Pokazuje rezultate 1 do 50 od 526

Tema: Božićni kolači 2012.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja se samo tefterim na temu. razmišljam o kolačima, ali još nisam do kraja smislila. znam samo da ću krajem ovog tjedna napraviti medenjake i stolen, vjerojatno i paprenjake. o ostalome... o tom potom.

i pitanje, peterlin, ti ćeš sigurno znati. djeca mi navalila da hoće bakine puslice. one starinske - bjelanjak, šećer i...? bake više nema, ja ih nikad radila... help.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    znam samo da ću krajem ovog tjedna napraviti medenjake i stolen, vjerojatno i paprenjake. o ostalome... o tom potom. .
    daš recept

ja ću isto chocolate crinkles
    vanilin roščiće
    breskvice
    ružice
    lažnu mađaricu ili bajaderu (nisam sigurna)
    a ostalo kako mi dođe

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    ja se samo tefterim na temu. razmišljam o kolačima, ali još nisam do kraja smislila. znam samo da ću krajem ovog tjedna napraviti medenjake i stolen, vjerojatno i paprenjake. o ostalome... o tom potom.

i pitanje, peterlin, ti ćeš sigurno znati. djeca mi navalila da hoće bakine puslice. one starinske - bjelanjak, šećer i...? bake više nema, ja ih nikad radila... help.
    Sorry, tek sad sam ovo vidjela. Limunov sok ide u njih (slično kao u beze kore).

BIJELI PUSRLI
    2 bjelanjka - čvrsti snijeg (dodam mrvicu soli) miksati sa
    14 dag šećera (kristal, iako u receptu piše da se stavlja štaub) dok ne bude glatko, pa se doda
    1 žlica limunovog soka (piše u receptu sok od pola limuna, ali to je prema mom mišljenju previše - ovo je bolja mjera)

Smjesu se može žlicom stavljati na nauljeni lim (u današnje vrijeme na pek papir) ili špricom. U tom slučaju malo nauljiš pleh da papir ne bježi nego se zalijepi za podlogu.

Suši se na nekih 75oC (možda i niža temperatura ako imaš ventilator). Ja uglavim kuhaču da mi vrata od pećnice budu otvorena cca 1 cm. Dosta dugo im treba...ali ne smiju uhvatiti žutu boju.

Dobru zabavu!

I hvala na podsjećanju, moji dečki to isto vole, a rijetko napravim...

Više volimo starinske prutiće od oraha s tim snijegom gore. Ide ovako: http://www.coolinarika.com/recept/st...tici-od-oraha/
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.12.2012. at 11:07

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Više volimo starinske prutiće od oraha s tim snijegom gore. Ide ovako: http://www.coolinarika.com/recept/st...tici-od-oraha/
    Jooooj, hvala ti za ovaj link!! Obožavam ove kolačiće, a nitko ne zna o čemu pričam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •