Pokazuje rezultate 1 do 50 od 526

Tema: Božićni kolači 2012.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Jep, to je to.
    i ja ću krašotice/krašuljke
    a kako idu ti sa zobenim pahuljicama?

  2. #2
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    i meni su stigle narudzbe od ukucana, usput cu smisljati sta dodati

    def. radim aBd

    coko raspucance
    medenjake
    kekse koji se rezu modlicama
    krasotice
    coko salamu
    grilijaz s kikirikijem i susamom

    a ostalo prema inspiraciji

  3. #3
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,039

    Početno

    Anemona, evo mog recepta za Tiffany kekse (staklene). Bazično tijesto je dobro za bilo kakve štehane kolačiće:

    TIFFANY KEKSI (OBOJENO STAKLO)

    500 g oštrog brašna
    1 margarin (250 g)
    150 g šećera
    1 vrećica vanilin šećera
    2 cijela jaja
    ½ vrećice praška za pecivo ili čak manje, npr. na vrh noža
    Limunova korica

    Po želji 1 žlica gorkog kakao praha, ako želite da keksi budu tamni ili šareni.

    ***
    1 vrećica tvrdih šarenih bombona (npr. 505 sa crtom)

    U brašno dodati prašak za pecivo, vanilin šećer, šećer u prahu, limunovu koricu i jaja, te margarin koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi, pa umijesiti glatko tijesto. Oblikovati 2 valjka i pustiti da se ohladi cca pola sata u hladnjaku.

    Bombone usitniti batom za meso (u vrećici).
    Tijesto razvaljati na debljinu šibice ili malo deblje. Kalupom izrezati oblike s rupom u sredini i poredati u lim za pečenje obložen pek-papirom. Ako ih želite koristiti kao božićni ukras, treba izbušit rupicu za traku (slamkom).
    U srednji otvor dodati zdrobljene bombone. Peći na ne previsokoj temperaturi (cca 175°C) dok ne narastu i dok se bomboni ne otope i zapjene u unutarnjem otvoru (cca 15 min za jedan lim).
    Ostaviti kolačiće da se ohlade. Za to vrijeme rastopljeni bomboni će se stvrdnuti u sloj nalik na obojeno staklo, dakako jestivo!
    Ako želite da budu još ljepši, može se pred kraj pečenja u unutarnji otvor dodati malo šarenih šećernih perlica, pa vratiti u pećnicu tek toliko da se one zalijepe za prozirnu podlogu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.12.2012. at 13:38

  4. #4
    hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    223

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Anemona, evo mog recepta za Tiffany kekse (staklene). Bazično tijesto je dobro za bilo kakve štehane kolačiće:

    TIFFANY KEKSI (OBOJENO STAKLO)

    500 g oštrog brašna
    1 margarin (250 g)
    150 g šećera
    1 vrećica vanilin šećera
    2 cijela jaja
    ½ vrećice praška za pecivo ili čak manje, npr. na vrh noža
    Limunova korica

    Po želji 1 žlica gorkog kakao praha, ako želite da keksi budu tamni ili šareni.

    ***
    1 vrećica tvrdih šarenih bombona (npr. 505 sa crtom)

    U brašno dodati prašak za pecivo, vanilin šećer, šećer u prahu, limunovu koricu i jaja, te margarin koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi, pa umijesiti glatko tijesto. Oblikovati 2 valjka i pustiti da se ohladi cca pola sata u hladnjaku.

    Bombone usitniti batom za meso (u vrećici).
    Tijesto razvaljati na debljinu šibice ili malo deblje. Kalupom izrezati oblike s rupom u sredini i poredati u lim za pečenje obložen pek-papirom. Ako ih želite koristiti kao božićni ukras, treba izbušit rupicu za traku (slamkom).
    U srednji otvor dodati zdrobljene bombone. Peći na ne previsokoj temperaturi (cca 175°C) dok ne narastu i dok se bomboni ne otope i zapjene u unutarnjem otvoru (cca 15 min za jedan lim).
    Ostaviti kolačiće da se ohlade. Za to vrijeme rastopljeni bomboni će se stvrdnuti u sloj nalik na obojeno staklo, dakako jestivo!
    Ako želite da budu još ljepši, može se pred kraj pečenja u unutarnji otvor dodati malo šarenih šećernih perlica, pa vratiti u pećnicu tek toliko da se one zalijepe za prozirnu podlogu.
    peterlin, već sam bila pitala, al me preskočilo , što znače "štehani kolačići"? bilo koji rezani modlama? volila bi probat ove tiffany, mogu li ih radit s bilo kojim receptom za keksiće? bombone prije nego ih istučeš odvojiš po bojama,ili?

    i kad te već gnjavim, onaj tvoj recept za medenjake- kolika količina otprilike ispadne?

    hvala!!!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •