Pokazuje rezultate 1 do 50 od 526

Tema: Božićni kolači 2012.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    ja se samo tefterim na temu. razmišljam o kolačima, ali još nisam do kraja smislila. znam samo da ću krajem ovog tjedna napraviti medenjake i stolen, vjerojatno i paprenjake. o ostalome... o tom potom.

    i pitanje, peterlin, ti ćeš sigurno znati. djeca mi navalila da hoće bakine puslice. one starinske - bjelanjak, šećer i...? bake više nema, ja ih nikad radila... help.

  2. #2
    alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    suncani jug :)
    Postovi
    1,071

    Početno

    Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    znam samo da ću krajem ovog tjedna napraviti medenjake i stolen, vjerojatno i paprenjake. o ostalome... o tom potom. .
    daš recept

    ja ću isto chocolate crinkles
    vanilin roščiće
    breskvice
    ružice
    lažnu mađaricu ili bajaderu (nisam sigurna)
    a ostalo kako mi dođe

  3. #3
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,032

    Početno

    Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    ja se samo tefterim na temu. razmišljam o kolačima, ali još nisam do kraja smislila. znam samo da ću krajem ovog tjedna napraviti medenjake i stolen, vjerojatno i paprenjake. o ostalome... o tom potom.

    i pitanje, peterlin, ti ćeš sigurno znati. djeca mi navalila da hoće bakine puslice. one starinske - bjelanjak, šećer i...? bake više nema, ja ih nikad radila... help.
    Sorry, tek sad sam ovo vidjela. Limunov sok ide u njih (slično kao u beze kore).

    BIJELI PUSRLI
    2 bjelanjka - čvrsti snijeg (dodam mrvicu soli) miksati sa
    14 dag šećera (kristal, iako u receptu piše da se stavlja štaub) dok ne bude glatko, pa se doda
    1 žlica limunovog soka (piše u receptu sok od pola limuna, ali to je prema mom mišljenju previše - ovo je bolja mjera)

    Smjesu se može žlicom stavljati na nauljeni lim (u današnje vrijeme na pek papir) ili špricom. U tom slučaju malo nauljiš pleh da papir ne bježi nego se zalijepi za podlogu.

    Suši se na nekih 75oC (možda i niža temperatura ako imaš ventilator). Ja uglavim kuhaču da mi vrata od pećnice budu otvorena cca 1 cm. Dosta dugo im treba...ali ne smiju uhvatiti žutu boju.

    Dobru zabavu!

    I hvala na podsjećanju, moji dečki to isto vole, a rijetko napravim...

    Više volimo starinske prutiće od oraha s tim snijegom gore. Ide ovako: http://www.coolinarika.com/recept/st...tici-od-oraha/
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.12.2012. at 11:07

  4. #4
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Više volimo starinske prutiće od oraha s tim snijegom gore. Ide ovako: http://www.coolinarika.com/recept/st...tici-od-oraha/
    Jooooj, hvala ti za ovaj link!! Obožavam ove kolačiće, a nitko ne zna o čemu pričam.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •