ulupamo čvrst snijeg, dodajemo jednu po jednu žlicu štaub šećera i nekoliko kapi limunovog soka (ne više od jedne male žličice). Dugo miješamo dok smjesa ne postane potpuno glatka i gusta.
    Smjesom premažemo tijesto.

    Oštrim nožem razrežemo tijesto na prutiće i slažemo ih na preokrenuti lim premazan uljem (tako piše u originalnom bakinom receptu).

    Ja slažem samo u veći pleh na pek papir.

    Sušimo u pećnici na vrlo slaboj vatri (cca 50oC) da prutići ostanu bijeli, ali da ipak narastu. Treba im...paaa...dosta dugo, teško mi je reći - valjda 2 sata. Ja ne zatvaram pećnicu do kraja nego uglavim kuhaču u vrata, tako da imaju malo zraka.
    Moja baka je to zvala Pariški prutići. No meni ne uspijevaju kao baki odnosno ova faza rezanja prutića mi ne ide. Kod bake je sve bilo ravno i donje tijesto i bjelanjak, baš nožem prerezano. Negdje sam vidjela sliku, pa sada i ja radim tako da prvo narežem prutiće bez šauma, a onda šaum stavim u vrećivu ili tuljac ili ono za ukrašavanje i onda naštrcam gore.

    Meni je ro možda najdraži božićni kolač.

  18. #168
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Hm, i ja se baš pitam kako ću izvesti rezanje bjelanjka.
    Kod mame moje prijateljice taj bijeli dio gore i nije bio onako hrskav kao puslice nego više mekan.
    Moja mama radi jedan kolač sa orasima sličnog tipa, ali sa žumanjcima i šećerom gore (zovemo ga žuti kolač).

  19. #169
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    Ne to nisu kore za madaricu. Rozen kore su jakooo tanke i u pakiranju ih bude dosta desetak mislim. Najcesce sam ih vidala u Bosni , ali kod nas ih nisam vidjela.slicne korama za madaricu samo jako tanke skoro vidis kroz njih.

  20. #170
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    marta, Peterlin hvala
    ove godine po prvi put radim

  21. #171
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Trebala bih recept za fine IŠLERE.
    Klasične išlere više ne radim - lijena sam...

    Radim ove, špricom za kekse, brže je gotovo:


    IŠLERI za lijenčine (brzo su gotovi)

    Tijesto:
    40 dag oštrog brašna
    25 dag margarina (najbolje biomargarin)
    7 dag šećera
    3 jušne žlice čokolade u prahu
    prstohvat soli ako je margarin neslan
    prstohvat sode bikarbone ili praška za pecivo
    1 jaje

    Brašno prosijati u zdjelu i dodati suhe sastojke, pa promiješati viljuškom.
    Ubaciti jaje.
    Margarin omekšati (ne otopiti, samo omekšati) u mikrovalnoj.
    Umijesiti tijesto koje je dosta mekano, jer je namijenjeno za špricu.

    Ugrijati pećnicu na 180oC.
    Tijesto ubaciti u špricu i istiskivati oblike BEZ rupe u sredini na pleh. (Odabrala sam ružicu koja ima 10 rupica u vjenčiću i jednu u sredini, radila pola količine s 2 potiska pa su ispali veći keksi, a pola količine s 1 potiskom, pa je ispalo šareno... Idući put radit ću sve male, pazeći da mi kolačići nemaju previše rupa.)
    Peći desetak min, pa odmah izvaditi van.

    Krema
    1 vrećica pudinga od vanilije
    1 jušna žlica oštrog brašna (ravna)
    3 jušne žlice šećera
    2,5 dl mlijeka
    12,5 dag margarina

    Sve sastojke osim margarina skuhati u gustu kremu po pravilima za kuhanje pudinga (na vrećici). Kad se zgusne, ohladiti uz povremeno miješanje dok ne bude mlačno. U posudi izmiksati margarin i postepeno dodavati kremu dok se sve ne pretvori u glatku smjesu.
    Puniti išlere pripremljenom kremom (ja ih sve poredam na stol u parovima, pa rasporedim kremu tako da mi bude na svakom jednako - idući put ću i za to upotrijebiti špricu) i poklopiti.

    Odozgo staviti ČOKOLADNU GLAZURU:
    12,5 dag čokolade za kuhanje
    2 jušne žlice mlijeka ili vrhnja za kuhanje
    1 žlica margarina
    nekoliko kapi uljne arome ruma

    Čokoladu otopiti s mlijekom/vrhnjem na najslabijoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici, dodati margarin i aromu ruma pa dobro izmiješati u glatku smjesu. Mora biti dosta gusta, a ipak tekuća.
    Meni je najlakše išlere premazivati kistom iliti "pemzlom" koji umočim u čokoladu.

    Imam negdje i stari bečki recept, ali to je puno prčkanja...

  22. #172
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Evo moje stare kucice od tih medenjaka (jedina koju sam slikala):

    http://s11.postimage.org/71hjdem1v/Medena_kucica.jpg
    Lijepa.
    Čime to polijepiš? Jesu sve stranice od ove medenjačke smjese ili ima još nečega?

  23. #173
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Lijepa.
    Čime to polijepiš? Jesu sve stranice od ove medenjačke smjese ili ima još nečega?
    Hvala!

    Polijepim smjesom od štaub šećera, bjelanjka i par kapi limunovog soka.

    Sve stranice su od medenjaka, a jedan prozorčić ima ljubičasto "staklo" od tvrdog bombona (kao za staklene Tiffany kekse - napisala sam već recept).

    Kad ju polijepim i sastavim, svežem koncem da se ne raspadne dok se "ljepilo" ne osuši. Imam negdje slike "korak po korak".
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.12.2012. at 10:38

  24. #174
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    neeeeeeeeeeeeee
    htjela sam ponovo istaknuti kako su TVOJE pracne najbolje
    i omogućiti ti da se malo pohvališ
    a ti meni tako
    boli
    Kakooo, oooo, kako mi je promakao ovaj post?
    Cccccccc, dobre namjere, cccccc.... Drugi put jednostavno otvori topic s naslovom Martine pracne su najbolje.

  25. #175
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Evo moje stare kucice od tih medenjaka (jedina koju sam slikala):

    http://s11.postimage.org/71hjdem1v/Medena_kucica.jpg
    wow,ja cu to bit u stanju napravit za sveto nikad!

  26. #176
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Kakooo, oooo, kako mi je promakao ovaj post?
    Cccccccc, dobre namjere, cccccc.... Drugi put jednostavno otvori topic s naslovom Martine pracne su najbolje.
    Nije ti dosta što postoji topic Pracne + pitanja za martu, nego treba još eksplicitnije

  27. #177
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Dosta je i previše sto sam ja osobno morala traziti taj topic! :vitla šakom:

  28. #178
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    Neka si, danas ću ih ispeći.

  29. #179
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    cure, ima netko onaj recepr za one fine aromatične keksiće od p.puffy mislim?

    e baš sam ga objasnila

    ma znate one sa bjelanjcima i puno začina - cimet, klinčići, muškatni oraščići... pa se vadi sa žličicama

    jooooj zna li netko o čemu pričam

  30. #180

  31. #181
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    toooooo
    faaaalaaaa

  32. #182

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    toooooo
    faaaalaaaa
    a baš sam se prepala da me nitko ne doživljava ove godine

    i dalje tražim recept za cimet prutiće, štangice ili sl.

    Beti 3, radila sam keksiće po tvom divnom opisanom receptu- prekrasni su, morati ću ponoviti

  33. #183
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    a baš sam se prepala da me nitko ne doživljava ove godine
    he he, nema šanse
    keksići su mljac-mljac, ja ih sama smlatim, a ostali ako stignu

  34. #184
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    eh, nadjoh i ja konacno recept za kekse koji se rezu modlama - izvrstan je, ispadne cijela hrpa:

    1 margarin, 1jaje cijelo + 1 žumanjce, 250gr štaub šećera, 1 prašak za pecivo, 1/2 kg brašna.
    Zamjesiti tijesto
    , razvaljati na 1/2 cm i vaditi kalupima vanilice. Peći u suhoj tepsiji 10 min na 250 stepeni.

  35. #185
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa Vidi poruku
    1 margarin, 1jaje cijelo + 1 žumanjce, 250gr štaub šećera, 1 prašak za pecivo, 1/2 kg brašna.
    Zamjesiti tijesto, razvaljati na 1/2 cm i vaditi kalupima vanilice. Peći u suhoj tepsiji 10 min na 250 stepeni.
    To je klasični receptić za keksiće, samo što bih ja smanjila šećer na pola...

  36. #186
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Baš si mislim da li ovo utrapiti ovdje ili otvoriti novi topic...

    Slatkog mi je već sad previše. Kaj pečete slano?

    Ja obično napravim one slance u koje ide koliko margarina, toliko sira i isto toliko brašna (bez jaja) + klipiće da mi budu topli da novogodišnji ručak.

    Imate kakve prijedloge? Nešto slano, a da može stajati 1 dan i ne gubi bitno na kvaliteti?

  37. #187
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Pratim vas i puno toga ću skopirati, ne znam još što (sve)
    Ja svake godine zadnjih par godina radim ove keksiće, i presretna sam s njima
    http://www.coolinarika.com/recept/gingerbread-cookies/
    i ove
    http://www.coolinarika.com/recept/medvedici
    Djeca ih obožavaju raditi, izdašno je tijesto, pa se svi veselimo. I fini su.

  38. #188
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    a baš sam se prepala da me nitko ne doživljava ove godine

    i dalje tražim recept za cimet prutiće, štangice ili sl.

    Beti 3, radila sam keksiće po tvom divnom opisanom receptu- prekrasni su, morati ću ponoviti
    Hvala na pohvali. Imam ja tih recepata brdo.

    A evo jedni sa cimetom, ali mi se zovu ploškice:
    15dkg putra
    12dkg šećera
    1 jaje
    navršak noža meljenog cimeta
    naribana korica limuna
    12 dkg brašna
    12 dkg meljenih badema
    12 dkg mrvica

    Brašno, bademe i mrvice pomiješati, pa sve razmrviti s putrom, u sredinu hrpice staviti jaje, šećer i cimet te sve brzo zamijesiti. Opet je prhko tijesto pa mora biti hladno. Razvaljati na oko 5 mm i rezati kao prutiće ili ploškice ( ma može bilo kakv tetraedar , glavno da je tanki).

    Peće se 8-10 min, a možda i manje ili više, ja ne mjerim vrijeme, nego gledam kekse ( i ne forumarim u međuvremenu, jer onda dobijem ugljen) na klasičnih 180.

    A da bi dobili blagdanski štih, svaki se keksić premaže glazurom od 4 žličice limunova soka i meljenog šećera-miješa se sok i šećer dok ne postane glatka smjesa, treba dosta šećera, oko 15 dkg, ali to je po izboru. I na vrh se stavi ušećerena korica limuna.

    Jednostavnija varijanta je po 12 dkg putra, šećera, brašna i mrvica, 1 jaje i navršak noža cimeta. Njih režem oblicima za kekse da je bar izgled zanimljiviji kad su oni skroz obični. Ali, ukus nije običan.

  39. #189
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Krušne ili neke druge mrvice?

  40. #190
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Krušne. Ako su od keksa, onda je preslatko.

  41. #191
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno

    moji kolačići su gotovi. Dan prije Badnjaka radim tortu i tiramisu. Kolačiće stavila u metalne kutije, ali me zanima gdje ih držite? Nije mi za hladnjak, a na balkonu je vlaga, dok je u sobama toplo.

  42. #192
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Ja niš ne radim... do sad uvijek jesam, ali ove godine ništa. Zadnji dan ću napraviti neku tortu ili kolač - dva po željama obitelji... jednostavno ne stignem, niti imam volje... i dalje tražimo tetu čuvalicu.

    Nego, Peterlin... oćeš mi biti mama?

  43. #193
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    mama?!?!?!?!
    aj da si rekla "starija sestra"
    ali - mama?!

  44. #194
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Ja se osjećam tak mala kad čitam što sve ona radi, da mi baš fali što moja mama nije taj tip domaćice koja sve zna, pa da me nauči...
    NIkakvih konotacija o godinama...

  45. #195
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    mama?!?!?!?!
    aj da si rekla "starija sestra"
    ali - mama?!
    Pa sad, obzirom na godine, da sam se udala s 18, a ne s 38 - mogla sam biti mama polovici foruma, he he he...

    Mojca, nemoj se uzrujavati - imali smo i mi godina bez i jednog kolača (jednom mi je društvo došlo na samu Staru godinu i kuhali su mi dagnje na buzaru - imala sam upalu pluća i mislila sam da ću samovati, a ono mi se utrpalo desetoro ljudi za koje sam bila sigurna da imaju pametnijeg posla nego mene bedinati...) Imali smo nula kolača, ali to fakat nije bilo važno.

    I kad su djeca bila mala - ista priča... Prioriteti su drugačiji i ne treba se oko toga uzrujavati. Tad sam doslovce radila samo klopu koja je bila djeci primjerena, a ostalo kak bude. Domet mi je bio švarcvaldica od gotovih kora, višanja iz kupovnog kompota i biljnog šlaga.

    Naći će se netko i da se tebi pobrine za kolače !
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.12.2012. at 20:51

  46. #196
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ja niš ne radim... do sad uvijek jesam, ali ove godine ništa. Zadnji dan ću napraviti neku tortu ili kolač - dva po željama obitelji... jednostavno ne stignem, niti imam volje... i dalje tražimo tetu čuvalicu.

    Nego, Peterlin... oćeš mi biti mama?
    Ma daaaj, kupiš si kolača naljepših, najfinijih, najzdravijih, najnezdravijih - ili onih, kao polugotovih iz Bo Frosta, sjedneš na meki tepih i grliš se s djetetom i grickaš kolače uz neki bedasti crtić! Gdje ćeš bolje od toga!

  47. #197
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Nemam ni tepih.

  48. #198
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    a baš sam se prepala da me nitko ne doživljava ove godine
    spajalica i ja smo nitko, a?


    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku


    princess puffy dobro nam se vratila

    i podsjetila nas na tvoje pufiće, oni moraju biti među kolačićima

  49. #199

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    spajalica i ja smo nitko, a?





    ma mislila sam na recept za cimet prutiće da me nitko ne šljivi

    a ti zaželila šapice i odmah ih dobila

  50. #200
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    4,130

    Početno

    Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Pratim vas i puno toga ću skopirati, ne znam još što (sve)
    Ja svake godine zadnjih par godina radim ove keksiće, i presretna sam s njima
    http://www.coolinarika.com/recept/gingerbread-cookies/
    i ove
    http://www.coolinarika.com/recept/medvedici
    Djeca ih obožavaju raditi, izdašno je tijesto, pa se svi veselimo. I fini su.
    Gdje ima za kupiti ovih gingerbread kalupica?

Stranica 4 od 11 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •